Proteïnerijke Recepten Pakket Review & Ervaringen [2023]


Jij bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar proteïnerijke recepten die niet duur zijn en makkelijk klaar te maken. Dan ben je hier op de juiste plek, want het Proteïnerijke Recepten pakket van de Droog Trainen Academie bevat maar liefst 155 heerlijke eiwitrijke recepten. In deze review kom je alles te weten over de inhoud en waarom proteïnerijke recepten essentieel zijn bij afvallen en spiergroei. Lees maar mee.


Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Vaak wordt geadviseerd om voldoende eiwit (of proteïne) te eten als je veel sport of wilt afvallen. Maar waarom zijn eiwitten belangrijk? Hoe belangrijk zijn eiwitten voor je lichaam? Eerst krijg je antwoord op deze vragen, zodat je ook weet wat eiwitrijke / proteïne rijke recepten voor je kunnen betekenen.

Allereerst zijn eiwitten belangrijk voor de opbouw van lichaamscellen, zoals de cellen in je spieren, organen en botten. Daarnaast zorgt eiwit ervoor dat de signalen tussen je zenuwen onderling en tussen je zenuwen en hersenen goed worden doorgegeven. Je begrijpt dus dat eiwitten essentieel zijn en dat je absoluut niet zonder ze kunt. Anders kan je lichaam gewoonweg niet meer goed functioneren.

Eiwitten en afvallen

Ook als je wilt afvallen zijn eiwitten eigenlijk onmisbaar. Afvallen en eiwit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, want door het eten van eiwit krijg je een meer verzadigd gevoel. Dat betekent dat je waarschijnlijk minder snel trek krijgt nadat je hebt gegeten en dat je uiteindelijk minder calorieën nuttigt. Uit onderzoek weten we namelijk dat het eten van meer eiwitten de trek in tussendoortjes sterk vermindert [1].

Verder zorgt het eten van eiwitten ervoor dat je stofwisseling ietsje wordt verhoogt. Door te eten moet je lichaam namelijk werken om dat eten te verbranden, oftewel het thermische effect van voedsel. Het thermisch effect van eiwitten is 20-35%. Even ter vergelijk; dat van koolhydraten is slechts 5-15%. Op een dag kan jou dat wel 80 tot 100 calorieën opleveren.

Hiermee heb je voor een deel antwoord op de vraag: waarom zijn eiwitten belangrijk bij afvallen?

Eiwitten voor spieropbouw

Het eten van eiwitten zorgt er daarnaast voor dat je spieren kunnen herstellen en groeien. Voor afvallen heeft spiermassa een belangrijke bijdrage. Hoe meer spiermassa je namelijk hebt, des te meer calorieën je zult verbranden [4]. Vandaar dat sommige krachtsporters weleens de term ‘spieropbouw eiwitten’ gebruiken. Dat klinkt misschien wat plastisch, maar er zit dus wel degelijk een kern van waarheid in.

Nu weet je ook waarom eiwitten eten na het sporten belangrijk is. Wanneer eiwitten eten extra belangrijk is voor je spieren, is ongeveer binnen 1 tot 2 uur na het sporten. Eerder of later heeft een minder goed effect. Neem bijvoorbeeld een schaaltje kwark of een beker melk, want daarin zitten veel van de aminozuren die extra goed helpen bij de aanmaak van spiermassa.

Wat zijn proteïne rijke recepten?

Wanneer je wil afvallen, spiermassa wil opbouwen, of juist wil afvallen en tegelijkertijd een beetje spiermassa wil opbouwen, dan is het essentieel dat je ook voldoende proteïnerijke recepten opneemt in je voedingsschema. Door kant-en-klare proteïnerijke recepten weet je namelijk 100% zeker dat jouw lichaam dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt. Proteïnerijke recepten met vis, vlees of vega(n), het echt kan allemaal.

Proteinerijke recepten dierlijk en plantaardig

Proteïnerijke Recepten Pakket review

Het Proteïnerijke Recepten Pakket is een compleet uitgeschreven ebook met proteïnerijke recepten die de opbouw van spiermassa en vetverbranding stimuleren. Dit ebook is een product van de website eiwitinvasie.nl en bevat maar liefst 155 proteïnerijke recepten.

Door deze recepten eet je gegarandeerd eiwitrijk én lekker! Bovendien bereid je deze recepten in een mum van tijd, waardoor je dus geen uren in de keuken hoeft te staan voor een gezonde maaltijd. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar eiwitrijke recepten voor het diner? Of recepten voor een gezonde snack? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Lees maar mee.

Opbouw Proteïnerijke Recepten Pakket

Het ebook ‘Proteïnerijke Recepten Pakket’ introduceert jou als lezer eerst met een voorwoord en wat algemene informatie. Daarna krijg je een duidelijke uitleg over de werking van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) op jouw lichaam. Vervolgens gaat het boek over over naar waar het werkelijk om gaat, de proteinerijke recepten! Daar draait het tenslotte allemaal om.

Het eerste deel bestaat uit eiwitrijke ontbijt recepten, dat vooraf wordt gegaan door een inhoudsopgave. Ieder recept is ondersteunt met een leuke foto, een lijst met ingrediënten, makkelijk te volgen bereidingswijze en een voedingswaarde (1 persoon). Datzelfde geldt voor de eiwitrijke lunch recepten en de eiwitrijke diner recepten.

Het Proteïnerijke Recepten Pakket is onderdeel van een pakket van maar liefst 5 ebooks. De overige ebooks zijn achtereenvolgens Proteïnerijke Snacks, Proteïnerijke Smoothies, Proteïnerijke Salades en Proteïnerijke Dressings. Ook deze recepten worden ondersteunt met een foto, ingrediëntenlijst, bereidingswijze en voedingswaarde.

Het Proteïnerijke Recepten Pakket bevat 75 recepten, die zijn onderverdeeld in 25 eiwitrijke ontbijt recepten, 25 eiwitrijke lunch recepten en 25 eiwitrijke diner recepten. De overige ebooks bestaan uit 25 smoothie recepten, 20 snackrecepten, 25 saladerecepten en 10 recepten voor gezonde salade dressings. Dat brengt het totaal op 155 proteïnerijke recepten.

Ebooks Proteïnerijke Recepten Pakket

Wat wordt jou precies beloofd?

Als lezer worden jou lekkere recepten beloofd die de opbouw van spiermassa en de vetverbranding stimuleren. Daardoor zul je sterker worden of afvallen. En om één van die doelen te verwezenlijken wordt je ook geïnformeerd over het aantal calorieën dat een recept bevat. Dan weet jij wat je dagelijks binnenkrijgt, zodat je eventueel meer of minder calorieën kunt innemen.

Een andere belofte is dat alle recepten makkelijk te bereiden zijn én geen dure ingrediënten bevatten. De bedoeling is dat iedereen op eenvoudige wijze de gerechten klaar kan maken – jong, oud, weinig te besteden, wel of geen ervaring in de keuken. Jij krijgt daarom een kant-en-klaar pakket met simpele proteïnerijke recepten.

Voor wie zijn deze proteïnerijke recepten?

In principe is het Proteïnerijke Recepten Pakket geschikt voor iedereen die vet wil verliezen of meer spiermassa wil opbouwen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn de recepten makkelijk te bereiden en erg toegankelijk vanwege de relatief goedkope ingrediënten.

Deze recepten is helaas minder geschikt voor mensen die vega(n) zijn. Er wordt namelijk volop gebruikt gemaakt van dierlijke producten in de recepten. Het is natuurlijk wel mogelijk om dierlijke ingrediënten te vervangen door plantaardige producten. Dan werkt dit eiwitrijke recepten pakket ook heel goed.

Verder is het Proteïnerijke Recepten Pakket natuurlijk ook ideaal voor sporters die spiermassa willen opbouwen. Vanwege de juiste verhoudingen eiwitten, koolhydraten en vetten zullen deze gerechten jouw trainingsschema namelijk ondersteunen en bijdragen aan een optimale sportprestatie.

We kunnen dus concluderen dat het Proteïnerijke Recepten Pakket een bijdrage kan leveren aan het behalen van verschillende doelen. Of jij jezelf nu wilt klaarstomen voor de zomer en wat strakker wilt worden, of juist geïnteresseerd bent in bodybuilding, dit pakket ondersteunt het allemaal.

Lezen op je favoriete device

De boeken zijn alleen beschikbaar als digitale download (ebooks). Je ontvangt dus geen fysiek boek om door te bladeren. Nadat je ze hebt aangeschaft, ontvang je via de mail een inlogcode en kun je direct de ebooks downloaden. Je kunt de ebooks op onder andere de volgende devices openen en bekijken:

✅ Tablet, zoals een Ipad of Samsung;

✅ Mobiele telefoon, zoals een Iphone, Android of Windows;

✅ E-reader van bijvoorbeeld Kinder of Kobo;

✅ En natuurlijk op een laptop of vaste computer.

De makers van dit ebook hebben ook bewust gekozen voor een ebook, in plaats van (ook) een fysieke boek. De belangrijkste reden is dat digitaal lezen is namelijk de prijs. Ebooks zijn nu eenmaal (vrijwel altijd) goedkoper dan papieren boeken. Bovendien past het ook nog eens veel beter bij onze huidige moderne tijd.

Proteinerijke Recepten Pakket digitaal

Proteïnerijke Recepten Pakket ervaringen

Op de informatiepagina van het ebook staan twee korte reviews weergegeven van mensen die het ebook hebben aangeschaft. Natuurlijk zijn dat geen onafhankelijke reviews, want meestal plaatst een verkoper geen negatieve ervaringen met het desbetreffende product. Ik heb daarom ook naar onafhankelijk reviews gezocht en er eentje gevonden op de website PPreview. De meningen over het ebook luiden als volgt:

Marlon (35 jaar) heeft het pakket aangeschaft en zegt daarover in zijn korte review: “Ik heb het Proteïnerijke Recepten Pakket gekocht, omdat bij elk recept de macro’s worden vermeld. Hierdoor kan ik precies plannen wat ik wil eten op een dag. Verder zijn de recepten ook super lekker.”

Ook de review van Miguel (32 jaar) is positief. Volgens hem zijn de recepten ideaal om te variëren:”Sinds ik serieus met mijn voeding en training bezig ben, heb ik lichamelijk enorme vooruitgang geboekt. De proteïnerijke recepten helpen me om variatie in mijn voedingsschema te creëren.”

Onafhankelijke website PPreview schrijft: “Elk recept beslaat twee pagina’s, waarvan de eerste pagina een afbeelding en de ingrediënten bevat en de tweede pagina een tekst over hoe je het recept precies in elkaar draait. De recepten zijn gevarieerd, relatief goedkoop en makkelijk klaar te maken, waardoor ze perfect in een dieet passen.”

Verder zijn er helaas maar weinig beoordelingen van kopers vinden. Zelfs op de Facebookpagina van de Droog Trainen Academie zijn geen Proteïnerijke Recepten Pakket ervaringen geplaatst. Alhoewel deze pagina wel een indrukwekkend aantal likes heeft (maar liefst 52.000). Dat zegt natuurlijk wel iets over de professionaliteit van de organisatie achter het ebook.

Conclusie Proteïnerijke Recepten Pakket review

Het Proteïnerijke Recepten Pakket is voor lezers erg makkelijk te volgen. Enerzijds omdat de recepten zijn opgedeeld in categorieën, namelijk eiwitrijke ontbijt recepten, eiwitrijke lunch recepten en eiwitrijke diner recepten, anderzijds vanwege de duidelijke beschrijving van de bereidingswijze en doordat je precies weet hoeveel calorieën en macronutriënten je binnenkrijgt. Zodoende kun jij je dagelijkse inname precies afstemmen op je doelstelling.

Bovendien is het Proteïnerijke Recepten Pakket geschreven voor een brede doelgroep (voor mensen die willen afvallen én voor sporters die spiermassa willen opbouwen). Het pakket is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen en zelfs geschikt als je weinig of geen ervaring hebt in de keuken. Veel breder kan eigenlijk niet.

Op basis van de ervaringen is het lastig om een goed oordeel te vellen over het Proteïnerijke Recepten Pakket. Er zijn namelijk maar heel weinig onafhankelijke reviews te vinden. Desondanks is de populariteit van de Droog Trainen Academie ook zeker een belangrijke graadmeter. En daaruit kun je wel afleiden dat mensen over het algemeen tevreden zijn. Anders krijgen ze natuurlijk niet zoveel likes.

Wat kost dit Proteïnerijke Recepten Pakket?

Je bent nu vast nieuwsgierig geworden naar de kosten van het pakket. Voor het complete Proteïnerijke Recepten Pakket betaal je tijdelijk geen 87 euro, maar slecht 27 euro. Daarvoor ontvang je een product in PDF formaat, dat je dus op nagenoeg alle apparaten kunt bekijken. Er zit zelfs een niet-goed-geld-terug garantie van 60 dagen op je aankoop, waardoor je ook nog eens geen enkel risico loopt.

Wat is de Droog Trainen Academie?

Het bedrijf achter het Proteïnerijke Recepten Pakket, de Droog Trainen Academie, is een platform voor alles wat maar met droog trainen te maken heeft. Je vindt er allerlei soorten programma’s, een uitgebreid blog over voeding, krachttraining en leefstijl en een link naar honderde video’s met uitleg en oefeningen. Wil je wat weten over afvallen of spiergroei? Dan is de Droog Trainen Academie dé plek om je informatie vandaan te halen.

De Droog Trainen Academie is opgericht door Henry van Es en Rinus van Offeren (twee oud mariniers) en inmiddels uitgegroeid tot hét droog trainen trainingscentrum van Nederland en België. Een aantal van hun populaire online programma’s zijn het Droog Trainen Protocol en het Spiermassa Protocol.

Ik schreef eerder ook een uitgebreide review over de Droog Trainen Academie.

Droog Trainen Protocol

Het Droog Trainen Protocol is bedoeld om je vetpercentage binnen 8 – 16 weken te verlagen. De focus ligt hierbij op voeding, krachttraining (en cardio) en gewoontes die gaan helpen om blijvend een gezonde leefstijl te creëren. Je krijgt ondere andere een voedingsplan en twee trainingsschema’s, eentje voor in de sportschool en eentje voor thuis. Er is zowel een Droog Trainen Protocol voor mannen als een Droog Trainen Protocol voor vrouwen.

Wil je meer weten over droog trainen voor vrouwen? Lees dan ook dit artikel.

Spiermassa Protocol Mannen

Speciaal voor mannen die meer spiermassa willen opbouwen heeft de Droog Trainen Academie het Spiermassa Protocol Mannen ontwikkeld. Dit programma helpt mannen met spiergroei, zonder dat je vetpercentage extreem veel hoger wordt. Je hebt er geen enkele voorkennis of ervaring voor nodig, want alle wat je moet weten is voor je uitgeschreven. Zelf omschrijft de Droog Trainen Academie het Spiermassa protocol als dé ultieme gids voor het creëren van je droomlichaam.

Combineer proteïnerijke recepten met een protocol

Zoals je inmiddels weet zijn eiwitten essentieel om je spiermassa in stand te houden bij afvallen, of voor de opbouw van je spieren (spiergroei), zoals je eerder Daarom is het Proteïnerijke Recepten Pakket uitermate geschikt om te combineren met één van de protocollen van de Droog Trainen Academie. Het is tenslotte ook niet voor niets dat de Droog Trainen Academie beide producten verkoopt. Deze combinatie is namelijk effectief gebleken voor het behalen van je doelstelling!


Veelgestelde vragen over het Proteïnerijke Recepten Pakket

Door je spieren regelmatig te belasten, veranderen je spieren. Door spieren te belasting veroorzaak je schade aan de spiervezels. Hierdoor beschadigen de eiwitten die een rol spelen in het samentrekken van de spier. Het ‘kapotte’ eiwit wordt vervolgens opgeruimd, zodat in de herstelfase weer nieuwe spiereiwitten worden aangemaakt die de kapotte vervangen. Eiwitten eten zorgt voor onderhoud, herstel en de opbouw van spieren. Daarom stimuleren eiwitrijke recepten spieropbouw.

Jazeker! Naarmate je ouder wordt, neemt namelijk de hoeveelheid spiermassa en spierkracht langzaam af. Dat begint helaas al vanaf je 25-30ste levensjaar. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat ouderen meer eiwitten nodig hebben om hun spiermassa zo lang mogelijk te behouden. Met name eiwitrijke recepten voor ouderen in combinatie met krachttraining is gunstig voor het behoud van spiermassa.

 

Op dit moment krijg je tijdelijk een Proteïnerijke Recepten Pakket korting van 60 euro. Je betaald namelijk geen 87 euro, maar slechts 27 euro. De Proteïnerijke Recepten Pakket kortingen veranderen regelmatig, dus volgende week kan deze korting hoger of lager zijn. Wil je van deze korting profiteren? Klik dan op deze link >>>


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *