Plnktn: het nut van Plankton supplementen | Review [2024]

Deel artikel 👇


Heb jij weleens gehoord van fytoplankton? Deze microscopisch kleine organismen leven in water en vormen de basis van de voedselketen van de zee. Door de jaren heen is er veel onderzoek naar gedaan, en wat blijkt? Plankton is heel voedzaam en biedt tal van voordelen. In dit artikel vertel ik je daar alles over. Je krijgt o.a. antwoord op de vraag ‘wat is plankton precies?’, en ik laat je graag kennismaken met het bedrijf Plnktn; dat de beste plankton supplementen van dit moment verkoopt. Lees maar mee!


Heb jij PDS, diabetesklachten of een laag immuunsysteem?

Ervaar jij in enige vorm diabetesklachten, heb je een laag immuunsysteem of lijd je aan het prikkelbare darmsyndroom? Ik zal niet zeggen ‘goed nieuws’, want dat is natuurlijk heel vervelend. Maar ik wil je wel vertellen dat een plankton supplement voor jou dan extra nuttig kan zijn. Er zijn aanwijzingen dat plankton een rol speelt bij het versterken van het immuunsysteem, dat het kan helpen tegen diabetes klachten en verlichting kan bieden bij PDS. Plankton dient namelijk als prebiotica voor de darmen. Daarover verderop in dit artikel meer uitleg!

Plankton? Wat is dat?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is plankton nu precies? De term ‘plankton’ is Grieks en betekent ‘drijver’. Het is een verzamelterm voor levende organismen in het water die microscopisch klein zijn en die nauwelijks actief zwemmen. Ze zijn dus ontzettend klein, maar doordat ze met zoveel zijn, doen ze er wel degelijk toe.

Er bestaan twee soorten plankton: fytoplankton en zoöplankton. Fytoplankton (of phytoplankton) bestaat uit plantachtige organismen die groeien dankzij zonlicht. Van fytoplankton is bekend dat het super snel kan groeien, waardoor het zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is als een soort wolk in de zee. Zoöplankton is dierlijke plankton en bestaat uit o.a. stralendiertjes, roeipootkreeftjes en zelfs kwallen.

Wat eet plankton?

Plankton ligt aan de basis van de voedselketen in zee. Maar wat eet plankton dan? Meestal zijn het algen in het water. Hoewel plankton niet niet tot nauwelijks actief zwemt, ‘jaagt’ het op een andere manier. Plankton maakt een lichte stroming en trekt met pootjes zo voedsel naar zich toe. Dankzij de receptoren op die pootjes kan plankton ook onderscheid maken tussen verschillende soorten algen.

Marine fytoplankton

Van die plantaardige phytoplankton bestaat er nog een speciale soort: marine fytoplankton. Dit is een duurzame voedingsbron vanwege de vele belangrijke voedingsstoffen die erin zitten. Deze eencellige, groene micro-alg groeit in zout water en voorziet in al het leven in de oceaan. En wist je dat marine fytoplankton zelfs 50 tot 90 procent van de zuurstof produceert die wij mensen dagelijks inademen? Dat is meer dan alle bomen bij elkaar opleveren.

Marine fytoplankton bestaat uit unieke pigmenten die ons lichaam niet zelf kan aanmaken (bètacaroteen en chlorofyl-A, bijvoorbeeld). Ook zitten er omega-3 vetzuren in die extra goed worden opgenomen door het menselijk lichaam. Verder bestaat het uit plantaardige eiwitten, alle essentiële aminozuren en is het ook nog rijk aan vitaminen en mineralen. Wonderbaarlijk hè, dat marine fytoplankton? Daar kwam het bedrijf Plnktn. ook achter – en als gevolg ontwikkelde zij een heel assortimen met deze voedzame micro-alg als basis.

Plnktn marine phytoplankton poeder

De voordelen van Marine fytoplankton op een rij

Er zijn daarom veel voordelen verbonden aan marine phytoplankton en daar vertel ik je graag meer over. Ben je een sportief type of ben je veel in beweging? Dan ondersteun de voedingsstoffen in marine phytoplankton verassend genoeg (of niet?) heel veel eigenschappen die jou ten goede komen. Voor sporters of mensen met een actieve leefstijl doen ze o.a. het volgende:

✅ Ze stimuleren spierherstel en spiergroei;

✅ Ze stimuleren de werking van je hart en bloedvaten;

✅ Ze verminderen het vrijkomen van histamine (oorzaak van hooikoorts en allergieën), waardoor je beter kan ademen;

✅ Ze remmen ontstekingen in het lichaam af;

✅ Ze zijn goed voor huid, haar en nagels;

✅ Je krijgt er meer energie en een betere focus van;

✅ Ze laten je spieren na afloop van een workout minder zwaar en vermoeid voelen;

✅ Ze verminderen oxidatieve stress in het lichaam.

En dat zijn zeker niet de enige voordelen, want de voedingsstoffen hebben een toegevoegde waarde voor je hele gezondheid. Zoals ik eerder al beschreef, heeft het zelfs helpen bij specifieke gezondheidsproblemen. Lees maar mee.

Een sterker immuunsysteem

Zo kun je Marine fytoplankton nemen voor het aansterken van je immuunsysteem . De bestanddelen zorgen er namelijk voor dat deze signaalstoffen eerder vrijkomen. De afweer/verdediging van je lichaam kan daardoor sneller op gang komen. Dankzij o.a. de omega-3 vetzuren worden afweercellen in actiemodus gebracht en kunnen ziekteverwekkers snel worden gevangen en afgevoerd.

Daarbij stimuleren de unieke pigmenten de communicatie tussen afweercellen. Het gevolg is dat de immuunreactie van je lichaam sneller wordt. En aangezien je lichaam die pigmenten zelf niet kan aanmaken, is het belangrijk om ze uit voeding te halen. Uit marine fytoplankton, dus!

Prebiotica voor de darmen

Tegenwoordig halen we helaas niet meer genoeg prebiotica en probiotica uit onze voeding. In marine fytoplankton zitten echter voedingsstoffen die de groei van goede bacteriën stimuleren. Oen het is rijk aan vezels, die de ontlasting kunnen verbeteren. Als je marine fytoplankton aan je voedingspatroon toevoegt en daarbij minstens 2 liter water per dag drinkt, dan is dat ideaal voor je stoelgang, is uit onderzoek gebleken.

Verlichting bij PDS

En ondanks dat er nog geen echte behandeling is voor PDS, kan marine fytoplankton wel verlichting bieden. Algen hebben (zoals je hierboven al even las) een goed effect op de darmen en de bacteriën die zich daar bevinden. Er zijn zowel goede als slechte bacteriën aanwezig; de goede zijn dus nuttig voor je darmen. Marine phytoplankton bevat specifieke koolhydraten die de groei van die bacteriën positief beïnvloeden. Nog een goede reden om dit plankton supplement tot je te nemen, dus.

Minder diabetes klachten

En dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de nutriënten in marine fytoplankton, kan het zelfs diabetes voorkomen of uitstellen. Verder hebben ze de eigenschap om zowel cholesterol als de bloeddruk te verlagen – en laat dat nu net nodig zijn om diabetes af te remmen of zelfs te voorkomen. Wil je hier meer over weten, dan is het interessant om een voedingscursus te volgen.

Plankton supplementen van Plnktn

Nu je begrijpt waarom marine phytoplankton kopen zo’n goed idee is, wil je vast ook weten wat dan de beste aanbieder van plankton is?! In mijn ogen is het bedrijf Plnktn. hierin absoluut de beste keuze. Maar dat had je waarschijnlijk al geconstateerd!

Wat is Plnktn?

Plnktn is erop gericht om mensen gezond te laten leven via natuurlijke supplementen. De voornaamste reden hiervoor, is dat traditionele supplementen in fabrieken worden ontwikkeld op basis van chemische formules, met synthetische ingrediënten en onnodige vulstoffen. En dat is helemaal niet nodig. Vaak zijn zulke pillen of capsules ook onnodig hoog gedoseerd, waardoor ze zelfs schade kunnen aanrichten. Je lever kan dit allemaal niet verwerken.

Bovendien is een hoeveelheid van 100% van de ADH die vaak wordt toegepast helemaal niet nodig. Via gezonde voeding krijg je ook al een deel van de nodige stoffen binnen om goed te functioneren. “Kijk daarom liever naar echte voeding, zoals de algensoort marine phytoplankton”, zegt Thom Siersema. Hij is oprichter van het bedrijf Plnktn en focust op gezonde krachtpatsers zoals plankton om de wereld gezonder te maken en duurzaamheid te stimuleren.

Hoe is Plnktn ontstaan?

Plnktn is opgericht door Thom Siersema. Hij werd geïnspireerd door zijn stiefvader Jan, die hartpatiënt is en ook aan een oogziekte lijdt. Jan was er enorm van overtuigd dat marine phytoplankton hem kon helpen. Op het gebied van natuurlijke geneesmiddelen bleek dit type plankton heel effectief te zijn voor een gezonde levensstijl. Thom raakte zelf ook steeds meer geïnteresseerd in gezondheid, voeding en duurzaamheid en ging na zijn studie met Jan om de tafel zitten. Hij vroeg hem het hemd van het lijf en er ging een wereld voor hem open.

Algen werden al jaren gezien als voeding voor de toekomst. “Enerzijds was ik verbaasd, anderzijds geïnspireerd om deze kans te grijpen en iets goeds voor de wereld te doen.” En zo ontstond het bedrijf Plnktn; een merk dat gelooft in de kracht van algen, die aan de basis staan van alles wat te doen. Thom is ervan overtuigd dat algen het verschil kunnen maken dankzij hun voedzaamheid en duurzaamheid.

Goed voor jou én de natuur

Het assortiment van Plnktn is goed voor mens én natuur. Er is geen landbouwgrond of onnodig veel water nodig om het te verbouwen, het neemt CO2 op (in plaats van dat het CO2 uitstoot) en het laat de oceanen met rust. Marine phytoplankton is een natuurlijk product dat meer dan 75 gezonde voedingsstoffen bevat, dat afkomstig is uit 1 puur ingrediënt. Samen met de essentiële aminozuren (ongeveer 50%) die als bouwstenen voor eiwitten dienen én de hoge dosering omega-3, is het een supergezond supplement. Thom zegt zelfs: “Het is misschien wel ’s werelds meest complete en duurzame voedingsbron.”

Over het Plankton supplement assortiment

Laten we eens kijken hoe het Plnktn aanbod er zoal uitziet en welke marine phytoplankton producten er verkrijgbaar zijn.

Marine fytoplankton capsules

Allereerst zijn er de Marine Fytoplankton capsules. In een verpakking van 60 gram vind je 120 capsules die voedzaam, verantwoord, volledig én helemaal vegan zijn. Het advies is om 4 Plnktn capsules per dag in te nemen, tijdens of na een maaltijd. Dit kan in één keer of verspreid over de dag. In de reviews van klanten lezen we vooral over het gunstige effect op de darmen en stoelgang.

Marine fytoplankton poeder

Vind jij een Planton supplement in capsulevorm niet handig? Ga dan voor Plnktn Marine Fytoplankton poeder. Een verpakking met 100 gram poeder is ideaal om dagelijks plankton te nuttigen. Je kunt het namelijk toevoegen aan smoothies, sapjes, bowls, soepen, bakpoeder en meer. Op de website van Plnktn staan talloze voorbeeldrecepten, zodat je genoeg inspiratie hebt om aan de slag te gaan. Het wordt aangeraden om de hoeveelheid poeder goed te doseren (1 kleine theelepel per persoon per dag) en te mengen met de juiste voedingsproducten. Zo voorkom je dat de smaak te overheersend wordt en daardoor minder prettig is.

Vegan Omega 3 Algenolie

Omega 3 wordt normaal gesproken gewonnen uit vissen, maar gelukkig heeft Plnktn een Vegan Omega 3 Algenolie op de markt gebracht. In een duurzame verpakking zitten 60 capsules die 100% plantaardig zijn en vooral goed zijn voor je hart, ogen en hersenen. Je hebt maar 1 kleine capsule per dag nodig om je lichaam te geven wat nodig is, want je krijgt er 250mg DHA mee binnen (de juiste hoeveelheid, wetenschappelijk bewezen). Daarbij zit er nog 50mg EPA in elke capsule. Neem op dagelijkse basis 1 capsule voor een maaltijd in, voor de beste opname in het lichaam.

Vegan Algenolie Vitamine D3

En wat dacht je van vitamine D3 in plantaardige vorm? Met Plnktn Vegan Algenolie Vitamine D3 maak sowieso een duurzame, gezonde en plantaardige keuze. Er zitten 60 capsules in een duurzame verpakking, waarvan je er dagelijks slechts één van hoeft te nemen. Zo ondersteun je je spieren en botten en ook je immuunsysteem op dagelijkse basis. Het advies is om de capsule dagelijks vlak voor een maaltijd in te nemen.

Handige bewaarpot

Vind je de duurzame zakjes waarin de supplementen geleverd worden niet zo handig in het gebruik? Met een Plnktn bewaarpot van violetglas maak je opnieuw een duurzame keuze. Deze pot is namelijk 100% recyclebaar, maar biedt tegelijkertijd optimale bescherming aan je supplementen. Het verhoogt zelfs de houdbaarheid ervan! Je ontvangt deze bewaarpot nu gratis als je bij Plnktn één of meerder producten bestelt.

Plnktn ervaringen van klanten

Ben je benieuwd naar de Plnktn ervaringen die klanten online achterlaten? Mocht je nog twijfelen over Plnktn, dan brengen de volgende Plnktn reviews daar gegarandeerd verandering in. Ik moet er sowieso bij zeggen dat er veel marine phytoplankton ervaringen te vinden zijn op de website van Plnktn en die zijn vrijwel allemaal positief!

“Ik heb de capsules voor mijn man bestelt. Hij kwakkelt sinds C en heeft aangezichtspijn en vermoeidheid. Sinds 2,5 week gebruik van de capsules is hij fitter dan ooit. Ik zie het aan hem en hij voelt het ook. Gisteren is hij zelfs weer eens gaan sporten, omdat het nu mogelijk is. Hij is een stuk vrolijker, dus we zijn voor een abonnement gegaan. Toen we bestelden was het trouwens de volgende dag al in huis; altijd fijn!”, vertelt Gerda.

Roos schrijft in haar Plnktn review: “Wat een fijne website, gave, duidelijke verpakking en een snelle levering. Ik dacht direct: wat een mooi bedrijf en na het gebruik van de capsules ben ik nog positiever. Ik heb meer energie, mijn huid ziet er super goed uit en ik heb geen last meer van mijn buik. Ik ben er helemaal blij mee en ik blijf het zeker gebruiken.”

Bij Ellen helpen de supplementen tegen haar opvliegers. Zij zegt daarover: “Vanaf de dag nadat ik de phytoplankton capsules ben gaan nemen, heb ik geen opvliegers meer! Dat was overigens niet eens de reden waarom ik ze ben gaan nemen, maar het viel me meteen op. Ik heb nu al een aantal weken geen opvliegers meer gehad zoals eerst. Het is nog geen 10% van wat het was. Lijkt me geen toeval.”

Op Trustpilot krijgt Plnktn overigens ook een topscore. Met 4,9 van 5 sterren doet het bedrijf het ‘uitstekend’ volgens dit platform. Mensen zijn daar tevreden over zowel de producten als de resultaten én de klantenservice. Wist je dat ook Arie Boomsma als gezondheidsgoeroe helemaal achter de missie van Plnktn en haar producten staat?

Waarom een Plnktn abonnement?

Je kunt eenmalig marine phytoplankton kopen in de vorm van capsules of poeder, net wat jij wenst. Of je plaatst steeds een nieuwe bestelling als je verpakking leeg is. Het sowieso noodzakelijk dat je je lichaam op de lange termijn blijft ondersteunen. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat Plnktn abonnementen aanbiedt aan haar klanten. Zo kun je continu je dag aftoppen met de juiste voedingsstoffen en zit je nooit meer zonder je favoriete plankton supplement.

Bovendien krijg je met een Plnktn abonnement 15% korting op elke bestelling die je ontvangt. Het enige wat je hoeft te doen, is het abonnement eenmalig aanzetten en Plnktn doet de rest. Je hoeft ook niet thuis te blijven voor de bestellingen, want die passen gewoon door de brievenbus. En ga je op vakantie of krijg je om een andere reden niet al je supplementen op? Pauzeer (of annuleer) je abonnement op elk gewenst moment. Dat kan dus gewoon!

En bij een abonnement krijg je niet alleen de gratis Plnktn bewaarpot voor de houdbaarheid van je supplementen, maar ontvang je ook een routine planner om je dagelijkse gezondheid te stimuleren en vol te houden. Zo weet je zeker dat jij effectieve stappen gaat zetten naar een gezonder, fitter en energieker leven.

Plnktn korting scoren?!

Sta je inmiddels te popelen om Plnktn supplementen te shoppen? Dat is mooi, want dan ben je super goed bezig voor je gezondheid! En dat kan ik zelfs belonen met een Plnktn kortingscode. Ik wil je namelijk extra aanmoedigen bij het maken van gezonde keuzes. Elke kleine stap naar een betere gezondheid mag immers gevierd worden. Tenminste, als je het aan mij vraagt.

Wil je graag Plnktn bestellen, maar dan voor een lagere prijs? Vul dan tijdens het bestelproces de code FITTERONLINE15, want daarmee ontvang je maar liefst 15% op je eerste bestelling! Zo ben je niet alleen goed bezig voor je gezondheid, maar ook voor die van je bankrekening. Want dat is natuurlijk ook heel belangrijk!

Conclusie: waarom kies je juist voor Plnktn?

Dat Plnktn een goede keuze is, dat mag wel duidelijk zijn. Ik vat graag nog even voor je samen waarom juist dit bedrijf de beste plankton supplementen verkoopt – en waarom jij er na het lezen van dit artikel hoogstwaarschijnlijk ook klant wil worden.

Los van het feit dat plankton algen heel gezond zijn en een duurzaam alternatief zijn voor dierlijke plankton en/of visolie, is de marine phytoplankton van Plnktn ook nog eens van zeer hoge kwaliteit. Dit supplement is super voedzaam: het bevat veel mineralen, vitaminen en essentiële aminozuren. En je lichaam heeft die hard nodig, zeker wanneer je je leefstijl wilt onderhouden of verbeteren.

Als je de vele enthousiaste reviews op Trustpilot leest, dan zie je ook wat de producten in de praktijk voor mensen doen. Vrijwel iedereen ervaart de voordelen van marine phytoplankton van Plnktn. Slechts een enkeling zegt niets te merken van de effecten. Maar negatieve gevolgen, die zie ik daar in elk geval niet terug. Het assortiment van Plnktn is namelijk vrij van allergenen, dus de kans is daardoor heel klein dat je ‘last’ zal hebben van deze Plankton supplementen. Het kan zeker geen kwaad om het een kans te geven. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Je kunt bij Plnktn overigens kiezen uit verschillende soorten supplementen; van capsules tot poeders (handig als je er niet van houdt om capsules door te slikken). En als je voor een Plnktn abonnement kiest, dan krijg je standaard 15% korting. Ook krijg je er een handige, 100% recyclebare bewaarpot bij die je Plankton supplement langer houdbaar maakt. En om het af te toppen, vergeet niet om mijn Plnktn kortingscode FITTERONLINE15 in te vullen als je gaat bestellen. Daarmee bespaar je namelijk nog eens eenmalig 15% korting. Do I need to say more? 😉

Tip: gezonde recepten met marine fytoplankton

Misschien wil je vast een voorproefje op de recepten die je zoal met Plnktn marine fytoplankton kunt maken? Ik heb er 2 uitgelicht die afkomstig zijn van de website van Plnktn, zodat je alvast in de stemming kunt komen. Een leven met Plnktn is namelijk verstandig en gezond, maar kan dus ook heel lekker zijn.

Recept: Plnktn koekjes

Heb je zin om iets lekkers te bakken, maar wil je wel om je gezondheid denken? Ga dan eens voor Plnktn koekjes. Je kunt ze in ongeveer 70 minuten bereiden (inclusief baktijd) en ze geven je op elk moment van de dag een energieboost. Dankzij de juiste combinatie van macronutriënten en micronutriënten krijg je er snel een verzadigd gevoel door. Je hebt een staafmixer, keukenmachine, mengkom, maatbeker, cakeblik, spatel en keukenweegschaal nodig. Qua ingrediënten dien je het volgende in huis te halen:

Ingrediënten

 • 100 gram havermout (gemalen)
 • 150 gram amandelmeel
 • 2 eetlepels kaneel
 • 16 gram Plktn poeder
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 4 eieren
 • 180ml amandelmelk
 • 60 gram pompoenpitten
 • 60 gram zonnebloempitten
 • 140 gram ongebrande noten
 • 120 gram rozijnen
 • 180 gram pitloze dadels
 • 180 gram citroen (alleen het sap ervan)

Bereidingswijze

 1. Doe het amandelmeel met de haver, kaneel, Plnktn poeder, bakpoeder, zonnebloempitten, pompoenpitten en rozijnen in een mengkom.
 2. Maal de ongebrande noten fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de mengkom.
 3. Doe nu de pitloze dadels, amandelmelk, het citroensap en 4 eieren in een maatbeker en meng met de staafmixer tot een glad geheel. Giet dit mengsel bij de ingrediënten in de mengkom en roer dit goed door.
 4. Verwarm de oven voor op 170 graden, laat het beslag 5 minuten rijzen op het aanrecht en giet het dan in een ingevet cakeblik.
 5. Na 45 minuten in de oven, is je koek gaar. Nadat het geheel goed afgekoeld is, kun je het in plakken snijden en eventueel wat porties invriezen.

Recept: smoothie shot

Wil je behoefte een verfrissende en energieke start van de dag? Dan is de smoothie shot met Plnktn echt een aanrader! In slechts 10 minuten maak je een ware energiebooster boordevol met essentiële vitamines en mineralen. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een mes, snijplank en blender. En verder de volgende ingrediënten:

Ingrediënten

 • 1/2 citroen (alleen het sap)
 • 2 gram Marine Phytoplankton (Plnktn)
 • 1 dikke schijf rijpe ananas
 • 1/3 komkommer
 • 4 blaadjes munt
 • 4 eieren
 • Snufje cayennepeper (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Pers de halve citroen en doe het citroensap in de blender en voeg de 2 gram Plnktn eraan toe.
 2. Snijdt de schil van de ananas en haal het hart eruit en was en snij de komkommer in schijfjes.
 3. Doe de ananas, komkommer en de munt bij de citroensap en Plnktn in de blender.
 4. Optioneel: voeg er eventueel nog een snufje Cayennepeper toe voor wat extra pit.
 5. Blend daarna het geheel tot een heerlijke gladde smoothie. En drinken maar!

Op de recepten pagina van Plnktn.com vind je nog meer inspirerende recepten om het marine fytoplankton poeder aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een Plnktn post-workout shake of een Plnktn detox juice shot. Dus, wacht niet langer en ga vandaag nog aan de slag met dit ‘groene goud’.


Veelgestelde vragen

Marine fytoplankton voorziet je van een arsenaal aan voedingsstoffen die je dagelijkse behoeften ondersteunen. Het is een rijke bron van Omega-3 vetzuren, alle essentiële aminozuren, meer dan 55 mineralen, diverse vitamines, pigmenten en antioxidanten. Het toevoegen aan je voeding kan daarom aanzienlijk helpen bij het verhogen van de inname van gezonde voedingsstoffen.

In mijn optiek is Plnktn marine phytoplankton absoluut het beste fytoplankton merk. Wat dit Plnktn. echt onderscheidt, is onder andere de keuze voor supplementen in poedervorm. Want dat vergroot het gebruiksgemak enorm. Bovendien zijn de voedingsstoffen in dit supplement van buitengewoon hoge kwaliteit en dragen ze bij aan een optimale gezondheid. Het is daarom een uitstekende aanvulling op een gezonde levensstijl.

Plnktn Marine Phytoplankton kun je gemakkelijk kopen via de officiële website van het merk, www.plnktn.com. Daar kun je rechtstreeks je favoriete product bestellen en eventuele aanvullende informatie verkrijgen. Het is raadzaam om de website te bezoeken voor de meest actuele informatie over beschikbaarheid, prijzen en eventuele kortingen.

Ja, fytoplankton is over het algemeen geschikt voor veganisten. Fytoplankton bestaat namelijk uit plantachtige organismen die leven in water. Het is een natuurlijke bron van essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Omdat fytoplankton geen dierlijke ingrediënten bevat, kan het worden beschouwd als een voedingssupplement voor veganisten. Het is natuurlijk wel belangrijk om de productinformatie en ingrediëntenlijsten te controleren, aangezien er variaties kunnen zijn tussen verschillende merken.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *