Afslank Receptenbijbel Review [2022] | Kopen of laten liggen?


Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar informatie over de Afslank Receptenbijbel. In deze Afslank Receptenbijbel review ontdek je alles over deze afslankmethode, hoe het jou kan helpen met afvallen en wat de voor- en nadelen zijn.

Ben je al enigszins bekend met Afslank Receptenbijbel en overweeg je om het boek te kopen? Check in deze review dan vooral de ervaringen van eerdere kopers en wat zij ervan vinden. Of probeer gratis een week lang recepten uit een weekmenu van de Afslank Receptenbijbel.

TIP: Download hier het gratis Afslank Receptenbijbel inkijkexemplaar.


Afslank Receptenbijbel review

Inhoud van deze review

Afslank Receptenbijbel review

De Afslank Receptenbijbel is een receptenboek met koolhydraatarme recepten. Je eet nog steeds koolhydraten, maar veel minder suikers en juist meer langzame koolhydraten en voedingsvezels. In de Afslank Receptenbijbel vind je maar liefst 140 koolhydraatarme recepten die volledig zijn samengesteld door een professionele kok.

En dat is nog niet alles. Er staat namelijk ook handige informatie in over afvallen, zoals Oscar’s 13 principes voor een slank en gezond lichaam. Eén van deze principes gaat bijvoorbeeld over de lichamelijke effecten van snelle koolhydraten en waarom je dit soort koolhydraten beter zoveel mogelijk kunt beperken. De andere twaalf principes kun je lezen in de tabel hieronder.

Eet ongeveer 25% onder je calorieverbruikEet rustig, bewust en geniet zoveel mogelijkEet wekelijks meer producten die uit de zee komen Richt je op gewoonten en juist niet op diëten
Eet dagelijks zoveel mogelijk groente en fruitEet zo onbewerkt en puur als mogelijkEet 3 hoofdmaaltijden per dag, of zelf maar 2 per dagBeweeg / sport minimaal 30 minuten per dag
Eet voldoende eiwitten en gezonde vettenDrink dagelijkse voldoende water en theeEet minimaal 50 verschillende producten per maandZorg voor voldoende ontspanning
13 principes Afslank Receptenbijbel

Van koolhydraatbeperkt eten kun je sneller afvallen [1,2]. De Afslank Receptenbijbel belooft geen wonderlijke hoeveelheid gewichtsverlies op korte termijn, maar helpt jou stap voor stap je eetwijze te veranderen en vervolgens op lange termijn je nieuwe lichaamsgewicht te behouden. Zonder dat je gaat jojo-en!

Wie is Oscar Helm?

De Afslank Receptenbijbel is geschreven door Oscar Helm. Misschien ken je hem ook van zijn andere boeken de Strakke Buik Bijbel en Smoothie Afslankbijbel. Daarnaast schrijft hij voor zijn website Happy Healthy artikelen over voeding en gezondheid en adviseert hij mensen over gezonde leefstijl. Inmiddels heeft hij naar eigen zeggen duizenden mensen geholpen met afvallen.

Volgens zijn Linkedin profiel is Oscar afgestudeerd psycholoog en orthomoleculair voedingsdeskundig. Met die kennis wil hij anderen informeren, inspireren en motiveren om gezonder te leven. Op zijn profiel beschrijft Oscar zijn ambitie: ‘mijn doel is om online 10 miljoen mensen te bereiken met mijn gezondheidsadviezen’.

Veel mensen zien hem als een soort leefstijlgoeroe en vinden zijn tips en adviezen simpel en praktisch. Zonder de belangrijke details achterwege te laten en altijd onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur. Dat onderscheid hem van veel andere gezondheidscoaches.

TIP: Lees ook onze uitgebreide Strakke Buik Bijbel review en Smoothie Afslankbijbel review

Voor wie is de Afslank Receptenbijbel?

Het Afslank Receptenbijbel boek is bedoeld voor afvallen, maar ook interessant als je gewoon op zoek bent naar lekkere recepten. Eigenlijk is het voor iedereen die van koolhydraatarm eten en gezond leven een feestje wil maken. Ook wanneer je vega bent, of een voedselallergie hebt, kun je met dit boek uit de voeten. De focus ligt namelijk op gezond eten en niet per se op minder eten. Je zult ook geen hongergevoel ervaren, want de Afslank Receptenbijbel recepten geven je meer dan voldoende energie om de dag krachtig door te komen.

Klik hier voor 47% korting op de Afslank Receptenbijbel >>

Inhoud Afslank Receptenbijbel boek

Weekmenu afslank Receptenbijbel review

De Afslank Receptenbijbel is bijzonder goed vormgegeven, met een uitnodigende voorkant, overzichtelijke inhoudsopgave en sterke inleiding. In de inleiding beschrijft Oscar een aantal belangrijk weetjes over gezonde voeding en dat gezond eten veel verder gaat dan alleen het laten staan van snoep, koek en chips.

Daarna beschrijft hij 6 verschillende weekmenu’s met dagelijks een voorstel voor het ontbijt, de lunch en het diner. Tussen haakjes staat het paginanummer waar in het boek je het recept kunt vinden en de hoeveelheid calorieën dat je met het betreffende recept binnenkrijgt.

Tijdens de recepten samenstelling heeft Oscar rekening gehouden met een gezonde verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Je eet nog steeds gewoon koolhydraten, maar beperkt ze met name door minder snoep, koek, witte rijst, brood en pasta te eten. Daarentegen is het percentage eiwitten flink omhoog gebracht.

 • Koolhydraten 30%
 • Eiwitten 30 %
 • Vetten 30%
 • Dranken 10%

TIP: Eet regelmatig een grotere portie of tussen de maaltijden een extra (gezond) tussendoortje. Oscar heeft de dagelijkse calorieën bewust laag gehouden, zodat je zelf de mogelijkheid hebt om jouw persoonlijke calorie-behoefte aan te vullen.

Je eet minder koolhydraten, meer eiwitten

De Afslank Receptenbijbel recepten bevatten relatief weinig koolhydraten en juist wat meer eiwitten. En dat heeft enorm veel voordelen voor je vetverbranding. Uit onderzoek weten we namelijk dat eiwitten een belangrijke bijdrage leveren aan afvallen [1,2,3]. Hoe dat komt, daar zijn een aantal belangrijke verklaringen voor:

 • Eiwitten zijn door je lichaam moeilijker te verteren dan koolhydraten. Dat zorgt ervoor dat je verbranding omhoog gaat [4];
 • Eiwitten kunnen je trek tussendoor verminderen. Het eten van meer eiwitten kan de trek in tussendoortjes met 50% verminderen [5];
 • Eiwitten ondersteunen je spieren. En als je meer spieren hebt verbrand je meer calorieën in rust [6];
 • Eiwitten kunnen je eetlust en honger verminderen. Ze geven je een voller gevoel dan koolhydraten en vetten [7].

Begrijp me niet verkeerd, alleen wat extra eiwitten eten is natuurlijk niet genoeg. Voor afvallen zul je namelijk altijd een calorietekort moeten creëren (minder calorieën eten ten opzichte van je calorieverbruik). Maar je kunt eiwitrijk eten absoluut beschouwen als de heilige graal voor vetverbranding.

Afslank Receptenbijbel recepten

In de Afslank Receptenbijbel vind je een diversiteit aan eiwitrijke recepten; van kip- en visgerechten tot dessert en van vegetarische gerechten tot salades. Bij alle recepten staat een ingrediëntenlijst (inclusief kosten), een duidelijke beschrijving over de bereidingswijze en een foto van het eindresultaat. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te koken. Hieronder staan een aantal van onze favorieten recepten.

 • Tortilla met zoete aardappel
 • Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten
 • Havermout pannenkoek met granaatappel en chocolade
 • Boekweitwrap met gebakken appel
 • Courgette lasagne met ricotta en parmaham

Oscar geeft je zelfs de mogelijkheid om wekelijks een alles-mag-maaltijd in te plannen en regelmatig jouw favoriete gerecht te eten. Daardoor kun je het makkelijk volhouden en voelt de Afslank Receptenbijbel niet als een super streng dieet.

Tortilla met zoete aardappel Afslank Receptenbijbel review
Courgette lasagne Afslank Receptenbijbel review
Boekweitwrap met gebakken appel Afslank Receptenbijbel review

Afslank Receptenbijbel gratis weekmenu

Wil je eerst aantal recepten uit de Afslank Receptenbijbel proeven? Dat kan! Met het gratis Afslank Receptenbijbel weekmenu download je een inkijkexemplaar met maar liefst19 recepten en kun je een hele week testen of ze aan je verwachtingen voldoen. Geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting. Je krijgt recepten voor alle dagelijkse eetmomenten:

 • 7 recepten voor een heerlijk ontbijt;
 • 7 recepten voor een smakelijke lunch;
 • 5 recepten voor een lekker diner;
 • Handige boodschappenlijstjes

TIP: Download hier het gratis Afslank Receptenbijbel inkijkexemplaar.

Afslank Receptenbijbel: welke resultaten kun je bereiken?

Uiteindelijk gaat het niet alleen om de inhoud, maar natuurlijk ook over de effectiviteit. En die kun je alleen beoordelen aan de hand van resultaten. Daarom heeft Oscar een kleinschalig onderzoek op zijn website gepubliceerd, waarin hij de resultaten met de Afslank Receptenbijbel en de resultaten met een standaard dieet met elkaar heeft vergeleken.

Volgens dat onderzoek val je door een standaard dieet eerst wat meer af, maar kom je met datzelfde dieet na ongeveer 6 weken weer wat meer aan. Door de Afslank Receptenbijbel zou je volgens Oscar na 10 weken gemiddeld 14 kilogram kwijt kunnen raken. Maar wil je dat zeker weten, dan zul je natuurlijk zelf actief aan de slag moeten 🙂

Afslank Receptenbijbel review resultaten

Afslank Receptenbijbel ervaringen

Er zijn veel Afslank Receptenbijbel ervaringen te vinden. Op de website van Oscar vind je natuurlijk alleen positieve ervaringen en vertellen mensen dat ze tevreden zijn over de recepten en het resultaat wat ze tot nu toe hebben bereikt. Een aantal kopers schrijven:

“Ik ben erg onder de indruk van de diversheid van de recepten. Geen recept is hetzelfde en ze smaken eigenlijk allemaal goed. De eerste paar kilo’s zijn er ondertussen al af”

Annelot

“Je afslank recepten zijn toppi! Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten, het is heerlijk om haar te zien genieten en we beiden afvallen. Na 9 dagen hadden we er beide al 2 kilo’s af”

Bernhard

“Ik zou je nog laten weten wat ik vind van je boek. Zoals je weet heb ik jarenlang last gehad van overgewicht en dat belemmerde mij gewoon heel erg in mijn bewegingen en dus bijvoorbeeld in mijn contacten met m’n kleinkinderen. Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M’n gewicht schommelde ook heel erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het eerste dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor bedanken”

Astrid

Ook heeft Oscar een foto van een tweet van Nicolette van Dam op de website geplaatst. Ook zij lijkt tevreden. Is dit alleen sterke marketing?

Tweet Nicolette van Dam Afslank Receptenbijbel review

En ook op onafhankelijk websites staan overwegend positieve reacties. Op de review website PPreview staat:

“Mooi vormgegeven boek met veel lekkere recepten. Of je er daadwerkelijk van afvalt? Daar moet ik nog achter komen. Eerste indruk is in ieder geval goed

“Oscar windt nergens doekjes om en geeft duidelijk aan dat wanneer je meer eet dan je lichaam nodig heeft je dikker wordt

Toch is er ook een kritisch geluid te horen. Dat gaat niet over de Afslank Receptenbijbel zelf, maar over de bonus Het Ultieme Afslank Programma. Deze bonus is in de eerste maand gratis en gaat daarna over in een abonnementsvorm van €19,97 per maand. Dat staat ook heel duidelijk vermeld op de website.

Het Ultieme Afslank Programma is de eerste maand GRATIS (digitale bonus 5) en kost daarna € 19,97 per maand. Je kunt deze bonus op ieder moment opzeggen via de mail of het afmeldformulier. 

Maar blijkbaar hebben sommige mensen dit niet gelezen en kwamen zij erachter nadat er €19,97 van hun rekening was afgeschreven. Wil je dat niet? Of vind je Het Ultieme Afslank Programma niets? Dan kun je de Afslank Receptenbijbel ook gewoon zonder bonussen bestellen of probeer het een maand en stuur een mailtje om je af te melden.

Strakke Buik Bijbel review bonussen

Afslank Receptenbijbel kosten

Voor €27 krijg je een Afslank Receptenbijbel pdf bestand dat je op alle apparaten kunt openen en bekijken. Handig, want zo kun je de Afslank Receptenbijbel overal mee naartoe nemen. Voor slechts een tientje meer krijg je ook het Afslank Receptenbijbel boek erbij. Ideaal om tijdens het koken in te bladeren.

Het bestellen gaat makkelijk en snel. Zodra je het gewenste product hebt gekozen, vul je je gegevens in en kies je de betaalmethode. Na je betaling wordt je doorgestuurd naar de vervolgpagina en kun je het pdf bestand direct downloaden. Met één klik op de link opent het digitale boek zich automatisch. Vervolgens krijg je ook nog een mail met info over de verzending van het fysieke boek. Dat verloopt allemaal erg soepel.

Gratis bonussen

Verder krijg je ook nog vier gratis Afslank Receptenbijbel bonussen en vijfde bonus ‘Het Ultieme Afslank Programma’ die alleen de eerste maand gratis is. Inmiddels weet je dat deze bonus overgaat in een abonnementsvorm van €19,97 per maand en kun opzeggen via de mail of via deze pagina.

 • Digitale bonus 1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips. Kant-en-klare menu’s en handige tips om boodschappen te doen.
 • Digitale bonus 2: Richtlijnen Slank en Gezond Lichaam. Belangrijke richtlijnen voor een blijvend resultaat en minder kans op jojo-en.
 • Digitale bonus 3: 10 Gezonde Toetjes. Extra recepten voor toetjes en desserts.
 • Digitale bonus 4: 84 Gezonde Tussendoortjes. Extra recepten voor tussendoortjes en handige tips om te variëren met andere ingrediënten.
 • Bonus 5: Het Ultieme Afslank Programma. Handige video’s met oefeningen en tips om je nieuwe leefstijl voorgoed te veranderen.
Bonussen Afslank Receptenbijbel review

Afslank Receptenbijbel kopen of laten liggen?

Wanneer je wil afvallen en van koolhydraatarm / eiwitrijk eten houdt, dan is de Afslank Receptenbijbel een waardevolle toevoeging aan je kookboeken verzameling. Er staan genoeg lekkere koolhydraatarme recepten in om geïnspireerd door te raken. Ben je geen fan van koolhydraatarm eten? Dan kun je de Afslank Receptenbijbel beter laten liggen.

Pluspunten

 • Er staan 140 koolhydraatarme en eiwitrijke recepten in die goed verzadigen en helpen bij afvallen.
 • Door de Afslank Receptenbijbel kun je je eetgewoonten blijvend veranderen.
 • Bij de recepten staat alles wat je moet weten om ze te kunnen bereiden, zoals een instructie en de bereidingstijd.
 • Je kunt deze manier van eten makkelijk inpassen in je dagelijkse leven en het is goed vol te houden. Het is geen crashdieet.
 • De Afslank Receptenbijbel bevat handige tips en nuttige informatie over gezond eten en afvallen.
 • Makkelijk leesbaar en geen overbodige informatie.
 • Alle bonussen kun je direct downloaden en bekijken op al je apparaten.

Minpunten

 • Bij één recept staat een foto die niet overeenkomt met het gerecht.
 • De titel van het boek is misschien wat over-the-top 🙂

60 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Oscar is ervan overtuigd dat de Afslank Receptenbijbel jouw leven gaat veranderen. Daarom mag jij het boek 60 dagen risicoloos uitproberen. Wanneer je niet tevreden bent, om wat voor reden dan ook, dan kun je een mailtje sturen en krijg je netjes het complete bedrag teruggestort op je rekening. Geen lastige vragen of moeilijkheden, maar gewoon je geld terug.

Afslank Receptenbijbel review
 • 140 koolhydraatarme recepten
 • Onderbouwde tips en adviezen
 • Geschikt voor afvallen
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Kant-en-klare weekmenu's
 • Digitale en fysieke versie
 • Niet goed geld terug garantie
 • Niet iedereen wil koolhydraatarm eten

Klik hier voor 47% korting op de Afslank Receptenbijbel >>

Oscar Helm boek alternatieven

Ben je nog niet overtuigd van de Afslank Receptenbijbel? Of zoek je gewoon wat anders? Lees dan nog even verder, want misschien is één van de andere Oscar Helm boeken iets voor jou. De Strakke Buik Bijbel en Smoothie Afslankbijbel zijn prima Afslank Receptenbijbel alternatieven en hebben zich eveneens bewezen.

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel bevat weliswaar minder recepten dan in de Afslank Receptenbijbel, maar daarentegen wel verschillende trainingsschema’s met oefeningen voor een strakke buik, ronde billen en slanke benen. De Strakke Buik Bijbel is dé methode om je love handles aan te pakken en voorgoed weg te krijgen. Begrijp me overigens niet verkeerd, want je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Hier ga je direct naar de kortingspagina.

De Strakke Buik Bijbel is een Afslank Bijbel alternatief, maar kun je ook zien als aanvulling met extra recepten en trainingsschema’s. Natuurlijk staat er niet ineens compleet andere informatie in over afvallen en vetverbranding, want die theorie is gewoon hetzelfde. Daarom vind je in de Strakke Buik Bijbel nagenoeg dezelfde tips en advies als in de Afslank Receptenbijbel.

Smoothie Afslankbijbel

In de Smoothie Afslankbijbel vind je maar liefst 120 (groene) smoothie recepten en uitgebreide informatie over afvallen met smoothies. TIP: zie dit boek als extraatje of als aanvulling op de Afslank Receptenbijbel. Je kunt beter niet al je maaltijden vervangen voor een smoothie, want dan mist je lichaam waarschijnlijk een aantal essentiële voedingsstoffen. Wanneer je één maaltijd vervangt door een groene smoothie, kun je al behoorlijk wat calorieën besparen en krijg je ook nog eens genoeg voedingsstoffen binnen. Of drink een smoothie voor de lekkere trek. Maak jouw Smoothie afslank plan met de Smoothie Afslankbijbel.

Wat zijn de kosten?

De Strakke Buik Bijbel en Smoothie Afslank Bijbel zijn eveneens alleen verkrijgbaar via de officiële website. Voor de digitale Strakke Buik Bijbel betaal je eenmalig €27. Wil je ook graan een fysiek boek om in te bladeren? Dan betaal je slechts tien euro meer. De Smoothie Afslank Bijbel is iets goedkoper en kost je €19,97.

Oscar Helm boek kopen

Welk Oscar Helm boek je ook kiest, kies er eentje die past je wensen en doelen. Ieder boek bevat gezonde recepten en super handige informatie over afslanken. Wil je liever een compleet pakket aan recepten? Koop dan de Afslank Receptenbijbel of de Strakke Buik Bijbel en vul je keuze aan met de Smoothie Afslank Bijbel. Hoe dan ook, enjoy the process!

Klik hier voor 47% korting op de Afslank Receptenbijbel >>

Veelgestelde Afslank Receptenbijbel vragen

De Afslank Receptenbijbel is een afslankboek met 140 gezonde koolhydraatarme recepten en praktische informatie over afvallen. Het is bedoeld voor iedereen die wil afvallen, maar ook leuk als je van koolhydraatarm eten een feestje wil maken. Het Afslank Receptenbijbel boek bevat ook alternatieven voor vlees en vis en alternatieven voor mensen met een voedselallergie.

Uit onderzoek weten we dat koolhydraatarm eten bijdraagt aan afvallen en een positief effect heeft op diabetes type 2. Door koolhydraatarm te eten krijg je minder pieken in je bloedsuikerspiegel, kun je een betere concentratie ervaren en jezelf minder vermoeid voelen. De Afslank Receptenbijbel ervaringen onderschrijven dat.

In de Afslank Receptenbijbel staan redelijk veel vegetarische recepten, die je makkelijk kunt ombouwen naar de vegan variant. Er staan geen echte veganistische recepten in.

De Afslank Receptenbijbel pdf kost 27 euro. Wil je ook een Afslank Receptenbijbel boek? Dan betaal je slechts een tientje meer. Als extraatje krijg je GRATIS 5 digitale bonussen ter waarde van 70 euro. Het Ultieme Afslank Programma is alleen de eerste maand gratis en gaat daarna over in een maandelijkse abonnementsvorm van €19.97.

De Afslank Receptenbijbel kun je niet kopen in de winkel, maar is alleen verkrijgbaar via afslankreceptenbijbel.nl. Klik op de link en ontvang maar liefst 46 % op je Afslank Receptenbijbel aanschaf.

Joost Lodewikus
Ik help mensen met hun leefstijl en ontwikkeling. Op fitteronline.nl deel ik gratis tips en laat ik je zien wat werkt, én wat juist niet. Ook publiceer ik regelmatig waardevolle reviews over (online) producten, die je kunnen helpen om jouw doel te bereiken. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.