Beste Droog Trainen Schema + Tips | Droog Trainen Protocol Mannen Review

Deel artikel 👇


Heb jij interesse in droog trainen? Maar weet je niet goed wat het inhoudt? Of heb je jezelf er al lang en breed in verdiept, maar weet je niet waar te beginnen? Ik kan alvast verklappen: droog trainen is veel meer dan alleen kip, broccoli en rijst eten en eindeloos beulen in de sportschool. Dus, wat is droog trainen dan wel? En wat is nou het beste droog trainen schema om te starten met droog trainen? In dit artikel ga ik je daar alles over vertellen én review ik het Droog Trainen Protocol Mannen van de Droog Trainen Academie. Misschien heb je daar al eens eerder iets over gehoord. Je komt in dit artikel erachter of het de moeite waard is!


Wat is droog trainen precies?

Laten we vooropstellen dat droog trainen niet voor iedereen weggelegd is. Om uit te leggen hoe dit precies zit, beantwoord ik eerst de vraag ‘wat is droog trainen?’. Droog trainen is een periode van vet verliezen, waarbij je zoveel mogelijk spieren behoudt of zelfs in spiermassa aankomt. Je wordt ‘droger’, doordat je minder vet op je lichaam overhoudt. Het doel hiervan is dat je opgebouwde spiermassa beter zichtbaar wordt en dat je er nog beter uit komt te zien.

Droog trainen? Waarom zou ik?

Droog trainen is echter niet voor iedereen weggelegd, want misschien is het helemaal niet jouw doel om gespierder of strakker te worden. Is dat wel iets waar jij naar streeft? Dan wil je in elk geval zorgen voor een gezond vetpercentage. Voor mannen is dat 18% of minder, voor vrouwen is het 29% of minder. Zit je daarboven? Dan is het belangrijk om genoeg tijd uit te trekken voor het droog trainen. Je zal dan namelijk meer vet moeten kwijtraken, voordat je spieren beter zichtbaar worden.

Weet dat je als beginner ook prima spiermassa kan aanmaken als je minder calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. Daardoor kun je tegelijkertijd vet verliezen en toch meer spiermassa opbouwen.  Je vetreserve wordt dan aangesproken om spieren op te bouwen. Houd er wel rekening mee dat je lichaam niet meer calorieën binnenkrijgt dan dat zij nodig heeft. Je hormonen kunnen dan uit balans raken en vet verbranden zal dan lastiger worden. Met als gevolg dat je vooral in vetmassa aankomt, in plaats van in spiermassa. Precies daarom is een droog trainen schema belangrijk om de juiste richting op te blijven gaan tijdens dit proces.

Hoe werkt droog trainen?

Hoe droog trainen dan precies werkt? Ook dat ga ik e uitleggen. Maar eerst nog even dit: hoe hoger je vetpercentage is, hoe langer je erover zal doen. Dat klinkt logisch, maar het is belangrijk om dit te beseffen. Zo blijf je realistisch in de tijd die je ervoor uit moet trekken en blijf je gemotiveerd om je doel te behalen. Ook is het zo dat je met meer spiermassa maar een kleiner calorietekort mag creëren. Dan gaat droog trainen meestal sneller vanwege de hogere vetverbranding (spiermassa zorgt voor een hogere verbranding). Verder is het belangrijk dat je je goed aan je dieet en droog trainen schema houdt en dat je je best doet om je leefpatroon zo optimaal mogelijk te maken. Hoe serieuzer jij het droog trainen neemt, hoe verder je komt in minder tijd.

Begrijp je hier wat ik bedoel? Dan vertel ik je graag hoe droog trainen werkt. Het gaat namelijk niet alleen om trainen, maar ook om de juiste voeding in de juiste verhoudingen, voldoende slaap, weinig stress, en nog wat factoren. Leef jij niet optimaal, dan kun je spiermassa gaan verliezen in plaats van vet. En dat wil je natuurlijk voorkomen bij het droog trainen. Daarom is het niet goed om te droog trainen en tegelijkertijd elk weekend uit te gaan, alcohol te drinken en slecht te slapen. En als je het toch doet, dan zal je er in elk geval een stuk langer over doen om je doel te bereiken.

Gezonde voeding

Je voeding is een van de belangrijkste factoren bij het droog trainen. Allereerst moet je een calorietekort aanhouden, zodat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je er op een dag verbrandt. Als je dat doet, lukt het je pas om vet te verliezen en droger te worden. Daarbij is het belangrijk dat je minimaal 1,8 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht binnenkrijgt per dag. Voor een man van 80kg is dat dus 144 gram eiwitten per dag.

Wil je een gezonde hormoonhuishouding behouden, dan is 1 gram vet per kg lichaamsgewicht nodig. We spreken dan over gezonde vetten, niet over de vetten die in fastfood zitten. En natuurlijk heeft je lichaam ook voldoende vitamines en mineralen nodig om goed te functioneren en gezond te blijven. Eet daarom elke dag minstens 200 gram groenten en 2-3 stuks fruit.

Effectief trainen

Droog trainen gaat verder vooral om trainen. Je moet namelijk in actie komen om overtollig vet te verliezen en je spieren zichtbaarder te krijgen. Hoe je dit precies moet aanpakken? Door veel krachttraining te doen. Je spieren moeten namelijk steeds opnieuw geprikkeld worden om te kunnen groeien. Een droog trainen schema is hiervoor ideaal. Verderop in dit artikel vertel ik je daar meer over.

Voldoende rust

Hoe droog trainen als man ook sneller gaat? Door voldoende rust pakken. Naast al dat harde trainen heb je minimaal 8 uur slaap nodig om te herstellen. En het is belangrijk om een minimale hoeveelheid stress te ervaren. Daarom is het ook goed om voor rust in je hoofd te zorgen. Hoe beter jij mentaal in balans bent, hoe minder vatbaar je bent voor verleidingen en afleidingen. Daarbij is een ritme dus heel belangrijk; het menselijk lichaam houdt van voorspelbaarheid. Denk aan vaste tijden waarop je eet en vaste tijden om te gaan slapen en op te staan.

Droog trainen schema mannen

Droog trainen mannen vs vrouwen

Veel mensen vragen zich af of droogtrainen man vs vrouw veel verschilt. In grote lijnen werkt het op dezelfde manier, maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Ondanks dat zowel een man als vrouw een calorietekort moet creëren en voldoende aan krachttraining moet doen, gelden de volgende verschillen:

✅ Mannen hebben meer calorieën/energie nodig dan vrouwen, want ze verbranden meer (omdat ze meer spiermassa hebben);

✅ De vetverdeling is bij mannen anders dan bij vrouwen (meer rond de billen, bovenbenen bij vrouwen en meer rond de buik bij mannen);

✅ Voor droog trainen als man heb je minder vetten nodig dan als vrouw (zij hebben meer nodig vanwege de cyclus en hormoonhuishouding);

✅ Een droog trainen schema voor mannen en vrouwen ziet er qua macronutriënten vaak ook anders uit (zie Droog Trainen Protocol Vrouwen);

✅ Mannen trainen makkelijker op een hoge intensiteit, vrouwen doen makkelijker meer herhalingen;

✅ Mannen hebben geen last van meer/minder kracht vanwege perioden in een cyclus, wat vrouwen wel hebben;

✅ Vrouwen schommelen daardoor ook meer in hun gewicht.

Daarentegen kunnen mannen en vrouwen wel even snel spiermassa opbouwen. Het gaat er bij droog trainen vooral om dat je rekening houdt met de verschillen tussen mannen en vrouwen. En met de juiste tools gaat dat jou ook lukken!

Droog Trainen Protocol Mannen: het beste droog trainen schema!

Dan komen we direct bij dé tool waar ik je graag meer over wil vertellen: het Droog Trainen Protocol Mannen! Dit is het beste droog trainen schema voor mannen die serieuze stappen willen zetten. Die klaar zijn met zomaar wat proberen en die gemotiveerd zijn om hun doelen te behalen. Het Droog Trainen Protocol Mannen is ontwikkeld door de Droog Trainen Academie van Henry en Rinus. Het is een protocol dat werkt en dat jou leert hoe je zelfstandig kan droog trainen.

Zodra je ontdekt hoe je dit helemaal zelfstandig aanvliegt, heb je nooit meer een personal trainer of diëtist nodig om schema’s voor jou te maken. Als je de basis begrijpt, dan weet je precies wat jouw lichaam nodig heeft en wat je wel of niet moet doen om droger te worden. Dan kun je er helemaal voor gaan en staat niets of niemand jou nog in de weg. Dát is het doel van het Droog Trainen Protocol Mannen!

Dit mag je ervan verwachten

Dus wat mag je inhoudelijk verwachten van he Droog Trainen Protocol Mannen? Dat ga ik je natuurlijk ook vertellen! Henry en Rinus doen een paar interessante uitspraken op hun website, die wil ik je niet onthouden:

  • Wat veel fitness magazines en websites schrijven, is vaak onjuiste informatie…
  • Je hoeft jezelf niet uit te hongeren op een extreem streng dieet met heel weinig calorieën
  • Het hoeft je ook geen honderden euro’s per maand te kosten
  • Je hoeft niet allerlei supplementen te slikken of magische pillen te kopen
  • Je kunt nog steeds genieten van eten, terwijl je aan je sixpack bouwt
  • Je hoeft daarvoor ook geen koolhydraatarm dieet te volgen als ideaal voedingsschema droogtrainen man
  • En elke paar uur een maaltijd eten is ook niet nodig om je vetverbranding actief te houden
  • Je hoeft niet eindeloos aan cardio te doen tijdens een droog trainen schema
  • En je hoeft ook niet steeds van trainingsschema droog trainen mannen te wisselen om je spieren alert te houden
  • Het is niet genetisch bepaald of jij wel of niet kunt droog trainen. Iedereen kan het, dus jij kan het ook!

Voordelen van dit droog trainen schema

Het Droog Trainen Protocol Mannen van de Droog Trainen Academie is een droog trainen schema dat werkt. En het biedt veel voordelen aan mannen die ermee van start gaan:

✅ Het is een exacte methode die Rinus en Henry ook gebruiken om vetmassa te verlagen;

✅ Je krijgt inzicht in jouw dagelijkse verbruik, afgestemd op jouw lichaam en leefstijl;

✅ Je leert flexibel diëten om af te vallen, zonder dat je moet laten wat je lekker vindt;

✅ Je leert effectief trainen (kracht en cardio), zodat je je doelen behaalt;

✅ Je vermijdt een jojo-effect door exacte strategieën voor blijvend vetverlies;

✅ Het Droog Trainen Protocol Mannen is heel betaalbaar;

✅ Je krijgt ook een aantal interessante bonussen bij je bestelling;

✅ Het werkt voor iedereen, omdat het geen algemene ‘one size fits all’ benadering is.

Ervaringen met het Droog Trainen Protocol Mannen

Ben je benieuwd naar de droog trainen schema reviews van mensen die het Droog Trainen Protocol Mannen hebben gevolgd? Dat droog trainen mannen effectief is op deze manier, dat wordt wel duidelijk wanneer je onderstaande ervaringen leest van de mannen die je voorgingen!

Arjan vertelt bijvoorbeeld: “Ik ben in week 7 van het programma en ik ben al ruim 4 kilo kwijt. Mijn vetpercentage is van 13,1 naar 8,5% gegaan en ik ben nu extra gemotiveerd om nog even door te gaan. Ik wil graag de 7,5% bereiken!”.

“Ik vond droogtrainen voor mannen altijd ingewikkeld klinken maar nu begrijp ik helemaal hoe het werkt en lukt het mij ook. Na een huidplooimeting vandaag was ik blij verrast. Ik ben van 16,9% vet naar 10,8% gegaan in slechts 7 weken. En dat zie ik ook zeker terug in de spiegel!”, schrijft Bert.

Ron schrijft in zijn Droog Trainen Protocol Mannen review: “Ik heb zoveel geleerd over voeding en beweging maar ook over mezelf. Ik train al ruim 10 jaar, maar ik heb nog nooit in zo’n korte tijd zoveel resultaat bereikt en kennis opgedaan. Bizar!”.

De ervaring van Rinus en Henry zelf

En natuurlijk mag het verhaal van Rinus en Henry zelf ook niet ontbreken in deze review. Deze mannen zijn namelijk jarenlang zelf op zoek geweest naar de gouden formule, de perfecte strategie. Daarvoor hebben zij talloze trainingen en opleidingen gevolgd, seminars bijgewoond en boeken gelezen. Hun conclusie? Er is geen gouden formule…

Dat was even een tegenvaller, maar ook heel verhelderend. Rinus en Henry kwamen er namelijk achter dat hun focus niet goed was geweest. In plaats van uit te hoe vaak zij moesten eten, wanneer en wat – en alle supplementen die daar zogenaamd bij nodig waren, moest het anders. Niet meer bezig zijn met details, maar focussen op dingen die écht resultaat opleveren.

Inmiddels hebben zij ontdekt wat dat is en hoe je betere resultaten kan behalen. Zonder veel geld, tijd en energie te verspillen, want dat is natuurlijk zonde. De basis voor hun effectieve aanpak is nu geïmplementeerd in het Droog Trainen Protocol Mannen. En zo leren Henry en Rinus inmiddels al hun klanten om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan met droog trainen. Vanuit een groot verlangen en een passie is dit protocol geboren. En jij kunt er ook mee aan de slag gaan, als je dat wilt!

Henry en Rinus van Droog Trainen Academie
Henry en Rinus

Enthousiast? DTP bestellen kan hier!

Ben jij enthousiast geworden en wil je echt het lichaam van je dromen bereiken? Dan is het droog trainen schema van de Droog Trainen Academie wat je nodig hebt! Benieuwd naar wat je precies ontvangt wanneer je het Droog Trainen Protocol Mannen bestelt? Dat heb ik voor je op een rijtje gezet!

E-book: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies

Dit e-book t.w.v. €47 leert je hoe je blijvend vet verliest door de juiste dingen te doen. Veel mannen maken namelijk onnodige fouten in hun voedings- of trainingsschema, waardoor zij op den duur weer aankomen in vetmassa. En dat is zonde. In dit e-book leer je waarom voeding essentieel is als het gaat om vetverlies en hoe je dit in de praktijk in je voordeel laat werken. Met een voedingsschema dat afgestemd is op jou, kun je flexibel diëten en toch veel resultaat behalen. Zo wordt het geen ellendige strijd, maar een leuk proces op weg naar je einddoel!

E-book: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio

Nog een e-book t.w.v. €47 waarin je alles leert over bewegen om vet te verliezen. Wat is nu eigenlijk de goede balans tussen cardio en krachttraining? En hoe beweeg je op de juiste manier zodat je geen spiermassa verliest? Dat is wat je in dit e-book leest. Alles wat belangrijk is rondom krachttraining, vind je hier. Ook ontdek je hoe je cardio kunt gebruiken als tool om je vetverlies op gang te brengen én te houden.

E-book: Progressie meten en het plan bijstellen

Je kunt nog zo hard je best doen, maar als je geen vooruitgang boekt heeft het niet zoveel nut. Daarom is het goed om te weten of je progressie maakt; en dat doe je door te meten. In dit e-book t.w.v. €27 lees je hoe je dat het beste kunt doen, zodat je in een rechte lijn naar je doel toe beweegt. Ook leer je wat je moet doen als vetverlies uitblijft of wanneer er een periode komt waarin dit lijkt te stagneren.

Bonus 1: Macrocalculator in Excel

Als je dacht dat dat alles was, dan heb je het mis. Je krijgt namelijk ook deze interessante bonus t.w.v. €37. De Excel macrocalculator helpt je om de juiste voedingswaarden te berekenen voor jouw voedingsschema. Je kunt zelfstandig uitrekenen hoeveel calorieën, vetten, eiwitten en koolhydraten je nodig hebt om succesvol te droog trainen!

Ook krijg je uitleg over hoe je je voedingsschema kunt inrichten in een gratis te gebruiken app. Zo ben je nooit meer afhankelijk van een personal trainer, diëtist of ander persoon om een voedingsschema te ontwikkelen. Je kan het vanaf nu gewoon zelf!

Bonus 2: Trainingsschema’s voor thuis en in de gym

Nog meer bonussen! Je ontvangt namelijk ook trainingsschema’s in pdf formaat om te gebruiken in de sportschool én tijdens het thuissporten. De waarde van die schema’s is €37 en ze helpen je progressief te trainen voor het beste resultaat. Je krijgt schema’s voor 3, 4 en 5 dagen per week sporten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten. Elk schema bestaat uit drie fasen, want progressief opbouwen is essentieel bij droog trainen. Daarbij is alles al voor je uitgewerkt: van oefeningen tot volumes, van frequentie tot intensiteit en rust. Volg jij deze schema’s, dan ga jij je doel bereiken! Ook krijg je een schema voor 4 dagen thuis trainen, waarbij je alleen traint met je lichaamsgewicht. Je hoeft daarvoor dus geen fitness tools, gewichten en dumbells in huis te halen!

Bonus 3: Toegang tot de DTA Support Groep

Bovendien krijg je bij het Droog Trainen Protocol gratis toegang tot de Droog Trainen Academie Support Groep. De waarde hiervan? Onbetaalbaar eigenlijk, want je kunt zo samen met gelijkgestemde, gemotiveerde mensen aan de slag. Jullie hebben namelijk hetzelfde doel: je droomlichaam bereiken en de beste versie van zichzelf worden. In deze groep kun je al je vragen stellen, 24 uur per dag. Dat is vooral heel fijn wanneer niemand in jouw directe omgeving met droog trainen bezig is en jij toch graag wat support ontvangt. Samen kom je namelijk verder!

Droog Trainen Academie logo

Conclusie: Droog Trainen Protocol Mannen kopen of niet?

Twijfel jij erover of het Droog Trainen Protocol Mannen wel hét droog trainen schema is waar jij naar op zoek bent? Ik kan je vertellen dat ik door de jaren heen veel schema’s en pakketten ben tegengekomen, maar geen die zo volledig en toch eenvoudig is. Het grootste voordeel is dat je na het Droog Trainen Protocol Mannen bestellen helemaal zelfstandig aan de slag kunt. Je leert precies wat wel en niet werkt en je kunt je eigen voedingsschema’s samenstellen. Daar heb je je leven lang profijt van en je kan er zelfs andere mensen mee helpen!

Tijdelijk met korting!

Bovendien is het Droog Trainen Protocol Mannen kopen heel voordelig. Normaal gesproken staat de prijs op €292, maar je betaalt tijdelijk een stuk minder. Wat de prijs nu dan is? Eenmalig slechts €67!  En dan krijg je de bovengenoemde e-books en bonussen vrijwel direct in je mailbox. Dat is echt heel weinig geld voor zoveel waarde, als je het mij vraagt. Daarom is er voor mij geen twijfel mogelijk; het Droog Trainen Protocol Mannen bestellen is een absolute no-brainer voor wie serieus aan de slag wil met droogtrainen. Doen, dus!


Veelgestelde vragen

Droog trainen is een term voor het omlaag brengen van je vetpercentage, terwijl je spiermassa gelijk blijft of zelfs een beetje groeit. In de fitnesswereld wordt het ook wel cutten genoemd. Doordat je een lager vetpercentage hebt, worden je spieren beter zichtbaar. Let wel op: droog trainen is bedoeld voor mannen en vrouwen die er tijd en energie in willen stoppen!

Een droog trainen schema maken is niet voor iedereen weggelegd. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van voeding en training, is het het verstandig om een professioneel droog trainen schema te volgen. Doe niet zomaar iets en vraag om hulp. Het gaat immers om je gezondheid. Ik raad het Droog Trainen Protocol Mannen voor een goed droog trainen schema.

 

Om je lichaamsvorm te verbeteren, is het essentieel om kracht- en cardiotraining te doen. Het advies is om 24 tot 36 uur rust te nemen tussen een de trainingen, dus je kunt het beste de ene dag cardio doen en de volgende dag kracht. Of, als je per se kracht en cardio op één dag wilt doen, eerst kracht en daarna pas cardio. Zo zorg je ervoor dat je het maximale uit krachttraining kan halen.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *