Strakke Buik Oefeningen & Review [2022] | Beste Programma


Herken jij dit? Je bent al een aantal maanden aan het trainen, je lijf begint strakker en gespierd te worden, maar tot grote ergernis blijft die vetrand rondom je buik gewoon zitten. Don’t panic, want de juiste strakke buik oefeningen kunnen jou absoluut verder helpen. Blijf op deze pagina en ontdek de allerbeste oefeningen om hardnekkig buikvet weg te trainen. Wanneer je namelijk weet wat je moet doen, dan is een strakke buik een kwestie van tijd. Lees maar mee!


Waarom een strakke buik?

Een sixpack is natuurlijk niet het allerbelangrijkste, maar een strakke buik heeft absoluut voordelen. Overtollig buikvet kan namelijk flink wat gezondheidsschade veroorzaken [1]. Het is verantwoordelijk voor een hoog cholesterol en vergroot op latere leeftijd de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Het verminderen van buikvet kan deze gezondheidsproblemen voorkomen.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat buikvet schadelijk is voor je hersenen en leidt tot stressklachten, depressiviteit en dementie. Des te meer redenen om jouw buikvet vandaag nog de oorlog te verklaren en bijvoorbeeld strakke buik oefeningen in te zetten als middel. Hoe minder buikvet jij hebt, des te beter het is voor je gezondheid.

Strakke buik: zo lukt het (niet)!

Helaas kom je op het internet enorm veel misleidende claims tegen. Je leest teksten als ‘een strakke buik krijg je met deze buikspieroefeningen’ of ‘deze buikspieroefeningen zijn de allerbeste strakke buik oefeningen’. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: laat dit soort blogs links liggen, want dergelijke teksten zijn pure marketing.

Je kunt namelijk helemaal geen buikvet verbranden door buikspieroefeningen, maar alleen door structureel je hele leefstijl te veranderen. Alleen door de combinatie gezond eten, regelmatig bewegen en de juiste strakke buik oefeningen te doen kun je je totale vetmassa verlagen en uiteindelijk ook je buikvet verminderen [2,3,4].

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Klik hier voor de uitgebreide Droog Trainen Protocol Vrouwen review >>>

De beste strakke buik oefeningen

Buikspieroefeningen kunnen weliswaar geen plaatselijk buikvet verbranden, maar oefeningen zoals een sit-up of crunch zijn wel degelijk goed om te doen. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van je romp, waardoor je rugspieren worden ondersteunt. Laat dit soort oefeningen daarom zeker in je trainingsschema staan.

Wil je oefeningen doen die jouw vetverbranding opschroeven, dan kun je het beste krachtoefeningen doen waarmee je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. De zogenaamde compound oefeningen, zoals de squat, deadlift en benchpress. Daarmee kun je je totale spiermassa vergroten en uiteindelijk sneller je vetpercentage omlaag krijgen.

Strakke buik oefeningen #1: squat

De oefening der strakke buik oefeningen: de squat. De squat is namelijk een oefening die veel spieren aanspreek en zodoende ideaal om vet te verbranden. Je traint met name je bovenbeenspieren, bilspieren, hamstrings en buikspieren. Het aanleren van de juiste squat techniek vereist misschien enige oefening, maar het is absoluut de moeite waard. Hoe dieper je namelijk kunt squatten, hoe eerder je spiermassa gaat groeien.

Strakke buik oefeningen #2: deadlift

Wat voor een squat geldt, geldt eigenlijk ook voor een deadlift. Bij de uitvoering van een deadlift gebruik je namelijk heel veel spieren, waaronder de hamstrings, bilspieren en onderrug. Voor optimale vetverbranding mag een deadlift daarom zeker niet ontbreken in je strakke buik oefeningen schema. Twijfel je over de juiste uitvoering? Laat dan even een professional met je meekijken.

Strakke buik oefeningen #3: benchpress

Voor je bovenlichaam is een benchpress perfect om veel spieren in je bovenlichaam te trainen. Je traint onder andere je borstspieren, triceps, schouders en core. De benchpress is naast de squat en deadlift één van de zogenaamde ‘big three’ strakke buik oefeningen: oefeningen die je veel terugziet in een trainingsschema voor buikvet verbranden.

Strakke buik oefeningen #4: HIIT

Je kunt ook een HIIT training met strakke buik oefeningen doen om vet te verbranden. Bij HIIT wissel je periodes van zware en lichte inspanning of rust met elkaar af. In vergelijking met een lange cardiosessie verbrand je met een korte HIIT training van 20 minuten uiteindelijk meer calorieën. De reden hiervoor is dat je naverbranding door HIIT vele malen hoger is dan door een training op lagere intensiteit. Een HIIT training kun je met alle denkbare oefeningen doen, dus ook met de squat, deadlift en benchpress.

Strakke buik oefeningen #5: cardio

Hoewel cardio niet behoort tot de allerbeste strakke buik oefeningen, kan cardio absoluut bijdragen aan het krijgen van een strakke buik. Het is misschien wat minder efficiënt dan een HIIT training, maar je kunt er wel degelijk je vetverbranding mee stimuleren. Met een half uurtje rustige cardio verbrand je namelijk al gauw tussen 200-400 calorieën. Mijn advies: laat krachttraining of HIIT leidend zijn in je strakke buik oefeningen schema en cardio vooral ondersteunend.

Strakke buik zonder sporten

Deze vijf strakke buik oefeningen zijn een goed middel voor het krijgen van een strakke buik, maar ook zeker geen absolute noodzaak voor het behalen van succes. Een strakke buik krijg je namelijk vooral door je voeding aan te passen. Door beter te eten. Wanneer je geen strakke buik oefeningen doet, kun je jezelf gewoon minder ‘uitglijders’ permitteren. Als jij elke dag chocolade eet, dan verdwijnt je strakke buik. Als je elke dag sport, dan komt hij waarschijnlijk weer terug.

TIP: Heb je geen tijd om te trainen? Of juist geen zin? Geef dan de meeste aandacht aan gezond eten en maak regelmatig een wandeling.

Koolhydraatarm eten

Beste programma met oefeningen strakke buik

Wanneer je kennis hebt van training, maak dan gewoon zelf een strakke buik oefeningen schema. Heb je daar nog weinig of geen kaas van gegeten? Dan kun je jezelf het beste laten begeleiden door een professioneel uitgeschreven programma. Kies je voor een uitgeschreven programma, kies dan een programma dat aansluit bij je wensen en mogelijkheden. Lees meer over de beste methodes met oefeningen voor een strakke buik.

Droog Trainen Protocol

Het Droog Trainen Protocol is een droog trainen programma van de Droog Trainen Academie waarmee je je totale vetpercentage kunt verlagen met behoud van je spiermassa. Het is een kant-en-klaar vetverlies programma met focus op voeding, krachttraining en cardio en gezonde leefstijl in het algemeen.

Dit programma is super compleet en veel meer dan zomaar een strakke buik oefeningen trainingsschema. Het is echt een totaalaanpak om binnen 8 – 16 weken een strakker en gevormd lichaam te krijgen zonder dat je gaat jojo-en. Alles wat jij nodig hebt voor een staat in één simpel te volgen protocol.

✅ Persoonlijke strategie voor blijvend vetverlies zonder jojo-en;

✅ Macrocalculator om jouw benodigde calorieën en verhoudingen te berekenen;

✅ Voedingsplan voor jouw lichaam en persoonlijke behoeftes;

✅ Trainingsschema voor in de gym en thuis (3, 4 en 5 dagen per week);

✅ Groepscoaching samen met andere gemotiveerde deelnemers.

Het Droog Trainen Protocol is bedoeld om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Je krijgt een helder stappenplan met alles over training, voeding en leefstijl waar je gegarandeerd resultaat mee gaat bereiken. Zonder dat je jezelf hoeft uit te hongeren en uren in de sportschool moet doorbrengen. In dit artikel lees je alles over droog trainen voor vrouwen.

Fitcooking

Het Fitcooking concept is bedacht door fitfluencer Veerle Trum en lijkt enigzins op het droog trainen protocol. Fitcooking is een volledig uitgeschreven programma en verbetert onder andere jouw structuur en planning, zodat je uiteindelijk meer tijd over hebt om te trainen en maaltijden voor te bereiden. Je creëert hiermee helemaal zelf een eigen vetverlies succesformule.

✅ Alles over gezond eten en diëten en duurzaam vetverlies;

✅ Macrocalculator om je calorieën- en macronutriënten te berekenen;

✅ Compleet voedingsplan met variatie opties per recept;

✅ 125 eiwitrijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor;

✅ 12 weken trainingsschema met effectieve strakke buik oefeningen.

Fitcooking is eenvoudig te volgen en geschikt voor mannen en vrouwen van ieder niveau. Je hoeft geen super(wo)man te zijn, geen zes dagen in de week te trainen en ook geen dure supplementen of detoxkuren te nemen. Bij Fitcooking draait het vooral om de juiste balans tussen eten, trainen en genieten. Ontdek alles over Fitcooking in onze uitgebreide review >>>

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel is een boek van Oscar Helm met informatie, koolhydraatarme recepten en oefeningen voor een strakke buik. Het boek voorziet je van kennis en vaardigheden om buikvet te verminderen, maar helpt ook bij het creëren van een duurzame gezonde leefstijl. Je leert precies wat je moet doen en waar je op moet letten, zodat je altijd kunt terugvallen op jouw keuzes.

✅ Kant-en-klare voedingsschema’s voor de ochtend, middag en avond;

✅ 4 weken trainingsschema voor in de gym en thuis;

✅ 50 koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor;

✅ Extra trainingsschema voor ronde billen en strakke bovenbenen.

Hoewel de naam misschien doet vermoeden, is natuurlijk de Strakke Buik Bijbel natuurlijk niet heilig. Je bent namelijk nog steeds helemaal zelf verantwoordelijk voor de resultaten die jij ermee bereikt. Desalniettemin kan de Strakke Buik Bijbel jou zeker op weg helpen naar een strakke buik. Hier kun je onze Strakke Buik Bijbel review lezen >>>

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Klik hier voor onze uitgebreide Koolhydraatarm 50 dagen programma review >>>

6 Gouden tips voor een strakke buik

Een strakke buik vereist wat aanpassingen in je dagelijkse leefstijl. Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat je goed voor jezelf moet zorgen. Iedere dag opnieuw, week na week, jaar in, jaar uit. Wanneer je dat doet, valt alles voor jou op zijn plaats. Deze 6 tips kunnen jou daar zeker een handje helpen.

Eet (wat) minder

Een strakke buik is niet alleen een kwestie van heel veel strakke buik oefeningen doen, maar vooral van het creëren van een laag vetpercentage. Jouw buikvet gaat namelijk pas weg wanneer je totale vetmassa minder wordt. En dat krijg je alleen voor elkaar door minder calorieën te eten dan jouw lichaam nodig heeft.

Drink meer water

Door meer water te drinken kun je je hongergevoel onderdrukken, zodat je minder gaat eten en sneller afvalt. Drink dagelijks minimaal twee liter en maximaal vier. Ook mineraalwater met bubbels te geeft je een vol gevoel, terwijl je in werkelijkheid helemaal geen calorieën (of maar 1 calorie) binnen hebt gekregen.

Gebruik niet te veel zout

Zout is op zichzelf geen dikmaker, want er zitten geen calorieën in. Te veel zout zorgt ervoor dat jouw lichaam vocht opneemt, waardoor je buikspieren minder goed zichtbaar kunnen zijn. Wanneer je minder zout eet, dan neemt overtollig vochtophoping meestal weer af. Wil je minder vocht rondom je buik en echt zichtbare buikspieren? Neem dan minder zoute producten.

Eet meer eiwitten

Eiwitten hebben een belangrijke bijdrage aan afvallen. Aan de ene kant helpen ze bij het behoud en opbouw van spiermassa, waardoor je uiteindelijk meer calorieën verbrand in rust. Aan de andere kant zorgt het eten van eiwitten ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. De kans dat je je gaat overeten wordt daardoor vele malen kleiner.

Wees geduldig en consistent

Een strakke buik krijg je natuurlijk nooit in vier weken, wat sommige goeroes en fitgirls je ook doen willen geloven. Je vetpercentage verlagen kost redelijk wat tijd. Het is echt een proces van de lange adem. Alleen met voldoende doorzettingsvermogen en door consistentie kun je een strakke buik krijgen. Hoe lang het precies duurt, is afhankelijk van jouw vertrekpunt.

Blijf lachen

Lachen is sowieso heel gezond en zorgt er ook nog eens voor dat je buikspieren flink in beweging komen. Je verbrandt er natuurlijk niet heel veel calorieën mee, maar tijdens een flinke lachbui train je een groot gedeelte van je buikspieren. Binnen de yoga zijn er zelfs speciale lachklassen voor een sterkere core. Een gezellig vriendengroep of een paar grappige collega’s helpt ook 🙂


Veelgestelde strakke buik oefeningen vragen

Strakke buik oefeningen voor mannen zijn precies hetzelfde als strakke buik oefeningen voor vrouwen. En squat is een squat, een deadlift een deadlift. De trainingsintensiteit is meestal voor mannen wat hoger dan voor vrouwen. Dat komt vooral omdat mannen vaak een grotere totale spiermassa hebben. Daarom kunnen mannen meestal wat zwaarder trainen.

Een trainingsschema met strakke buik oefeningen voor in de sportschool is meestal wat zwaarder dan een een strakke buik oefeningen thuis schema. In de sportschool heb je namelijk (meestal) de beschikking tot veel beter materiaal, zodat je zwaarder en effectiever kunt trainen dan thuis. Daarentegen kun je met een strakke buik oefeningen sportschool schema meestal ook een beter resultaat behalen.

Dat kan zeker! Het duurt alleen wel wat langer en je kunt jezelf met eten minder uitglijders permitteren. Wanneer je een strakke buik oefeningen schema volgt en goed eet, verbrand je namelijk sneller en veel meer calorieën dan wanneer je jezelf alleen richt op beter eten. Voeding is wel het allerbelangrijkste voor afvallen en het krijgen van een strakke buik.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *