Het Gezondheidsvirus Review [2023] | Online Training OERsterk


Sinds de corona pandemie ligt onze gezondheid onder een vergrootglas. Volgens drs. Richard de Leth OERsterk kunnen we echt veel beter inzetten op de juiste zelfzorg, zodat we zelf onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Als je begrijpt wat je lichaam nodig heeft, dan maak je ook betere keuzes en pluk je daar vanzelf de gezonde vruchten van. Met de online training Het Gezondheidsvirus kies je voor 2G (Gezondheid en Gedrag) en ga je actief aan de slag met gezonde keuzes. Je leest in deze Gezondheidsvirus review hoe de training precies werkt en wat je ervan gaat leren. Lees maar mee!


Waarom is zelfzorg belangrijk voor gezondheid?

Zelfzorg is een begrip dat alles te maken heeft met het maken van gezonde keuzes, zoals genoeg bewegen, gezond eten en regelmatig ontspannen. Met zelfobservatie, door te luisteren naar de signalen van je lichaam en geest. En met zelfmanagement, zodat je de acties onderneemt die passen bij je gevoel en bij je behoeften. Het gaat dus vooral over ‘zorg voor jezelf’.

Het lijkt allemaal heel eenvoudig, maar het is niet altijd zo vanzelfsprekend. Een drukke agenda, veeleisende job, de kinderen of een gezellig sociaal leven willen er nog weleens voor zorgen dat je er niet aan toekomt om tijd voor jezelf te nemen. Om écht goed voor jezelf te zorgen. En daar waar de ander zich comfortabel voelt bij alle verplichtingen, voel jij je misschien overvraagd.

Omdat we allemaal erg van elkaar verschillen, is zelfzorg ook voor iedereen anders. Misschien betekent zelfzorg voor jou dat je wat meer slaap of ontspanning nodig hebt. Terwijl je vriend(in), echtgenoot, of kind juist baat heeft bij wat meer beweging of gezonde voeding. Het doel is uiteraard wel hetzelfde: jezelf lekker in je vel voelen, zowel fysiek als mentaal.

Als je een paar dagen wat minder voor jezelf zorgt, is er natuurlijk nog geen man overboord. Maar als je te lang buiten de lijntjes kleurt, ontstaan klachten. De OERsterk training Het Gezondheidsvirus is je gebruiksaanwijzing bij zelfzorg. Om je te besmetten met gezonde keuzes, een ijzersterk immuunsysteem op te bouwen en jezelf weer fit en energiek te voelen.

Gezondheidsvirus review

Het Gezondheidsvirus van Richard de Leth’s OERsterk is een antwoord op de huidige Nederlandse gezondheidsaanpak. Volgens Richard kiest de overheid namelijk te vaak voor korte termijn oplossingen en veel te weinig voor preventie (denk maar eens aan de hoge btw op groente en fruit). Wat je lichaam juist nodig heeft, is zelfgenezend vermogen en geen kunstmatige poedertjes en pilletjes. Het Gezondheidsvirus is dé manier om verantwoordelijkheid te nemen voor je gezondheid en het roer volledig om te gooien.

Kortste route naar vitaliteit!

De online training Het Gezondheidsvirus is een duidelijk stappenplan naar een betere leefstijl. Het is een kortere route naar een betere vitaliteit. Richard heeft alles voor je uitgedokterd, zodat je dat zelf allemaal niet meer hoeft te doen. Aan de hand van praktische opdrachten, checklists en filmpjes werk je op een leuke manier aan je eigen gezondheid. Dit leer je allemaal met Het Gezondheidsvirus:

Hoe je OERsterk wordt, ondanks dankzij alle tegenslagen en uitdagingen;

Hoe je omgaat met stress en de drukke momenten in je leven;

Waarom te veel zitten, te weinig slapen, te vaak eten en slecht is voor je lichaam;

Welke voeding je lichaam en geest kan versterken;

Waarom regelmatig bewegen super belangrijk voor je is;

Wat jouw lichaam precies nodig heeft;

Waarom je brein een belangrijke rol speelt in jouw zelfgenezend vermogen;

Hoe je kunt afwijken van de norm, maar toch helemaal jezelf kunt zijn.

Door deze training pak je zelf de handschoen op. En dat is belangrijk, want alleen jij zelf krijgt je eigen leefstijl weer op de rails. Je zult door deze training beter slapen, minder piekeren en uiteindelijk veel beter in je vel zitten. Oftewel: door het volgen van de training Het Gezondheidsvirus word je een gezondere, leuker en betere versie van jezelf!

Gezondheidsvirus

Het Gezondheidsvirus: de doelstelling!

Door Het Gezondheidsvirus wordt je leider van je eigen leefstijl. Want alleen jij bent degene die je gedrag kan veranderen. Je krijgt de juiste begeleiding en inzichten om je daarbij te helpen. Met een kleine investering in je leefstijl nu, bouw je aan een beter leven op lange termijn. Je investeert niet alleen in je leefstijl, maar dus ook in je gezondheid en een betere kwaliteit van leven. Het Gezondheidsvirus leert je hoe je jezelf weerbaarder maakt en hoe je je vitaliteit van binnenuit verbetert. Dat zal uiteindelijk leiden tot het volgende:

Je piekert minder;

Je slaapt dieper en staat uitgerust op;

Je batterij is opgeladen;

Je bent minder vatbaar voor stress;

Je krijgt een gezond gewicht;

Je hebt meer levensenergie.

Het Gezondheidsvirus is geen tijdelijke oplossing, maar een programma waar je je hele leven van profiteert. In slechts een paar weken kun je zelf het tij keren en weet je precies wat gezond leven betekent. En ga je dat ook in de praktijk brengen!

Lesinhoud van Het Gezondheidsvirus

Het Gezondheidsvirus bestaat uit 8 lessen met kennis, inspiratie en opdrachten. Je volgt de training via je laptop, tablet op smartphone, in het tempo dat bij jouw dagelijkse leven past. Na je inschrijving heb je namelijk een jaar lang toegang tot alle lessen. Je hoeft dus ook niet meteen te starten als je daar op dit moment nog geen tijd voor hebt. Kortom: jij bepaalt!

Les #1: Evolutie als basis voor gezondheid

In les 1 leer je hoe de mens is geëvolueerd tot hoe we nu zijn. Dat onze huidige (ongezond) omgeving niet aansluit op onze natuurlijke behoeftes en waarom dat leidt tot gezondheidsproblemen. Na deze les snap je ook waar je impulsen vandaan komen, hoe je ze moet temmen en waarom het gezond is om af te wijken van de norm.

Les #2: Pijlers van OERsterk

In les 2 ontdek je de verschillen tussen de complementaire geneeskunde en de reguliere geneeskunde. Waarom is het belangrijk dat je de stap zet van Ziekte en Zorg (ZZ) naar Gezondheid en Gedrag (GG)?  Het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. Na deze les heb je inzicht in je persoonlijke lijfkaart en snap je uit welke pijlers een leefpatroon is opgebouwd.

Les #3: Ontspanning voor gezondheid

In les 3 leer je waarom ontspanning het fundament is van je gezondheid. Veel mensen zijn alleen maar bezig met voeding en bewegen, maar vergeten écht te ontspannen. Je krijgt inzicht in jouw balans en hoe jouw zorgsysteem je lichaam kan ondersteunen. Ook ontvang je praktische handvatten om gelijk toe te passen.

Les #4: Voedingsprincipes die je nergens leert

In les 4 krijg je een inkijkje in de belangrijkste voedingsprincipes. Onze moderne omgeving verleidt je met de 3V’s: te Veel, te Vaak en Verkeerd eten.  Het is dus logisch dat je een zoetekauw wordt, of een snaaier, of een propper. Maar wat zijn de juiste voedingsprincipes, en waarom? Na deze les weet je deze principes te vertalen naar je eigen bord.

Les #5: Samenspel tussen beweging en het immuunsysteem

In les 5 ontdek je waarom een gebrek aan lichaamsbeweging voor een groot deel samenhangt met een overactief immuunsysteem. De moderne omgeving nodigt niet uit tot bewegen en stimuleert vooral zitten. Na deze les ken je de twee krachtigste beweeginterventies. Eyeopener: de kleinste stappen leveren het grootste resultaat.

Les #6: Balans tussen hoofd, hart en buik

In les 6 vertelt Richard over flow: het moment dat hoofd, hart en buik op één lijn liggen. Voor optimale gezondheid is het essentieel dat je hoofd, hart en buik op één lijn liggen. Want als je lichaam verandert, verandert je denken ook. Na deze les kun je de scheppende vermogens van je brein beter inzetten voor optimale gezondheid.

Les #7: Vitaliteit en metabole gezondheid

In les 7 draait het om je metabole gezondheid en hormoonbalans. Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar de aanwezigheid van vitaliteit. Maar wanneer ben je vitaal? Na deze les weet je waarom ons brein steeds zwakker wordt en hoe je dat kunt omdraaien door je hormonen weer in balans te brengen.

Les #8: Blauwdruk voor een goede dag

In les 8 krijg je een blauwdruk voor een goed dag, bestaande uit 10 concrete stappen en effectieve leefstijlinterventies. Voor een goede dag is het noodzakelijk dat je volgens de wijsheid van de natuur leeft. Maar waar selecteert de natuur precies op? Na deze les ken je de reis van doel naar resultaat en waarom je moet afwijken van de rest om succesvol jezelf te zijn.

Gezondheidsvirus

Mijn Gezondheidsvirus ervaringen

Ik heb de training gevolgd en ben echt onder de indruk van de volledigheid. In slechts een paar muisklikken krijg je toegang tot een schat aan informatie, prikkelende video’s en leuke praktische opdrachten. Wat mij erg aanspreekt aan de training, is dat Richard ook focust op het onderwerp ‘ontspanning’. Dat past namelijk perfect in deze moderne hectische tijd.

Alle wordt heel duidelijk uitgelegd en ook nog eens onderbouwd met wetenschappelijke achtergrondinformatie en relevante cijfers. Soms benadruk Richard vooral de dingen die we allemaal fout doen, waardoor het misschien wat negatief overkomt. Maar dat is juist de kracht van Het Gezondheidsvirus, vind ik. Eerlijkheid duurt tenslotte het langst.

Ervaringen van bekende Nederlanders

Ben je ook nieuwsgierig naar andere ervaringen? Kasper van der Meulen, bekend van het boek Mindlift, schreef de volgende review:

“Richard de Leth is een meester in het verbinden van moderne wetenschap met oeroude principes die directe invloed hebben op ons welzijn. We leven in een tijdperk waar onze verantwoordelijkheid het ultieme middel is om fit en vitaal te blijven. Met Het Gezondheidsvirus deelt Richard de praktische tools die essentieel zijn om je leefstijl te optimaliseren en je gezondheid in eigen hand te nemen”.

En mindset goeroe Michael Pilarczyk schreef:

“Als ik vragen heb over mijn gezondheid of voeding, ga ik altijd direct naar Richard. In de afgelopen jaren heeft hij mij veel waardevolle adviezen gegeven. Richard is een kundig en begenadigd spreker, die zich oprecht inzet voor een gezonde samenleving.”

Ervaringen met OERsterk

Ook de ervaringen met OERsterk zijn zeer positief. Sterker nog; op Google review krijgt OERsterk een 4.9 van 5 sterren. Uit ruim 500 reviews! Je leest vaak woorden als ‘kwaliteit’ en ‘professionaliteit’. Hieronder lees je een aantal van deze reviews:

“Dit is wat ik nodig had. Richard vertelt niet alleen wat je nodig hebt, maar legt ook uit waarom’. En Dennis vertelt ook over zijn mooie resultaten: ‘ik ben nog niet op mijn einddoel, maar na 3,5 maand voel ik me al veel beter. Ik ben bijna 21 kilogram afgevallen! Op naar een beter en gezonder leven.”

Dennis

“Een eye opener! We eten onszelf ziek. In duidelijke taal krijg je van Richard uitgelegd hoe we nu leven en hoe het beter moet en kan. Heeft mij enorm geïnspireerd en me geholpen met de eerste stappen naar een andere leefstijl en eetstijl.”

Dorethe

“Richard zijn heldere en vriendelijke wijze van communiceren is heel fijn. Ook tussen alle bedrijven door neemt hij de moeite om met zijn volgers op social media contact te onderhouden. Geen goeroe op afstand, maar een sociaal persoon dichtbij. Ik steun zijn missie om van Nederland en België landen met zo veel mogelijk gezonde inwoners te maken van harte.”

Jan over OERsterk
Bij de aankoop van Het Gezondheidsvirus krijg je voor 19 euro de online training Gezonde leefstijl en de ontwikkeling van mijn kind erbij. Dit is een aanbieding, want normaal kost deze training 49 euro. Je leert door deze training hoe je jouw kind gezonde keuzes aanleert.

Conclusie Gezondheidsvirus review

Gezondheid is natuurlijk niet te koop, maar de juiste kennis over gezond leven wel. Door Het Gezondheidsvirus werk je in jouw tempo naar een betere vitaliteit. Richard heeft een zeer complete training uitgeschreven om je te begeleiden bij de zelfzorg. Een soort blauwdruk voor een gezond en OERsterk leven.

De training bevat zeer uitgebreide lessen en focust op Gezondheid en Gedrag (GG), zodat je weer weerbaar wordt van binnenuit. Daarom is Het Gezondheidsvirus een zeer waardevol preventiemiddel voor iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Of gewoon meer wil leren over leefstijl.

Ik vind het fijn dat Richard eerlijk is over onze ‘slechte’ leefstijlkeuzes. Hij duwt je met je neus op de feiten door te benoemen wat we allemaal fout doen en wat juist beter kan. Dat kan misschien hard bij je binnenkomen, maar is tenminste wel het eerlijke verhaal. Daardoor weet je waar je aan toe bent en wat je allemaal moet veranderen voor een vitaler leven.

Koop de juiste kennis!

De training kost je 149 euro inclusief BTW. Dat is zeker niet goedkoop, maar je geld absoluut waard. Want, waar je normaal tussen de 185 en 995 euro betaalde voor een kennis consulten van Richard, waarin je vrijwel dezelfde informatie krijgt als door deze training, kun je nu vanuit je eigen huis alle kennis tot je nemen.

Je hebt overigens weinig te verliezen en vooral vitaliteit te winnen. Want wanneer je niet tevreden bent met de inhoud of de resultaten die je door Het Gezondheidsvirus behaald, krijg je van Richard netjes je geld weer terug. Je hoeft de inhoud van de training alleen maar een eerlijke kans te geven en tenminste 3 lessen te volgen. Maar aangezien de inhoud van de training is opgebouwd volgens de wijsheid van de natuur, zul je alleen maar positieve effecten ervaren. Wedden?

Wie is Richard de Leth (OERsterk)?

Richard De Leth is specialist in gezondheidsmanagement en changemaker in vitaliteit. In 2007 behaalde hij het doctoraal geneeskunde, maar hing vrij snel daarna zijn doktersjas aan de wilgen en specialiseerde zich uiteindelijk in de preventieve leefstijlgeneeskunde. Sindsdien begeleidt hij mensen naar een beter leven met de juiste zelfzorg.

In de afgelopen 20 jaar spendeerde Richard meer dan 15.000 uur aan opleidingen, schreef hij meerdere bestsellers, gaf honderden lezingen en ontwikkelde verschillende online trainingen én ook nog eens zijn eigen Vitaily vitaminesupplementen. Met zijn OERsterk team werkt hij aan zijn levensmissie: één miljoen mensen begeleiden naar hun allerbeste versie.

Richard maakt gezondheidsinformatie voor iedereen toegankelijk en doet dat met de nodige dosis humor. Hij stelt zichzelf kwetsbaar op en neemt je mee in zijn speelse enthousiasme. De online training Het Gezondheidsvirus is Richard’s OERsterk paradepaardje, waarin zijn hele levenswerk samenkomt.

Ook interessant om te lezen:

OERsterk Review & Ervaringen

Vitaily Review & Ervaringen

Gezond in 4 Weken Review & Ervaringen

‘De weg naar gezondheid is een reis die een leven lang duurt. Ik help je een route te kiezen die je daar naartoe brengt’Richard de Leth

Alternatieve OERsterk cursussen

Het Gezondheidsvirus is slechts één van de interessante OERsterk cursussen, want Richard ontwikkelde eerder ook de online cursussen ‘Gezond in 4 Weken’, ‘De Geheime Vitaliteitsformule’ en ‘Jouw Reddingsplan’. Hoewel Het Gezondheidsvirus een aanrader is, kan het zijn dat je een ander doel hebt. Ben je alleen geïnteresseerd in gezonde voeding? Dan is de cursus Gezond in 4 Weken interessant. Of wellicht één van de andere cursussen.

Gezond in 4 weken

De Voedingscursus Gezond in 4 Weken is een 4-weekse cursus waarin je zelf gaat ervaren wat voeding met je lijf kan doen. Je leert om betere keuzes te maken en de theorie over gezond eten te vertalen naar je bord. Je krijgt wekelijks een nieuwe informatie, video’s en een hapklaar weekmenu met recepten en een bijbehorende boodschappenlijstjes. Door deze voedingscursus ga je met een andere bril naar voeding kijken.

De Geheime Vitaliteitsformule

De Geheime Vitaliteitsformule wordt door Richard bestempeld als ‘gebruikershandleiding met informatie die je eigenlijk op school had moeten leren’. Je krijgt 20 boeiende video’s, interessante readers met adviezen en verschillende vragenlijsten om je vorderingen bij te houden. Je leert om beter te denken, minder vaak en beter te eten, meer en beter te bewegen, dieper en beter te ontspannen. Kortom: om beter te leven.

Jouw Reddingsplan

Door de cursus Jouw Reddingsplan krijg je vernieuwende inzichten over de koppelingen van voeding, beweging en ontspanning met je immuunsysteem, zenuwstelsel en darmgezondheid. Geen saaie wetenschappelijke kost, maar alles praktisch vertaald om het simpel in je leven te integreren. Je leert bijvoorbeeld welke voeding je hormonen verzwakt en welke voeding een sterke start van de dag geeft. Met lessen van Richard de Leth, Arie Boomsma, Vivian Reijs en Kasper van der Meulen.

Welke cursus moet jij nu kiezen?

Voor welke cursus je het beste kunt kiezen, is natuurlijk heel persoonlijk en afhankelijk van je wensen. Alle OERsterk cursussen zijn bedoeld om je gedrag te veranderen en nieuwe gewoontes te creëren. Het Gezondheidsvirus is de beste keuze als je meer wil weten over vitaliteit en gezondheid. Wil je juist meer weten over gezonde voeding? Dan kun je beter kiezen voor de Voedingscursus Gezond in 4 weken. Hoe dan ook, je krijgt door alle cursussen meer kennis en inzichten.


Veelgestelde vragen over Het Gezondheidsvirus

Nadat je Het Gezondheidsvirus hebt aangeschaft, ontvang je een mail met inloggegevens. Je kunt dan bij het Gezondheidsvirus inloggen en de training middels een link verspreiden in jouw netwerk. Jij ontvangt maar liefst 50% commissie per verkoop. Dus bij twee verkopen heb je het aankoopbedrag van jouw eigen cursus al terug.

Deze Richard de Leth aanpak sluit naadloos aan op onze moderne tijd: verdienen aan gezondheidsbevordering, in plaats van aan het bestrijden van ziekte. Gezondheid is namelijk het meest duurzame verdienmodel, waarvan iedereen uiteindelijk profiteert én beter wordt. Laat de online training Het Gezondheidsvirus viraal gaan, zodat je jezelf en de rest van de wereld vitaler maakt.

Richard de Leth is specialist in gezondheidsmanagement en bedenker van verschillende OERsterk trainingen, zoals Het Gezondheidsvirus, Gezond in 4 weken, de Geheime Vitaliteitsformule en de Diabetes Revolutie. Zijn missie? Meer dan één miljoen mensen leider maken van hun eigen gezondheid.

Nee, er is geen speciale kortingscode. In bepaalde periodes geeft Richard de Leth wel korting. Op deze kortingspagina van Het Gezondheidsvirus staat altijd de meest actuele korting. Je krijgt bij de aankoop van Het Gezondheidsvirus sowieso een aanbieding, namelijk de online training Gezonde leefstijl en de ontwikkeling van mijn kind. Bij de aankoop van Het Gezondheidsvirus kost deze training geen €49, maar slechts €19! Hierdoor kun je alle kennis en wijsheid over gezondheid doorgeven aan je hele gezin.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *