BrellaVio Spijkermat Review [2024] | Voordelen & Nadelen!

Deel artikel 👇


Heb je interesse in de BrellaVio spijkermat? Dat snap ik heel goed! Dit spijkermatje heeft namelijk niet alleen veel voordelen, maar is ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. In deze uitgebreide BrellaVio review vertel ik je alles over dit merk en hoe ik deze spijkermat heb ervaren. Ik kreeg er van BrellaVio gratis eentje toegestuurd om te testen.

En verder heb ik de algemene gezondheidsvoordelen van spijkermat gebruik voor je beschreven. Ik kan me voorstellen dat een spijkermat (nog) onbekend terrein is als je er nog nooit eentje hebt gebruikt. Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over de BrellaVio spijkermat? Laten we dan snel beginnen!


Wat is een spijkermat eigenlijk?

De huidige spijkermat is afgeleid van het beroemde spijkerbed uit India. Daar wordt het al duizenden jaren gebruikt voor pijnverlichting, ontspanning en geluk. Tegenwoordig is een spijkermat slechts een dun matrasje met daarop verschillende rondjes (drukpunten) waar je op kan liggen, zitten of staan. Die rondjes hebben allemaal scherpe uiteinden die in je huid drukken. Als je naar een spijkermat kijkt, denk je in eerste instantie ‘dit gaat pijn doen’. Maar het grappige is dat sommige mensen erop in slaap vallen.

Waarom een (BrellaVio) spijkermat gebruiken?

Steeds meer mensen gebruiken een spijkermat, zoals de BrellaVio spijkermat. Waarom zij een spijkermat gebruiken? Onder andere omdat het allerlei fysieke klachten kan verminderen, want drukpunten oefenen druk uit op de zenuwuiteinden in je huid en activeren daardoor de doorbloeding in je lichaam. Je kunt het een beetje vergelijken met een masseur die je lichaam los masseert. Maar dan vele malen goedkoper!

Ook wordt een spijkermat vaak gebruikt om mentale blokkades aan te pakken. Door de lichte pijnprikkels maken je hersenen endorfine aan; een hormoon dat ervoor zorgt dat je uiteindelijk géén pijn ervaart en waarvan je een heerlijk ontspannen gevoel krijgt. Op een gegeven moment zijn de prikkels van de drukpunten verdwenen en ervaar je vooral fysieke en mentale ontspanning.

Hoe je een spijkermat gebruikt

Vrijwel iedereen gaat met z’n rug op de spijkermat liggen. Op dat deel van je lichaam bevinden zich namelijk de meeste zenuwen en spieren die in verbinding staan met de rest van je lichaam. En daarbij is het ook gewoon erg lekker om op je rug te liggen, want dat is nou eenmaal de meest ontspannen houding. Wanneer je de spijkermat op een bed neerlegt, is het liggen op je rug nóg comfortabeler.

Verder wordt een spijkermat ook regelmatig gebruikt voor de voeten. Om ze te verlichten na een lange werkdag, bijvoorbeeld. Je kan druk uitoefenen door je voeten op de spijkermat te zetten terwijl je op een bank of stoel zit. Wanneer je daar eenmaal aan gewend bent, kun je steeds meer druk op je voeten uitoefenen. Je kan de spijkermat zelfs gebruiken voor de zijkanten van je voeten.

Wil je vooral meer ontspanning in de spieren rondom je nek en schouders? Dan kun je daar een BrellaVio spijkerkussen voor gebruiken. Je kan je nek erop leggen als je op de bank ligt, of juist als verlengstuk van je spijkermat. Wil je het spijkerkussen graag gebruiken voor ontspannen onderbenen? Dat kan ook! Ga lekker op bed liggen en leg je kuiten erop.

BrellaVio spijkermat met drukpunten

Wat zijn de spijkermat voordelen / nadelen?

Het gebruik van een spijkermat heeft veel voordelen. Heb je vaak weinig energie, val je moeilijk in slaap of kun je meer rust in je hoofd gebruiken? Misschien is een spijkermat dan wel de oplossing voor jouw struggles. Daarentegen kent het gebruik voor sommige mensen een paar kleine nadelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen en nadelen:

Voordeel #1: Je krijgt een energieboost

Het gebruik van een spijkermat geeft je dagelijks veel energie. Ik zal dit kort uitleggen. Voor een goede energieproductie hebben je spieren en organen zuurstof nodig. Hoe beter de doorbloeding in je lichaam, hoe meer zuurstof er wordt getransporteerd. Omdat een spijkermat je doorbloeding activeert, krijgt je je spieren en organen meer zuurstof en gaat je energieniveau omhoog. En weet je wat een fijne bijkomstigheid is? Omdat je meer energie hebt, verbetert ook je slaapkwaliteit.

Voordeel #2: Je slaapkwaliteit verbetert

Wanneer je druk bent en veel onrust hebt in je hoofd is het lastig om in slaap te komen. Even op een spijkermat liggen voordat je gaat slapen, helpt je om sneller in slaap te vallen. Door de lichte pijnprikkels die je in het begin ervaart, ben je even niet meer bezig met drukke gedachten. Nadat je lichaam genoeg endorfine heeft aangemaakt, komt je het in een diepe ontspanning. En dat is weer ideaal voor het slapengaan, want zo val je sneller in slaap en slaap je ook dieper.

Voordeel #3: Vermindert (chronische) hoofdpijn

Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spanningen in je hoofd, nek en schouders. Een spijkermat activeert de doorbloeding van de spieren in dat gebied, waardoor de kans groot is dat de spanningen verminderen. Dit resulteert uiteindelijk in het verminderen of zelfs in het verdwijnen van (chronische) spanningsklachten, hoofdpijn en migraine.

Voordeel #4: Goed voor je bloeddruk

Het gebruik van een spijkermat kan bloeddrukverlagend werken. Vooral omdat je bloeddruk omlaag gaat als je lichamelijk en mentaal ontspannen bent. Sommige mensen die voorheen bloeddrukverlagende medicijnen nodig hadden, hebben minder medicatie nodig sinds zij regelmatig een spijkermat gebruiken. Wil je weten of dat ook voor jou geldt? Probeer het een tijdje en laat je bloeddruk daarna controleren door je arts of een andere specialist.

Voordeel #5: Neemt omgevingsprikkels weg

De prikkels van de drukpunten op een spijkermat zorgen ervoor dat omgevingsprikkels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Zo kom je meer tot rust en beter tot ontspanning. Er zijn zelfs aanwijzingen dat mensen met ADHD en autisme baat hebben bij het gebruik van een spijkermat. Iemand met ADHD of autisme ervaart vaak veel prikkels en heeft moeite om rust te krijgen in het hoofd. Door de prikkelende werking van de drukpunten komen de omgevingsprikkels minder binnen.

Nadeel #1: Minder ontspannen dan massage

Hoewel een spijkermat nagenoeg hetzelfde effect heeft als een drukpuntmassage, voelt het vaak in het begin wat oncomfortabel of licht pijnlijk aan. Leg de spijkermat daarom op een zachte ondergrond als je een lage pijngrens hebt. Zo vermindert de druk op je lichaam en is het gebruik toegankelijker. Voelen de drukpunten alsnog pijnlijk? Dan kun je ook een topper over de spijkermat leggen (bij de BrellaVio spijkermat wordt een gratis topper meegeleverd).

Nadeel #2: Kan een rode huid veroorzaken

Het gebruik van een spijkermat kan roodheid op je huid veroorzaken. Overigens is dat niet meteen een reden om in paniek te raken, want in de meeste gevallen komt dat omdat je doorbloeding op gang komt. En je huid moet natuurlijk ook aan de drukpunten wennen. Met een t-shirt aan of een handdoek over de spijkermat heb je hier minder last van,

BrellaVio Spijkermat logo

BrellaVio spijkermat: ervaar zelf alle voordelen!

Wil je ook graag de spijkermat voordelen ervaren? Dan raad ik je van harte aan om een spijkermatje van BrellaVio te proberen! Deze spijkermat bevat duizenden drukpunten die je bloedsomloop stimuleren en zo je lichaam voorzien van meer energie. Zo kom je beter tot ontspanning en lukt het jou om af te rekenen met stress, een laag energieniveau en andere vervelende klachten.

Voor de ontwikkeling van de BrellaVio spijkermat is gekeken naar de acupressuur massagetechniek; een techniek die speciaal wordt ingezet bij mensen met pijn en spanning in de spieren. Vandaar dat de BrellaVio spijkermat ook enorm populair is onder gezondheidsexperts, om als middel in te zetten tegen stress en het verminderen van lichamelijk spanningsklachten.

Complete BrellaVio spijkermat set

In de BrellaVio shop vind je een redelijk divers aanbod, namelijk: een losse BrellaVio spijkermat, een los BrellaVio spijkerkussen én een BrellaVio spijkermat met kussen. Samen bevatten de spijkermat en het spijkerkussen meer dan 8500 drukpunten, waardoor je dus vrijwel de gehele bloedsomloop in je lichaam kan activeren.

En weet je het voordeel is van een BrellaVio spijkermat set? Je kan de spijkermat en het spijkerkussen los van elkaar gebruiken. Zo kun je specifieke delen wat extra aandacht geven, zoals je bovenrug, schouders en nek of je bovenbenen, kuiten en voeten. Dat maakt de set met spijkermat en spijkerkussen een zeer interessante keuze.

BrellaVio produceert duurzaam

Door de aanschaf van een BrellaVio spijkermat ben je niet alleen goed bezig voor je gezondheid, maar zorg je er ook voor de de wereld om ons heen een beetje beter wordt. BrellaVio heeft namelijk een samenwerking met Trees for all en investeert in CO2 vermindering door herbebossingsprojecten over de hele wereld. Omdat BrellaVio twee keer zoveel CO2 compenseert als dat er wordt uitgestoten, heeft de aanschaf van jouw spijkermat direct een positief effect op het klimaat.

Hoe gebruik je de spijkermat?

In het begin kan het gebruik van je spijkermat misschien wat onwennig aanvoelen. Omdat je lichaam waarschijnlijk een prikkel ervaart die het nog niet eerder heeft ervaren. Ik raad je daarom aan om te beginnen met 5-10 minuten en dit stap voor stap verder uit te bouwen. Op je eigen gevoel, met stapjes van 5 minuten, tot ongeveer 15-30 minuten per dag. Ben je een beginner? Leg de spijkermat dan eerst op een zachte ondergrond, zoals een bed. Heb je een hogere pijngrens? Dan kun je de spijkermat meteen op een harde ondergrond leggen.

Hiervoor kies je voor de BrellaVio spijkermat

Je hebt eerder in deze review al kunnen lezen wat spijkermat gebruik voor je gezondheid kan betekenen. Ik vermoed dat je nu ook graag wilt weten wat BrellaVio onderscheid. Oftewel: waarom kies je juist voor een BrellaVio spijkermat? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

✅ BrellaVio heeft spijkermatten en -kussens in mooie kleuren, namelijk zwart, grijs, roze en turquoise;

✅ Het design is niet alleen mooi en strak, maar alle producten zijn ook zeer netjes afgewerkt;

✅ De spijkermatten en -kussen zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat voor een lange tijd meegaat;

✅ Jouw BrellaVio Spijkermat wordt geleverd inclusief topper om het minder gevoelig te maken;

✅ In vergelijking met andere merken is BrellaVio zeer gunstig geprijsd (daarover zometeen meer).

Voor wie is deze spijkermat NIET geschikt?

Hoewel spijkermat gebruik voor de meeste mensen gezond is, adviseert BrellaVio een paar doelgroepen om de spijkermat niet te gebruiken:

❌ Als je zwanger bent, want een spijkermat kan wee-opwekkend zijn;

❌ Bij problemen aan je huid waar de mat of het kussen gebruikt worden;

❌ Bij ernstige hartproblemen of als je zware bloedverdunners gebruikt.

Twijfel je? Vraag dan eerst aan je arts of het gebruik van een spijkermat veilig is voor jouw gezondheid.

Mijn BrellaVio spijkermat ervaringen

Ik werd een tijdje geleden door het bedrijf benaderd om de BrellaVio spijkermat te reviewen. Ik twijfelde natuurlijk geen moment en besloot de spijkermat te proberen en er een BrellaVio review over te schrijven. Met name omdat ik heel nieuwsgierig was, maar ook omdat tegenwoordig steeds meer mensen een spijkermat gebruiken. Ik kon dus niet achterblijven.

Als je aan een spijkermat denkt, denk je niet meteen aan het verbeteren van je gezondheid. Ik tenminste niet; in eerste instantie niet. Het is een product waaraan je moet wennen, dus is het belangrijk dat je een model kiest dat bij je past. Een model dat aansluit bij jouw eisen, waar je niet teveel voor betaald en waarbij je extra accessoires

De spijkermat ziet er in ieder geval goed uit. Het materiaal voelt stevig en is dik genoeg om op een harde ondergrond te leggen. De drukpunten zijn geen echte spijkers, maar ronde cirkels met daarop verschillende (spitse) puntjes. Overigens zijn die puntjes vrij kort en daardoor perfect voor beginners.

Toen ik voor de eerste keer op de spijkermat ging liggen, voelde ik direct de puntjes op mijn huid. Het was niet pijnlijk, maar wel een beetje gevoelig omdat mijn huid dit niet gewend was. Na een aantal minuten voelde ik niets meer van de puntjes en kreeg ik een lekker ontspannen gevoel. Ik raad je wel aan om de eerste keer een topper te gebruiken, of iets anders dat je huid bedekt, want zo kun je rustig wennen aan het gevoel op je huid.

Ik merk sinds de eerste keer steeds meer comfort tijdens het gebruik. Alsof je lichaam eraan gewend raakt. Het gevoel dat ik na afloop heb, is vergelijken met een massage. Mijn spieren voelen na het gebruik echt heel ontspannen. Of jij dit ook gaat ervaren, dat weet je natuurlijk pas door de BrellaVio spijkermat zelf te gebruiken.

Ervaringen van andere gebruikers

Natuurlijk zijn ook de ervaringen van andere gebruikers interessant om te lezen. En er zijn er genoeg te vinden, want maar liefst 5000+ mensen zijn je voorgegaan en hebben de BrellaVio spijkermat aangeschaft. Op Trustpilot staan ruim 200 reviews en krijgt de spijkermat een 4.7 uit 5 sterren. Dit zijn een aantal van deze reviews:

Zo schrijft Marije over haar ervaring met de BrellaVio spijkermat: “Het is eerst even wennen. Ik vind het niet vreselijk pijn doen, alleen bewegen en liggen/rechtkomen is even pijnlijk. Na een aantal dagen keek ik er echt naar uit om de mat ’s avonds te gaan gebruiken. Aan het einde van de dag ga ik er een half uur op liggen. Daarna voelt mijn lichaam erg ontspannen en ga ik rustig de avond in. Ik val soms bijna in slaap.”

Voor Linda is het een middel om te ontspanning voor het slapengaan. Zij vertelt: “Ik ben positief verrast door de spijkermat. Het is handig in gebruik en lang niet zo pijnlijk als je wellicht zou denken bij het woord spijkermat. Het is gewoon een kwestie van wennen en doen. Ik ervaar rust en ontspanning wanneer ik op de mat lig en kan daarna altijd heerlijk slapen.”

En ook Yaiza Graziëlla is erg tevreden over haar BrellaVio spijkermat Ze raadt ‘m zelf iedereen aan: “Sinds ik deze gebruik heb ik minder last van de spanning in mijn schouders en val ik gemakkelijker in slaap. Door regelmatig 15 á 20 minuten op de mat te liggen, creëer ik een rustmomentje voor mezelf waarin ik echt kan ontspannen. Ik kan iedereen een spijkermat aanraden!”

BrellaVio spijkermat + kussen

BrellaVio spijkermat korting via de website

Een BrellaVio spijkermat bestellen gaat snel en gemakkelijk op brellavio.nl. En weet je wat? Op dit moment kun je gebruik maken van de BrellaVio aanbieding, waardoor je 5 euro korting krijgt op alle spijkermatten. Je betaalt nu 34,95 voor een losse spijkermat en 54,95 voor een spijkermat set. Een los spijkerkussen kost je slechts 24,95.

Als je bij BrellaVio op werkdagen besteld, wordt je spijkermat (set) of -kussen binnen 1 tot 2 werkdagen thuisbezorgd. En ben je uiteindelijk toch niet tevreden over je aankoop? Of ervaar je er weinig of geen voordelen van het spijkermat gebruik? Dan kun je binnen 30 dagen je bestelling weer retourneren. Ideaal, want je kunt een product dus eerst uitproberen om erachter of ook jij de voordelen ervaart.

Nog meer mogelijkheden bij Brellavio

En dat is nog lang niet alles, want BrellaVio heeft meer interessante producten. Zo bestaat er ook een acupressuur meditatiekussen, een acupressuur ring voor handmassage én een BrellaVio Happy Light daglichtlamp. Dit zijn allemaal producten die zorgen voor meer rust en een betere ontspanning.

Acupressuur meditatiekussen

Het acupressuur meditatiekussen van BrellaVio is geen normaal meditatiekussen, maar een kussen met drukpunten erop. Zo wordt zelfs tijdens een ontspannen meditatiesessie je bloedsomloop gestimuleerd. En je weet inmiddels welke gezondheidsvoordelen dat allemaal oplevert.

Een leuk detail: dit kussen is gerealiseerd in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dan met name mensen die sociaal en/of psychisch kwetsbaar zijn. Zo zorgt BrellaVio ervoor dat deze doelgroep een betere plek krijgt in onze samenleving. Een mooi gebaar, als je het mij vraagt tenminste.

Acupressuur ringen voor je vingers

De acupressuur ringen set is speciaal ontwikkeld om je handen te masseren. Door de BrellaVio ring over je vingers heen te rollen, stimuleer je namelijk de bloedsomloop in je hand. Want ja, zelfs je handen kunnen vastzitten en vermoeid aanvoelen. Het enige wat je hoeft te doen, is de ringen dagelijks 10-15 minuten gebruiken.

BrellaVio Happy Light daglichtlamp

Heb je last van een winterdepressie? Of regelmatig een dipje tijdens de wintermaanden? Dat kan komen door een tekort aan voldoende daglicht. Vaak heb je dan weinig energie, zit je niet goed in je vel, kun je jezelf minder goed focussen en slaap je ook nog eens slecht. Herken jij dit? En wil je daar wat aan doen? Met de BrellaVio Happy Light daglichtlamp kun je een tekort aan daglicht compenseren en de strijd aangaan met deze vervelende klachten.

Conclusie van deze BrellaVio review

Dat mijn conclusie over de BrellaVio spijkermat positief is, dat zal je vast niet verbazen. In deze review heb je kunnen lezen dat het gebruik veel gezonde voordelen heeft. Ik ben zelf enthousiast, want mijn spieren worden steeds soepeler. Andere gebruikers zijn meer ontspannen voor het slapengaan en slapen daardoor eerder én dieper.

Hoewel de spitse puntjes niet heel lang zijn, voel je het meteen op je huid. Daarom raad ik raad beginners aan om de meegeleverde topper erover te leggen of een t-shirt aan te trekken tijdens het gebruik. Wanneer je zware huidproblemen hebt, adviseer ik om de spijkermat niet gebruiken. Of alleen op de delen van je lichaam waar je geen huidproblemen hebt.

Tot slot nog even over de zeer vriendelijk prijs. Ook daarvoor kun je de BrellaVio spijkermat niet laten liggen. En zeker niet wanneer je bedenkt dat je er een 30 dagen garantie erbij krijgt, waardoor je de spijkermat risicoloos kan testen. Ik kan daar eigenlijk alleen maar over zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet.


Veelgestelde vragen

Een spijkermat heeft verschillende synoniemen. De bekendste is acupressuurmat. Andere synoniemen zijn spijkerbed, shakti mat of zweeds spijkermatje. Dus wanneer je iemand deze termen hoort zeggen, dan weet je zeker dat hij/zij het heeft over een spijkermat. Bij BrellaVio gebruiken ze met name de termen spijkermat acupressuur techniek.

Vraag jij jezelf af: ‘is een spijkermat onzin?‘ Nee, zeker niet. Een spijkermat gebruik je om spanningen in je lichaam te verminderen of te voorkomen. Dat kunnen lichte klachten zijn, zoals lichte hoofdpijn, maar ook migraineklachten. Het is niet voor niets al eeuwenlang een veelgebruikte methode in de Oosterse geneeskunde. Twijfel je? Probeer het dan zelf eens. Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaringen.

Bij BrellaVio bestellen gaat eenvoudig via de website. Kies een product in de webshop en plaats deze in je winkelwagentje. Wanneer je op werkdagen voor 23.00 besteld, wordt deze normaal gesproken nog dezelfde dag verzonden. Dan heb je jouw BrellaVio spijkermat binnen 1 tot 2 werkdagen in huis en kun je alle voordelen zelf gaan ervaren!

Hoewel de meeste mensen een spijkermat mogen gebruiken, kun je dat beter niet doen als je zwanger bent. Er wordt namelijk gesuggereerd dat door het gebruik het hormoon oxytocine vrijkomt, wat wee-opwekkend kan zijn. Ik adviseer je daarom om de BrellaVio spijkermat niet te gebruiken als je zwanger bent. Raadpleeg indien gewenst je arts of andere specialist.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *