Orangefit Protein Review [2024] | Beste Plantaardige Eiwitshakes?

Deel artikel 👇


Heb je weleens gehoord van Orangefit Protein? Deze plantaardige eiwitshakes zijn momenteel erg populair, want ze zijn laag in vetten en suikers, volledig plantaardig en dus ook goed voor onze planeet. Maar hoe weet je nu of dit product écht de moeite waard is? Daar kom je achter in deze Orangefit Protein review! Ik geef antwoord op veelgestelde vragen, zoals ‘waar is proteïne goed voor?’, ‘hoe herken je een gezonde eiwitshake?’ en nog veel meer. Laten we snel beginnen, want ik heb genoeg te vertellen over deze onderwerpen en natuurlijk over Orangefit Protein zelf!


Waar is proteïne goed voor?

Laten we beginnen bij de basis: waar is proteïne goed voor? Dit is een vraag die veel mensen stellen. Het antwoord is dat je lichaam proteïne nodig heeft om goed te functioneren. Proteïnen – ook wel eiwitten genoemd – zijn bijvoorbeeld belangrijk bij verschillende processen, zoals weefsels onderhouden, stoffen via je bloed transporteren, prikkels overdragen in je hersen- en zenuwcellen en je bloedsuikerspiegel stabiel houden.

Eiwitten zijn macronutriënten en voorzien je lichaam van energie, net zoals koolhydraten en vetten dat doen. En daarbij ondersteunen eiwitten ook het herstel en behoud van je spieren. Je begrijpt dus wel waarom dat zoveel sporters (en inmiddels ook veel niet-sporters) de meerwaarde inzien van het toevoegen van een eiwitshake recept aan hun voeding. Met zo’n eiwitshake krijg je namelijk op een gemakkelijke manier snel extra eiwitten binnen. Alleen is er één probleem…

Stop met ongezonde eiwitshakes!

Helaas zijn heel veel eiwitshakes ongezond. Dat zou je in eerste instantie niet denken, maar toch is het zo. Ze bevatten vaak veel (verborgen) suikers en allerlei andere onnodige toevoegingen. En dat is zonde. Zeker wanneer je fanatiek sport om bijvoorbeeld af te vallen. Al die extra suikers kan je dan helemaal niet gebruiken!

Bestaan er dan geen eiwitshakes zonder suiker? Dat is de vraag die veel mensen hebben. Tegenwoordig is er veel keuze en gelukkig zien steeds meer merken de waarde in van eiwitshakes met minder suikers, vetten en koolhydraten. Helemaal suikervrij, dat gaat vaak nog niet. Maar dat komt bijvoorbeeld ook doordat bepaalde ingrediënten van nature suikers bevatten. Fruitsoorten, bijvoorbeeld.

Hoe herken je een goede eiwitshake?

Om een goede eiwitshake te herkennen, wil je natuurlijk weten waar je op moet letten. Kijk niet alleen naar de ingrediëntenlijst (al kan je daar al veel aan zien), maar ook naar de samenstelling. Misschien lijken eiwitshakes heel veel nuttige ingrediënten te bevatten, maar zit er van elke soort ingrediënt maar heel weinig in. Het supplement wordt dan vaak aangevuld met vulmiddelen, conserveermiddelen en andere onnodige (kunstmatige) toevoegingen.

In mijn optiek kun je veel beter kiezen voor plantaardige eiwitshakes. Niet omdat ik een veganist of vegetariër ben, en daarom zweer bij alles waar geen dierlijke ingrediënten in zitten, maar omdat plantaardige shakes zo natuurlijk mogelijk zijn en de minste ‘troep’ bevatten. Over het algemeen dan, want er zijn ook uitzonderingen. En het fijne is dat je evengoed van de plantaardige variant je favoriete eiwitshakes recept kan maken. Alleen dan een stuk gezonder!

Orangefit

Waarom toch proteïne shakes nemen?

Dus, waarom proteïne shakes nemen als veel van die shakes ongezond blijken te zijn? Dat is de vraag die waarschijnlijk op dit moment door je hoofd gaat. Geen zorgen, want veel plantaardige eiwitshakes zijn eiwitshakes zonder suiker (of in elk geval met veel minder suiker erin). Niet elke vegan shake natuurlijk, maar de Orangefit eiwitpoeder wel!

Het is goed om te weten wat de verschillende voordelen zijn van eiwitshakes in het algemeen. Ik heb ze hieronder voor je opgesomd!

✅ Het helpt bij het afvallen;

✅ Je kunt je lichaam helpen met spieropbouw;

✅ Het stimuleert je metabolisme;

✅ Je algehele gezondheid wordt beter, dankzij de vele voedingsstoffen die erin zitten;

✅ Het kan cholesterol en de bloedsuikerspiegel verlagen;

✅ Je kunt spiermassa beter behouden;

✅ Ze zijn handig om mee te nemen en je kunt ze snel opdrinken;

✅ Je hoeft zo niet extra te eten op een dag, als je dat niet wilt.

Heb ik ze ook nodig als ik niet sport?

Ja, zeker. Ook niet-sporters hebben voldoende eiwitten in het lichaam nodig. En uit onze voeding halen we lang niet altijd voldoende – in elk geval niet bij een (deels) vegetarische of veganistische leefstijl of wanneer je sowieso niet gevarieerd eet. Daarom is een eiwitshake voor iedereen een fijne aanvulling op een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ook jij plukt er de vruchten van als je met gezonde eiwitpoeders aan de slag gaat.

Het verhaal van Orangefit

Maak kennis met Orangefit: het bedrijf dat Orangefit Protein op de markt heeft gebracht. Het verhaal luidt dat Orangefit in 2014 ontstond, vanuit een duidelijke missie. De wereld van shakes moest opgeschud worden, dankzij een future-proof formule die helemaal plantaardig was. Om zo van gezond leven een feestje te maken! Naast Orangefit Protein zitten er meer plantaardige producten in het assortiment. Daarmee is Orangefit het eerste en enige merk met een assortiment dat 100% vegan is. Ik vind dat persoonlijk erg inspirerend en een mooie beweging in de wereld!

Orangefit Protein: 100% vegan én gezond!

Orangefit Protein is hét gezonde en veganistische Orangefit eiwitpoeder waar je vast al eens van gehoord hebt. Als je plantaardig eten belangrijk vindt, dan kan je dit product zeker waarderen. Deze plantaardige eiwitshakes zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. En ze bevatten pure, hoogwaardige eiwitten op plantaardige basis, zijn van nature vetarm en suikervrij (zo kun je ook dankzij Orangefit afvallen) én bevatten heel veel aminozuren. En laat je lichaam daar nu dol op zijn!

Dankzij de natuurlijke aroma’s en de zoetstof uit planten, smaken Orangefit Protein eiwitshakes lekker en fris. Ben je benieuwd naar de eiwitten die wél gebruikt worden om dit product te ontwikkelen? Gele spliterwten vormen de eiwitbasis voor dit product. Die zijn licht verteerbaar en zitten vol goede eiwitten. Ook worden fababoon en pompoeneiwit gebruikt bij de samenstelling van de Orangefit Protein producten.

https://fitteronline.nl/slaapcursussen/

Het Orangefit Protein assortiment

Laten we dan nu eens kijken naar wat er allemaal in het Orangefit Protein assortiment zit. Dat is namelijk niet alleen het ‘standaard’ vegan eiwitpoeder, want er zitten ook verschillende soorten eiwitpoeder supplementen in. Dat zijn de volgende:

  • Orangefit Protein Blend
  • Orangefit Clear Protein
  • Orangefit Choco Dream
  • Orangefit Protein pakket

Ik vertel je graag meer over al deze eiwitpoeders, want deze complete lijn is in mijn ogen interessant. Of je nou een sporter bent, atleet of niet sport, de plantaardige eiwitshakes van Orangefit helpen je jezelf fit en sterk te voelen.

Orangefit Protein

Natuurlijk eerst de Orangefit Protein: de originele eiwitshake voor veganisten. Dit eiwitpoeder is verkrijgbaar in 5 verschillende smaken: vanille, choco, banaan, aardbei en mango/perzik. Uit één verpakking haal je 30 porties voor 30 shakes en daarmee krijg je het volgende binnen. Per portie zitten er 99 kcal, 20 gram eiwitten, 14 gram koolhydraten en 2 gram vetten in Orangefit Protein. OVerigen kunnen de ingrediënten per smaak iets verschillen. Daar is het bedrijf op haar website heel transparant over, dus check dat gerust even voordat je bestelt. Een verpakking van 750 gram kost €33,90.

Orangefit Protein Blend

Het volgende product in deze lijn is Orangefit Protein Blend. Dit poeder is verkrijgbaar in de smaken vanille en choco. Eén verpakking van 750 gram is goed voor het bereiden van 25 plantaardige eiwitshakes. Ze bevatten drie eiwitbronnen, BCAA’s (5 gram), kurkuma en Bioperine. Dit laatste ingrediënt zorgt ervoor dat kurkuma tot wel 2.000 keer beter wordt opgenomen in het lichaam! Per portie zitten er 116 kcal, 23,8 gram eiwitten, 1,7 gram koolhydraten, 2,5 gram vetten en 5 gram BCAA’s in. Ook hier verschillen de ingrediënten per smaak iets. Een verpakking van 750 gram kost €39,90.

Orangefit Clear Protein

Vind jij romige eiwitshakes niet zo lekker? Of wil je voor de afwisseling weleens wat anders? Maar heb je wel die behoefte aan extra eiwitten in je voedingspatroon? Dan is er ook een Orangefit Protein drinkvorm: de Orangefit Clear Protein! Dit is een licht, fris en fruitig drankje dat verkrijgbaar is in de smaken tropical of blueberry. Een soort proteïne limonade, dus! Per portie zitten er 56 kcal, 11,5 gram eiwitten, 1,8 gram koolhydraten en slechts 0,4 gram vetten in. Een verpakking van 240 gram kost €31,90 en is goed voor het maken van 15 eiwitdrankjes.

Orangefit Choco Dream

Ben jij dol op chocolademelk, maar wil je niet teveel suiker binnenkrijgen? Dan had je weinig keuze, tot sinds kort! Orangefit Choco Dream is namelijk een 100% plantaardige, suikerarme en eiwitrijke chocolademelk voor ‘fitte zoetekauwen’. Er zitten 93,5 kcal en 5 gram eiwitten in deze Orangefit shakes. Maar dat is niet alles. Een gezonde chocomelk zoals deze, bevat maar liefst 400% minder suikers dan je gewend bent! Je kunt dus 100% genieten, zonder enig schuldgevoel te krijgen. Een verpakking van 300 gram kost €17,90 en is goed voor 15 choco-momentjes.

Orangefit Protein pakket

Kan jij niet zo goed kiezen tussen de 5 smaken van Orangefit Protein? Dat hoeft ook helemaal niet! Ten minste, niet als je voor het Orangefit Protein pakket kiest. Dan ontvang je namelijk 2 zakken met verschillende smaken van het Orangefit eiwitpoeder én een handige shakebeker. Uiteraard kan je ook twee keer dezelfde smaak kiezen, als je bijvoorbeeld een favoriete smaak hebt. Voor dit pakket met 2 smaken naar keuze van 750 gram per zak én de shakebeker betaal je €69,90. Daarmee kun je op een gemakkelijke manier 60 heerlijke, plantaardige eiwitshakes maken.

Orangefit Protein ervaringen en reviews

Ben je nu ook benieuwd naar de ervaringen van klanten? Dat kan ik mij voorstellen. Orangefit Protein reviews zijn er gelukkig voldoende, dus heb ik er een aantal geselecteerd die ik interessant vond en die – in mijn ogen – veel zeggen over Orangefit Protein als product. Zelf vertelt Orangefit er overigens het volgende over: “Wij zijn dol op wat we doen en voor wie we dat doen. Daarom telt elke ervaring voor ons. Alle reviews verzamelen wij op Trustpilot, een onafhankelijk reviewplatform. Zo kan jij gemakkelijk zien wat andere klanten vertellen en wat zij eerlijk van ons en onze producten vinden.”

Orangefit Protein

Germaine noemt Orangefit Protein ‘heerlijk in de havermoutpap’. Zij vertelt: “Ik doe er havermelk bij tijdens mijn ontbijt en ’s avonds vind ik het lekker met havermelk en wat cacaopoeder. Eventueel even in de vriezer zetten, dan is het net een milkshake! Echt een top smaak.”

Bianca vertelt: “Dit is een heel fijn eiwitpoeder, want ik kan het gewoon gebruiken. ‘Gewoon’ is het overigens niet, want tegen de meeste andere poeders kan ik niet. Maar deze gaat gelukkig wel samen met mijn allergieën en intoleranties. Dus daar ben ik natuurlijk erg heel blij mee!”

Orangefit Protein Blend

Jilles schrijft: “Ik neem na elke workout een eiwitshake van Orangefit, want dan neemt mijn hongergevoel meteen af. Handig, want zo ga ik niet snacken. En het is ook nog heel erg lekker. Alle andere voordelen van deze eiwitpoeders zijn overigens ook waar!”

Wesley zocht een lactosevrije eiwitshake. In Orangefit Protein Blend heeft hij dat gevonden. “Ik had al veel shakes geprobeerd, maar die waren vaak vies en dik. Een collega raadde mij aan hier eens een kijkje te nemen. Als ik het meng met water of sojamelk klontert of schuimt het niet. Heerlijk!”

Orangefit Clear Protein

Diana noemt Orangefit Clear Protein “Lekker en fris. Het drinkt goed weg tijdens een training of erna.” En Ankie schrijft: “Wat een fijn product is Orangefit Protein! Het heeft een heerlijke smaak, is helder en fris en geeft geen klontjes.”

Lieselot is ook een tevreden klant: “Ik heb nu eigenlijk een eiwitdrankje gevonden dat ik graag en ook makkelijk kan drinken. Met normale eiwitshakes vind ik die brokken en de dikheid altijd vervelend. Dat heeft Clear Protein helemaal niet! Geweldige uitvinding!”

Orangefit Choco Dream

“Eerst dacht ik: waar is proteïne goed voor, maar inmiddels ben ik jaren verder en veel kennis rijker. Orangefit Choco Dream is voor mij een heerlijke en toch verantwoorde cheatmeal, die ik er vooral in de wintermaanden graag bij pak. Ik ben er blij mee en het smaakt ook heel lekker”, schrijft Irma.

Gonda vertelt: “Ik had eiwitpoeder in chocoladesmaak thuis en probeerde er warme choco van te maken. Geen succes en logisch ook, haha. Maar de Choco Dream van Orangefit voldoet wel aan alle voorwaarden om er lekker choco van te maken en de smaak is top!”

Orangefit Proteine pakket

“Ik ben al jaren fan van dit eiwitpoeder. Het is een goede manier om te herstellen na een pittige training, maar ook om als veganist voldoende eiwitten te eten. En dit is een handig pakket, want je hebt dan direct 2 smaken. Lekker om af te wisselen”, schrijft Annelies.

“Ik heb al veel vegan eiwit shakes in mijn leven geprobeerd, maar Orangefit wint het echt van allemaal”, schrijft Andy. “Vooral mango/perzik en vanille zijn mijn favoriete smaken. Dankzij dit pakket kan ik ze allebei in huis halen en iedere dag van smaak wisselen. Lekker en leuk!”

Orangefit Protein Pakket

Mijn ervaringen met Orangefit Protein

Natuurlijk heb ik Orangefit Protein zelfs ook getest. Ik kan immers geen volledige review schrijven, zonder mijn eigen oordeel erbij te betrekken. Ik heb gekozen voor de smaak mango/perzik, want die leek mij lekker fris en toch zoet. Die verwachting werd helemaal waargemaakt. De smaak is inderdaad heel goed, beter dan ik had verwacht eigenlijk.

Ken je dit gevoel? Je bestelt een milkshake in een verrassende smaak, maar deze blijkt helemaal niet zo verrassend en lekker te zijn? Daar was ik een klein beetje bang voor. Maar ik kan je geruststellen: bij Orangefit Protein is dat absoluut niet het geval.

Ik neem de shakes meestal voor of na het sporten. Als ik van tevoren trek heb, of mezelf niet heel fit voel, dan vind ik het fijn om zo’n plantaardige eiwitshake te nemen. Voel ik mij van tevoren prima, dan neem ik hem liever na het sporten. Zo help ik mijn lichaam om te herstellen van een workout en voorkom ik meteen dat ik in de avond nog de neiging krijg om iets ongezonds uit de kast te pakken. Door de zoete smaak is dit net een toetje!

Orangefit KORTING met Repeat

Nu is het zo dat je op een hele eenvoudige manier bij Orangefit korting kunt scoren. Een manier die bovendien altijd beschikbaar is. Je bent er dus niet van afhankelijk of een Orangefit kortingscode wel of niet geldig is.

Bestel je Orangefit Protein, kies dan voor herhaalgemak door ‘repeat’ te selecteren. Je neemt dan als het ware een Orangefit shakes abonnement, waardoor je maar liefst 15% bespaart op de prijs! En dat is zeker de moeite waard als Orangefit Protein je bevalt en je er voor een langere tijd mee aan de slag wilt. Die zakken komen dan toch wel op.

Je hoeft overigens bij Orangefit Repeat geen verzendkosten te betalen en je kan ook zelf een gewenst bezorgmoment kiezen. En heb je een tijdje even geen sportieve periode, ga je op vakantie of komt je bestelling om een andere reden niet op? Je kunt je interval online wijzigen, net als de gekozen smaken, het aantal verpakkingen Orangefit Protein én het moment dat je je bestelling ontvangt. Je kunt ook gewoon pauzeren, als je dat makkelijker vindt!

Orangefit eiwitshakes

Gratis voedingsadvies? Ook dat is mogelijk!

Vind je het toch lastig om je sportdoelen te bereiken? Of wil je graag met Orangefit afvallen, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wanneer je 2 zakken Orangefit Protein bestelt óf Orangefit Protein Blend, dan krijg je er gratis voedingsadvies bij als service! Helemaal op maat gemaakt, dus persoonlijk en passend bij jouw leefstijl en wensen.

Concreet betekent dit dat je een voedingsschema krijgt om je doelen te behalen. Of je nu wilt aankomen, afvallen of gewoon beter in je vel wilt zitten. Zo kun je er écht voor gaan! De Orangefit voedingscoaches hebben veel ervaring, dus jij hoeft jezelf daar alleen maar aan over te geven. Geef na je bestelling gewoon door wat je voorkeuren zijn en dan gaan de voedingscoaches voor je aan de slag!

Wat je kunt verwachten van het voedingsplan, is een plan met gezonde en smakelijke gerechten en tussendoortjes. Je kunt eindeloos variëren met de 5 dagmenu’s en je krijgt er zelfs lijstjes en tips bij over gezond eten en gezond leven. Liever een voedingsplan dat 100% plantaardig (en dus vegan) is? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Orangefit zou Orangefit niet zijn als zij niet 100% plantaardig zou handelen.

Start vandaag nog: Orangefit Protein bestellen!

Lijkt het jou ook interessant om op een makkelijke én smakelijke manier aan je gezondheid te werken? Dan is Orangefit Protein bestellen een goed idee! Maak vooral gebruik van de Orangefit korting door voor Repeat te kiezen, als je tenminste enthousiast geworden bent. Dit scheelt voor je portemonnee én het geeft meteen een stok achter de deur om door te gaan. Je kan die zakken met plantaardig proteïnepoeder natuurlijk niet laten verstoffen in de kast. Zeker niet wanneer je weet hoeveel het voor je gezondheid doet!

Ik kan het je in elk geval aanraden om Orangefit Protein te kopen en ermee aan de slag te gaan. Zeker wanneer je die dierlijke en ongezonde eiwitpoeders zat bent en dit keer voor kwaliteit wilt gaan. Dat is niet alleen beter voor jouw gezondheid, maar ook voor die van de planeet, zoals je inmiddels weet!


Veelgestelde vragen

Je kan alle Orangefit Protein producten makkelijk en snel bestellen via de officiële website en sommige producten via Bol.com. Als je een kortingscode hebt, kun je deze alleen gebruik op de officiële website. En alleen op de officiële website kun je kiezen voor Orangefit Repeat, waarmee je 15 % voordeel ontvangt op Orangefit Protein. Kortom: een soort Orangefit Protein aanbieding.

Plantaardige eiwitshakes zijn meestal gemaakt van erwten eiwit, soja eiwit of andere plantaardige eiwitbronnen. Voor Orangefit Protein is gekozen voor erwten eiwit vanwege de fijnere smaak en structuur. Voor de Orangefit Blend is daar nog fababoon en pompoeneiwit aan toegevoegd om het aminozuurprofiel te perfectioneren. Orangefit Protein is vegan en bevat dus geen melk of lactose.

Proteïne, oftewel eiwitten, zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Ze stimuleren de aanmaak en behoud van je spiermassa en geven energie. Met een proteine shake krijg je zonder moeite dagelijks meer eiwitten binnen. Voeg water toe, dan een schepje eiwitpoeder, schudden maar en je bent klaar. Je kan ook een schepje toevoegen aan je yoghurt, smoothies of baksels. Inspiratie nodig? Check deze recepten.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *