Brein TV Review [2022] | Alles voor jouw persoonlijke groei!


Brein TV is een online platform met meer dan 500 video’s over de onderwerpen slaap, stress, zelfvertrouwen, geluk en vitaliteit. Een soort netflix voor je persoonlijke ontwikkeling. Wil jij ingesleten patronen veranderen en betere keuzes maken? Of heb je grootse plannen die je wil verwezenlijken? Dan zit je bij Brein TV helemaal goed. In deze Brein TV review maak je kennis met deze online dienst. Lees wat je allemaal kunt verwachten!

TIP: Download hier alvast de gratis Brein TV minicursus Leven Zonder Stress!


Brein TV review

Inhoud van deze review

Brein TV review

Brein TV is onderdeel van Psychologie van Succes; een website met oneindig veel informatie over zelfontwikkeling. In het gratis gedeelte van de website heb je toegang tot een wekelijkse podcast, persoonlijke groei bioscoop met inspirerende video’s en uitgebreid blog met meer dan 400 informatieve artikelen.

Wil je echt in jezelf investeren? Abonneer je op Brein TV! Dan krijg je voor een vast bedrag per maand of jaar toegang tot een enorm online platform met de meest exclusieve programma’s en masterclasses over energie, liefde, geluk, relaties, zelfontplooiing, focus, beter slapen en nog veel meer onderwerpen.

Alle programma’s zijn aangevuld met super handige werkboeken en praktische oefeningen om actief aan jezelf te werken en meer inzicht te krijgen in jouw gedachten, gedrag, patronen en (belemmerende) overtuigingen. Zo kun je de versie van jezelf creëren die je graag wilt zijn.

Met Brein TV ga je jezelf echt niet vervelen. Er is genoeg informatie te vinden om geïnspireerd te raken. Wil je blijven leren en groeien? Wil je het maximale uit jezelf halen? Dan is een abonnement op Brein TV eigenlijk onmisbaar.

Klik hier voor 28% korting op een Brein TV abonnement >>

Het gezicht van Brein TV: Albert Sonnevelt

Psycholoog Albert Sonnevelt is voor 75% het gezicht van Brein TV. Hij is gespecialiseerd in stress en burnout en een expert in de psychologie van gedragsverandering. Inmiddels heeft hij duizenden mensen geholpen om een betere balans te krijgen in de dagelijkse dingen van het leven.

Misschien ken je Albert ook van zijn opleidingsinstituut Sonnevelt Opleidingen. Sonnevelt behoort al 7 jaar op rij tot de Beste Opleiders van Nederland en is synoniem aan een leven waarin je geniet van je werk, van reizen, van gezelschap, van de samenleving om je heen én van een leven in balans. 

Maar je kunt Albert ook kennen van de landelijke televisie, waar hij regelmatig bij een tv programma aanschuift als stress- en burn-out deskundige. Bij RTL Late Night deed hij een leuke Microbreaks oefening met de gasten aan tafel.

TIP: Hier koop je het boek Microbreaks met korting!

Samenwerking met Tonny Loorbach

Tonny Loorbach is het andere gezicht van Brein TV, maar wat meer op de achtergrond. Je ziet hem vooral in de podcasts en als inspirerende spreker tijdens live Masterclass sessies. Loorbach is een TOP ondernemer en maakte van zijn eerste onderneming (Internet Marketing Unie) een miljoenenbedrijf. Hij kan je echt alles vertellen over het ondernemerschap en je inspireren om het beste uit jezelf te halen. Zijn motto: presteren en optimaal genieten!

Voor wie is Brein TV bedoeld?

Wil je meer uit het leven halen? Jezelf verder ontwikkelen? Dan kun je met Brein TV mooie resultaten behalen. Of je nou meer energie wil, minder stress, minder wil piekeren of meer geluk wil ervaren. In principe kan iedereen met Brein TV uit de voeten, maar je behaalt natuurlijk alleen successen als je ook bereid bent om aan jezelf te werken.

Je gaat serieus aan de slag wil met je persoonlijke ontwikkeling;

Je bent bereid om in jezelf te investeren en te leren;

Je maakt opdrachten uit de werkboeken;

Je stelt jezelf open voor zelfontplooiing en zelfontwikkeling.

Wanneer je met Brein TV aan de slag gaat en de juiste input levert, kun je met dit platform genieten van jouw gewenste output.

Brein TV inloggen: wat krijg je allemaal?

Met een BreinTV abonnement krijg je onbeperkt toegang tot al het online materiaal. Je hoeft alleen maar in te loggen. Wanneer je bent ingelogd kom je in Mijn Brein TV en kun je kiezen uit maar liefst 10 verschillende programma’s, masterclasses of ebooks & handouts.

Brein TV inloggen

BreinTV Programma’s

Alle BreinTV programma’s bestaan uit meerdere modules die je in willekeurige volgorde kunt volgen. Handig als je een bepaalde module al hebt doorlopen en niet nog een keer wilt volgen. In de tabel hieronder lees je welke programma’s Brein TV allemaal heeft en wat je er precies van kunt leren. De programma’s Beter Slapen en Stop Uitstelgedrag heb ik wat uitgebreider beschreven.

ProgrammaProgramma
ZelfvertrouwenOntwikkel meer zelfvertrouwen, zonder de angst om te falen. Ontdek hoe je moedig kunt zijn in je dagelijkse levenStress & Burn-outOntdek hoe je een burn-out kunt voorkomen en je natuurlijke levensbalans weer terug krijgt. Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je de controle over je gezondheid dreigt te verliezen.
Geen paniekKrijg de controle en vrijheid over je leven weer terug en leer om te gaan met angst en paniek.
Ook al is alles op dit moment onzeker
VitaliteitOntdek hoe je ’s morgens uitgerust wakker kunt worden en hoe je voor ’s avonds energie over kunt houden. Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je de hele dag wordt geleefd door je omgeving.
Ontdek je passieHet ontdekken van je passie is makkelijker dan je misschien denkt. Zelfs als je nu de motivatie mist of je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om je passie na te jagen. GelukHerken je dit gevoel? Dat je veel doet en meemaakt, maar dat het echte geluksgevoel ontbreekt? Leer om te genieten en hoe je dagelijks gelukkig kunt zijn, ondanks de omstandigheden.
Kiezen uit je hartReken definitief af met je twijfelgedrag en gebruik je hart als kompas voor je levenskoers. Leer te kiezen zonder schuldgevoel.Stop piekerenKrijg controle op jouw piekergedachten en ontdek de stilte in je hoofd, zelfs tijdens de meest stressvolle situaties in je leven.

Beter Slapen

Slaap beter en wordt uitgerust en opgeladen wakker. Je ontvangt 69 video’s en een praktisch werkboek met achtergrond informatie over slaapproblemen en handige tips en oefeningen om je slaapkwaliteit op natuurlijk wijze te verbeteren. Zonder dat je enige slaapmedicatie hoeft te slikken.

Brein TV Module 1: Wat is slaap?

In de eerste module duik je de theorie in over slapen, zodat je ook snapt waar je slechte nachten vandaan kunnen komen. Je leert over de slaapcyclus, welke factoren je biologische klok allemaal kunnen beïnvloeden en om je eigen slaaponderzoek te doen. Daarmee leg je een stevige basis om van je slaapproblemen af te komen. Pas wanneer je bewust bent van de oorzaken van je probleem, kun je er ook werkelijk iets aan doen.

Brein TV Module 2: Slaaphygiene

In de tweede module leer je alles over slaaphygiëne en hoe je die kunt verbeteren. Daarbij gaat het met name om kleine aanpassingen in je slaapomstandigheden en je slaapgedrag. Meer nog dan je misschien denkt, heeft dat juist een enorme invloed op je slaapkwaliteit. Enkele kleine aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken. Veel van deze veranderingen hebben te maken met het wegnemen van prikkels, zoals intensief sporten vlak voor het slapengaan.

Brein TV Module 3: Ontspannen

In de derde module komt het onderwerp stress uitgebreid aan bod. Je ontdekt de beste ontspanningsoefeningen en slaapmeditaties om te ontstressen en je slaapkwaliteit te verbeteren. Eeuwenoude slaap methodes die prima blijken te werken in onze moderne en drukke maatschappij.

Brein TV Module 4: Nog beter slapen

In de laatste module wordt aandacht geschonken aan slaapmedicatie. Overweeg je slaapmedicatie? Lees dan eerst wat het officiële protocol van huisartsen daarover zegt. Albert staat in deze module ook stil bij lichamelijke ongemakken die slaap kunnen verhinderen en bij slaapondersteunende middelen, zoals slaapapplicaties en diverse soorten ontspanningsmuziek.

TIP: Verbeter je slaap met het Beter Slapen programma van Brein TV.

Brein TV review beter slapen
Stop Uitstelgedrag

Reken definitief af met je uitstelgedrag en transformeer naar daadkrachtig en productief. Je ontvangt 32 video’s en een praktisch werkboek met achtergrondinformatie over omgaan met uitstelgedrag en handige oefeningen om de triggers van je uitstel te herkennen en te voorkomen.

Brein TV Module 1: Bewust worden

In de eerste module doe je een Uitstel-Test en ontdek je tot welke uitstel-categorie je behoort. Wat zijn jouw meest gebruikte excuses om iets niet te doen? En welke soorten uitstel activiteiten verleiden je om niet te beginnen? Wanneer je dat weet, kun je je uitstelgedrag aanpakken en voorkomen.

Brein TV Module 2: Heft in eigen handen

In de tweede module ontdek je de 4 fases van uitstellen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met alle ‘ja-maars’ in je hoofd? Je leert de 4 stappen om met je mentale weerstanden om te gaan, hoe je effectief kunt plannen en om jezelf te managen. Oefen met de snelste manier om jouw doelen werkelijk te realiseren.

Brein TV Module 3: Keuzes maken

In de derde module leer je dé twee intrinsieke drijfveren die jouw uitstelgedrag remmen of juist stimuleren. Je komt meer te weten over bewezen wetenschappelijke methodes die je brein positief stimuleren en waarom de 4 archetypes van Psychiater Carl Jung jou in beweging gaan brengen.

Brein TV Module 4: Doorzetten

In de laatste module creëer je nieuwe overtuigingen en doorloop je 8 simpele stappen die je gedrag blijvend veranderen. Ga aan de slag met 4 oefeningen uit de Emotional Freedom Technique voor mensen met uitstelgedrag. En lees meer over de Japanse filosofie van Ikigai: wat motiveert jou werkelijk?

TIP: Stop jouw uitstelgedrag met het Stop Uitstelgedrag programma van Brein TV.

Brein TV Masterclasses

Binnen Brein TV vind je talloze Masterclasses over de onderwerpen mentale fitheid, psychologie, het doorbreken van patronen, geluk, daadkracht, het realiseren van dromen, stress en talloze andere aspecten van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Voorheen hadden deze Masterclasses een prijs van 97 euro per stuk, maar bij je Brein TV aanmelding krijg je ze er gratis bij.

Brein TV Ebooks & Handouts

Je krijgt ook toegang tot 12 ebooks en 6 handouts. Normaal worden deze pdf bestanden voor 15 euro per stuk verkocht, maar met een Brein TV abonnement kun je ze gratis downloaden. Vind je het fijn om te lezen? Dan ga er maar eens rustig voor zitten, want deze ebooks en handouts zijn een absolute aanrader.

Je leven in balans

Zelfhypnose toepassen

Stilte in je hoofd

Moeiteloos mediteren

Verban stress en angst uit je leven    

Haalbaar geluk

Rust Bewaren    

Voorkom keuzestress in je leven

✅ Leef vitaal zonder stress

Brein tv review ebooks

Gratis Minicursus Leven Zonder Stress

Ontvang gratis de 4-delige videocursus Leven Zonder Stress en krijg weer grip op je leven, je stressniveau en je passies. Je leert wat stress precies is, op welke momenten jij de meeste stress ervaart en hoe je het bij jezelf kunt en verminderen. Echt geweldig dat Albert en Tonny hun kennis over stress gratis met ons willen delen.

 Breng je stressniveau omlaag en krijg weer grip op je leven;

Krijg weer balans in je werk- en privéleven;

Word s’ morgens uitgerust wakker en houd ’s avonds meer energie over;

Zet jouw persoonlijke eigenschappen in tegen stress;

Houd meer tijd over met deze nummer #1 gewoonte;

Zet een eeuwenoude methode in als geheim wapen tegen stress;

 Verlaag je stressniveau direct en creëer meer rust in je hoofd.

Wil jij een stressvrij leven? Twijfel dan niet en zet vandaag nog de eerste stap. Laat je bij de hand nemen door Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach en beleef een leven met meer rust en ontspanning. Deze Brein TV minicursus Leven Zonder Stress is een 4-delig stappenplan wat je eigenlijk niet mag missen.

TIP: Download hier alvast de gratis Brein TV minicursus Leven Zonder Stress!

Mijn Brein TV ervaringen

Mijn hooggespannen verwachtingen van Brein TV zijn helemaal waargemaakt. Brein TV staat voor hoogwaardige kwaliteit en is één van mijn favoriete websites om naar podcasts te luisteren en artikelen te lezen over zelfontwikkeling. Alles voor jouw persoonlijke groei is gecentreerd op één online platform.

Brein TV staat vol met interessante programma’s, werkboeken, ebooks en masterclasses over uiteenlopende onderwerpen die mij erg aanspreken, zoals zelfvertrouwen, vitaliteit en minder stress. Met goede content én met de nodige dosis droge humor gebracht. Daar draait het tenslotte toch om?

En daarnaast is het leuk om in sommige Masterclasses Albert en Tonny samen te zien. Individueel zijn ze al prettig om naar te luisteren, maar samen spatten ze echt van de buis. Mooi om de dynamiek tussen de twee heren te aanschouwen. Je kunt zien dat ze echt plezier hebben en vertellen over hun passie.

Jammer dat Albert en Tonny zich niet (snel) ter beschikking stellen voor vragen in de Q&A. De enige manier waarop je ze kunt spreken, is door een vraag in te dienen voor de podcast. Maar misschien mogen we dat ook niet van ze verwachten. Het belangrijkste is dat je antwoord krijgt op je vragen. En dat krijg je!

Wil jij meer uit jezelf halen? Brein TV inspireert je om je beste versie te worden.

Brein TV ervaringen van anderen

Maar zijn andere Brein TV ervaringen net zo lovend als de mijne? Jazeker! Op het internet kun je veel ervaringen met Brein TV vinden en nagenoeg allemaal (super) positief. Op Google review krijgt Brein TV zelfs een gemiddelde score van 4.8 uit 5.0 en lees je regelmatig de woorden ‘humor’, ‘kwaliteit’ en ‘professionaliteit’.

Ene Robert schrijft: ‘hun goede uitleg tips en adviezen worden gecombineerd met de nodige humor en luchtige opmerkingen, waardoor het erg prettig is om naar ze te luisteren is’. Volgens Robert weten Albert en Tonny hem keer op keer te raken: ‘hoewel de vragen en onderwerpen heel divers zijn, spreken ze me altijd aan en word ik regelmatig geraakt door herkenning’. Tot slot heeft hij nog een paar fijne woorden over voor Albert en Tonny: ‘veel dank voor de fijne podcasts, hopelijk gaan jullie hier nog lang mee door’.

En ook Els is positief: ‘elke video bevat zowel humor, als bruikbare tips. Lastige onderwerpen worden altijd erg toegankelijk behandeld. Je kijkt er gewoon altijd naar uit om ze te bekijken’. Daarop geven Albert en Tonny een leuke reactie terug: ‘zo fijn dit bericht, Els. Heel erg bedankt! We hopen je nog een lange tijd naar de afleveringen uit te laten kijken 🙂

Liesbeth roept zelfs iedereen op om een abonnement af te sluiten: ‘ik roep alle luisteraars van de Psychologie van Succes podcast op om ook een abonnementje op Brein TV te nemen. Wat een goede value voor je euro’s! Wat een kwalitatieve sessies biedt Brein TV!

Brein TV review ervaringen

Brein TV abonnement afsluiten

Je hebt verschillende keuzes om te starten met Brein TV. Ga je voor een abonnement? Of probeer je liever eerst één van de programma’s? Wanneer je overtuigd bent en voor een abonnement gaat, dan kun je kiezen uit een maandabonnement en een jaarabonnement. Het is helemaal aan jou om te bepalen wat je over hebt voor je ontwikkeling.

 • Een maandabonnement kost je slechts €19.95 per maand;
 • Voor een jaarabonnement betaal je jaarlijks €175,- (28% goedkoper dan het maandabonnement!);
 • Op een later moment kun je alsnog het maandabonnement overzetten naar een jaarabonnement en profiteren van de korting;
 • Een los programma is geen abonnementsvorm en kost je eenmalig €97,-.

Je loopt overigens geen enkel risico en kunt 14 dagen lang Brein TV gratis uitproberen. Vind je het niets? Of had je echt iets totaal anders verwacht? Dan kun je dat binnen 14 dagen aangeven via de mail en krijg je van Albert netjes je geld teruggestort op je rekening.

Brein TV review: conclusie

Op Psychologie van Succes vind je een verscheidenheid aan informatie om de kwaliteit van je leven te verbeteren. In dit gratis gedeelte van de website heb je toegang tot de podcast, een groot aantal artikelen en de gratis Minicursus Leven Zonder Stress. Voor nóg meer informatie is er Brein TV!

Brein TV voordelen

 • Meer dan 500 inspirerende video’s en talloze werkboeken, ebooks en Masterclasses voor je persoonlijke groei;
 • Meest uitgebreide platform voor persoonlijke ontwikkeling van dit moment;
 • In maximaal twee muisklikken navigeer je naar alle informatie;
 • Maandelijks een nieuwe video met een motiverende spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
 • Albert zijn humor, vitaliteit en energie spat van letterlijk van het beeldscherm af;
 • Maandabonnement kun je op ieder moment omzetten naar een voordelig jaarabonnement (28% korting);
 • Voor een jaarprijs van slechts €175,- krijg je onbeperkt toegang al het materiaal ter waarde van €3500,-.
 • Mogelijkheid om losse Brein TV programma’s te kopen.

Brein TV nadelen

 • Albert en Tonny stellen zich niet vaak ter beschikking voor vragen tijdens de Q&A.

Brein TV opzeggen

Een maandabonnement is maandelijks opzegbaar en een jaarabonnement per jaar. Wanneer je een Brein TV abonnement op wil zeggen dan kun je Albert gewoon een mailtje sturen voor de verlengdatum. Maar de kans dat je Brein TV opzegt is erg klein, want het is je geld echt meer dan waard!

Brein TV review
 • Platform voor persoonlijke groei
 • Geschikt voor iedereen (jong en oud)
 • Ook voor bedrijven en ondernemers
 • Online omgeving van hoge kwaliteit
 • Beschikbaar op alle apparaten
 • 24/7 toegang tot Mijn Brein TV
 • Abonnementen zijn prijsvast
 • 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Veel info, dus je bent er wel even zoet mee 🙂

Klik hier voor 28% korting op een Brein TV abonnement >>


Veelgestelde vragen Brein TV

Je hebt toegang tot Mijn Brein TV zolang je een abonnement hebt. Tot die tijd krijg je onbeperkt de gelegenheid om de video’s te bekijken en met het lesmateriaal aan de slag te gaan. Je kunt de programma’s pauzeren wanneer je wil en de draad weer oppikken als je daar behoefte aan hebt.

Na je bestelling krijg je een inlogcode en kun je op de website van Brein TV inloggen. Daarna heb je toegang tot alle programma’s en kun je overal ter wereld 24/7 werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Het enige wat je nodig hebt is WiFi of een internetverbinding.

Jazeker! Je krijgt een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij je aankoop en mag in principe Brein TV gratis 14 dagen uitproberen. Vind je het niets? Dan krijg je binnen 14 dagen netjes je geld weer terug.

Jazeker! Brein TV kun je op al je devices bekijken. Om Brein TV op je mobiele telefoon te volgen, kun je de ‘Huddle e-learning en community’ app downloaden en inloggen met je bestaande inlogcodes.

Wanneer je een programma zoekt voor stress verminderen, dan is Bureau Breinfijn ook een aanrader. Bureau Breinfijn heeft namelijk verschillende anti-stress programma’s en leert jou lange termijn vaardigheden om meer rust in je hoofd te krijgen.


Joost Lodewikus
Ik help mensen met hun leefstijl en ontwikkeling. Op fitteronline.nl deel ik gratis tips en laat ik je zien wat werkt, én wat juist niet. Ook publiceer ik regelmatig waardevolle reviews over (online) producten, die je kunnen helpen om jouw doel te bereiken. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.