50 Dagen Keto Challenge Review [2024] | Keto Dieet Schema Volgen?

Deel artikel 👇


Als je goed oplet, hoor je steeds meer mensen over het keto dieet. Dit populaire dieet is een manier om snel gewicht te verliezen. Bovendien is het goed vol te houden. Hoe zo’n keto dieet schema er precies uitziet, welke keto dieet recepten je zoal op tafel kunt zetten en hoe de keto dieet ervaringen van andere mensen zijn? Dat lees je in dit artikel. Ook vertel ik je graag meer over de 50 Dagen Keto Challenge van Makkelijk Afvallen. Daarmee kun jij vandaag nog starten en zo de eerste stappen zetten naar jouw droomlichaam. Laten we beginnen!


Wat is het keto dieet?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een keto dieet eigenlijk? Keto betekent dat je je koolhydraatinname enorm verlaagt. In plaats daarvan eet je dan vooral gezonde vetten. Normaal gesproken haalt je lichaam energie uit glucose (uit koolhydraten), maar nu is het de bedoeling dat je lichaam die energie uit deze vetten haalt. Daardoor wordt het bestaande vet in je lichaam op een gegeven moment ook als brandstof gebruikt.

Het resultaat daarvan? Je verliest uiteindelijk meer vet en valt daardoor dus in gewicht af. Door het eten van keto dieet recepten ga je er in een korte tijd stukken gezonder en fitter uitzien. Je begrijpt nu wel waarom een keto dieet schema bij veel mensen enorm populair is.

Wat betekent ketose?

Als je wilt begrijpen hoe een keto dieet werkt, moet je ook weten wat een ketose betekent. Ketose is een staat waarin je lichaam verkeert als het vetten gaat gebruiken als brandstof in plaats van koolhydraten. Door een keto dieet schema te volgen help je je lichaam dus op weg naar een staat van ketose.

Wanneer ben je in een ketose?

Wanneer ben je dan precies in een staat van ketose? Hoe wordt dat moment bepaald? En merk je daar eigenlijk iets van? Het moment dat je in ketose komt, is het moment dat alle suikers en koolhydraten in je lichaam zijn verbruikt. Aangezien je nog maar heel weinig koolhydraten eet, is dat namelijk het moment voor je lichaam om over te schakelen. Er zijn geen reserves meer, maar er moet toch voldoende energie worden aangemaakt als brandstof. Zonder energie kan je lichaam namelijk niet functioneren.

Wanneer ketose meten belangrijk is? In de ochtend, voor het avondeten én voordat je naar bed gaat. Je meet dan de concentratie ketonen in je adem, bloed of urine. Wanneer je meet dat je na het eten van een gerecht niet meer in ketose bent, zul je het aantal koolhydraten terug moeten voeren

Ketose symptomen

Dorst en plassen zijn ketose symptomen, maar zeker niet de enige signalen die je lichaam afgeeft. Volg je een keto dieet, zoals de 50 Dagen Keto Challenge, en ervaar je één of meerdere van de onderstaande symptomen? Dan kan het zijn dat jouw lichaam in een staat van ketose is en dat je dus vet aan het verbranden bent.

✅ Je hebt meer honger;

Je bent vermoeid;

✅ Je kunt daarentegen slecht slapen;

✅ Je hebt regelmatig hoofdpijn;

✅ Je adem gaat slechter ruiken;

✅ Je krijgt kramp in je spieren.

Wat kun je ertegen doen?

Onthoud dat deze klachten vaak maar tijdelijk zijn, maar ook dat je een aantal dingen kunt doen om je lichaam te helpen tijdens dit proces. Drink bijvoorbeeld minimaal 2 liter water per dag en zorg ervoor dat je genoeg zout binnenkrijgt. Drink bijvoorbeeld groenten- of kippenbouillon. Slik supplementen om je lichaam te voorzien van voldoende vitamines en mineralen en eet twee keer per dag groenten. Die vezels heeft je lichaam namelijk ook heel hard nodig.

Keto dieet schema 50 Dagen Keto Challenge

Keto dieet schema: wat mag je wel en niet eten?

Wanneer je een keto dieet schema volgt, is het belangrijk om te weten wat je wel en niet mag eten. Het is het makkelijkste om alleen maar een schema met keto dieet recepten te volgen. Toch is dat in de praktijk moeilijk haalbaar. Je zult namelijk regelmatig in situaties terechtkomen waarbij je helemaal niet in de gelegenheid bent om iets uit je schema te eten. Bijvoorbeeld wanneer je bij vrienden of familie eet, uit eten gaat of een dagje weg bent van huis.

In dat geval moet je het volgende onthouden: in een effectief keto dieet schema draait om de juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Dat betekent dat je vooral voeding kiest die zo weinig mogelijk koolhydraten bevat, veel gezonde vetten en een beetje eiwitten. De ideale verdeling lees je hieronder.

De ideale verdeling

Een keto dieet schema is gebaseerd op een vaste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Je zou ongeveer 5% van je voeding uit koolhydraten moeten laten bestaan, 20-25% uit eiwitten en maar liefst 70-75% uit gezonde vetten. Natuurlijk kan dat nooit perfect en zal dat soms een heel klein beetje afwijken van deze percentages.

Voeding in een keto dieet schema

Welke voeding vind je wel en niet in een keto dieet schema? Door je hier goed in te verdiepen kun je ook aan de slag met zelfbedachte keto dieet recepten. Dan ben je niet geheel afhankelijk van een dieet en zal de verveling ook minder snel toeslaan. Uit verschillende keto dieet ervaringen blijkt namelijk dat mensen op een gegeven moment niet meer goed weten hoe zij afwisseling kunnen aanbrengen in hun voedingspatroon. Dat zal jou met onderstaande informatie zeker niet overkomen!

Wat mag je niet eten?

Allereerst is het belangrijk dat je in jouw keto dieet schema vooral koolhydraatrijke en suikerrijke producten vermijdt. Dat betekent een no-go voor snoep, koek, chocola, brood, pasta, wraps, aardappelen en zelfs sommige fruitsoorten. Bij fruit kun je denken aan bananen, sinaasappels en/of appels. Verder zijn bepaalde dranken die veel suikers bevatten niet toegestaan, zoals frisdrank, energie dranken, cocktails, bier en vruchtensappen.

Het gaat ook grotendeels om boerenverstand. Is iets niet zo gezond en bevat het veel suiker of koolhydraten? Laat het dan gewoon staan.

Wat mag je wel eten?

Dan nu het leuke gedeelte: wat mag je wel eten? Er blijven namelijk nog genoeg voedingsmiddelen over die je tijdens de uitvoering van je keto dieet schema wel mag eten. Denk bijvoorbeeld aan eiwitrijke en (gezonde) vette producten, zoals vis, vlees, zaden, groenten, natuurlijke oliën en vetten, eieren en avocado’s. En ook rood fruit, pesto, mosterd en een stukje pure chocola of een wijntje zijn (soms) toegestaan. Het is vooral belangrijk dat je het maximale aantal koolhydraten per dag niet overschrijdt. Dan zit je sowieso veilig!

Hier ook nog een opsomming van producten met gezonde vetten die je mag hebben tijdens een ketogeen dieet: boter, ghee, room, kokosolie, cacaoboter, palmolie, macadamia’s, lijnzaad, walnoten, chiazaad, notenolie en hennepolie. Je mag zelfs allerlei rundvlees eten, zoals biefstuk gehakt en ossenhaas, en varkensvlees, zoals spek, gehakt, ham, varkenskarbonade, enzovoort.

Houd je meer van gevogelte? Ga dan voor kip, eend, fazant of kwartel. De vissoorten die je met een gerust hart kunt eten zijn onder andere zalm, makreel, sardines, haring, ansjovis en tonijn. Qua schelpdieren kun je denken aan bijvoorbeeld oesters, kreeft, mosselen, krab en inktvis.

Ketogeen dieet recepten: de voordelen

Er zijn verschillende voordelen op te noemen wanneer je een keto dieet weekmenu volgt.

✅ Keto dieet voor beginners is vaak gemakkelijk vol te houden;

✅ Je hebt door een dergelijk dieet niet snel honger;

✅ Het is een makkelijke manier om af te vallen;

✅ Je krijgt veel minder suikers binnen, wat beter is voor je gezondheid;

✅ Het heeft een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterol;

✅ Je kunt er diabetes type 2 mee stoppen en zelfs voorkomen;

✅ Producten met gezonde vetten zijn meestal lekker, dus het keto dieet schema absoluut geen straf is.

Is een keto dieet schema gevaarlijk?

Ondanks deze voordelen wordt vaak gevraagd of een keto dieet schema gevaarlijk is voor je gezondheid. En dat is niet geheel onterecht, want over het algemeen bestaan keto dieet recepten voor een behoorlijk deel uit dierlijke vetten en ontbreekt het nog weleens aan bepaalde vitamine en mineralen. Terwijl die juist onmisbaar zijn voor een goede gezondheid en je lichaam optimaal laten functioneren. Daarom is het verstandig om je lichaam te ondersteunen met supplementen als je met een keto dieet schema aan de slag gaat.

Persoonlijke ben ik een groot fan van de supplementen van Vitaily, Viteezy en Flinndal. Zij bieden namelijk hoogwaardige vitamines en mineralen aan voor een zeer vriendelijke prijs. En met het ontwikkelen van de verpakking wordt bij deze vitaminemerken ook nog eens rekening gehouden met de natuur.

Maak kennis met de 50 Dagen Keto Challenge 

Maar wat is eigenlijk de beste manier om met een keto dieet schema te starten? En welk keto dieet voor beginners is de allerbeste keuze? Wanneer je het aan mij vraagt is dat zonder twijfel de 50 Dagen Keto Challenge. Dit keto dieet weekmenu bevat ruim 80 heerlijke keto dieet recepten en duurt slechts 50 dagen.

Het idee van de challenge is dat je na die 50 dagen overschakelt naar ‘gewoon’ koolhydraatarm eten (oftewel: minder extreem koolhydraatarm eten). Omdat dat beter is voor je gezondheid én omdat je na 50 dagen deze methode zelf onder de knie en dus in de toekomst zelfstandig verder kunt. De 50 Dagen Keto Challenge is een product van Makkelijk Afvallen, ontwikkeld door Niels Bosman.

Bosman heeft een manier gevonden om het keto dieet leuk en gemakkelijk te maken. Dat betekent onder andere dat je toegankelijke keto dieet recepten en snack ideeën voorgeschoteld krijgt. Je krijgt zelfs kant-en-klare weekmenu’s en boodschappenlijstjes, zodat je nooit meer in twijfel bent over wat je op tafel moet zetten. Het hele gezin kan dan mee eten met deze heerlijke gerechten. Bovendien ontvang je een 100% afslankgararantie van Niels Bosman. Val je niet af? Dan kun je je geld terugvragen.

Wie is Niels Bosman?

Niels Bosman is dus de bedenker van de 50 Dagen Keto Challenge. Hij heeft daarnaast ook het boek Koolhydraatarm 50 Dagen Programma geschreven én de website Makkelijk Afvallen opgericht. Hiermee heeft hij inmiddels al meer dan 99.000 mensen geholpen met afvallen, gewoon door middel van allerlei lekkere koolhydraatarme recepten. Als coach heeft Niels Bosman het doel om jou te helpen aan een slanker en gezonder leven.

Wat is Makkelijk Afvallen?

Makkelijk Afvallen is de website van Niels Bosman. Hier wordt allerlei interessante informatie gedeeld en krijg je tips om op een makkelijke manier af te vallen en jezelf letterlijk gezond te eten. Niels weet namelijk dat mensen hierdoor niet alleen slanker, maar ook gezonder worden. Middels zijn website inspireert hij mensen dagelijks om betere keuzes te maken. En dan vooral koolhydraatarme keuzes.

De voedselpiramide

Zijn afslankmethode heeft hij verwerkt in de zogeheten Voedselpiramide. Niels ontdekte namelijk dat veel vormen van het keto dieet gebaseerd waren op ongezonde vetten. Dankzij zijn Voedselpiramide creëerde hij een methode met vooral veel gezonde vetten. Dat betekent dat je minder slechte vetten, maar ook minder dierlijke producten eet. Daarbij komen juist extra vitamines, mineralen en vezels. Deze methode zorgt ervoor dat je niet alleen minder koolhydraten eet, maar dat die koolhydraten vervangen worden door gezonde alternatieven. Hierdoor kom je nooit voedingsstoffen tekort tijdens het afvallen met de 50 Dagen Keto Challenge!

Voedselpiramide 50 dagen keto challenge

50 Dagen Keto Challenge voordelen

Om je nog wat meer te overtuigen van het succes van Niels’ keto dieet schema, heb ik hieronder nog even alle voordelen voor je op een rij gezet. Dan begrijp je waarom je juist met deze methode zou moeten starten, in plaats van met andere standaard ketodieet methodes.

✅ Je eet niet alleen maar dierlijke producten met deze keto dieet recepten;

✅ Vezels, vitamines en mineralen worden aangevuld voor een deel aangevuld;

✅ Je hoeft daardoor geen extra supplementen te slikken;

✅ Het is een heel gemakkelijk keto dieet weekschema om te volgen;

✅ Je krijgt er kant-en-klare boodschappenlijstjes en weekmenu’s bij;

✅ De Voedselpiramide van Niels is een gezond alternatief op de Amerikaanse versie van het keto dieet;

✅ Wanneer je helemaal niet afvalt, kun je je geld terugvragen;

✅ Je zult zeker geen hongerlijden door de goed vullende maaltijden;

✅ De vetverbranding wordt direct geactiveerd;

✅ De ingrediënten zijn overal verkrijgbaar, dus ook bij de supermarkt bij jou om de hoek;

✅ Je eet juist meer gezonde dan ongezonde vetten;

✅ Er is genoeg variatie, zodat deze keto dieet recepten niet snel vervelen;

✅ Je krijg zelfs 1-op-1 begeleiding van Niels via de mail.

50 Dagen Keto Challenge nadelen

Heeft de 50 Dagen Keto Challenge ook nadelen? Ja, maar slechts enkele. Ik geef namelijk graag een eerlijke review over dit keto dieet weekmenu!

❌ Je zult het na 50 dagen helemaal alleen moeten doen, waardoor een keto dieet voor beginners lastig kan zijn;

❌ Na een tijdje wordt het lastiger om zelfstandig variatie aan te brengen in het voorbeeld keto dieet en eet je misschien soms hetzelfde.

Ervaringen met de 50 Dagen Keto Challenge

Je weet nu meer over de 50 Dagen Keto Challenge, dus laten we ook eens kijken naar de keto dieet ervaringen van andere mensen. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook weten wie er eerder is gestart met het keto dieet schema van Niels Bosman en ben je waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar wat die mensen ervan vinden.

Er zijn veel succesverhalen over de 50 Dagen Keto Challenge te vinden, van zowel mannen als vrouwen. Ene Nicoline viel bijvoorbeeld 32 kg af dankzij de 50 Dagen Keto Challenge en Agnes 30 kg in vijf maanden tijd. Ik heb hieronder nog een aantal van dit soort reviews voor je beschreven:

“De 50 Dagen Keto Challenge is een makkelijk programma om te volgen. Bovendien niet duur en lekkere gerechten. Een beetje karakter is natuurlijk wel nodig, maar het geeft wel degelijk héél goede resultaten. Ik ben in vier maanden tijd maar liefst 31 kg afgevallen door twee maal het 7 weken programma te volgen.”, vertelt Rudy.

En Allie heeft ook al mooie resultaten geboekt. Zij vertelt in haar review: “Ik volg het programma ook en ben deze maand al zeker 3 kg kwijt. Heb het boek nu ook digitaal en op mijn computer gezet. Dat is fijn. De feestdagen komen er weliswaar aan, maar ik heb er 100% vertrouwen in dat dat goed komt. Ik ben in totaal al 20 kg kwijt door deze levenswijze.”

Aan de slag: 50 Dagen Keto Challenge bestellen!

Ben je inmiddels enthousiast geworden en wil je beginnen met dit keto dieet schema? Tijdens de 50 Dagen Keto Challenge krijg je allerlei lekkere, maar vooral gezonde keto dieet recepten voorgeschoteld. Waar afvallen voorheen misschien ingewikkeld, saai en vermoeiend was, wordt het dankzij dit keto dieet weekmenu veel leuker, gevarieerder en gemakkelijker!

Dit keto dieet voor beginners en gevorderden helpt je om vet te verliezen, terwijl je wel goed voor je lichaam zorgt. Uiteindelijk is dat natuurlijk de beste manier om af te vallen. Dan kun je jojo-en tegengaan en krijg je toch de nodige voedingsstoffen binnen. Het resultaat: jij gelukkig en je lichaam ook!

De 50 Dagen Keto Challenge bestellen is bovendien heel voordelig. Je betaalt slechts €37 voor de hardcover versie van het boek, omdat er momenteel een 50 Dagen Keto Challenge korting geldt. Normaal gesproken betaal je €67, maar op dit moment dus €30 minder. Dat is 46% korting! Maak gebruik van deze korting als je wilt starten, want deze aanbieding kan zomaar stoppen.

Ik wens je veel succes en plezier met je keto dieet schema!


Veelgestelde vragen

Dat is vooral afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert op bijvoorbeeld de 50 Dagen Keto Challenge. In principe zijn dit soort diëten bedoeld voor een tijdje, waarna je weer een tijdje overschakelt naar een ‘gewoon’ gezond eetpatroon. Sommige mensen ervaren bepaalde bijwerkingen in de eerste week (of twee weken) wanneer hun lichaam in een ketose komt. Die bijwerkingen schrikken af, maar gaan bij de meeste mensen over. Bovendien kun je daar ook preventie iets aan doen, door bijvoorbeeld voldoende water te drinken.

Omdat je dagelijkse voeding maar voor 5% uit koolhydraten mag bestaan, mag je maar weinig producten eten die koolhydraten en/of suikers bevatten. Je eet weinig of geen brood, pasta en aardappelen en vermijd sowieso producten als snoep, koek en chips. Wanneer je deze producten wel eet, zal je lichaam uit de staat van ketose gaan en niet overgaan op standje vetverbranding.

Tijdens de 50 Dagen Keto Challenge, of een ander keto dieet schema, mag je nog steeds snoepen. Denk bijvoorbeeld aan noten en olijven. Vind je juist zoet lekker? Dan kun je ook aardbeien pruimen of bosbessen nemen. In de 50 Dagen Keto Challenge mag je echt genoeg lekkers eten, dus er staan ook genoeg lekkere recepten voor tussendoor in het 50 Dagen Keto Challenge boek.

Nee, er is geen 50 Dagen Keto Challenge inkijkexemplaar beschikbaar. Via de video in deze review krijg je wel een inkijkje in het 50 Dagen Keto Challenge boek. Wil je meer weten dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen op de website. Daar vind je namelijk alles wat je moet weten over dit Keto dieet schema van Niels Bosman.

Nee, er is alleen een hardcover 50 Dagen Keto Challenge boek verkrijgbaar. Ik vind dat juist een voordeel. In een fysiek kun je namelijk lekker bladeren. Het omslaan van een bladzijde hoort wat mij betreft ook wel een beetje bij de leesbeleving van een boek. Een fysiek boek is tastbaar en een pdf bestand natuurlijk niet.

Het 50 Dagen Keto Challenge boek is verkrijgbaar via de officiële website of via Bol.com. Wanneer je het boek via Bol.com koopt, dan krijg je dezelfde garantie dan wanneer je koopt via de officiële website. Dat wil zeggen dat je 30 dagen bedenktijd hebt en het boek kunt terugsturen als je niet tevreden bent. Je krijgt dan zonder gedoe je geld weer teruggestort op je rekening.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *