Smoothie Afslankbijbel Review [2024] | Afvallen met Smoothies?

Deel artikel 👇


Afvallen met smoothies, hoe werkt dat precies? Welke smoothies kun je dan het beste drinken? En, is afvallen met smoothies eigenlijk wel gezond? Deze vragen houden veel mensen bezig en krijg ik dan ook regelmatig te horen. Ben jij ook benieuwd naar de antwoorden? In deze Smoothie Afslankbijbel review vertel ik daar alles over, wat het smoothie receptenboek van Oscar Helm daarin kan betekenen én wat de Smoothie Afslankbijbel ervaringen zijn. Lees daarom snel verder!


Afvallen met smoothies: hoe werkt dat?

Veel mensen associëren afvallen met smoothies met honger lijden. En deels klopt dat ook wel, maar vooral wanneer een smoothie weinig voedingsstoffen bevat. Denk bijvoorbeeld aan een smoothie met alleen fruit en fruitsap. Door de hoeveelheid fruitsuikers gaat je bloedsuikerspiegel namelijk extreem schommelen, waardoor je vrij snel na het drinken alweer trek krijgt en weer gaat eten.

Afvallen met smoothies heeft vooral te maken met het verwerken van de juiste voedingsstoffen (en dus de voedingsproducten). Door een dergelijke smoothie krijg je niet alleen minder calorieën binnen, maar heb je ook nog eens lang een verzadigd gevoel. Hierdoor eet je dagelijks waarschijnlijk minder calorieën en zul je dus gaan afvallen. Je creëert gewoon een negatieve energiebalans.

Is afvallen met smoothies gezond?

Wil je gezond afvallen met smoothies? Je moet alleen even weten hoe je een gezonde smoothie precies maakt en welke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. Het is namelijk van belang dat je smoothie niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook een flinke dosis van essentiële voedingsstoffen. Een gezonde smoothie bevat de juiste mix aan vitamines, mineralen, vezels, eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. Daarmee wordt afvallen met smoothies een serieuze optie

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alle maaltijden vervangt voor een smoothie, want dan krijgt je lichaam waarschijnlijk te weinig essentiële voedingsstoffen binnen. Houd het daarom bij één of twee maaltijden per dag, dan krijg je gegarandeerd minder calorieën binnen en blijft afvallen met smoothies ook gezond.

Smoothie Afslankbijbel groene smoothies

Tips voor afvallen met smoothies

Wil je graag afvallen met smoothies en alles uit jouw smoothie dieet halen? Lees dan sowieso eerst de onderstaande tips. Hierdoor kun je namelijk de effecten van smoothies maximaliseren, waardoor je nóg makkelijker zult afvallen.

Tip 1: Drink langzaam

De eerste tip geldt eigenlijk niet alleen voor drinken, maar ook voor eten. Door je smoothies rustig te drinken zal je lichaam sneller een verzadigd gevoel hebben. Op het moment dat je begint met drinken, krijgen je hersenen een signaal dat je lichaam voeding binnenkrijgt en zal je hongergevoel afnemen en uiteindelijk weggaan. Dat signaal komt echter met een vertraging van ongeveer 20 minuten. Wanneer je je smoothies dus ineens opdrinkt, bestaat de kans dat je nog steeds trek hebt en dat je nog wat extra eet.

Tip 2: Verwerk veel groenten

Groenten zijn een belangrijk bestanddeel van je smoothie, tenminste als je gezond wilt afvallen. Een flink portie groente zorgt er namelijk voor dat je lichaam niet alleen wordt voorzien van voldoende vitamines en mineralen, maar ook van voldoende voedingsvezels. Die vezels zijn juist extra belangrijk, want die zorgen ervoor dat je een lang verzadigd gevoel hebt. Verwerk daarom zoveel mogelijk vezelrijke groente in je smoothie, zoals bijvoorbeeld broccoli, knolselderij, wortel en boerenkool.

Tip 3: Wees zuinig met fruit

Let er wel op dat je net te veel fruit verwerkt in je smoothie. Fruit is natuurlijk een goede smaakmaker, maar bevat ook veel (fruit)suiker. Daardoor wordt je smoothie een meestal veel calorierijker en dus ook een stuk minder gezond. Het risico is dat afvallen moeilijker wordt of dat je zelfs in gewicht aankomt. Dat is volgens mij juist niet wat je wilt.

Over de Smoothie Afslankbijbel

De Smoothie Afslankbijbel van Oscar Helm is een receptenboek met recepten en informatie over afvallen met smoothies. Je kunt dit boek heel goed gebruiken als afslankmethode, juist omdat deze recepten calorie-arm zijn en voorzien van ingrediënten die lang verzadigen (voedingsvezels en gezonde vetten).

Deze smoothies zijn ideaal om een ‘normale’ maaltijd te vervangen, want ze bevatten voldoende verzadigende voedingsstoffen. Denk aan voedingsvezels en gezonde vetten. Bovendien krijg je met deze smoothies ook meteen je dagelijkse portie vitamines en mineralen binnen.

In de Smoothie Afslankbijbel vind je verder een concreet stappenplan dat je gaat helpen bij afvallen met smoothies op een verantwoorde manier. Je krijgt dus niet alleen recepten, maar ook uitgelegd wat je precies moet doen voor resultaat. Dat maakt de Smoothie Afslankbijbel meer dan alleen een receptenboek.

Visie van Oscar Helm

Drs. Oscar Helm is afslankcoach, (dieet)psycholoog en auteur van verschillende afslankboeken. Hij wil je graag helpen met afvallen en gezonder leven, zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen en zonder dat je honger hoeft te lijden. De Smoothie Afslankbijbel is dus gericht op afvallen op een leuke manier.

De visie van Oscar over afvallen met smoothies baseert zich met name op de principes van een groene smoothie. Juist dit soort smoothies hebben namelijk een lage caloriedichtheid (weinig calorieën) en een hoog volume. Dat is natuurlijk interessant als je graag wilt afslanken met behulp van smoothies.

De smoothie recepten die Oscar heeft bedacht, bevatten meer (groene) groenten en fruit dan de meeste Nederlanders gemiddeld op een dag eten. Door tweemaal daags één van zijn smoothies te drinken als maaltijd krijg je al gauw zo’n 400 tot 500 calorieën per dag minder binnen. Precies het aantal wat je minder moet eten om verantwoord af te vallen.

“Bij veel producten kwam ik erachter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veelbelovende gezondheidsclaims op de verpakkingen. In deze wereld is zo veel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen. Nadat ik niet meer trapte in de trucjes van de voedingsindustrie en erachter kwam wat écht gezond is, kwamen de resultaten”

Oscar Helm
Afvallen met smoothies

Smoothie Afslank Bijbel boek + bonussen

Het Smoothie Afslankbijbel boek is opgedeeld in een deel met informatie over afvallen met smoothies (onder andere waarom veel diëten mislukken en waarom deze methode juist wel zorgt voor blijvend resultaat), een deel met uitgeschreven smoothie recepten en een deel met aanvullende gratis bonussen. Wanneer je daarmee aan de slag gaat, kun je tot wel 2 kilogram per week afvallen.

Smoothie Afslankbijbel recepten

In de Smoothie Afslankbijbel staan maar liefst 100+ uitgeschreven smoothie recepten voor het hele gezin. Dat zijn niet alleen lekkere recepten, maar ook recepten die je snel en makkelijk kunt klaarmaken. Je hoeft alleen maar de ingrediënten in huis te halen, te blenden en de smoothie op te drinken.

Dit is wat je ook krijgt:

✅ Een zelfmaak plan om zelf smoothies samen te stellen;

✅ Tips en trucs om gezonde smoothies nóg lekkerder te maken;

✅ Uitleg waarom deze smoothies zorgen voor een blijvend resultaat.

Je kunt meer dan voldoende afwisselen tussen recepten, zonder dat het gaat vervelen. De Smoothie Afslankbijbel bevat namelijk recepten op basis van groente en fruit, recepten op basis van alleen groenten en recepten die je moet aanvullen met wat havermout, kokos of walnoten. Er is dus genoeg keuze.

Aanvullende gratis bonussen

Als aanvulling ontvang je bij de aanschaf van de Smoothie Afslankbijbel flink wat gratis bonusmateriaal. De eerste bonus bestaat uit verschillende uitgeschreven smoothie weekmenu’s om het smoothie dieet weekmenu op de juiste manier toe te passen. Je hoeft dus zelf geen plan samen te stellen.

De tweede en derde bonus bestaan uit meer dan 100 extra recepten! Je krijgt namelijk ook nog eens extra 20 ultra simpele smoothie recepten en maar liefst 84 recepten voor gezonde tussendoortjes. Deze recepten zijn ideaal om snel een kleine gezonde maaltijd of snack klaar te maken.

Het Ultieme Afslank Programma is de vierde bonus en bevat verschillende video’s met oefeningen en tips om voorgoed een strak lichaam te krijgen. Deze bonus is alleen de eerste maand gratis en gaat daarna over in een maandelijks opzegbaar abonnement van 19,97 euro. Wil je hier niet voor betalen? Zeg deze bonus dan voor de volgende maand op. Dat kan gewoon door een mailtje te sturen.

Mijn Smoothie Afslankbijbel ervaringen

Ben je nieuwsgierig naar mijn ervaringen? Ik heb zelf geen ervaring met afvallen door smoothies, want ik heb geen afslankdoel, maar ik kan je wel iets vertellen over de recepten en de uitstraling van het boek. Wil je juist meer weten over de ervaringen met afvallen? Lees dan de Smoothie Afslankbijbel ervaringen verderop in deze review.

Ik weet eigenlijk zeker dat je een leven lang plezier beleven aan de dit receptenboek. Er staat namelijk meer dan genoeg inspiratie in, zelfs smoothie recepten waarvan je misschien zou verwachten dat ze lekker smaken, zoals een smoothie met broccoli en ananas en eentje met zoete wortel en spinazie.

Zelfs wanneer je een doorgewinterde smoothie drinker bent, zal de Smoothie Afslankbijbel je steeds weer op nieuwe ideeën brengen. Je leert namelijk om gezonde smoothies maken met fruit en groente samen en smoothies met alleen groente. Dat zijn de allerbeste smoothies om afvallen te stimuleren.

Het boek heeft verder ook een prima uitstraling. Op de voorkant staan foto’s van een aantal voorbeeld smoothies en binnenin staat bij ieder recept een foto van het uiteindelijk eindresultaat. Hoewel de inhoud natuurlijk het allerbelangrijkste is, is de Smoothie Afslankbijbel ook prettig om door te bladeren.

Andere Smoothie Afslankbijbel ervaringen

Op Smoothieafslankbijbel.nl kun je andere ervaringen lezen. Deze reviews gaan niet zozeer over de recepten zelf, maar over het resultaat:

“Ik kamp al sinds de geboorte van mijn laatste kind met mijn gewicht, nu zo’n 12 jaar geleden. Ik heb echt alles geprobeerd om gewicht te verliezen, maar had eigenlijk geen idee waar ik precies moest beginnen. Dit boek heeft me enorm geholpen”, schrijft Valerie.

Danita is niet alleen gewicht verloren, maar slaapt ook beter. Zij schrijft: “Het is een van de beste smoothie boeken die ik heb gelezen. Door dit boek is de kwaliteit van mijn leven sterk verbeterd. Ik ben namelijk 5 kilogram kwijt geraakt in slechts 5 weken, ik slaap weer goed en heb veel meer energie’. Ik kan mezelf onder controle houden en heb geen bijzondere verlangens meer naar zoetigheid, allemaal dankzij mijn nieuwe chocolade smoothie recept.”

Tot slot schrijft Marta: “Ik probeer nu tenminste één groene sap per dag te drinken. Binnen korte tijd vertelden mensen mij dat ik was afgevallen. Ik hoor ook vaak hoe mooi mijn huid nu is. Nu drink ik twee smoothies per dag; ééntje met fruit en ééntje met groene groenten. Daardoor heb ik veel minder honger dan eerst.”

Ik heb geen negatieve reviews over de inhoud van de Smoothie Afslankbijbel kunnen vinden. Er zijn wel een aantal kritische geluiden te horen over de bonus Het Ultieme Afslank Programma. Een aantal kopers was namelijk vergeten om deze bonus op te zeggen na afloop van de gratis maand en kwamen daar achter nadat er een bedrag van €19,97 van hun rekening was afgeschreven. Je weet inmiddels dat je deze bonus gewoon kunt opzeggen, dus je loopt eigenlijk geen enkel risico.

Smoothie Afslankbijbel groene smoothie

Conclusie Smoothie Afslankbijbel review

Is de Smoothie Afslankbijbel nu eigenlijk de moeite waard om te kopen? Ja, ik vind van wel. Je krijgt namelijk alles wat nodig is voor als je gezond wilt afvallen met smoothies, zoals kant-en-klare smoothie recepten, een plan om zelf recepten te creëren én extra bonusmateriaal met uitgeschreven weekmenu’s.

Door de Smoothie Afslankbijbel ervaar je dat afvallen met smoothies mogelijk is zonder dat je honger hoeft te lijden. Bovendien kun je deze methode makkelijk toepassen in je huidige voedingspatroon, waardoor je het heel goed kunt volhouden. Dat is namelijk essentieel voor een blijvend resultaat.

Overigens is de Smoothie Afslankbijbel ook een aanrader als je geen afslankdoel hebt. Deze smoothies kun je namelijk ook gewoon als gezond tussendoortje drinken, zodat je lichaam in een paar slokken wordt voorzien van alle essentiële vitamine en mineralen.

Smoothie Afslankbijbel kopen

Wil je het boek aanschaffen, dan kun je dat vandaag doen met korting. Je betaalt namelijk geen €60, maar tijdelijk €19,97 voor een Smoothie Afslankbijbel pdf. Wil je ook graag het Smoothie Afslankbijbel boek ontvangen? Dan betaal je slechts een tientje meer.

Je ontvangt een link via de email zodra je het boek hebt aangeschaft. Door op de link te klikken kun je direct de digitale versie downloaden. De fysieke versie wordt discreet naar je verzonden en ontvang je meestal binnen twee werkdagen. Overigens betaal je daarvoor geen verzendkosten.

Daarbij krijg je van Oscar ook nog een niet-goed-geld-terug garantie van maar liefst 60 dagen. Je aankoop is daarom risicoloos. Ben je niet tevreden, dan kun je zonder gedoe het boek weer retourneren. Het aankoopbedrag wordt vanzelf weer teruggestort op je bankrekening. Dus, waar wacht je nog op?

Andere Oscar Helm boeken

Misschien ben je helemaal niet op zoek naar een boek met smoothie recepten, maar juist naar een boek met gewone recepten. Lees dan nog even verder, want Oscar Helm schreef ook de Afslank Receptenbijbel en Strakke Buik Bijbel. Deze recepten boeken bevatten samen bijna 200 koolhydraatarme recepten om afvallen te stimuleren.

Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is een boek met maar liefst 140 koolhydraatarme recepten, waaronder voor kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en nog veel meer. Alle recepten zijn uitgeschreven (ingrediëntenlijst, bereidingswijze en variatie opties) en tonen een foto van het eindresultaat.

Dit receptenboek is geschikt voor afvallen door middel van koolhydraatarm eten, maar ook aan te raden als je gewoon eens koolhydraatarme recepten wil proberen. Volgens Oscar is de Afslank Receptenbijbel eigenlijk voor iedereen die van koolhydraatarm eten een feestje wil maken.

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel bevat 50 koolhydraatarme recepten en daarbij ook verschillende trainingsschema’s met oefeningen om buikvet te verbranden oefeningen voor strakkere benen én oefeningen voor vollere billen. De Strakke Buik Bijbel is een alternatief voor de Afslank Receptenbijbel, aangevuld met een uitgeschreven trainingsplan.

Veel mensen willen hun lovehandles aanpakken, maar weten niet precies waar te beginnen. De Strakke Buik Bijbel helpt je daarbij door middel van een stappenplan. Het boek is geen wondermiddel, want je moet er natuurlijk wel wat voor doen, maar begeleid je vooral tijdens het proces van afvallen.

Wat zijn de kosten?

De Afslank Receptenbijbel en Strakke Buik Bijbel kun je bestellen via de officiële website. Voor een bedrag van 27 euro koop je alleen de digitale versie, dat is inclusief de gratis bonussen. Voor slechts een tientje meer koop je ook de hardcover versie van het boek erbij.

Oscar Helm boek kopen

Alle boeken die Oscar Helm heeft geschreven, bevatten informatie en recepten om af te vallen. Welk(e) boek(en) je ook kiest, kies er eentje die past bij jouw wensen en doelen. Wil je juist een totaalpakket? Dan kun je het beste de Smoothie Afslankbijbel aanvullen met één van de twee andere boeken.


Veelgestelde vragen

Ja, dat kun je wel zeggen. Door de Smoothie Afslankbijbel kun je namelijk afvallen met smoothies. Door bijvoorbeeld regelmatig een maaltijd te vervangen door een smoothie kun je dagelijks al gauw honderden calorieën besparen. Het is ook weer niet de bedoeling dat je altijd alle maaltijden vervangt door smoothies, want dan krijgt je lichaam te weinig voedingsstoffen binnen.

Afslank smoothies zijn zorgvuldig samengesteld met ingrediënten die vullen én voorzien van voldoende vitamines en mineralen. In de Oscar Helm recepten wordt veel gebruik gemaakt van groente, havermout, kokos en noten. Daarmee krijg je namelijk veel voedingsvezels, eiwitten en gezonde vetten binnen. Dit soort smoothies kun je makkelijk als vervanger gebruiken voor één of maximaal twee maaltijden op een dag.

Een smoothie dieet weekmenu is voor iedereen anders. Het ligt vooral aan je doelen, mogelijkheden en dagelijkse activiteit. Wanneer je bijvoorbeeld heel actief bent, mag je meer eten en drinken dan wanneer je juist minder actief bent en veel zit. Een goed smoothie dieet boek, zoals de Smoothie Afslankbijbel, kan daarom helpen bij het opstellen van een smoothie dieet weekmenu dat past bij jouw persoonlijke omstandigheden.

Jazeker! Het drinken van afslank smoothies zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt en dat je vetverbranding wordt gestimuleerd. Kunnen smoothies buikvet verminderen, dat kan dan weer niet. Plaatselijk vetverbranding is namelijk onmogelijk. Door je totale vetpercentage te verlagen kun je buikvet verminderen en een strakkere buik krijgen.

Nee hoor! Je kunt voor 19,97 euro een Smoothie Afslankbijbel pdf downloaden, of voor een tientje extra ook een hardcover versie bestellen. De inhoud is helemaal hetzelfde, want er staan precies dezelfde Smoothie Afslankbijbel recepten in. Een groot voordeel van de Smoothie Afslankbijbel pdf is natuurlijk dat je jouw smoothie recepten makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *