Droog Trainen Academie Review [2024] | Ervaringen + Korting!

Deel artikel šŸ‘‡


Droog trainen; hoe doe je dat precies en wat komt er allemaal bij kijken? Mag je bijvoorbeeld alleen nog maar broccoli, droge kip, en rijst eten? En moet je dagelijkse een lange cardiosessie doen? Of kun je ook zonder cardio je vetpercentage verlagen? In deze Droog Trainen Academie review kom je alles te weten over droog trainen en hoe de Droog Trainen Academie jou daarbij kan helpen.

De Droog Trainen Academie heeft zowel een mannen protocol en vrouwen protocol waarmee je binnen 8 tot 16 weken je vetpercentage drastisch kan verlagen. En dat terwijl je alles mag blijven eten wat je lekker vindt en zelfs niet extreem veel hoeft te sporten. Lees maar mee en ontdek hoe deze programma’s jou precies begeleiden.


Wat is droog trainen?

Voordat je meer te weten komt over de Droog Trainen Academie, wil ik eerst vertellen wat droog trainen precies betekent. Dan begrijp je ook beter waarom je bepaalde dingen gaat doen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarmee vergroot je namelijk de kans op een duurzaam resultaat.

Droog trainen is niets anders dan een periode waarin je probeert vet te verliezen met behoud van je spiermassa. Kortom: je creƫert een droger lichaam waardoor je spieren beter zichtbaar worden. Het begrip is inmiddels massaal overgewaaid naar fitness fanaten en enorm populair als de zomer eraan komt.

Tijdens droog trainen eet je minder dan je verbrandt aan energie om vetreserves te verbruiken en doe je aan intensieve krachttraining voor een mooie spierdefinitie (voor zowel mannen als vrouwen). Droog trainen is niets meer dan een kwestie van goed eten, trainen en herstellen. Daarom kan in principe iedereen met de juiste aanpak een droge lichaam krijgen.

Wanneer beginnen met droog trainen?

Beginnen met droog trainen is niet voor iedereen hetzelfde. Het is vooral belangrijk dat je al voldoende spiermassa hebt voordat je droger wilt worden. Iemand met heel weinig spiermassa die gaat droog trainen wordt namelijk vooral dun. Dat wil zeggen dat je geen mooie spierdefinitie krijgt en volle(re) rondingen. En volgens mij wil je dat juist niet.

Om spiermassa te krijgen moet je daarom aan krachttraining doen, maar ook meer calorieƫn consumeren en vetmassa opbouwen (bulken). Op het moment dat je vetpercentage hoog genoeg is (mannen boven de 15%, vrouwen boven 25%), dan pas creƫer je weer een calorietekort om vet te verliezen (cutten). Is jouw vetpercentage momenteel veel te hoog? In dat geval is het een goed idee om eerst je vetpercentage te verlagen, zodat je daarna kunt beginnen met spieropbouw en spierkracht.

Richtlijnen: hoe droog trainen?

Bij droog trainen is je leefstijl enorm belangrijk. Sterker nog: te veel stress kan je hormoonbalans ontregelen, waardoor je juist spiermassa verliest, in plaats van de gewenste hoeveelheid vet [1]. Verantwoorde droog trainen kan eigenlijk alleen door jezelf te houden aan een aantal basisregels:

Basisregels
Calorieen Eet dagelijks 400-500 calorieƫn minder dan je verbruik, zodat je gaat afvallen met beperkt verlies spiermassa.
TimingEet zoveel mogelijk van jouw dagelijkse koolhydraten rondom je trainingen voor maximale energie.
EiwittenEet dagelijks ongeveer 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht om spiermassa te behouden.
TrainingDoe zware krachttraining voor behoud van spiermassa en overdrijf niet met urenlange cardiosessies.
HerstelZorg voor voldoende rust tussen je trainingen en voorkom teveel lichamelijke en mentale stress.
RitmeHoud een vast ritme aan voor eten, trainen en slapen, zodat jouw lichaam weet wat er komen gaat.
VitaminesEet dagelijks tenminste 200 gram groente en fruit, zodat je lichaam ondanks een calorietekort toch genoeg binnenkrijgt.
Basisregels droog trainen

De principes van droog trainen voor mannen versus droog trainen voor vrouwen zijn vrijwel hetzelfde. Zowel mannen als vrouwen moeten namelijk een calorietekort creƫren om lichaamsvet te verlagen en krachttraining doen om spiermassa te behouden (of licht te laten groeien). Toch ziet een droog trainen schema er voor mannen wat anders uit dan voor een vrouw.

Mannen zijn meestal groter en kunnen daarom meer eten. Vrouwen hebben juist meer vetten nodig vanwege hun hormonen en menstruatiecyclus. De droog trainen voeding principes voor mannen en vrouwen verschillen verder niet extreem veel, maar wel genoeg voor een verschillend droog trainen voedingsschema.

De inhoud van een droog trainen trainingsschema verschilt ook tussen mannen en vrouwen. Mannen kunnen namelijk veel makkelijker op hoge intensiteit trainen, terwijl vrouwen juist weer meer herhalingen kunnen maken. Daarentegen kunnen mannen en vrouwen wel even snel spiermassa opbouwen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook mijn artikelen over droog trainen vrouwen en droog trainen mannen.

Aanvullende droog trainen tips

Met de juiste aanpak is het mogelijk om je lichaam in een aantal maanden te veranderen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Wil je een droger lichaam? Dat vereist een nauwkeurige aanpak. Houd je aan de basisregels van voeding en training en gebruik onderstaande tips voor een goed resultaat.

Wees realistisch

Allereerst is het belangrijk om realistische doelstellingen te hebben. Leg de lat niet meteen extreem hoog, zodat je je doelen ook echt kunt behalen. Vaak zijn doelen te ambitieus, waardoor de motivatie wegzakt en resultaten uiteindelijk achterblijven. En dat is natuurlijk zonde. Droog trainen is een kwestie van geduld en vereist een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Kijk naar je huidige leefstijl, je trainingsniveau en wat eerder hebt gedaan met betrekking tot afvallen. Stem jouw droog trainen doelen daarop af.

Controleer je hongergevoel

Tijdens droogtrainen is honger jouw allergrootste vijand. Iedereen weet, met een hongergevoel maak je niet de allerbeste voedingskeuzes. Je grijpt al snel naar een zak chips of bestelt een pizza. De beste manier om een hongergevoel te voorkomen in een droog trainen periode, is door te kiezen voor voedzame en vezelrijke producten, zoals groente, fruit en volkoren. Dit soort voeding vult, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt, en zijn meestal ook nog redelijk calorie-arm.

Drink voldoende water

Jouw lichaam bestaat ongeveer voor 50 – 60% uit water. Je hersenen zelfs voor 80%. Voldoende gehydrateerd blijven is daarom ontzettend belangrijk. Twee liter water is een gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, maar wanneer je veel sport heb je meer nodig. Het vocht dat je tijdens een training verliest moet immers weer aangevuld worden. Zorg daarom dat je altijd een drinkfles met water in de buurt hebt staan. Je bent daardoor veel sneller geneigd om te drinken.

Slaap voldoende

Slaap is niet alleen essentieel voor een goede gezondheid, maar ook belangrijk tijdens een periode van cutten. Zonder voldoende slaap verspil je namelijk de tijd in de sportschool, omdat je spieren niet goed genoeg herstellen van je training. Herstel en vooruitgang komen vaak stil te liggen wanneer slaap niet de benodigde prioriteit krijgt. Probeer daarom dagelijks zo’n 8 uur slaap te nemen en ook zoveel mogelijk op dezelfde tijden naar bed te gaan / op te staan in de ochtend. Als je tenminste resultaten wil zien.

Laat je begeleiden

Je kunt natuurlijk zelfstandig aan de slag gaan met de basisregels en tips, maar je kunt jezelf ook laten begeleiden door een online coach of programma. Dan krijg je vaak een programma met een passend trainings- en voedingsschema dat is afgestemd op je mogelijkheden. En daar komt de Droog Trainen Academie om de hoek kijken. Zij hebben namelijk verschillende kant-en-klare programma’s waar je direct mee kan starten, ongeacht je niveau of ervaring. Ik vertel je daar graag meer over.

Droog Trainen Academie review

Wil je graag meer informatie over droog trainen? Of zoek je professionele begeleiding? Dan is de Droog Trainen Academie van Henry van Es en Rinus van Offeren de plek waar je moet zijn. Je vindt er namelijk alles over krachttraining, voeding en leefstijl, waaronder een blogpagina met informatieve artikelen, YouTube video’s en verschillende online programma’s.

De Droog Trainen Academie is een ware autoriteit op het gebied van vetverlies en spieropbouw. Alles wat je daarover moet weten hebben ze verzameld op Ć©Ć©n centrale plek. Met behulp van Ć©Ć©n van de online programma’s kun je onder begeleiding toewerken naar je doel. Of je nu alleen maar je vetpercentage wil verlagen, of ook meer spiermassa wil opbouwen.

Voor mannen en vrouwen die een droger lichaam willen, heeft de Droog Trainen Academie het Droog Trainen Protocol ontwikkeld. Voor het opbouwen van meer spiermassa het Spiermassa Protocol. En wil je je programma graag aanvullen met recepten? Dat is ook mogelijk via de Academie, want zij hebben zelfs een compleet pakket met proteĆÆnerijke recepten.

Henry van Es en Rinus van Offeren
Henry van Es en Rinus van Offeren (Droog Trainen Academie)

Droog Trainen Protocol

Het Droog Trainen Protocol is een programma voor mannen en vrouwen en focust vooral op voeding, krachttraining (en cardio) en leefstijl in het algemeen. Dit programma belooft je binnen 8 – 16 weken een lager vetpercentage met behoud je van je huidige hoeveelheid spiermassa. Het is niet bedoeld om je spiermassa flink te laten groeien. Dan kun je namelijk beter kiezen voor het Spiermassa Protocol. Dit is wat je allemaal krijgt:

āœ… Deel 1: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies;

āœ… Deel 2: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio;

āœ… Deel 3: Progressie meten en het plan bijstellen;

āœ… Bonus 1: Calculator om macronutrienten te berekenen;

āœ… Bonus 2: Trainingsschema’s voor in de gym en thuis;

āœ… Bonus 3: Gratis ā€‹toegang tot de online coachingsgroep.

Het Droog Trainen Protocol is helemaal voor je uitgeschreven, zodat je gemakkelijk zelfstandig aan de slag kunt. Je krijgt een compleet stappenplan met informatie en acties, zodat je je alleen maar hoeft te focussen op het resultaat. Ben je man en wil je informatie over het protocol? Bekijk dan deze pagina. Ben je vrouw en wil je meer weten? Dan vind je alle informatie op deze pagina.

Droog Trainen Academie programma's

Spiermassa Protocol Mannen

Het Spiermassa Protocol is een programma speciaal voor mannen die meer spiermassa willen. Je leert allereerst hoe je door effectief te bulken je vetpercentage verhoogt en je spiermassa opbouwt door slim trainen. Daarna verleg je de focus pas naar cutten om je vetpercentage te verlagen, waardoor je de contouren van je spieren beter zichtbaar worden. Dit programma bestaat uit de volgende onderdelen:

āœ… Uitgebreid theorieboek met wetenschappelijk informatie over training, voeding en supplementen;

āœ… Praktijkplan voor je training, eten en progressie meten voor maximaal resultaat;

āœ… 12 weken trainingsschema met oefeningen, sets, reps, rusttijden voor optimale progressie;

āœ… Macro Calculator om de startwaarden van jouw persoonlijke voedingsplan te bepalen.

De omstandigheden waarin je start zijn bepalend voor het opbouwen van spiermassa. De Droog Trainen Academie hanteert daarom een aantal richtlijnen om te kunnen starten met dit protocol. Ben je een beginner? Dan moet je vetpercentage lager dan 20% zijn. Wanneer je juist wat meer ervaren bent, mag je vetpercentage rond de 10% of lager zijn. Voldoe je niet aan deze richtlijnen begin dan gewoon eerst het Droog Trainen Protocol. Op deze pagina lees je alles over het Spiermassa Protocol.

Spiermassa Protocol Droog Trainen Academie

ProteĆÆnerijke Recepten Pakket

Als aanvulling op de protocollen heeft de Droog Trainen Academie recepten ontwikkeld speciaal voor spierherstel en om makkelijker af te vallen. De inname van de juiste voeding is namelijk erg belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en het stimuleren van de vetverbranding. Het ProteĆÆnerijke Recepten Pakket bevat maar liefst 155 proteĆÆnerijke recepten voor alle eetmomenten:

āœ… ProteĆÆnerijke Recepten voor Ontbijt, Lunch en Diner;

āœ… ProteĆÆnerijke Smoothies;

āœ… ProteĆÆnerijke Snacks;

āœ… ProteĆÆnerijke Salades;

āœ… ProteĆÆnerijke Salade Dressings;

Dit proteĆÆne pakket is bedoeld om je voedingsplan te ondersteunen en maakt je programma echt helemaal compleet. Jij hoeft jezelf daardoor alleen maar te richten op het klaarmaken en opeten van de gerechten. Ben je geĆÆnteresseerd in dit pakket, maar wil je eerst een aantal recepten proberen? Via deze pagina kun je gratis drie recepten downloaden. Of lees eerst onze uitgebreide uitgebreide ProteĆÆnerijke Recepten Pakket review.

Proteinerijke recepten Droog Trainen Academie

Bij de Droog Trainen Academie inloggen

Wanneer je Ć©Ć©n van bovenstaande programma’s aangeschaft, ontvang je vrijwel direct daarna een mail met een inlognaam en wachtwoord. Daarmee kun je bij de Droog Trainen Academie inloggen en een pdf van betreffende product downloaden. Het ProteĆÆnerijke Recepten Pakket koop je niet via de website van de Droog Trainen Academie, maar via proteĆÆnerijkerecepten.nl.

Droog Trainen Academie gratis informatie

Overigens vind je op de website nog veel meer. Je krijgt namelijk ook toegang tot de blogpagina met honderden artikelen over krachttraining, voeding en fitness, YouTube video’s met extra informatie en oefeningen uitgelegd en zelfs een gratis cursus om je te helpen met het verlagen van je vetpercentage. Zo zie je maar, je kennis verbreden hoeft niet duur te zijn.

Waarom kies je de Droog Trainen Academie?

Waarom kies je juist voor de Droog Trainen Academie? De belangrijkste reden: de Droog Trainen Academie maakt je vooral slimmer, zodat je uiteindelijk zonder begeleiding verder kunt. Je leert namelijk zelf doelen stellen, doen wat echt nodig, slimmer trainen, je voeding op orde brengen voor jouw specifieke doel, resultaat bereiken, resultaat behouden, nieuwe doelen stellen en nog heel veel meer. Daarnaast werkt de Droog Trainen Academie vanuit een aantal belangrijke kernwaarden:

āœ… Lange termijn succes gaat boven snel resultaat;

āœ… Neem geen genoegen met minder. Ga alleen voor het beste;

āœ… Neem nooit zomaar iets aan, maar ga zelf op zoek naar de waarheid;

āœ… Hanteer een hoge standaard voor jezelf en anderen;

āœ… Geen magische pillen en poedertjes, voeding en krachttraining;

āœ… Omring jezelf met mensen die je energie geven.

Het doel van de Droog Trainen Academie is jou motiveren en helpen om gezond te leven. Ze hebben de meest recente wetenschappelijke data over voeding, krachttraining en leefstijl vertaald naar simpele praktische programma’s, zodat jij jouw maximale fysieke en mentale potentie kunt bereiken.

Droog Trainen Academie ervaringen

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar de Droog Trainen Academie ervaringen? Op de Facebookpagina van het bedrijf staan genoeg reviews om je een goede indruk te geven wat anderen erover zeggen. Een kleine greep lees je hieronder:

“Ik ben inmiddels ruim 8 weken bezig met het Droog Trainen Protocol en ben qua figuur aardig veranderd. In kilo’s ben ik niet heel veel afgevallen, maar in centimeters ben ik maar liefst 69,5 cm kwijt. Meer sporten en beter letten op mijn voeding, maar ook heerlijk uit eten gaan of een drankje doen. Het kan en dat maakt het echt prima te doen”, schrijft Danielle.

Amber heeft met Hulp van de Droog Trainen Academie mooiere rondingen gekregen. Zij schrijft: “Mijn persoonlijke doel was om meer spierdefinitie te krijgen door op een gezonde manier te (leren) trainen. Met behulp de Droog Trainen Academie is het me gelukt! Ik voel me nu sterker en fitter dan ooit tevoren. Ik heb mezelf zowel mentaal als fysiek weer teruggevonden tijdens deze periode’.”

Volgens Dimi is de Droog Trainen Acadmie voor iedereen. Hij schrijft: “Je hoeft geen wetenschapper/topsporter/diĆ«tist te zijn om dit programma te kunnen begrijpen en te kunnen volgen. De toegankelijkheid maakt het voor iedereen toepasbaar. Online krijg je van de Droog Trainen Academie voldoende info en hulpmiddelen ter beschikking. En voor de prijs moet je het sowieso niet laten.”

Tot slot de review van Rinus van Offeren zelf, over het Spiermassa Protocol. Hij schrijft: “Ik ben in 12 maanden tijd van 69,8 kg naar 75,3 kg gegaan. Dat betekent 5 kg aan magere massa, met name spiermassa! Hoe? In de eerste tien maanden heb ik vooral veel gebulkt en relatief licht getraind. De laatste twee maanden ben ik gaan cutten en juist hard en slim gaan trainen. Toen ik mijn vetpercentage weer verlaagde was het resultaat echt boven verwachting.”

En omdat beelden meer zeggen dan woorden, hieronder ook nog een aantal foto’s van resultaten šŸ™‚

Droog Trainen Academie ervaringen Danielle
Droog Trainen Academie ervaringen Amber
Droog Trainen Academie ervaringen Dimi

Wat worden jouw resultaten?

De Droog Trainen Academie biedt jou alle mogelijkheden om droger te worden, daar bestaat echt geen twijfel over. Maar of jij ook daadwerkelijk een mooi droog lichaam krijgt, dat hangt natuurlijk vooral af van je inzet. Of je jezelf houdt aan de regels van het programma en Ć©cht doorzet. Droger worden gaat namelijk niet vanzelf en lukt ook niet binnen een paar weken. Doe je wat er van je gevraagd wordt, dan weet ik zeker dat je een mooie resultaat gaat behalen en behouden.

Conclusie Droog Trainen Academie review

Wanneer je op zoek bent naar begeleiding bij droog trainen, of je nu man of vrouw bent, of juist naar een programma voor spiergroei, je vindt het bij Droog Trainen Academie. De programma’s bevatten een uitgewerkt trainingsschema, een voedingsplan en macrocalculator om je nutrient inname te bepalen.

De programma’s zijn niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar zijn ook nog eens heel praktisch ingericht. Je wordt van A tot Z ontzorgt, zodat je he programma alleen maar hoeft te volgen. Wanneer jij de juiste input levert, zul je gegarandeerd genieten van de gewenste output.

Er is wel een kleine kanttekening. Je moet namelijk wel echt zelf aan de bak. De Droog Trainen Academie garandeert weliswaar resultaat, maar dat betekent natuurlijk niet dat het vanzelf komt aanwaaien. Droog trainen en spiergroei is een langdurig proces waar je energie in moet steken. Ben je daartoe bereid, dan kun je echt alles bereiken!

Kortingscode Droog Trainen Academie

Je hoeft geen speciale kortingscode in te vullen om in aanmerking te komen voor een Droog Trainen Academie korting. Ik mag jou namelijk een korting aanbieden op alle producten. Via de linkjes hieronder wordt je doorgestuurd naar de kortingspagina en kun je het product aanschaffen met een leuke korting.

 • Via deze pagina koop je het Droog Trainen Protocol Mannen met 77% korting!
 • Via deze pagina koop je het Droog Trainen Protocol Vrouwen met 77% korting!
 • Via deze pagina koop je het Spiermassa Protocol Mannen voor 52% korting!
 • Via deze pagina koop je het ProteĆÆnerijke Receptenpakket met 69% korting!

Bovendien krijg je bij alle producten een niet-goed-geld-terug garantie. Op het Droog Trainen Protocol zit een garantie van maar liefst 90 dagen, op het Spiermassa Protocol 60 dagen en het ProteĆÆnerijke Recepten Pakket 14 dagen. Ben je niet tevreden, om wat voor reden dan ook, dan krijg je van de Droog Trainen Academie het volledige aankoopbedrag netjes teruggestort op je rekening. Je hebt dus niets te verlies en alleen maar te winnen.

Twijfel je nog?

Heb je nog twijfels over de Droog Trainen Academie? Wil je meer weten over het Droog Trainen Protocol Mannen, Droog Trainen Protocol Vrouwen, Spiermassa Protocol of ProteĆÆnerijke Recepten Pakket? Of heb je specifieke vragen die je graag beantwoord wil hebben? Neem dan een kijkje op de betreffende informatiepagina’s. Daarop vind je namelijk veel nuttige informatie. Of stel je vraag onderaan deze pagina. Ik zal je vraag dan zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.


Veelgestelde vragen

Droog trainen is een proces waarbij je wilt afvallen en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa wil behouden (of ietsje wil groeien). Je gaat beter letten op je voeding met een droog trainen voedingsschema en effectiever trainen met een droog trainen trainingsschema. Er zijn voor mannen en vrouwen wat kleine verschillen in de aanpak, maar de verbranding van vet gaat precies op dezelfde manier.

De Droog Trainen Academie is opgericht door Henry van Es en Rinus van Offeren. Beide heren zijn ex-militairen met een passie voor krachttraining en fitness. Rond 2013 was droogtrainenacademie.nl geboren en hebben de mannen hun eerste programma geschreven. Vanaf dat moment hebben ze van de Droog Trainen Academie hun levensmissie gemaakt het platform uiteindelijk doorontwikkeld tot hƩt Nederlandse kenniscentrum voor droog trainen.

Dat hangt vooral af van jou wensen. Wil je graag droog trainen met behoud van je spiermassa? Dan is het Droog Trainen Protocol Mannen of Droog Trainen Protocol Vrouwen uitermate geschikt. Wil je juist inzetten op spiergroei? Kies dan voor het Spiermassa Protocol om meer spiermassa op te bouwen.

Dit is best een moeilijke vraag, want het ligt vooral aan jou inzet en doorzettingsvermogen. De Droog Trainen Academie programma’s hebben allemaal een effectief droog trainen schema waarmee je in theorie wekelijks zo’n halve kilogram vet kan verbranden. Hoeveel verbrandt is ook afhankelijk van jouw fysiek, want sommigen verliezen nou eenmaal makkelijker vet dan anderen. Door je droog trainen progressie bij te houden kun je verschillende metingen met elkaar vergelijken.

Dat is vooral afhankelijk van jouw droog trainen doel. Als je over 8 weken klaar wil zijn voor een fotoshoot, dan moet je vaak wat strenger voor jezelf zijn. Bij de Droog trainen Academie geloven gelooft men in flexibel diƫten. Dat houdt in dat je mag eten wat je lekker vindt, wel zo clean mogelijk natuurlijk. Uiteindelijk bepaal jij zelf wat jouw droog trainen resultaat wordt. Veel hangt af van je voedingspatroon.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

2 reacties op “Droog Trainen Academie Review [2024] | Ervaringen + Korting!

  1. Hoi Esmee,

   Bedankt voor je berichtje.

   In welk programma ben je geĆÆnteresseerd? In dit artikel zie je linkjes waarop je kan klikken (in het blauw). Dan kom je direct op de kortingspagina van het betreffende programma. Onderaan dit artikel over De Droog Trainen Academie vind je de prijzen per programma.

   Kun je hiermee verder?

   Groet Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *