Cursus Online Yoga Nidra Review [2024] | Ervaringen + Korting!

Deel artikel 👇


Heb je weleens een Yoga Nidra les gevolgd? Deze yogavorm heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en wordt door sommigen gezien als hét medicijn tegen alle stress en hectiek van onze moderne tijd. Door Yoga Nidra kom je namelijk in een diepe ontspanning en krijgt je lichaam (en geest) de rust die het verdient. Ben je nieuwsgierig naar Yoga Nidra? En ben je op zoek naar een effectieve cursus? Lees dan dit artikel over de voordelen van Yoga Nidra en mogelijkheden met de cursus Online Yoga Nidra van Happy With Yoga!


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra, wat is dat eigenlijk? Yoga Nidra is een krachtige yoga techniek om volledig tot ontspanning te komen. Daarom noemen sommigen het ook wel eens Yoga Nidra slaap. Tijdens een sessie lijkt het namelijk alsof je slaap, maar balanceer je in werkelijkheid tussen slapen en wakker zijn. Dit doe je door middel van krachtige ademhalingstechnieken te gebruiken die het parasympatische zenuwstelsel activeren.

Wanneer je eenmaal in een Yoga Nidra slaap bent gekomen, verwerken je hersenen alle informatie die bewust en onbewust in je hoofd zit. Dat vermindert uiteindelijk je stressniveau en ruimt alle kopzorgen op. Daarom is Yoga Nidra een goed medicijn tegen bijvoorbeeld depressie, angst en slapeloosheid.

Het mooie aan Yoga Nidra is dat je helemaal niets hoeft te doen. Je hoeft namelijk alleen maar te gaan liggen en te luisteren naar de instructies van de docent. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Na een Yoga Nidra sessie voel je jezelf daarom vaak verfrist en heerlijk uitgerust.

Wanneer doe je Yoga Nidra?

Je kan op vrijwel ieder moment van de dag Yoga Nidra beoefenen. Het wordt echter niet aanbevolen om een sessie te doen vlak nadat je hebt gegeten. Dan is namelijk de kans groter dat je in slaap valt. Het is natuurlijk geen ramp als dat een keer gebeurt, maar dan mis je waarschijnlijk de voordelen van deze techniek.

Yoga Nidra kan verder de hele dag door. Bijvoorbeeld in de ochtend om je dag uitgerust te beginnen. Of ’s avonds voor het slapengaan om beter te ontspannen en tot rust te komen. Trek je meest comfortabele kleding aan en zoek een rustige plek om je yogamat neer te leggen. Je kunt uiteraard ook gewoon op bed gaan liggen.

Yoga Nidra slaap

Voordelen Yoga Nidra

In potentie biedt Yoga Nidra veel voordelen voor je gezondheid, met name wanneer je het regelmatig doet. Doordat Yoga Nidra een diepe ontspanning in je lichaam creëert, heeft het een uiterst positief effect op verschillende (chronische) lichamelijke én mentale klachten. Of je nu nog nooit een yoga sessie hebt gedaan, of dat je al jarenlang op de mat staat, Yoga Nidra is echt geweldig om te beoefenen. 

Voordeel #1: Vermindert stress

Yoga Nidra is een uitermate geschikt middel tegen stress en angst. Volgens een onderzoek blijkt zelfs dat Yoga Nidra effectief is bij het verminderen van stress en angstklachten [1]. Dat komt waarschijnlijk omdat je hersenen meer tot rust komen tijdens en alle drukte beter kan verwerken.

Weer een ander onderzoek ontdekte dat Yoga Nidra je parasympatisch zenuwstelsel activeert [2]. Dat is het deel van je zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat je jezelf kunt ontspannen. Als dit deel is geactiveerd komt je lichaam eerder tot rust.

Voordeel #2: Verbetert de slaap

Uit onderzoek weten we dat veel mensen moeite hebben met inslapen en doorslapen. Maar liefst 62% van de Nederlandse vrouwen heeft naar eigen zeggen een slechte nachtrust [3]. Slecht slapen is een probleem en kan bijvoorbeeld leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verzwakt immuunsysteem en concentratieproblemen.

Daarom is het fijn om te weten dat Yoga Nidra je slaapkwaliteit verbetert en zelfs slapeloosheid kan verminderen. Yoga Nidra traint je lichaam namelijk om goed te ontspannen. Het brengt je lichaam in een optimale slaaptoestand, waardoor je eerder inslaapt én ook veel dieper slaapt. Door Yoga Nidra slaap je gegarandeerd beter.

Voordeel #3: Verbetert creativiteit

Yoga Nidra neemt je mee op reis door je gedachten, alsof je zweeft door je eigen fantasie. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het voelt enorm rustgevend. Doordat je namelijk wordt begeleid door een stem en visualisaties, stel je jezelf eerder open om te verbeelden. Je verbeeldingsvermogen en creativiteit worden daarmee gestimuleerd.

Cursus Online Yoga Nidra review

Hebben de voordelen jou enthousiast gemaakt en wil je écht aan de slag met Yoga Nidra? Dan is het aan te raden om een Yoga Nidra opleiding te volgen van gecertificeerde yoga docenten. In de cursus Online Yoga Nidra van de Happy With Yoga Academy krijg je professionele begeleiding van yoga docenten Rolf en Melanie van Baalen, allebei ERYT 200 en ERYT 500 Yoga docenten.

Deze cursus Online Nidra Yoga is zorgvuldig samengesteld met video’s, audiobestanden en tekstuele uitleg van Yoga Nidra. Wanneer je jezelf aanmeldt voor de cursus krijg je toegang tot verschillende Yoga Nidra sessies, een ebook met achtergrondinformatie, video’s met oefeningen en toegang tot een besloten Facebookgroep.

7 verschillende Yoga Nidra sessies

Je krijgt toegang tot maar liefst 7 verschillende Nidra Yoga online sessies van verschillende lengtes. De langere sessies gaan wat dieper en brengen je naar het maximale niveau van ontspanning. De kortere sessies kun je doen als je wat minder tijd hebt en brengen je terug naar een rustmodus.

Ebook met achtergrondinformatie

In dit uitgebreide Yoga Nidra ebook staat alles over de geschiedenis van Yoga Nidra. Je krijgt een introductie over de verschillende ademhalings- en bewustzijnsoefeningen en enkele praktische tips voor het beoefenen van Yoga Nidra. Na het lezen van deze Online Yoga Nidra startersgids weet je alles over Yoga Nidra.

Video’s met oefeningen

Soms is het fijn om vóór een Nidra Yoga online practice wat ‘losmakende’ yoga oefeningen te doen. Om de stress en spanningen uit je lichaam te werken. Daarom krijg je bij deze cursus Online Yoga Nidra drie korte yoga video’s met oefeningen. Het is absoluut geen vereiste, maar wordt door veel beoefenaars als prettig ervaren.

Toegang tot besloten Facebookgroep

Kom in contact met andere Yoga Nidra beoefenaars en deel je ervaringen. Wanneer je een Happy With Yoga account hebt, én behoefte aan contact met andere leden, dan kun je jezelf aanmelden voor de besloten cursus Online Yoga Nidra Facebookgroep. Zonder enige verplichting en geheel vrijblijvend.

Online Yoga Nidra

Voorbeeld Nidra yoga online sessie

Een Nidra Yoga les van Happy With Yoga bestaat uit een aantal vaste stappen. Iedere les begint namelijk met een reeks ontspannende ademhalings- en bewustzijnsoefeningen om je bewust te maken van de ruimte waarin je bent. Daarna zet je je intentie voor de meditatie: de Sankalpa. Vanaf dan is dat je intentie, totdat deze helemaal is opgelost.

Een Sankalpa is een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen. Een voorbeeld van een Sankalpa is bijvoorbeeld: ‘ik laat mijn boosheid of angsten los’. In gedachten herhaal je dat dan drie keer. 

Bodyscan

Dan begint het roteren van je bewustzijn, wat je kunt vergelijken met de bodyscan bij mindfulness. De begeleidende stem van Rolf gaat je lichaam van boven naar beneden helemaal af. Wanneer hij alle lichaamsdelen heeft benoemd, die jij het voor te stellen en er bewust naartoe te gaan. Dat gaat allemaal relatief snel en flink in detail. Denk aan ‘rechter duim, rechter wijsvinger, middelvinger, ring vinger, pink, handpalm, rug van de hand, pols’.

Vervolgens begint het ademwerk en volg je het tempo van Rolf’s instructies. Terwijl je terugtelt van 27 naar 1, focus je op een bepaald deel van je ademhaling en blijf je in gedachte daar. Bijvoorbeeld op de ademhaling door je neus of de ademhaling tussen je buik en je keel.

Visualiseren

Daarna probeer je willekeurige dingen visualiseren: een zon die in de zee zakt, een lachende Buddha of een blad dat van de boom valt. Probeer jezelf over te geven aan deze visualisatie en herhaal het beeld wat je jezelf voorstelt. Observeer het goed en wees bewust van het beeld dat je ziet.

Na deze visualisaties komt er een moment van stilte en herhaal je jouw Sankalpa. Vervolgens kom je weer in contact met je lichaam door zachtjes met je tenen en vingers te wiebelen. Eerst kleine bewegingen en daarna langzaam wat grotere. Wanneer je er klaar voor bent, richt je je aandacht weer rustig naar buiten toe.

Yoga Nidra op YouTube proberen

Nu je weet wat Yoga Nidra precies betekent en wat je allemaal kunt verwachten van de online cursus, wordt het tijd om het eens zelf te proberen. In deze Yoga Nidra YouTube video leidt docent Melanie je door een sessie heen. Binnen 15 minuten kun je een complete fysieke en mentale ontspanning ervaren. Klik op de video om te starten.

Online Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s

Wil je nog een stapje verder gaan met Yoga Nidra? Dan kun je bij de Happy With Yoga Academy ook kiezen voor de cursus Online Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s. In deze gevorderde Yoga Nidra online training is Yoga Nidra verbonden aan de eeuwenoude Chakra filosofie en ga je vooral aan de slag met de energiesystemen van je lichaam.

Deze Yoga Nidra online training leert jou:

Een bewuste diepe ontspanning te vinden

Wat het chakra systeem precies is en hoe het werkt

Hoe je energie kunt halen uit een chakra

Het energieniveau weer in balans te krijgen

Beperkende overtuigingen om te buigen naar geluk, kracht en gezondheid

Yoga Nidra in te zetten voor meer energie

Deze training gaat wat verder dan de cursus Online Yoga Nidra, want je gaat ook aan de slag met het veranderen van je beperkende overtuigingen en slechte gewoontes. Niet door vage en zweverige yoga oefeningen, maar met een praktische en doelgerichte chakra technieken. Je zult daardoor ontspanning ervaren als nooit tevoren. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van deze cursus Online Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s? Lees hier meer.

Online Yoga Nidra Chakra's

Cursus Online Yoga Nidra ervaringen

Ondanks dat deze cursus Online Yoga Nidra relatief nieuw is, zijn er toch al behoorlijk wat Yoga Nidra reviews achtergelaten op academy.happywithyoga.com. Verschillende deelnemers delen hun persoonlijke Yoga Nidra ervaring en mening over deze Yoga Nidra opleiding. Hieronder vind je er enkele:

“Ik heb de laatste tijd ontzettend veel stress in mijn leven gehad. Zoveel zelfs, dat ik regelmatig paniekaanvallen had. Tijdens mijn eerste Nidra Yoga online sessie kwam dit angstgevoel weer opzetten en vertelde me dat ik het niet kon. Maar ik bleef liggen en luisterde naar de kalme instructies van Rolf. Dat was het moment waarop ik ontdekt hoe ik écht kan ontspannen. Het is als thuiskomen bij jezelf”, schrijft Jolein over haar ervaring met Yoga Nidra.

Gonnie richt zich in haar review direct tot Rolf en Melanie. Zij schrijft: “Hartelijk dank voor het aanbieden van de cursus Online Yoga Nidra. Het is erg prettig om mezelf over te geven aan jouw prettige stem, Rolf. Het werkt bij mij echt heel ontspannend en het verbetert daarna mijn slaap. Jij en Melanie zijn echt goed bezig hoor, dat moet me even van het hart.”

Ene Bernanda is naar eigen zeggen zelfs verslaafd geraakt aan de ontspanning die Yoga Nidra haar geeft. Zij schrijft in haar review over de cursus: “Ik heb al meerdere gebruik gemaakt van het Online Yoga Nidra programma en vind het echt heerlijk. Het begint zelfs bijna een verslaving te worden. Ik doe het nu zo’n drie keer per week voor het slapen gaan. Ik heb het al een stuk of 6 keer gedaan en ben maar 1 keer in slaap gevallen. Namaste en bedankt.”

Mijn Online Yoga Nidra ervaring

Wil je maximale ontspanning, heerlijk slapen en uitgerust door het leven? Dan is de cursus Online Yoga Nidra een programma wat je eigenlijk niet mag missen. Happy With Yoga belooft je niets wat ze niet waar kunnen maken. De online navigatie is weliswaar niet bijzonder futuristisch vormgegeven, maar is wel super gebruiksvriendelijk. Binnen twee muisklikken ben je waar je wilt zijn en kun je beginnen met een ontspannen yoga nidra sessie.

Rolf heeft een fijne stem om naar te luisteren; eentje die perfect past bij deze vorm van yoga. Hij is heel goed te verstaan en neemt je met zijn lage en rustige toon mee in het moment van diepe ontspanning. Het kost je geen enkele moeite om je volledig aan zijn stem over te geven. Daardoor haal je echt het maximale uit een sessie.

Ik ben meestal wat terughoudend met een dergelijke dergelijk programma, maar in het geval van deze Nidra Yoga online cursus ligt dat anders. Vanwege mijn Happy With Yoga review, waarin ik meerdere producten heb gereviewd, ben ik namelijk overtuigd geraakt van de kwaliteit en professionaliteit van hun yogacursussen. De Happy With Yoga Academy is zeer betrouwbaar en heeft de eeuwenoude yoga traditie op bijzondere wijze vertaald naar allerlei online yogalessen voor thuis!

Online Yoga Nidra programma 1
Online Yoga Nidra programma 2

Cursus Online Yoga Nidra kopen

Momenteel kost de cursus geen 111 euro, maar ‘slechts’ 57 euro. Zo kun je voor een relatief laag bedrag online Yoga Nidra uitproberen en alle voordelen zelf ervaren. Je krijgt zelfs een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij de aanschaf, dus je loopt ook nog eens geen enkel risico. Heb je verschillende sessies gevolgd en ben je uiteindelijk toch niet 100% happy met je aanschaf? Dan krijg je zonder gedoe of lastige vragen netjes je geld weer teruggestort op je rekening.

Conclusie Online Yoga Nidra review

Of je nu een beginner bent, of een doorgewinterde yoga fanaat bent, Yoga Nidra is sowieso een aanrader. Yoga Nidra stelt je lichaam en geest namelijk in staat om volledig te ontspannen en draagt bij aan minder stress en een betere nachtrust. Je hoeft alleen maar te gaan liggen en te luisteren naar de instructies de docent.

Happy With Yoga heeft de traditionele Yoga Nidra vertaald naar ontspannen lessen met een koptelefoon. Je kunt daarom lekker thuis op een matje (of je bed) gaan liggen en een les volgen op de momenten wanneer het jou het beste uitkomt. Dat is niet alleen fijn om in een diepe ontspanning te komen, maar ook om daar weer rustig uit te komen. Er is namelijk niemand die jou kan storen.

Bovendien liegen de gebruikerservaringen en reviews van deze cursus er niet om. Hoewel sommigen denken dat Yoga Nidra een beetje zweverig is, helpt het juist velen om dieper te ontspannen en hun kopzorgen te verminderen. Online Yoga Nidra is een prettige manier om dat zelf ook een keer te ervaren.

Starten met Online Yoga Nidra

Neem de tijd als je gaat starten met Yoga Nidra. Raak niet meteen teleurgesteld als je tijdens les één niet een diepe ontspanning ervaart. Sterker nog; misschien merk je zelfs weinig of verdwijnen de effecten weer snel. Het beoefenen van Yoga Nidra heeft vooral een opstapelend effect. Hoe vaker je het namelijk doet, des te meer voordelen je gaat ervaren. Ontdek de kunst van diepe ontspanning.

Over de Happy With Yoga Academy

De Happy With Yoga Academy is een online leeromgeving waar je digitale cursussen kunt volgen die te maken hebben met yoga, meditatie, mindfulness en alles daaromheen. Deze cursussen zijn geen vervanging voor je normale lessen, maar een waardevolle aanvulling om jezelf verder te ontwikkelen.

Via de Academy volg je cursussen op eigen tempo en waar en wanneer je maar wilt. Je bent slechts een paar muisklikken verwijderd van alle kennis en inspiratie die de yoga filosofie heeft achtergelaten. Een schat aan oefeningen bevindt zich letterlijk onder je vingertoppen, klaar om door jou ontdekt te worden.

Via dit online platform maak je kennis met nieuwe oefeningen en technieken, of je leert hoe je je bestaande practice beter in je dagelijkse ritme kunt passen. Bedenkers Rolf en Melanie van Balen hebben de Happy With Yoga Academy speciaal ontworpen om yoga toegankelijk en praktisch toepasbaar te maken, zodat de oefeningen en technieken jou kunnen helpen bij een gezond, krachtig en gelukkig leven.

Wil je meer weten over de Happy With Yoga Academy. Lees dan hier onze uitgebreide review.

Wie zijn Rolf en Melanie van Baalen?

Rolf en Melanie van Baalen zijn beide allround yogadocent en hebben verschillende opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland, waaronder een 300 uur durende meditatie- en Yoga Nidra training. Melanie heeft zich daarnaast gespecialiseerd in Yin Yoga en Hatha Vinyasa yoga, Rolf meer in mindfulness en de Wim Hof methode.

“Wanneer je Yoga omarmt en met toewijding oefent zal het je stapje voor stapje leiden naar de meest krachtige en authentieke versie van jezelf. Dit stopt niet aan het einde van de Yogales. Het is mijn missie om mijn kennis en vaardigheden met de wereld te delen”

Rolf van Baalen

“Door te blijven leren, groeien en oefenen geven we ons leven richting en betekenis. We groeien naar onze dromen en doelen toe. We beoefenen geen Yoga om beter te worden in Yoga, maar om de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Op de Happy with Yoga Academy helpen we je hiermee. We geven je de handvatten om te groeien naar gezondheid, persoonlijke kracht en geluk”

Melanie van Baalen

Samen zijn de van Baalens een onuitputtelijke bron van kennis over yoga, mindfulness en meditatie. De Happy With Yoga Academy is een perfecte vertaling van wat zij de allemaal hebben geleerd en aan ervaringen hebben opgedaan. Via de online cursussen kunnen ook wij daarvan profiteren.


Veelgestelde vragen

Yoga Nidra is een geleide meditatie om tot een diepe ontspanning te komen. Sommigen noemen het ook wel Yoga Nidra slaap, omdat je balanceert tussen slapen en wakker zijn. Bij Yoga Nidra lig je ontspannen op je rug te luisteren naar de instructies. Je hoeft jezelf dus niet in een ongemakkelijke pose te wringen. Dat geldt ook voor deze cursus Online Yoga Nidra.

Nee, absoluut niet! Yoga Nidra is juist heel gezond en zelfs goed voor je lichaam en geest. Het vermindert stress en verbetert je slaapkwaliteit en concentratie. Veel mensen vinden Yoga Nidra daarom heerlijk ontspannen en geestverruimend. Bovendien kan echt iedereen yoga nidra doen. Het is één van de meest vriendelijke yogavormen die er is, want je hoeft eigenlijk alleen maar te liggen en te ervaren.

 

 

Nee, Happy With Yoga heeft geen speciale Yoga Nidra app. De Cursus Online Yoga Nidra kun je alleen streamen via jouw persoonlijke Happy With Yoga account. Dat kan op je televisie, laptop, mobiele telefoon of tablet. Je kunt het Online Yoga Nidra programma natuurlijk wel opslaan in jouw favorieten, zodat je altijd meteen toegang hebt tot de lessen.

Jazeker! Deze Online Yoga Nidra cursus is Nederlands ingesproken door Rolf van Baalen. Dat maakt het natuurlijk makkelijk om te volgen wanneer je Nederlands spreekt. Overigens wil dat niet zeggen dat je het programma niet kunt volgen als je geen Nederland spreekt. De stem van Rolf is namelijk dusdanig rustgevend, dat je ook daardoor in volledige ontspanning komt.

Online Yoga Nidra kun je op ieder gewenst moment volgen. Op een aantal moment zul je er misschien wat meer profijt van hebben dan op andere momenten. Bijvoorbeeld wanneer je een sessie volgt voor het slapen gaan. Dan kom je waarschijnlijk meer tot rust en ook beter in slaap. Maar je kunt natuurlijk ook op andere momenten een les volgen:

  • Wanneer je wakker wordt (om je dag ontspannen te beginnen)
  • In de pauze op of als je terugkomt van het werk (om je hoofd leeg te maken)
  • Na het sporten (om je lichaam volledig tot rust te laten komen)
  • Tijdens stressvolle periodes (om stress lost te kunnen laten)

Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *