Breinfijn Cursus: Rust in Lichaam en Brein | Review [2024]

Deel artikel 👇


Heb je last van spanningsklachten? Ben je er klaar mee om jezelf onrustig te voelen in je lichaam? Is het nu echt tijd voor verandering en wil je definitief afrekenen met stress? Met de Breinfijn cursus Rust in Lichaam en Brein zeg je mentale en lichamelijke klachten door stress gedag. Meer dan 36.000 mensen gingen je al voor met deze cursus en zitten nu weer lekker in hun vel. Ben jij de volgende? Lees hier meer.


Last van lichamelijke spanningsklachten?

Als je last hebt van spanningsklachten, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Er zijn veel verschillende spanningsklachten die mensen kunnen ervaren. Sommigen krijgen last van fysieke klachten, zoals hoofdpijn, spierspanningen of maagklachten. Anderen krijgen last van emotionele klachten bij stress, zoals irritatie, prikkelbaarheid, hyperventilatie, lusteloosheid of een gevoel van overweldiging. Sommige mensen hebben ook last van concentratieproblemen of slaapproblemen als gevolg van stress. Of zelfs een verminderde weerstand.

Al die mentale en lichamelijke klachten door stress, hebben invloed op hoe je jezelf voelt. Ze kunnen zelfs je hele dag bepalen, als je niet oplet. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat spanningsklachten zijn, waardoor ze ontstaan en hoe je ze zelf kunt oplossen.

Wat zijn spanningsklachten?

Spanningsklachten zijn klachten die voorkomen wanneer iemand te veel stress ervaart. Stress kan op haar beurt weer veroorzaakt worden door allerlei factoren. Denk aan een drukke werkomgeving, problemen in je relatie of financiële problemen. Spanningsklachten komen vrij vaak voor en kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van een persoon. Tenminste, als ze niet goed worden behandeld.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om spanningsklachten te behandelen. Eén van de belangrijkste manieren is het aanpakken van de oorzaak van de stress. Als de oorzaak van de stress verholpen kan worden, zullen de spanningsklachten vanzelf verdwijnen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je minder moet gaan werken of dat je leert om beter om te gaan met stressvolle situaties. Het ligt er maar net aan wat voor jou de bron is van alle stress.

Hoe ontstaan deze klachten precies?

Spanningsklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan, maar hebben vrijwel altijd te maken met stress. Stress is een normale, natuurlijke reactie van het menselijk lichaam op bepaalde situaties of gebeurtenissen. Het is een manier voor het lichaam om te reageren op een uitdaging of bedreiging. Als we onder stress staan, produceren onze hersenen stresshormonen. Denk aan adrenaline en cortisol. Die hormonen helpen ons om te concentreren, alert te zijn en om te gaan met een situatie.

Er zijn veel verschillende factoren die stress kunnen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van stress zijn:

Werk: een te hoge werkbelasting of problemen met collega’s of leidinggevenden kunnen stress veroorzaken;

Financiën: geldproblemen, zoals schulden of onzekerheid over het inkomen, brengen stress met zich mee;

Relaties: problemen in persoonlijke relaties, zoals ruzie met partner of familie, kunnen ook voor stress zorgen;

Gezondheid: zorgen over de gezondheid of het hebben van een ziekte of aandoening zijn stressvol;

Persoonlijke verantwoordelijkheden: zoals het opvoeden van kinderen of het zorgen voor een familielid;

Levensveranderingen: zoals een verhuizing of het verlies van een dierbare, kunnen stress geven;

Ongelukken of trauma’s: zoals een auto-ongeluk of een aanval, kunnen ook stress veroorzaken.

Het is daarom belangrijk om te leren hoe je beter kan omgaan met situaties en gebeurtenissen die jou stress geven. En te zorgen dat je er niet te veel stress van ervaart. Want dat kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.

6 tips voor meer rust in je hoofd!

Wil je je spanningsklachten verminderen? Dat is een heel goed voornemen! Sommige mensen hebben baat bij professionele hulp, zoals cognitieve gedragstherapie of medicatie, om te leren omgaan met spanningsklachten. Zo kan cognitieve gedragstherapie helpen om negatieve gedachten en gedrag te veranderen dat bijdraagt aan spanningsklachten. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om. We geven je 6 tips om meer rust in je hoofd te krijgen!

1. Besteed meer tijd aan dingen die je leuk vindt

Zoek activiteiten waardoor je kan ontspannen, zoals sporten of mediteren. Of een hobby op waar je altijd veel plezier aan beleefd hebt. Het maakt niet zoveel uit welke hobby dat is, zolang jij er maar gelukkig van wordt. Door leuke dingen te doen, ontspan je. En dat is de grote tegenhanger van stressen en je zorgen maken.

2. Ontwikkel gezonde gewoonten

Probeer gezonde gewoonten te ontwikkelen, zoals voldoende slapen, gezonde voeding en voldoende beweging. Neem ook regelmatig pauzes en plan tijd in om te ontspannen, zodat je mentaal en fysiek in balans blijft. Dat betekent dat je vaker ‘nee’ mag zeggen tegen een ander, zodat je vaker ‘ja’ kunt zeggen tegen jezelf. Ook je agenda niet helemaal volplannen is een gezonde gewoonte en een vorm van zelfliefde. Oefen ermee!

3. Doe ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om beter te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Probeer bijvoorbeeld de 4-7-8 ademhalingsoefening: adem in voor 4 tellen, houd je adem 7 tellen vast en adem uit voor 8 tellen. Herhaal dit enkele minuten achter elkaar.

Door dit te doen, houd je je aandacht heel bewust bij het huidige moment. Daardoor ga je meer in het Nu leven. En zoals je weet, zijn ‘nu’ en ‘hier’ vaak geen dingen om over te stressen. Die zorgen gaan vaak over het verleden of de toekomst. Door op je ademhaling te letten, kun je regelmatig even ontsnappen uit je zorgelijke gedachten.

4. Vermijd stressvolle situaties of personen

Probeer te ontsnappen aan stressvolle situaties. Als je het gevoel hebt dat je te veel stress ervaart, probeer dan te ontsnappen aan stressvolle situaties en vermijd personen die jou extra stress geven. Als je je niet hoeft te bevinden in zo’n situatie, of in de buurt van zo’n persoon, doe dat dan ook niet. Of leer beter omgaan met stressvolle situaties door voorzorgsmaatregelen te nemen. Denk aan een goede planning maken, bedenken wat je tegen iemand wil zeggen, enzovoort.

5. Zoek (professionele) hulp

Als je het gevoel hebt dat je het niet alleen aankunt, of als je spanningsklachten ervaart die niet weggaan, zoek dan hulp. Misschien wil je graag met je partner of een vriend(in) praten. Je zorgen of problemen aan iemand anders voorleggen, kan al verhelderend werken. Maar niet iedereen heeft iemand in zijn of haar omgeving om dit toe te vertrouwen.

Weet dat je ook professionele hulp kunt inschakelen. Sterker nog: dat zou je zelfs móeten doen, als je er zelf niet meer uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je naar een arts of therapeut gaat om je situatie te bespreken. Dit hoeft natuurlijk niet direct als je klachten krijgt, maar wel wanneer je het idee hebt dat je je in een extreme situatie bevindt. Of wanneer er geen enkel uitzicht op verbetering is voor je gevoel.

6. Volg een cursus van Breinfijn!

Zie je het niet zo zitten om een vriend(in) of professional in te schakelen? Maar wil je wel gerichte stappen zetten naar een rustiger en meer ontspannen leven? En wil je hierbij de juiste hulp ontvangen van mensen die weten waar zij over praten? Dan is de cursus Rust in Lichaam en Brein van Breinfijn een aanrader! In deze cursus leer je stap voor stap hoe je chronische stress verminderen kunt. Meer rust in je hoofd leidt namelijk automatisch tot minder lichamelijke klachten. Het is de ideale cursus voor iedereen die het roer 180 graden wil omgooien in zijn of haar leven en die er klaar voor is om verantwoordelijkheid te nemen.

Wat is Breinfijn?

Die cursus van Breinfijn, dat is gegarandeerd een hele goede! ‘Rust in Lichaam en Brein’ is namelijk ontwikkeld door de makers van Breinfijn. Dit is een platform of bureau dat is opgericht door Rosalie van Gils. Zij is psychologe en besloot in 2017 dat er een nieuwe ontwikkeling moest komen. De reden dat zij dit bedrijf startte, was omdat ze op een laagdrempelige, persoonlijke en klantvriendelijke manier hulp wilde aanbieden aan mensen. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, met angst en stress kampen en last hebben van hun negatieve gedachten. Dit heeft zich geuit in een platform waar meer dan 36.000 cursisten haar programma’s en cursussen met succes hebben gevolgd.

Inmiddels is Rosalie niet meer de enige persoon achter Breinfijn. Samen met haar team biedt zij online hulp en werkt zij aan haar grote visie: mensen lange termijn vaardigheden aanleren. Door te leren hoe je op de lange termijn met negatieve gedachten, negatieve gevoelens en negatief gedrag kunt omgaan, bereik je namelijk het meeste resultaat. Je kunt dan het probleem wat je ervaart en alle spanningsklachten die daarbij komen kijken, permanent oplossen. Voor de rest van je leven, dus!

Daardoor hoef je je niet langer onrustig te voelen in je lichaam, maar kun je structureel meer rust ervaren. Hoe dat precies werkt? Je kunt het gratis aanbod van Breinfijn hiervoor gebruiken. Daarbij horen een e-book voor piekeren, een guide voor angst en paniek en een training voor stressklachten. Of ga aan de slag met een van de betaalde (en meer uitgebreide) cursussen of programma’s. Als cursist krijg je ook regelmatig tips en inspiratie per e-mail toegestuurd. Zo kun je aan jezelf – en je levensgeluk – blijven werken. Lees meer in deze Breinfijn review.

Breinfijn cursus: Rust in Lichaam en Brein

We hebben de cursus ‘Rust in Lichaam en Brein’ net al even besproken. Maar daar laten we het niet bij, hoor! Graag vertellen we je er meer over, want het is een van de meest effectieve en populaire cursussen van Breinfijn. En dat is uiteraard niet zonder reden!

Er zijn veel mensen die zich – net als jij – afvragen of de stress en angst ooit nog weg zullen gaan. Zal het vervelende gevoel ooit nog over gaan? En wat helpt er dan écht voor de lange termijn? Je hoofd voelt vaak vol en onrustig. Je staat ’s ochtends op met die moedeloosheid en je gaat er ’s avonds weer mee naar bed. Als een vicieuze cirkel, waar maar geen eind aan komt. En gedurende de dag blijf je piekeren, voel je je angstig en heb je altijd het gevoel dat je tijd tekort komt… Dat is toch geen leven?

Met de Breinfijn cursus ‘Rust in Lichaam en Brein’ reken je hier voorgoed mee af. Je krijgt namelijk de juiste kennis en tools over hoe jouw lichaam en brein werken. Zodra je dat begrijpt en kunt implementeren in je leven, kun je namelijk verandering teweegbrengen. Zo ga je oude patronen loslaten die jou niet langer dienen. Patronen waar je je op dit moment misschien niet eens bewust van bent! En je kunt daarna nieuwe patronen in je brein aanleggen die wél gunstig zijn voor je geluk en gezondheid. Iedereen heeft het namelijk in zich om te veranderen, maar daarvoor moet je wel zelf stappen zetten.

Cursus Rust in Lichaam en Brein

Inhoud van de cursus

Deze Breinfijn cursus is ideaal voor mensen met angst en spanningsklachten door stress, of door andere oorzaken natuurlijk. Elke dag opnieuw gaan er talloze deelnemers mee aan de slag en leren ze:

✅ hoe ze uit die cirkel van angst en/of stress kunnen stappen;

✅ hoe zij de regie over hun eigen leven terug kunnen krijgen;

✅ hoe zij weer lekker in hun vel kunnen zitten;

✅ wat ervoor nodig is om het zenuwstelsel tot rust te brengen en te herstellen van alle stress;

✅ hoe zij hun immuunsysteem kunnen verbeteren;

✅ hoe zij meer kunnen focussen op leuke dingen, waardoor ook het concentratievermogen en geheugen beter worden;

✅ hoe zij rustig en kalm kunnen wakker worden en aan de dag kunnen beginnen;

✅ hoe zij gedurende de dag vervolgens veel energie kunnen ervaren;

✅ waarom het zo belangrijk is om te focussen op de kleine, fijne dingen in het leven;

✅ hoe lichamelijke spanningsklachten op de lange termijn aangepakt kunnen worden.

Module 1: Breinkennis

Breng in kaart welke lichamelijke klachten je momenteel ervaart en ontdek waardoor deze veroorzaakt worden. Dus wat is de reden of oorzaak achter een bepaalde klacht? En waarom blijf je steeds rondjes draaien binnen dat bepaalde patroon? Kennis is macht; daarom is het belangrijk om je hier bewust van te worden.

Module 2: Stress systeem rustig krijgen

Als je zenuwstelsel te actief is, zorgt dat voor disbalans in je lichaam. En daardoor worden je klachten in stand gehouden. Ontdek in deze module hoe je niet meer overrompeld wordt door je spanningsklachten en de mentale gevolgen ervan. Een rustig en ontspannen zenuwstelsel is namelijk de sleutel tot een fijner leven.

Module 3: Bewustzijn vergroten

In deze module leer je hoe je met behulp van een hele effectieve oefening alle moeilijke situaties aankunt. Om deze oefening goed onder de knie te krijgen, moet je wel goed oefenen! Maar wanneer je dat is gelukt, dan kun je vrijwel elke situatie aan en heb je daar je hele leven profijt!

Module 4: Focus veranderen

Welke angst ligt er onder jouw lichamelijke spanningsklachten? En waar is die angst door ontstaan? Je hoeft zeker niet door die angst heen te gaan, maar je gaat in deze module juist leren hoe je er beter mee om kunt gaan. Daarvoor krijg je verschillende strategieën aangereikt.

Module 5: Makkelijk meebewegen

Luister jij wel goed naar je lichaam? In module 5 leer je beter meebewegen met de signalen die je lichaam afgeeft. Bepaalde klachten blijven namelijk heel lang aanhouden (of komen steeds weer terug), omdat het een manier is van je lichaam om iets duidelijk te maken. Deze module komt met een effectieve oefening voor dagelijks gebruik, om makkelijker mee te bewegen met je lichaam.

Module 6: Impact verminderen

Hebben jouw spanningsklachten momenteel een grote impact op je leven? Waarschijnlijk wel, want anders wilde je deze cursus niet volgen. Maar er zijn trucjes waardoor je op een hele eenvoudige manier die impact kunt verminderen. In deze module ga je erachter komen welke simpele aanpassingen je kunt doen.

Breinfijn cursus Rust in Lichaam en Brein

Dit zijn de ervaringen van klanten!

Deze Breinfijn cursus is echt veelbelovend! Het is daarom extra interessant om de Breinfijn reviews over ‘Rust in Lichaam en Brein’ erbij te pakken. Een paar interessante reviews vind je hieronder.

Zo schrijft iemand in haar Breinfijn review: “Ik volg jullie al een tijdje. De cursus rust in lichaam en brein en alle video’s en tips van jullie hebben mij enorm geholpen. Bedankt hiervoor! Ik zou graag nog dieper met jullie willen verder werken aan mijn klachten als dat kan.”

Een andere cursist schrijft: “Ik volg jou heel graag, Rosalie. De cursus Rust in Lichaam en Brein heeft mij heel erg geholpen. Vooral in het accepteren van het onprettige gevoel. Ik ren er nu niet meer van weg. En dankzij jouw tips kan ik hieraan blijven werken.”

En ook deze ‘Rust in Lichaam en Brein’ review was interessant: “Wat een super cursus, hij heeft mijn leven echt veranderd. Ik ben nu uit die vecht stand en ik voel mij weer mens. Ik heb weleens een soortgelijke training gevolgd, maar alle kennis was weggeëbd. Nu weet ik weer wat mij te doen staat en zit ik beter in mijn vel. Het voelt alsof ik de wereld weer aan kan!”

‘Rust in Lichaam en Brein’ bestellen? Scoor deze aanbieding!

De Breinfijn cursus Rust in Lichaam en Brein is enorm waardevol. Zo krijg je naast bovenstaande modules ook een digitaal werkboek toegestuurd. Deze kun je downloaden, waarna je al je opgedane inzichten erin kunt opschrijven. De oefeningen in dit werkboek kun je altijd hanteren, waar je je ook bevindt in je leven. Verder krijg je als bonus een hypnose audio, zodat je ook je onderbewustzijn kunt trainen om rustiger te worden.

Rust in Lichaam en Brein bevat nog een aantal interessante bonusmodules. In de bonusmodule ‘Rust in je zenuwstelsel’ krijg je een krachtig inzicht waarmee je je zenuwstelsel meteen tot rust kunt brengen. In ‘De invloed van jouw verstand’ leer je het negatieve stemmetje in je hoofd de mond te snoeren. Of in elk geval je er een stuk minder van aan te trekken! En in ‘Verander jouw verhaal’ leer je jezelf op een nieuwe, positieve manier te bekijken en ontdek je hoe je de focus van lichamelijke spanningsklachten kunt afhalen.

Nog even op een rij:

  • Stap voor stap methode met 6 modules (t.w.v. €197)
  • Digitaal werkboek (t.w.v. €24,95)
  • Bonus hypnose audio ‘Rust in Lichaam en Brein’ (t.w.v. €16,95)
  • Bonusmodule ‘Rust in je zenuwstelsel’ (t.w.v. €26,95)
  • Bonusmodule ‘De invloed van jouw verstand (t.w.v. €26,95)
  • Bonusmodule ‘Verander jouw verhaal’ (t.w.v. €26,95)

‘Rust in Lichaam en Brein’ kosten

Al deze modules, het digitale werkboek en de bonussen samen hebben een waarde van €319,75. Maar dat is niet de prijs die jij ervoor moet betalen! Meld je vandaag nog aan en betaal tijdelijk geen 197 euro, maar slechts 97 euro. Je kunt gewoon via IDEAL, Bancontact of creditcard betalen, waarna je direct toegang hebt tot de complete inhoud van de cursus. Je inloggegevens ontvang je na betaling via de mail.

TIP: als je een ondernemer bent, kun je de kosten voor deze Breinfijn cursus opvoeren als zakelijke kosten. Je investeert hiermee immers in jezelf als persoon en daardoor ook in het succes van je bedrijf. Dit levert je fiscale voordelen op!

Conclusie: is deze Breinfijn cursus je geld waard?

Ja, als jij klaar bent met angst en spanningsklachten en je je niet langer onrustig wil voelen in je lichaam, dan is deze Breinfijn cursus je geld zeker waard. Door de goede informatie en uitleg, en praktische oefeningen en tips, heb je er ontzettend veel aan. Bovendien zijn de investeringskosten redelijk laag. Bedenk maar eens hoe heerlijk het zou zijn als jij weer lekker in je vel zou zitten. Dan is die €97 dat toch dubbel en dwars waard?!

Ik kan je zeker aanraden om deze Breinfijn cursus ‘Rust in Lichaam en Brein’ te volgen. Uit eigen ervaring weet ik dat Bureau Breinfijn kwalitatief hoogwaardige diensten aanbiedt. En deze cursus is geen uitzondering op de regel.


Veelgestelde vragen

Jazeker, de cursus Rust in Lichaam en Brein is geschikt voor iedereen. Ook als je al therapie hebt gehad, want er zijn altijd stappen te zetten. Zeker wanneer je merkt dat je snel lichamelijke spanningsklachten hebt. Alleen de inzichten die je krijgt in deze Breinfijn cursus zijn al helpend, zodat je gaat snappen hoe het komt dat deze klachten continu aanwezig blijven.

Voor de cursus Rust in Lichaam en Brein betaal je 197 euro inclusief BTW. Soms is er een Breinfijn aanbieding en krijg je korting. Dus neem regelmatig een kijkje op de website. Ben je een ondernemer? Dan kun je dit als zakelijke kosten opvoeren. Nadat je jezelf hebt aangemeld, ontvang je een mail met een factuur en een mail met de inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot de cursus.

 


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *