Suikervrij Challenge | Review [2024] | Boost je gezondheid!

Deel artikel 👇


Heb jij weleens overwogen een suikervrij leven te leiden? Of denk je dat dit onmogelijk is? Dan vind je de Suikervrij Challenge van Lieke de Bever vast heel interessant! Dankzij deze challenge ontdek je hoe je zo suikervrij mogelijk kunt leven en dus optimaal voor je lichaam en geest kunt zorgen. Ben je er klaar voor om te ontdekken hoe dat precies werkt? Dan nodig ik je uit om mijn Suikervrij Challenge review te lezen. Daar gaan we!


Dit is wat suikers met je doen…

Het overmatig consumeren van suikers vormt een groot gevaar voor je gezondheid en verdient daarom dringend aandacht. Dat komt doordat suikerrijke voedingsmiddelen en dranken weinig tot geen voedingswaarde bieden. Ze leveren alleen ‘lege calorieën’. Dat kan leiden tot gewichtstoename en obesitas en op den duur leiden tot verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, en sommige vormen van kanker.

Bovendien kan een hoge suikerinname de bloedsuikerspiegel ontregelen, wat leidt tot energiedips en cravings, wat weer kan leiden tot een vicieuze cirkel van ongezond eten en een verslavend gedrag ten aanzien van suiker. Het is cruciaal dat je je bewust wordt van deze gevaren en dat je je voedingspatroon aanpast naar een gezondere levensstijl. Eén waarin je kiest voor gezonde voedingsmiddelen en waarbij je matigt met toegevoegde suikers.

De ‘zoete’ cijfers

Uit gegevens van het Diabetes Fonds blijkt dat volwassen Nederlanders gemiddeld 57 gram aan toegevoegde suikers per dag consumeren. Even voor jouw beeldvorming: dat gelijk staat aan 14 suikerklontjes! Per dag! Bij kinderen liggen deze cijfers vaak nog hoger, met een dagelijkse inname van 73 gram en dus 18 suikerklontjes [1].

De gevolgen van te veel suiker

Het is belangrijk op te merken dat niet alle suikers gelijk zijn. Producten met natuurlijke suikers, zoals fruit, bevatten vaak ook essentiële voedingsstoffen en vezels die bijdragen aan een gezond dieet. Het grootste probleem ligt bij de toegevoegde suikers in bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke dranken, zoals frisdranken, koekjes, gebak en snoep, die vaak geen voedingswaarde bevatten. Het overmatig consumeren van zulke ‘slechte’ suikers kan verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hieronder vind je de belangrijkste gevaren van suikers voor de gezondheid.

❌ Gewichtstoename (of zelfs obesitas);

❌ Diabetes type 2 vanwege verminderde insulinegevoeligheid;

❌ Hart- en vaatziekten;

❌ Gaatjes in de tanden en tandbederf;

❌ Meer risico op bepaalde vormen van kanker;

❌ Insulineresistentie (en uiteindelijk het metabool syndroom);

❌ Suikerverslaving en een heel ongezond eetpatroon.

Is een suikervrij leven wel mogelijk?

Om de gezondheidsrisico’s te beperken, is het advies om de inname van toegevoegde suikers zoveel mogelijk te beperken. Je kunt beter kiezen voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan volwaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, volle granen, eiwitten en gezonde vetten. Maar helemaal suikervrij leven, kan dat wel in deze tijd?

Wat is een suikervrij leven?

Een suikervrij leven is geen leven waarin je helemaal nooit meer suiker eet. Dat is namelijk onmogelijk. Dat komt doordat suiker in heel veel producten zit, ook in gezonde voeding. Daarnaast heeft je lichaam suiker nodig om te functioneren. Het is wel mogelijk om toegevoegde/bewerkte suikers zoveel mogelijk uit je leven te bannen. Dat betekent onder andere dat je frisdrank, snoep, koek en andere onnodige producten vermijdt. Een suikervrij leven is dus een eetpatroon zonder toegevoegde suikers, waarbij je je energie uit voeding haalt die alleen van nature suikers bevat.

Wat zijn de voordelen van een suikervrij leven?

Waarom zou je streven naar een suikervrij leven? Allereerst biedt het veel voordelen voor je gezondheid. Zo blijf je gemakkelijker op gewicht, of kun je zelfs afvallen, en blijft ook je bloedsuikerspiegel meer in balans. En minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel betekent dat je minder cravings hebt en dus minder snel wilt snoepen. Daardoor wordt het risico op diabetes type 2 lager.

En wist je dat je meer energie krijgt door een suikervrij leven? Verder hebben je tanden er baat bij, wordt je huid er beter en mooier door én is het goed voor je stemming en mentale helderheid. Zelfs je spijsvertering en stofwisseling plukken er de vruchten van, omdat voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. En je begrijpt vast wel dat een proces als afvallen of spieropbouw dan veel gemakkelijker gaat!

Maak kennis met Topfit Suikervrij

Lijkt zo’n suikervrij leven jou wel wat? En ben je bereid om je verder te verdiepen in een leven zonder (toegevoegde) suikers? Dan sta jij, net als Lieke de Bever destijds stond, aan het begin van een interessant avontuur. Eén die je serieus moet nemen als je wilt slagen, maar wat met de juiste kennis en tools zeker kan lukken. Het concept Topfit Suikervrij is ontstaan uit Lieke’s persoonlijke verlangen naar een gezonder leven in de topsport. Hoewel zij heel veel sportte, liet haar voedingspatroon enkele jaren geleden nog wel wat te wensen over, vertelt zij zelf. In Topfit Suikervrij combineert zij lessen uit de topsport met de kracht van gezonde voeding. En dat leidde o.a. tot een masterclass en de 30 Dagen Suikervrij Challenge!

Topfit Suikervrij Challenge

Over Lieke de Bever

De Suikervrij Challenge van Lieke de Bever is dé manier voor andere mensen om ook een suikervrij leven te proberen. Maar wie is Lieke? Voor wie haar niet kent, zij speelde als 16-jarige op hoog niveau voetbal. Via een topsporttraject van de KNVB werd zij destijds klaargestoomd voor een carrière in de Eredivisie. Voetballen. Maar er was destijds weinig aandacht voor de voeding van Lieke en de rest van haar team. En hoewel ze ergens wel dacht ‘dit klopt niet helemaal’, duurde het wel even totdat zij haar suikerbehoefte serieus ging nemen.

Zoals Lieke zelf vertelt, had zij ‘altijd trek’ en dacht zij altijd na over de volgende maaltijd of snack. “Ik besefte dat ik afhankelijk was van suikers voor mijn dagelijkse plezier en geluk. En dat wilde ik helemaal niet.” Hoewel het afkicken van de suikers niet bepaald gemakkelijk ging en het meerdere keren mislukte, is Lieke er inmiddels in geslaagd. En nu heeft zij als missie om andere mensen ook te helpen aan een suikervrij leven. Lieke de Bever’s recepten helpen daar heel goed bij, omdat ze laten zien dat lekker eten ook heel gezond kan zijn. Zonder allerlei toegevoegde suikers!

De Suikervrij Challenge!

Eén van haar tools om mensen aan een suikervrij leven te helpen, is de Topfit Suikervrij Challenge. Het is een suikervrij weekmenu dat je 30 dagen volgt om je trek in suikers te verminderen en te ontdekken hoe het ook anders kan. “Topfit werd ik pas ná de topsport”, vertelt Lieke openhartig. “Ik combineerde mijn kennis uit studies over voeding met mijn ervaring in de topsport en begon mijn eigen suikervrij challenge”.

Het is volgens Lieke dé bewezen formule om van je suikerverslaving af te komen. Net zoals zij destijds zelf heeft gedaan. Want simpelweg minder suikers eten? Dat werkt helaas niet. Er moet echt een shift in je gedrag plaatsvinden en de suikervrij challenge recepten zijn daar slechts een onderdeel van. Uiteindelijk gebeurt het allemaal in je hoofd, dus je mindset veranderen is ook absoluut een must.

Gratis voor jou!

Dankzij Lieke de Bever suikervrij gaan? Dat is een super idee. Al vele mensen gingen je voor – en met succes. Verderop in dit artikel vertel ik je wat de kosten hiervoor zijn en wat je voor die prijs allemaal ontvangt. De Suikervrij Challenge gratis volgen, dat is helaas niet mogelijk. Maar als je zoveel kennis en praktische tips voorgeschoteld krijgt, is het niet gek dat daar iets tegenover staat, toch? Er zijn echter wel andere tools waar je kosteloos mee aan de slag kunt gaan!

E-book: Stop de Suikercravings

Zo is volgens verschillende Suikervrij Challenge ervaringen het e-book Stop de Suikercravings een absolute aanrader. In Lieke de Bever’s e-book ontdek je in 3 stappen hoe jij ook van je suikerverslaving kunt afkomen. Zo word je de baas over je snoepgedrag, voel je je meer verzadigd gedurende de dag en wordt je humeur beter en stabieler. Die pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel hebben namelijk meer invloed op je geestelijke en fysieke gezondheid dan je nu misschien denkt.

Masterclass Suikervrij

Ook is er een gratis masterclass die aansluit op de 30 Dagen Suikervrij Challenge. Hierin krijg je uitleg over de 3 stappen die je kunt zetten om van je suiker cravings af te komen, terwijl je toch af en toe iets lekkers kunt eten. Hij is vooral geschikt voor als je:

✅ Altijd trek hebt in zoetigheid;

✅ Het niet bij 1 koekje of snoepje kunt laten;

✅ Regelmatig een opgeblazen buik hebt;

✅ Moeite hebt met je energieniveau, omdat deze zo schommelt;

✅ Mood swings hebt en bijvoorbeeld snel geïrriteerd raakt om kleine dingen;

✅ Benieuwd bent naar de rol van suiker hierin;

✅ Wilt weten hoe je voorgoed afrekent met die afhankelijkheid van suiker.

Lieke de Bever’s masterclass is populair, want deze is helemaal gratis te volgen. Bovendien krijg je direct de informatie die je zoekt voor een suikervrij leven en een betere gezondheid. Benieuwd naar deze masterclass van Lieke de Bever van Topfit Suikervrij? Je kunt je direct aanmelden en een datum naar keuze reserveren.

Lieke’s Podcast

En het gratis aanbod wordt nog mooier, met Lieke de Bever’s podcast! De Topfit Suikervrij Podcast is overal te beluisteren (o.a. op Spotify) en geeft je extra motivatie om minder suikers te eten. Lieke deelt hierin verhalen over haar eigen leven, maar ook over die van anderen. En dat op een leuke, no-nonsense manier! Wil je graag van Lieke de Bever coaching ontvangen, dan is deze podcast een laagdrempelige en gratis manier om kennis te maken met haar en haar aanpak!

Lieke de Bever podcast

Meedoen met de Suikervrij Challenge? Dat kan!

Superleuk, dat gratis aanbod. Maar jij wilt graag suikervrij leven, toch? Dan wordt het toch echt tijd om met de Suikervrij Challenge aan de slag te gaan. Lieke de Bever helpt jou in deze 4 Weken Suikervrij Challenge om je suiker cravings de baas te worden en je eetpatroon te veranderen, zodat je daar de vruchten van plukt.

Inhoud van de challenge

Benieuwd naar wat de Suikervrij Challenge inhoudelijk zoal bevat? Ik vertel het je graag.

✅ Handboek met plan van aanpak; wat kun je wel/niet eten en waarom is dat zo?

✅ Korte training waarin je etiketten leert lezen, zodat je ook verborgen suikers weet te spotten;

✅ 4 Weekmenu’s die je dagelijks helpen om gezonde keuzes te maken waar je zelf niet meer over na hoeft te denken;

✅ 30 Heerlijke, suikervrije recepten (ook vegetarische opties én geschikt voor je partner/gezin);

✅ Overzichten van suikervrije producten, om goede keuzes te maken in de supermarkt;

✅ Lijst met 50 suikervrije tussendoortjes die geen suiker bevatten;

✅ Dagelijkse motivatievideo’s voor je mindset, ook heel fijn wanneer je het lastig hebt;

✅ Via de Suikervrij Challenge app krijg je toegang tot de online community (en kun je al je vragen stellen aan het Topfit Suikervrij team).

En het beste van dit alles: je hoeft niet apart te koken, je mag gewoon Hollandse maaltijden eten én je kunt nog steeds uiteten en naar een feestje. Zelfs een alcoholisch drankje is nog toegestaan. Dat is nou precies wat deze Challenge zo toegankelijk maakt!

Suikervrij Challenge ervaringen en reviews

Ik doe het, jij doet het, iedereen doet het: reviews en ervaringen lezen van iemand die een product eerder heeft aangeschaft. Want zeg nou eerlijk; wat is beter dan de mening van mensen die het product al uitvoerig hebben getest en ermee aan de slag zijn gegaan? Hieronder vind je enkele reviews van mensen die de Suikervrij Challenge gebruikt hebben om hun suikerverslaving voorgoed buitenspel te zetten.

Reini heeft de Suikervrij Challenge inmiddels afgerond. Zij vertelt: “Meedoen aan de 30 dagen geen toegevoegde suiker challenge was een belangrijke zet in mijn leven. Niet alleen op vlak van bewustwording van wat je eet, maar ook het waarom. De nieuwe mindset “The way you do anything, is the way you do everything” helpt mij ook in andere aspecten van mijn leven. Zo heb ik nu ook een duurzaam en haalbaar plan opgemaakt om meer te bewegen. Een aanrader!”

Ook Patricia heeft veel aan de Suikervrij Challenge gehad: “Ik ben ontzettend blij dat ik mee heb gedaan. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een basis heb gelegd voor een veel gezondere levensstijl, vooral door inzicht in welke producten toegevoegde suikers bevatten en wat voor invloed deze suikers op je lichaam en geest hebben. Ik maak nu veel bewuster keuzes in wat ik eet, in welke combinatie ik producten eet, wanneer ik eet en welke producten ik dan kies en koop. Het heeft dus niet alleen direct effect op mijn eigen levensstijl, maar ook op dat van mijn gezin.”

En Valerie raadt iedereen aan om mee te doen aan de Challenge: “Lieke en haar team pakken het super goed aan. Ik was was al fan van Lieke’s podcast en dacht het zo op eigen houtje te kunnen. Dit is deels gelukt, maar de echte ommekeer is pas gekomen dankzij de challenge Suikervrij. Ik doe ondertussen ook het vervolg “Gezond Gelukkig” en ook dit heeft een enorme meerwaarde. Ik ben ongelooflijk blij dat ik me dit gegund hebt. Hartelijk dank aan Lieke en het Topfit suikervrij team!”

De reviews die ik online heb gevonden, zijn overwegend positief gestemd. Natuurlijk zijn er ook enkele kritische geluiden, maar die zijn weg te strepen tegenover de vele positieve reviews. Dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Vandaag nog aan de slag met een suikervrij leven!

Overtuigd? Je kunt al instappen vanaf €86 per maand bij drie maandelijkse termijnen (of eenmalig €247). Direct na je betaling ontvang je alle informatie die je nodig hebt en kun je met de voorbereiding beginnen. Vervolgens ga je 30 dagen aan de slag en ben jij na afloop ook van je suikerverslaving af!

Niet goed? Geld terug!

Geen resultaat na die 30 dagen? Dan krijg jij je geld terug van Lieke. Zij is namelijk na duizenden positieve reacties zó zeker van haar aanpak, dat ze bereid is om jou je geld terug te geven als je toch niet tevreden bent. De exacte voorwaarden vind je op de website.

Conclusie: is een suikervrij leven haalbaar?

Ja, daar kan ik heel kort over zijn. Hoewel een suikervrij leven nu misschien lastig of zelfs onmogelijk lijkt, weet Lieke van aanpakken. Zij heeft de kennis én ervaring in huis om jou te begeleiden richting een suikervrij leven. De Suikervrij Challenge van Lieke de Bever is in mijn ogen daarom ook de ideale tool om je gezondheid te verbeteren. Ervaar het zelf, zou ik zeggen!


Veelgestelde vragen

Helemaal suikervrij leven is niet mogelijk, want je lichaam heeft suiker nodig om te kunnen leven. Bovendien zit suiker ook in gezonde voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en zuivel. Al je een (meer) suikervrij leven wilt, kun je beginnen om frisdranken, koek, snoep en andere producten met toegevoegde suikers te vermijden.

Wil je daarnaast ook je koolhydraatinname beperken? Volg dan een koolhydraatarm dieet of een keto dieet (de extremere variant). Maar let op: dergelijke diëten bevatten vaak weinig koolhydraten, waardoor je de kans loopt op een tekort aan voedingsstoffen. Laat je daarom begeleiden door een professioneel dieet schema.

De Topfit Suikervrij Challenge is 30 dagen suikervrij challenge met een handboek met wat je wel en niet kunt eten en ook waarom, een etikettentraining, 4 uitgewerkte weekmenu’s, 30 overheerlijke suikervrij challenge recepten, een slimme productenlijst, 50 suikervrij challenge recepten voor tussendoor, motivatievideo’s en toegang tot een online community waarin je 30 dagen lang van Lieke de Bever coaching krijgt. Op de website vind je de startdatum van de challenge.

Jazeker! Bij alle suikervrij challenge recepten in het receptenboek staat een vegetarisch alternatief beschreven. Bovendien zijn er tegenwoordig ook heel veel plantaardige opties beschikbaar zonder suiker, dus zelfs een vega of veganistisch eetpatroon hoeft geen reden te zijn om wel suikers te blijven eten. Kortom: waar een wil is, is een weg.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *