Testoplan Review [2024] | Testosteron natuurlijk verhogen!

Deel artikel 👇


Weet jij dat er ontzettend veel mannen kampen met een te lage testosteron waarde? Ruim 60% van de 35-plussers krijgt te maken met een testosterontekort en ondervindt daar negatieve gevolgen van. Een lager libido, problemen in de slaapkamer, minder energie en ook gewichtstoename…dat zijn slechts enkele klachten waar mannen mee te maken krijgen als hun lichaam te weinig testosteron aanmaakt. Naar de huisarts gaan, kan dan een te grote stap zijn. Idealiter maak je wat kleine aanpassingen in je levensstijl, waardoor je de testosteronaanmaak stimuleert. Het Testoplan is een digitale gids die je daar de handvatten voor geeft. Bij alle adviezen in deze gids is de wetenschap continu het uitgangspunt. Dus, tijd voor een Testoplan review!


Wat is testosteron?

Testosteron is een krachtig hormoon dat hoofdzakelijk wordt geproduceerd in de testikels van mannen. Het heeft een reeks fascinerende en vitale functies in het mannelijke lichaam. De ontwikkeling van testosteron begint in de prenatale fase, waar testosteron de basis legt voor mannelijke geslachtskenmerken. Tijdens de puberteit wordt het hormoon in grotere hoeveelheden geproduceerd, waardoor er als het ware een transformatie plaatsvindt. Groeispurten, baardgroei en een diepere stem zijn enkele uiterlijke tekenen van een toename aan testosteron.

Wat doet testosteron in het lichaam?

Maar testosteron is meer dan alleen een hormoon voor uiterlijke verschijning. Het is een sleutelspeler in het voortplantingsproces, want testosteron stimuleert de productie van sperma en beïnvloedt het libido van mannen. Naast de voortplantingsfunctie heeft testosteron trouwens ook effect op het lichamelijke welzijn van mannen. Het draagt bij aan de spieropbouw en het behoud van spiermassa en kracht.

En zelfs bij de mentale gesteldheid van mannen speelt testosteron een grote rol. Het is namelijk van invloed op het reguleren van het humeur en gevoel van welzijn. Testosteron kan zorgen voor een positieve gemoedstoestand, terwijl een tekort juist kan leiden tot stemmingswisselingen en verminderde energie. Belangrijk dus om de testosteronspiegel hoog te houden!

Wat is een testosterontekort?

Testosteron wordt dus door het lichaam zelf aangemaakt, maar er zijn factoren die de aanmaak van dit hormoon in de weg staan. Na verloop van tijd kan er dan een testosterontekort optreden, ook wel hypogonadisme genoemd. Met name mannen ervaren hier vaak nadelige gevolgen van. Een van de grootste nadelen van een testosterontekort is o.a. een flinke afname in libido, verlies van spieren (en dus kracht), erectiestoornissen en vermoeidheid.

Een tekort aan testosteron kan door meerdere factoren veroorzaakt worden. De leeftijd van mannen speelt een grote rol bij de aanmaak van dit hormoon. In de jonge jaren neemt de aanmaak van testosteron toe en in de latere jaren neemt de aanmaak af. Aandoeningen in de testikels kunnen ook een vermindering van testosteron teweegbrengen. Chronische ziekten, chemotherapie en aandoeningen aan de hypofyse of hypothalamus (delen in de hersenen) zijn andere factoren die van invloed zijn op de aanmaak van testosteron.

Testosterontekort

Zelf een testosterontekort herkennen

Benieuwd of jij last hebt van een testosterontekort? Je kunt een testosterontekort vaak zelf al herkennen. In de basis zijn er enkele verschijningen waar je op kunt letten. Natuurlijk is dit voor iedereen anders en adviseer ik je om contact op te nemen met een ats of ander specialist als je er zelf niet helemaal uitkomt. Een testosterontekort kun je over het algemeen herkennen aan de volgende aspecten:

  • Lager libido;
  • Erectiestoornissen;
  • Lager zaadvolume;
  • Minder kracht;
  • Meer vetmassa;
  • Minder energie;
  • Meer haaruitval.

Toelichting

Was je vroeger heel energiek, maar merk je nu dat het lastiger wordt om van de bank af te komen en te gaan sporten? Of krijg je ‘ineens’ meer vetmassa rond de buik, heupen en benen? Dan kan dat duiden op een testosterontekort. Neemt je testosterongehalte af, dan ontstaat er in verhouding een overschot aan oestrogeen. Dit vrouwelijke hormoon vertelt je lichaam als het ware dat er meer vet naar deze gebieden moet. En een verminderd energieniveau draagt daar helaas niet aan bij, want door de vermoeidheid wordt het nog lastiger om te sporten. En dat stimuleert op zijn beurt weer het oestrogeenniveau. Een vicieuze cirkel als het ware…

Kaal worden hoort natuurlijk gewoon bij het leven, maar merk je dat je ineens wel heel veel haren verliest? Dan kan dat ook zeker een gevolg zijn van een testosterontekort. Het hormoon speelt namelijk een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuw haar. Neemt je testosterongehalte af, dan neemt als vanzelfsprekend ook je haarvolume af.  Stemmingswisselingen, een slechter geheugen en osteoporose (botontkalking) zijn eveneens gevolgen van een testosterontekort.

Merk je dat je last krijgt van één of meerdere van deze problemen? Dan is het best mogelijk dat je een tekort aan testosteron hebt. En dan kun je in principe een paar dingen doen. Is het testosterontekort dusdanig erg dat je er zelf niets meer aan kunt doen? Dan kun je beter de hulp van een arts inschakelen. Mogelijk moet je een testosteron test doen om de hoogte van je testosteron te bepalen. Ik heb in elk geval een hele interessante oplossing ontdekt waar ik je graag meer over vertel: Het Testoplan!

Oplossing: volg Het Testoplan!

Het Testoplan is het antwoord van Jochum Smid, oprichter van Natuurlijk Presteren, op het toenemende testosterontekort bij mannen. Jarenlange doorontwikkeling en scholing vertaalden zich naar een digitaal stappenplan om de aanmaak van testosteron bij mannen te verhogen. En dat op een geheel natuurlijke en relatief simpele manier. Jochum vond het bij de ontwikkeling van Het Testoplan heel belangrijk om de inhoud en oplossingen te onderbouwen met wetenschappelijke onderzoeken en redeneringen.

In dit digitale stappenplan maak je onder andere kennis met de voedingsmiddelen die de aanmaak van testosteron verbeteren én ontdek je welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden. Verder deelt Jochum de juiste manier van bewegen met je en enkele trucjes om tijdens een workout je testosteronaanmaak te verhogen. Ook vertelt hij welke supplementen wél en welke juist niet werken. De wetenschappelijke achtergrond is bij iedere stap het uitgangspunt.

Het Testoplan

De inhoud van Het Testoplan

Met Het Testoplan krijg je directe handvatten om de testosteronaanmaak in je lichaam te stimuleren. In het plan staan namelijk heel veel tips die de aanmaak van testosteron een boost geven – en ook wat de aanmaak in de weg staat. Denk aan dingen die je in het dagelijkse leven misschien al deed, maar die je net even op een andere manier kunt uitvoeren voor een verbeterde aanmaak van dit hormoon. Het is een simpele methode die je gemakkelijk toepast in je dagelijkse leven en waar je relatief snel de voordelen van ondervindt.

Dit is wat jij gaat leren van Het Testoplan:

✅ Welke effecten testosteron heeft je lichaam: bv op je spiermassa, energieniveau, cognitie en gemoedstoestand;

✅ Hoe je met lichaamsbeweging en training je testosteronspiegel kan verhogen;

✅ Welke voedingsmiddelen je testosteronspiegel kunnen verhogen en welke voedingsmiddelen je beter kan vermijden;

✅ Hoeveel je moet eten voor een optimale testosteronspiegel;

✅ Hoe je met simpele “psychologische trucjes” meer testosteron aanmaakt;

✅ Hoe je door ademhalingsoefeningen en mindfulness oefeningen meer testosteron aanmaakt;

✅ Waarom stress een absolute killer is voor je testosteronspiegel;

✅ Welke “guilty pleasure” een ware testosteronkiller is: ongeveer 75% van de mensen neemt dit wekelijks;

✅ Welke natuurlijke supplementen effectief zijn en aan welke je beter geen geld kan verspillen.

Over Natuurlijk Presteren en Jochum smid

Jochum Smid is de oprichter van Natuurlijk Presteren. Hij helpt mensen dagelijks om zelfstandig betere en gezondere keuzes te maken als het gaat om voeding, bewegen en supplementen. Via de webshop van Natuurlijk Presteren biedt hij eigen ontwikkelde voedingssupplementen aan die wél resultaat opleveren.

Om zijn kennis wat betreft het testosterongehalte bij mannen voor een breder publiek beschikbaar te stellen, ontwikkelde hij Het Testoplan. Wat destijds begon als een klein project is uitgegroeid tot een compleet wetenschappelijk onderbouwd 11 stappenplan om op een natuurlijke manier de testosteronspiegel te verhogen. Een natuurlijke testosteron booster.

De voor- en nadelen van Testoplan

Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen van Testoplan.

Voordeel #1: Snel resultaat met een doelgerichte aanpak

Met het Testoplan pak je op natuurlijke wijze het tekort aan testosteron bij de oorzaak aan. Je leert allerlei handige manieren om je mannelijke hormoon te boosten, zonder dat het je al te veel moeite kost. En met de bijbehorende bonusgidsen boek je nog sneller resultaat!

Voordeel #2: Directe toegang en eenvoudig toe te passen

Je ontvangt alles direct digitaal, zodat je de gidsen vanaf ieder gewenst apparaat kunt bekijken en vandaag nog kunt beginnen. Dit mag je trouwens op je eigen tempo doen. Alle stappen zijn eenvoudig toe te passen, zodat je snel je testosteron productie verhoogt.

Voordeel #3: Levenslange, bruikbare kennis

Alles wat je moet weten over verhogen van testosteron staat beschreven in één digitaal stappenplan. Met de opgedane informatie doe je levenslang je voordeel, waardoor je honderden euro’s bespaart aan te dure supplementen of niet-werkende methodes.

Voordeel #4: Cruciale inzichten met wetenschappelijke onderbouwing

Je ontvangt een gemakkelijk overzicht met waardevolle informatie uit meer dan 1.000 onderzoeken die je direct kunt toepassen. En je leert exact wat belangrijk is op het gebied van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging. Leer bovendien de wetenschappelijke reden achter de factoren die je testosteron negatief beïnvloeden.

Voordeel #5: Tijdelijke, gratis bonussen en korting

Je ontvangt nu tijdelijk 2 toffe praktische bonussen ter waarde van €74 geheel gratis bij je bestelling. Ook krijg je €50 korting op het Testoplan stappenplan zelf. Je leest meer over de inhoud van de bonussen in de volgende header…

Nadeel #1: Het vraagt om aanpassingen in je levensstijl

Het is gegarandeerd dat jij met behulp van het Testoplan anders leven zult gaan leven! Je leert welke gewoonten je beter kunt laten voor wat ze zijn en dat vraagt mogelijk om een aanpassing in je levensstijl. Maar goed, je moet er wel iets voor over hebben natuurlijk.

Nadeel #2: Het is geen tastbare gids

Je krijgt alle documenten digitaal opgestuurd. Zo kun je bijvoorbeeld geen aantekeningen maken, en ben je sneller afgeleid door de verschillende apps op je mobiel. Mensen die liever een tastbare gids willen, kunnen natuurlijk wel alles zelf printen.

Testoplan extra’s!

Kies je vandaag voor de wetenschappelijk onderbouwde methode van Het Testoplan? Dan mag je rekenen op leuke bonussen. Met de eerste bonus, een gids genaamd ‘53 dagelijkse gewoonten voor meer testosteron’, ontdek je hoe je met hele simpele en direct toepasbare to-do’s bijna direct resultaat merkt. Je leert ook welke don’ts leiden tot een afname in testosteronaanmaak. Deze gids met de inzichten in de dagelijkse gewoonten en de uitwerking op je testosterongehalte kost je normaal 37 euro, maar krijg je gratis bij de aankoop van Het Testoplan.

De tweede bonus is een gids waarin supplementen en hun uitwerking op je testosteronaanmaak staan uitgelegd. Ontdek welke supplementen je beter wél kunt slikken en welke je het beste in het schap kunt laten staan. Zelfs informatie over de dosering per leeftijd vind je in deze gids terug. Ook voor deze gids betaal je normaal 37 euro, maar krijg je ook gratis bij de aankoop van Het Testoplan stappenplan.

Beide gidsen kosten je normaal gesproken dus 74 euro, maar bij Het Testoplan krijg je ze nu helemaal gratis!

Ervaringen met Het Testoplan

Dit zeggen enkele kopers over Het Testoplan:

“Super tevreden met dit stappenplan. Alles wat je moet weten over de mannelijke hormoonhuishouding staat erin. Ook de bonus die je erbij krijgt met 52 handige trucjes om direct meer mannelijk hormoon aan te maken is mega waardevol”, schrijft Lars.

Barry schrijft in zijn review over Het Testoplan: “ik vond sommige termen in het plan moeilijk, maar heb veel opgezocht op google. Het is uiteindelijk helemaal goed gekomen en heb alles geprobeerd. Op dit moment merk ik veel verschil in energie en begint mijn buik platter te worden. Ook in de sportschool gebruik de tips voor de rust en intensiteit. Echt SUPER blij met deze tips!”

Wil je Testoplan kopen?

Welk prijskaartje hang je aan de waardevolle kennis waarmee je je levensplezier verhoogt? Omdat Jochum dit stappenplan – met de bijbehorende gidsen over do’s & don’ts en supplementen – voor iedereen beschikbaar wilde maken, heeft hij daar rekening mee gehouden bij de prijsbepaling. In het stappenplan en de gidsen zit nét geen jaar aan onderzoekwerk. Jochum heeft deze wetenschappelijke kennis vertaald naar een makkelijk te begrijpen stappenplan. Voor de bundeling van deze kennis betaal je normaal gesproken €98, maar koop je Testoplan tijdens de huidige actieperiode, dan krijg je nog eens 71 euro korting!

Dit betekent dat je voor het Testoplan stappenplan én de twee gidsen samen nu slechts 27 euro betaalt.

Het Testoplan bonussen

Waar wacht je nog op?

Je vraagt je nu misschien af waarom je je testosteronspiegel per se zou moeten verhogen. Zoals eerder beschreven, kunnen mannen na verloop van tijd zowel fysieke als mentale klachten ervaren. De grootste nadelige effecten zijn toch wel erectiestoornissen en een lager libido. Minder bewegingslust en een hoger vetpercentage zijn andere veelgenoemde redenen waarom mannen de aanmaak van testosteron willen verhogen.

En het is niet zo dat jij misschien overgeslagen wordt. Een afname van testosteronaanmaak is iets waar iedere man mee te maken krijgt. Of het nu door de leeftijd is of door andere factoren; mannen krijgen te maken met de negatieve gevolgen van een testosterontekort. En door de tekenen in een vroeg stadium al te herkennen, kun je de aanmaak van dit hormoon stimuleren, waardoor je minder (snel) last krijgt van klachten die gepaard gaan met een testosterontekort.

In het kort: een testosterontekort veroorzaakt veel lichamelijke en fysieke klachten bij mannen. Kies er daarom voor om je testosteronspiegel te verhogen en je levensstijl en voedingspatroon aan te passen!

Conclusie: is Testoplan de moeite waard?

In conclusie: het antwoord van Jochum Smid op het grote testosterontekort dat heerst onder mannen is Het Testoplan. Dit digitale stappenplan is specifiek gericht op het verhogen van het testosterongehalte op een natuurlijke manier en vanuit wetenschappelijk onderbouwd. Testoplan biedt waardevolle informatie uit meer dan 1.000 onderzoeken en geeft je praktische handvatten die je direct kunt toepassen. In mijn ogen is het daarom absoluut de moeite waard!

TIP: Kies je tijdens de actieperiode voor Testoplan? Dan krijg je ook nog eens twee waardevolle gidsen cadeau. Bovendien betaal je slechts 27 euro voor het complete pakket. Ik wens je heel veel succes!


Veelgestelde vragen

Jazeker! Wanneer je een verhoogd testosteronspiegel hebt, verbruik je meer energie. Dit komt doordat het je stofwisseling stimuleert en de opbouw van spieren ondersteunt. Hoewel Het Testoplan niet specifiek gericht is op gewichtsverlies, kan het zeker bijdragen aan dit doel. Door de informatie in het 11-stappenplan toe te passen, kun je op de lange termijn zeker vet verliezen.

Het toepassen van alle kennis is heel eenvoudig. Je leert diverse praktische manieren om je testosteronniveau te verhogen, zonder dat het al te veel inspanning vergt. Hierbij kun je denken aan specifieke trainingsmethoden, aanpassingen in je dieet en het vermijden van factoren die de productie van het mannelijke hormoon belemmeren.

Dat kun je wel stellen! Voor het ontwikkelen van Het Testoplan zijn maar liefst 225 wetenschappelijke studies gebruikt. Een aanzienlijk deel van deze onderzoeken betreft zogenaamde “meta-analyses”, die gebaseerd zijn op tientallen tot honderden individuele studies. Kortom, dit stappenplan rust op een fundament van meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *