Mindfulness Training Review [2024] | Happy With Yoga + Ervaringen

Deel artikel 👇


Stel je eens voor dat je elke dag rust voelt. Dat je goed in je vel zit – zelfs wanneer het leven tegen zit. En dat je weet dat je veerkrachtig genoeg bent om overal weer bovenop te komen, dat je alles aankunt wat er op je pad komt. Bedenk je eens hoe fijn het zou zijn om mindful door het leven te gaan. Om elke dag even te mediteren om tot jezelf te komen. Oftewel: om de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven van de Happy With Yoga Academy te volgen! Daarin leer je namelijk stilstaan, zelfs in de hectiek van alledag. Stilstaan en luisteren naar wat er binnen in jou gebeurt, zodat je meer in lijn met jezelf gaat leven. Meer jezelf kunt zijn. Meer kunt genieten. Benieuwd naar deze mindfulness training? Laten we er dan snel induiken!


Stress, futloos en mentaal moe; hoe kom ik de dag door?

Heel veel mensen herkennen (helaas) wat ik nu ga vertellen. Elke dag voelt voor hen als een race tegen de klok. Vierentwintig hectische uren waarin ontzettend veel moet gebeuren. Er is alleen een groot probleem: is namelijk geen tijd en vaak ben je daar zowel lichamelijk als mentaal niet tegenop gewassen. Alles om je heen gaat door en je hebt moeite om het leven bij te benen. Hoe langer je daarmee doorgaat, des te meer uitgeblust je raakt. En vroeg of laat beland je dan in een burn-out, depressie of gaat het op een andere manier compleet mis met je. En dat is ontzettend zonde, want het hoeft helemaal niet zo te gaan.

Er is namelijk een manier om je leven fijner en lichter te maken, zonder dat je daar weer veel extra tijd aan kwijt bent. Vrijwel elke oplossing die je tot nu toe hebt bedacht, kost waarschijnlijk tijd. Daarom kom je er niet aan toe en blijf je in die ratrace van het leven ronddraaien. Maar stop even. Je hebt immers de tijd genomen om dit artikel aan te klikken. Ik wil je heel graag vertellen over dé manier die voor mij ontzettend veel verandering teweeg heeft gebracht. Ik heb namelijk ontzettend veel gehad aan mindfulness.

Wat is mindfulness?

Om te begrijpen waarom een mindfulness training zo interessant en goed voor je is, moet je eerst begrijpen wat mindfulness eigenlijk is. Mindfulness is een techniek die al eeuwenlang gebruikt wordt door volkeren van over de hele wereld. En aangezien steeds meer mensen met burn-out klachten rondlopen, groeit het aantal mindfulness beoefenaars met de dag. Dat is een hele mooie ontwikkeling. Mindfulness heeft namelijk een enorm positief effect op je gezondheid. Zowel lichamelijk als mentaal. Het is namelijk oefenen met het vermogen om aanwezig te zijn in het moment. In het NU. Hierbij laat je je even niet afleiden door je gedachten, zorgen, de stemmetjes in je hoofd en het idee dat je haast hebt. Het gaat puur om een moment voor jezelf pakken, waarbij je je niet laat afleiden. Het doel is om te focussen op het huidige moment, zonder met je gedachten naar het verleden of de toekomst te gaan. Echt even hier en nu zijn.

En hoewel dat heel gemakkelijk klinkt, is het in de praktijk heel lastig. Maar goed nieuws: oefening baart kunst! En met een mindfulness training ga je hier heel gericht mee aan de slag. Hoe vaker je deze techniek beoefent, des te beter het je zal afgaan. Maar dat is niet het belangrijkste. Die rust in jezelf, die momenten van stilte in je hoofd en in je lichaam, die maken ruimte. Voor jou om jezelf te zijn, maar ook om te luisteren en te voelen waar je nu echt behoefte aan hebt. Om weer even in te tunen bij jezelf. Bij wie je van binnen werkelijk bent.

In alle hectiek van het dagelijkse leven vergeten veel mensen dat namelijk. Zij razen zichzelf voorbij, gaan van de ene naar de andere afspraak, eten tussendoor even snel iets (vaak ongezond) en komen niet aan sport toe. Tegen de tijd dat zij van hun werk komen, hebben gekookt en gegeten, de kinderen naar bed hebben gebracht en die laatste klusjes hebben afgerond voor een of ander project, kunnen eindelijk de benen omhoog en mag de tv aan. Een half uurtje dan, want als je niet op tijd naar bed gaat ben je morgen weer moe. Er is daardoor ‘geen tijd’ om even rust te nemen. Om even aan jezelf te denken. Maar ik wil je aanraden om het toch te doen. Die paar momentjes, die momentjes voor jezelf, kunnen namelijk een enorm verschil maken. Dat leer je allemaal in zo’n mindfulness cursus online!

Wat is mindfulness niet?

Om je direct even duidelijk te maken wat mindfulness NIET is, heb ik hier een opsomming gemaakt. Er bestaan namelijk veel misverstanden over. En het zou ontzettend zonde zijn (lees: een enorme gemiste kans), als je je daardoor laat weerhouden een mindfulness training te volgen. Laten we daarom direct deze misverstanden uit de wereld helpen.

Mindfulness is niet…

…proberen om geen gedachten te hebben. Je maakt er dus niet per se je hoofd mee leeg. Elke dag heb je namelijk wel 80.000 gedachten, waarvan de meeste onbewust zijn. Als je die strijd dus aangaat met jezelf, ben je straks alleen maar verder van huis. Niet doen. Laat je gedachten er gewoon zijn en observeer ze. Dan gaan ze vanzelf weer weg. Je kunt geen invloed op je gedachten uitoefenen. Waar je wel invloed op hebt, is omgaan met je gedachten.

…helemaal niets doen. Als je dat zou doen, val je waarschijnlijk in slaap. Bij mindfulness ben je juist heel bewust aanwezig in het moment. Je hersenen zijn actief, want je bent volledig met je aandacht bij wat je voelt in je lichaam. Bij wat er op dit moment, hier en nu, gebeurt.

…met je ogen dicht zitten. Niet per se, in elk geval. Dan ben je namelijk aan het mediteren (wat overigens wel een onderdeel is van mindfulness). Maar mindfulness gaat meer om je bewust zijn van je omgeving, van de dingen die gebeuren. Echt opgaan in een moment en je heel bewust zijn van wat je allemaal waarneemt met je zintuigen. Dat kun je dus gewoon met je ogen open doen, maar je mag ze ook dichthouden om eerst even te oefenen.

Waarom is mindfulness gezond?

Wat zijn dan die vele voordelen van mindfulness beoefenen? Wat heb je er precies aan? Daar vertel ik je natuurlijk graag wat meer over.

✅ Mindfulness vermindert stress;

✅ Het geneest je lichaam én je geest;

✅ Het helpt bij verslavingen;

✅ Je kunt er beter door slapen;

✅ Angst en/of een depressie wordt er minder door;

✅ Je krijgt er op den duur meer energie door;

✅ Het vergroot je zin in het leven;

✅ Je krijgt een beter gevoel over jezelf;

✅ Je wordt er veerkrachtiger door;

✅ Je concentratie wordt er beter door;

✅ Het geeft je controle over je autonome zenuwstelsel;

✅ Je wordt er creatiever door;

✅ Je wordt er emotioneel stabieler door;

✅ Het helpt je met pijn leren omgaan;

✅ Je kunt er betere beslissingen door nemen.

Starten met mindfulness? Dit heb je nodig!

Spreken al die voordelen jou wel aan? Begin dan gewoon, want met mindfulness starten is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt er in principe ook helemaal niet zoveel voor nodig. Er zijn verschillende manieren om met mindfulness aan de slag te gaan. Wat je nodig hebt, is een rustig plekje waar je niet gestoord kunt worden, een yogamatje of kussen om op te zitten en misschien rustgevende muziek of een fijne geurkaars of wierook.

Kies een goed moment

Wanneer je tussen alle drukte door ergens een momentje voor jezelf moet uitkiezen, wanneer is dat dan? In de ochtend, zodra je wakker wordt? ’s Middags tijdens de lunch? Of juist ’s avonds, wanneer iedereen op bed ligt en je het rijk even voor jezelf hebt? Kies vooral een moment dat het beste uitkomt voor jou!

Kies een rustige ruimte

Heb je je momentje gepland, bepaal dan in welke ruimte je mindfulness wilt beoefenen. Een rustige plek waar je niet gestoord wordt, werkt namelijk het beste. Dan kun je je echt even helemaal focussen op jezelf. Zoals je al hebt kunnen lezen, daar draait het bij mindfulness tenslotte allemaal om.

Houd een open instelling

Zit je eenmaal goed? Ga dit moment dan in met een open instelling. Dat betekent dat je even niet probeert vast te houden aan je gedachten. Laat ze er gewoon zijn, maar ga er niet mee in gesprek. Laat ook oordelen los die je voelt opkomen. Een mening zoals ‘dit is stom’ of ‘wat zal iemand ervan denken als hij of zij mij zo ziet?’ zal je zeker niet verder helpen. Je hebt er niets aan, dus probeer dat los te laten.

Oefen, oefen, oefen

Als je verwacht na één keer mindfulness beoefenen een ware master te zijn, dan moet ik je teleurstellen. Mindfulness draait om heel veel oefenen. Toch zal je na een paar keer al merken dat het beter gaat. Dat je wellicht minder afgeleid raakt en het je al beter lukt om je aandacht in het moment te houden. Maar het kan ook per keer enorm verschillen, afhankelijk van de omgevingsgeluiden, de hoeveelheid stress die je hebt en welke gedachten er door je hoofd gaan.

Onthoud dat het doel van mindfulness niet is om een perfect mens te worden. Dat kan namelijk niet. Het doel is om gewoon die momentjes voor jezelf te pakken, omdat je weet dat ze je dag beter maken. Omdat je die voordelen graag ervaart. En omdat je voor jezelf voelt dat je dat verdient.

Accepteer hulp: volg een mindfulness training

Vind je het lastig om dit alleen te oefenen? En zou je wel wat hulp willen krijgen? Dan adviseer ik je om een mindfulness training te volgen. Daarin leer je namelijk stap voor stap wat je kunt doen om je leven meer mindful in te richten. Ervaren docenten kunnen je precies vertellen wat je wel en juist niet moet doen. Ze hebben de juiste tips & tricks in handen en kunnen jou die ook leren. Zo ga je vaak met grotere sprongen vooruit en word je er snel beter in.

Uiteraard heb ik een aanrader voor je. Ik vertel je graag over een van mijn meest favoriete trainingen van dit moment: de mindfulness training / cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven.

Mindfulness voor het dagelijkse leven training mindfulness

Cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven

Wist je dat 95 procent van alle gedachten die je hebt, exact hetzelfde is als gisteren? En maar liefst 80 procent van al die gedachten is vrijwel negatief. Door je hier bewust van te worden, kun je dit veranderen. En je kunt je vast wel voorstellen wat er gebeurt als je minder negatief denkt: dan heb je meer zin in elke dag die komen gaat. Je kijkt er immers met een positieve blik naar! In plaats van je te focussen op de vervelende dingen die je nog moet doen, leer je je kijk op het leven te veranderen. De focus verschuift dan naar de positieve dingen. De dingen waar je naar uit kunt kijken. Zodat je juist energie krijgt, in plaats van dat het je energie kost.

De belofte van deze mindfulness training is ‘in 15 minuten per dag de rust in je hoofd terug.’ Dit creëer je door praktische, korte mindfulness oefeningen te doen. Die oefeningen helpen je namelijk om minder stress te ervaren en meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Daardoor kun je meer genieten en haal je meer uit elke dag. Zo’n training in mindfulness is daardoor ontzettend waardevol. Bovendien kun je van mindfulness trainingen veel dingen leren die je wellicht niet zelf had bedacht. En in plaats van het Internet te moeten afspeuren op zoek naar de beste tips, krijg je met deze cursus mindfulness alles voorgeschoteld. Handig, toch?

Inhoud cursus

Nu vraag je jezelf vast af wat je zoal kunt verwachten van de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven. In deze 8-weekse cursus krijg je in elk geval allerlei interessante video’s en audiobestanden en ontvang je dagelijks inspiratie om mindful te worden én te blijven. Er is ook een bonusmodule, die gaat over mindfulness op het werk. Juist omdat mensen daar over het algemeen de meeste stress ervaren.

Dagelijkse inspiratie

Een nieuwe gewoonte leer je niet zomaar aan. Mindfulness dus ook niet. Daarom is het belangrijk om keer op keer herinnerd te worden aan je nieuwe doel. Precies daarom krijg je bij de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven elke dag een inspiratiemail. Daarin staat bijvoorbeeld een oefening om te doen of een stukje uitleg, zodat je mindfulness beter leert begrijpen.

Met deze oefeningen ben je per dag maximaal een half uurtje bezig. En elke week wordt er een nieuw aspect / thema aangekaart dat met mindfulness te maken heeft. Op die manier wordt alle theorie in behapbare stukken naar je toegestuurd en krijg je het vanzelf onder de knie. Mede dankzij de bijbehorende oefeningen natuurlijk. Elke dag even met mindfulness bezig zijn, geeft je ook steeds meer grip op je gedachten. En dan vooral op degene die negatief en niet-productief zijn. Je traint zowel je lichaam als je geest op die manier.

Video’s en audiobestanden

Elke oefening in de cursus Mindfulness in het Dagelijkse Leven is anders. Sommige worden in videovorm naar je verstuurd, andere als een audiobestand. Sommige oefeningen kun je daardoor overal doen, voor andere oefeningen moet je echt even gaan zitten. De audiobestanden kun je ook tijdens het wandelen of autorijden beluisteren. Toch raad ik je aan om zo min mogelijk afleiding te hebben. Mindful zijn draait immers op je concentreren op het huidige moment. En dat kun je veel beter wanneer je geen afleiding hebt. Dat geldt ook voor de mensen die goed zijn in multitasking, ook zij doen hier goed aan. Of beter gezegd: juist díe mensen.

Bonusmodule: mindfulness op het werk

De bonusmodule Mindfulness op het werk is een module die normaal gesproken €27 kost, maar die je er momenteel gratis krijgt. Ten minste, als je met de cursus Mindfulness in het Dagelijkse Leven start! Omdat we de meeste tijd van ons leven werkend doorbrengen, is het ontzettend belangrijk om ook daar aan je mind te werken en stress zoveel mogelijk te reduceren.

De eerste stap naar een gelukkiger leven, is werk hebben waar je echt gelukkig van wordt. Merk je dat jouw werk je helemaal geen of weinig energie en plezier (meer) geeft? Dan wordt het wellicht tijd voor een nieuwe uitdaging. Niets is zo’n energielek als een baan waar je ongelukkig van wordt.

Heb je het wel naar je zin op je werk, maar is de werkdruk te hoog? Heeft je werkgever bepaalde verwachtingen van je? Of zitten je collega’s je op de hielen? Of ervaar je om een andere reden veel stress of frustratie? Dan komt deze bonusmodule goed van pas. Je krijgt namelijk praktische tips en oefeningen aangereikt om elke dag op je werk toe te passen. Hiermee blijf je dicht bij jezelf en laat je je niet langer meeslepen door alle drukte en hectiek.

Deze module is ook heel geschikt voor thuiswerkers en/of zelfstandigen. De tips die gegeven worden zijn namelijk ook toepasbaar in klantcontact of in digitale communicatie met collega’s. Daarmee creëer je voor jezelf nog meer innerlijke rust.

Training Mindfulness voor het dagelijkse leven

Voor wie is deze cursus?

Ben je benieuwd of jij degene bent die tot de doelgroep van deze mindfulness training hoort? Als je helemaal tot hier gelezen hebt, durf ik wel te vertellen dat de training geschikt is voor jou. Je herkent je immers in de problematiek die ik besproken heb. En je bent op zoek naar een oplossing voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt, toch?

Deze training in mindfulness is geschikt voor iedereen die graag de controle over zijn of haar leven terug wil. Iedereen die het zat is om geleefd te worden, in plaats van zelf te leven. En voor iedereen die graag relaxter door het leven wil gaan, zonder zorgen naar bed wil ’s avonds en meer wil genieten van de leuke momenten. Van het huidige moment. Dat is namelijk het enige moment waar je zeker van bent. Gisteren is namelijk al geweest en morgen moet nog komen. Overigens weet je ook niet of er ooit nog een ‘morgen’ komt. Die kan ons immers niet beloofd worden. Juist daarom is het zo belangrijk om er nu het beste van te maken!

Natuurlijk is deze training geschikt voor iedereen die het nut inziet van mindfulness trainingen. En dan vooral van deze specifieke training van Happy With Yoga Academy. De cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven heeft in de afgelopen jaren namelijk al meer dan 2.100 levens veranderd. Jij kunt de volgende zijn die hier de vruchten van plukt!

Herken jij jezelf hierin?

  • Ben jij al een tijdje geïnteresseerd in mindfulness, maar weet je niet hoe het werkt?
  • Zit je op sommige momenten niet lekker in je vel?
  • Pieker je veel en heb je veel negatieve gedachten die je belemmeren?
  • Ben je elke dag met dezelfde zorgen bezig en lijkt er geen eind aan te komen?
  • Voel je je vaak onrustig en slaap je vaak slecht?
  • Wil je meer uit je hoofd en meer in het moment leven?
  • Ben je er klaar mee om op de automatische piloot te leven en wil je de beste versie van jezelf worden?

Dan is de Cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven absoluut geschikt voor jou!

Wat leer je door deze cursus Mindfulness?

Benieuwd naar wat je allemaal gaat leren in deze mindfulness training? Dat is heel veel. Je ontdekt onder andere:

✅ Hoe je je minder gestrest kunt voelen – wanneer jij dat wilt;

✅ Hoe je relaxter in je vel kunt zitten, doordat je de regie over je leven terugkrijgt;

✅ Hoe je beter kunt ademen, waardoor je bewuster ademt en meer helderheid krijgt;

✅ Welke mindfulness oefeningen waarvoor nodig zijn en hoe je ze zelfstandig inzet;

✅ Hoe je ’s nachts beter slaapt, in plaats van uren te piekeren en wakker te liggen;

✅ Hoe het kan dat je gedachten je zoveel energie kosten én wat je hier tegen doet;

✅ Op welke manier je je eigen levensgeluk optimaliseert;

✅ Hoe je je focus verbetert en creatiever wordt door mindfulness in te zetten.

Zelfs als je al eens een andere mindfulness training hebt gevolgd, is deze cursus mindfulness nog steeds zeer leerzaam. De meeste deelnemers van de cursus die al enige ervaring met mindfulness hadden, zeggen dat ook zij veel nieuwe inzichten hebben opgedaan en dat het hen heeft geholpen om mindfulness écht te integreren in het dagelijkse leven.

Online cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven

Ervaringen van deelnemers

Vele mensen hebben een goede ervaring met deze mindfulness training. Dat is niet alleen te zien aan het aantal deelnemers die deze training hebben gevolgd, maar ook aan het aantal alle positieve reviews op de website.

Zo vertelt Petra in haar review: “Het was fantastisch om mee te doen. Het heeft mij meer inzicht gegeven in wat mindful leven is en ik ben een heel ander mens geworden. Ik merk ook dat hoe vaker ik alle theorie lees, des te beter ik het begrijp en kan toepassen op mijn leven. Echt een fijne cursus en maar een kleine investering.”

Ook Debbie is enthousiast over de cursus mindfulness online “Ik vond het een fijne cursus, ook al wist ik niet wat ik ervan moest verwachten. Een digitale mindfulness cursus zei mij niet zoveel, maar het is me goed bevallen. Vooral de dagelijkse e-mail was motiverend en dankzij het meditatieplan kon ik echt in het ritme blijven. Je hebt wel wat consequentie en doorzettingsvermogen nodig, maar dat is het absoluut waard.”

Tot slot nog een review van Mathy. “Ik vond het heel fijn om dit te doen. Ik heb veel geleerd en ik zal dit zeker blijven toepassen in mijn leven. Ik vind de cursus ook erg professioneel opgezet. Leuke meditaties en ik weet nu hoe eenvoudig het eigenlijk is om mijn gedachten te stoppen d.m.v. mijn ademhaling. Heel inspirerend.”

Over Happy With Yoga

Happy With Yoga is een platform waar de traditionele yoga in een modern jasje is gegoten. Hier vind je namelijk verschillende online cursussen yoga en mindfulness trainingen die je helpen je leven te verbeteren en de kwaliteit van je leven een boost geven. Allemaal op basis van eeuwenoude kennis. Daardoor is een training in mindfulness zoals deze ontzettend waardevol.

Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen, de bedenkers van deze cursus, zeggen daarover op hun website: “Ook wij beoefenen mindfulness en yoga om de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Met Happy With Yoga willen we jou ook helpen. We geven je de handvatten die je nodig hebt om meer gezondheid, positiviteit, kracht en geluk te ervaren. Dat is namelijk voor iedereen haalbaar.”

Verder vertelt Rolf wat yoga en mindfulness hem persoonlijke allemaal gebracht heeft. “Het leidt je stap voor stap naar de meest authentieke versie van jezelf. En dat stopt niet na één les. Dat is eigenlijk pas het begin. Mijn missie is om al mijn opgedane kennis met de wereld te delen.”

Dat is precies wat Melanie en Rolf samen doen met hun platform. Happy With Yoga is namelijk toegankelijk voor iedereen.

Wat kost deze cursus Mindfulness?

Ben je er klaar voor om je leven te veranderen? Deze mindfulness training is niet alleen heel logisch opgebouwd, behapbaar en praktisch, maar ook nog eens heel betaalbaar! Je zou het misschien niet denken, maar al voor een klein bedrag kun jij aan de slag met deze training mindfulness.

Wat is de investering dan? Je betaalt tijdelijk slechts 67 euro inclusief BTW, terwijl de cursus normaal 188 euro kost. Je krijgt dus veel extra waarde in de vorm van korting. Daarbij krijg je ook nog 30 dagen bedenktijd nadat je deze mindfulness training online aanschaft. Blijkt het uiteindelijk toch niets voor jou te zijn? Stuur dan binnen 30 dagen na aankoop een mailtje naar Happy With Yoga en je krijgt het bedrag dat je betaald hebt gewoon weer teruggestort. Je loopt dus weinig risico.

Wanneer je daarover nadenkt, is er eigenlijk geen reden om het niet te proberen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je leven er inderdaad op vooruit gaat? Ik zeg: ga gewoon aan de slag. Ik weet haast zeker dat je er geen spijt van krijgt. En zo wel, dan vraag je gewoon je geld terug!


Veelgestelde vragen

Kort gezegd: door er gewoon mee aan de slag te gaan. Je ervaart snel genoeg wat mindfulness voor je lichaam en geest kan doen. Maar wellicht stelt dit je alvast gerust: de Cursus Mindfulness voor het Dagelijkse Leven is o.a. bekend van Metro, de Hartstichting, Happinez, Women’s Health, Metro, Zalando, Yoga International en Yogakleding Online.

Je hele leven lang. Je houdt onbeperkt toegang tot de cursussen die je bij Happy With Yoga koopt, tenzij anders staat aangegeven. Wordt een cursus op den duur eventueel verwijderd? Dan krijg je dat tijdig te horen. Zo kun je de cursus altijd nog afronden, voordat deze offline gaat. De e-mails kun je altijd bewaren in je mailbox. Dus dat deel van de cursus blijft sowieso altijd toegankelijk, als je dat wilt.

Ja, het is mogelijk om op alle apparaten in te loggen op je account. Daar vind je dan de volledige inhoud van de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven. En via je e-mail, natuurlijk: waar je de dagelijkse inspiratie, theorie, tips en oefeningen ontvangt. Bovendien kun je de inhoud zo vaak bekijken als je wilt als je ingelogd bent. Daardoor kun je alles op je eigen tempo volgen en je alle theorie eigen maken. Oefening baart kunst!

In principe kun je altijd meedoen, maar het is verstandig om eerst een arts of specialist te raadplegen als je twijfelt. Hij of zij kan jou beter adviseren over wat wel en niet verstandig is in jouw situatie. Afhankelijk van de aard van je klacht en de oefeningen die je bij deze mindfulness training moet doen, kan besloten worden of dit wel of niet verstandig is.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *