Voedingscursus Gezond in 4 weken Review [2023] | OERsterk


Onze leefstijl is de laatste decennia veel veranderd. Vroeger aten we voornamelijk onbewerkte producten van het land en bewogen we veel meer. Tegenwoordig leven we in een maatschappij waar ongezond voedsel overal verkrijgbaar is. En we eten ook nog eens veel te eenzijdig. Het lijkt erop dat voeding en gezondheid volledig van elkaar zijn losgekoppeld en dat we vooral eten op basis van smaak. Door de Voedingscursus Gezond in 4 Weken van Richard de Leth ga je met een andere bril naar voeding kijken en inzien dat het helemaal anders moet. Lees snel verder.


Waarom is gezonde voeding zo belangrijk?

Wat je eet, heeft een impact op je gezondheid. Een gevarieerd voedingspatroon, met vooral groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis, levert je meer energie op, is goed voor je weerstand en zorgt ervoor dat je op een gezond gewicht blijft. Om alle processen goed te laten verlopen, zodat je gezond bent én blijft, heeft je lichaam de juiste brandstof nodig.

En gezonde voeding is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de wereld om ons heen. Voor het produceren van de meeste gezonde producten is namelijk veel minder nodig dan voor de meeste ongezonde voedingsmiddelen. Vergelijk groente of fruit maar eens met een koekje. Groente en fruit wordt niet gemaakt in een fabriek, een koekje wel. Een koekje heeft een verpakking, een banaan niet. En wat te denken van de ovens die nodig zijn om de koekjes worden gebakken.

Ondanks het belang van gezonde voeding kan het lastig zijn om dagelijks de producten te eten die je lichaam écht nodig heeft. Misschien omdat je vaak eet vanuit je emotie, snel je hongergevoel wilt onderdrukken of omdat je nou eenmaal bent gewend om te eten zoals je eet. Dat vraagt om het wijzigen van je voedingspatroon en ook om dat nieuwe patroon structureel vol te houden. De OERsterk Voedingscursus Gezond in 4 weken is dé cursus om je daarbij te helpen.

Voedingscursus Gezond in 4 weken review

In de Voedingscursus Gezond in 4 Weken krijg je van Richard de Leth een college over de impact van voeding op de kwaliteit van je leven. Hij vertelt je alles over de juiste producten. Producten waarvan je meer energie krijgt, een betere stoelgang en ook beter slaapt. Ook laat hij je ervaren wat gezond eten met je lichaam doet, zodat je beter begrijpt waarom je andere keuzes moet maken. Dit is de cursus Gezond in 4 weken:

Vier weken lang elke week een nieuwe module van de cursus.;

Kennis die je moet hebben om je gezondheid te beschermen en te versterken;

Inzichten die je kunt toepassen op je eigen leven, binnen je gezin of als professional in je praktijk;

Leerzame en prikkelende video’s, sheets en readers;

Vier hapklare weekmenu’s voor 3 lekkere maaltijden per dag (mét boodschappenlijstje);

; Vragenlijsten en checklists om tijdens de cursus jouw vorderingen bij te houden;

Praktische tips om gezond eten consequent door te voeren in je keuken en leven;

Extra bonussen: leesvoer in de vorm van hoofdstukken uit de OERsterk boeken en tijdschriften.

Deze cursus is waardevol voor vrijwel iedereen. De informatie die je krijgt is namelijk aanvullend en opfrissend tegelijkertijd en bevat leuke vernieuwende invalshoeken. Zo krijg je een compleet andere kijk op voeding en gezondheid. Je hoeft zeker niet ineens je hele leven om te gooien, maar je moet uiteraard wel actie ondernemen. Het werkt alleen als je ook bereid bent om er energie in te steken. Richard de Leth helpt je daarbij aan de hand van video’s, bonusmateriaal, vragenlijsten en weekmenu’s. Dit is precies wat je zoekt!

Voedingscursu Gezond in 4 weken modules

De inhoud van Gezond in 4 weken

De Voedingscursus bestaat dus uit vier modules. Iedere week krijg je een nieuwe module met informatie en een video waarin Richard je zijn filosofie over voeding uitlegt. En daarbij krijg je ook nog een hapklaar weekmenu met gezonde recepten en bijbehorende boodschappenlijstje.

Module #1: Welke voeding past het beste bij mijn lijf?

In module één leer je welke voeding belangrijk is om je gezondheid te versterken en hoe je dat direct kunt vertalen naar je eigen bord. Dit is de basis van de Voedingscursus Gezond in 4 weken. De oude wijsheden over voeding hebben een prominente plek in deze module en sommige zogenaamde feiten over voeding en biologisch eten worden ontkracht. Je focust niet op eten waar je zin in hebt, maar vooral op wat gezond én lekker is.

Module #2: Welke voeding past niet goed bij mijn lijf?

In module twee kom je te weten waarom je sommige voedingsmiddelen beter niet elke dag kunt eten. Je leert dat bepaalde producten je lichaamsfuncties verstoren en ook hoe je lichamelijke problemen kunt omzeilen Het gevolg is dat je voedingspatroon je gezond maakt, in plaats van futloos en moe. Je leert om je gezondheid te versterken met je eigen mes en vork.

Module #3: De belangrijkste voedingsregels die je nergens leert!

In module drie leer je alles over voedingssamenstellingen en wat voor een effect dat heeft op je mentale toestand. Bepaalde voeding maakt je namelijk mentaal sterker, vrijer en gelukkiger. Ook legt Richard aan je uit waarom het beter is om wat minder vaak te eten. Voeding komt in een breder perspectief te staan, waardoor je gezondere keuze kunt maken in je huidige leefomgeving.

Module #4: Voeding is niet de heilige graal, maar wat dan wel?

In de laatste module maak je een verbinding met beweging, ontspanning en mindset. Leefstijlfactoren die je eigenlijk niet los van elkaar kunt zien. Want dat samenspel zorgt uiteindelijk voor gezondheid of klachten en opbouw of afbraak. Je leert om voeding als integraal onderdeel te benaderen en niet als een eiland. Hoe meer je daarvan bewust bent, des te meer balans je zult ervaren.

Hapklaar weekmenu met recepten

Daarbij krijg je ook een kant-en-klaar weekmenu met recepten, inclusief bijbehorende boodschappenlijstjes. Zo hoef je nooit meer kopzorgen te hebben over wat je moet gaan eten en wat je daarvoor in huis moet halen. Alle recepten zijn gebaseerd op het OERsterk voedingspatroon en bestaan uit de juiste balans van groente, fruit, noten, vlees, vis en gevogelte.

De meeste recepten bevatten dierlijke voedingsmiddelen. Richard vindt namelijk dat dierlijke voedingsmiddelen een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van je lichaam. Er zijn slechts een aantal recepten vegetarisch. Eet je liever geen vlees of vis? Vervang deze producten dan gewoon voor een vegetarische variant.

Profiteer van deze mooie bonus!

Je profiteert zelfs van een hele mooie bonus, die je gratis bij de cursus krijgt. Je krijgt namelijk extra leesvoer in de vorm van verschillende hoofdstukken uit Richard’s OERsterk bestsellers en tijdschriften. Daarmee krijg je een inkijkje in zijn complete visie op leefstijl en gezondheid.

Dit kun je bereiken met Gezond in 4 weken

Dat gezond eten belangrijk is voor je gezondheid, dat weten we allemaal. En het mooie van Gezond in 4 Weken is dat je ook echt gaat ervaren wat het met je lijf kan doen. Want voelen wat OERsterk voeding met je doet, is pas écht begrijpen. Investeren in je voeding, zowel in de juiste kennis als op je bord, betaalt zich op veel fronten terug:

Je hebt meer energie;

Je slaapt dieper en beter;

Je bent minder vermoeid;

Je krijgt een gezond gewicht;

Je ervaart minder darmklachten;

Je krijgt een mooiere huid.

Door de Voedingscursus Gezond in 4 weken merk je dat gezonde voeding een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt, hoe je functioneert en hoe je leeft. En dat in slechts 4 weken!

Mijn Gezond in 4 Weken ervaringen

Ik heb alle modules van Gezond in 4 Weken afgerond. En met veel plezier en interesse gevolgd. Iedere week krijg je een persoonlijk email met daarin een link naar de sheets, video opnames en het weekmenu met recepten.

Het beeld en geluid van de video opnames is goed, maar bij één video lijkt het geluid wat zachter dan bij de andere video’s. Het is slechts een detail, want wat mij betreft draait het vooral om de kwaliteit van alle informatie. En die is gewoon meer dan goed! Richard geeft zijn ongezouten visie over gezondheid en doet dat met leuke en concrete voorbeelden. Eerlijk en oprecht.

Soms legt Richard alleen het accent op wat we allemaal fout doen, waardoor het misschien wat negatief op je kan overkomen. Maar als je daartegen kunt, dan is Gezond in 4 Weken absoluut een aanrader om je kennis over voeding te verbreden.

OERsterk Gezond in 4 Weken

Andere Gezond in 4 Weken ervaringen

Ongetwijfeld ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar de Gezond in 4 Weken ervaringen. Op de website van OERsterk vind je verschillende ervaringen van mensen die deze cursus hebben gevolgd. Onafhankelijk ervaringen over OERsterk en de verschillende cursussen kun je vinden op Google review. Een aantal ervaringen lees je hieronder:

“De Voedingscursus Gezond in 4 weken is een echte aanrader voor als je laagdrempelig kennis wilt vergaren over jover voeding en gezondheid. Veel eye-openers en super duidelijk gebracht. OERsterk is ook een dikke volgtip op socials, Richard brengt zijn kennis met humor!”

Cornelia

“Met de informatie van Richard en zijn team heb ik mijn hele leefstijl omgegooid. Salade tijdens de lunch ipv brood, minder eetmomenten én GEEN suiker. Ik merk dat ik veel meer energie heb, minder dips, minder honger en bovenal: ik val gewoon automatisch af.”

Guus

“Richard heeft een heldere visie op het gebied van voeding en gezondheid. Daar waar de politiek faalt, geeft hij je de informatie die je nodig hebt om een gezonde leefstijl aan te meten. Zijn kennis is enorm waardevol voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt.”

Cindy

Conclusie Voedingscursus Gezond in 4 weken review

Deze voedingscursus geeft je een compleet nieuwe kijk op gezonde voeding. Je leert niet alleen hoe je je voedingspatroon kan verbeteren, maar je gaat het geleerde ook meteen toepassen in je dagelijkse leven. Daar waar je met een gewoon boek waarschijnlijk gaat falen, ga je door de cursus Gezond in 4 weken werkelijk het verschil maken.

Wekelijks krijg je nieuwe en interessante informatie over voeding en leefstijl, aangevuld met een hapklaar weekmenu met lekkere en gezonde recepten én bijbehorende boodschappenlijstjes. En door de verschillende hoofdstukken uit OERsterk bestseller en tijdschriften krijg je zelfs nog veel meer interessante informatie.

Het is ook goed om te weten dat je Gezond in 4 weken NIET meteen na je inschrijving hoeft te volgen. Heb je niet direct tijd? Geen probleem, want de cursus blijft een heel jaar toegankelijk. Je kunt de cursus dus zo vaak terugkijken en teruglezen als je wilt. En wil of kun je het bedrag niet in één keer betalen? Dan biedt OERsterk je ook nog de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen.

Dat maakt Gezond in 4 weken toegankelijk voor (bijna) iedereen!

Is er een Gezond in 4 Weken korting?

Je volgt deze cursus voor 149 euro. Dat is zeker niet goedkoop, maar absoluut je geld waard! Heel soms geeft OERsterk korting, bijvoorbeeld tijdens Black Friday of tonde de feestdagen in december. Dus, wil je graag korting? Houd in die periode dan de website in de gaten. Of kom in beweging en meld je direct aan.

Garantie: 30 dagen-geld terug.

Wie is Richard de Leth (OERsterk)?

Richard de Leth (1982) studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam en specialiseerde zich daarna in de orthomoleculaire geneeskunde en psycho-neuro-immunologie. Tijdens zijn studie verbaasde Richard zich over het feit dat voeding maar weinig aandacht kreeg in de preventie bij klachten en het oplossen van gerelateerde ziekten. Daarom besloot hij na zijn studie de doktersjas aan de wilgen te hangen en zich te richten op de echte oorzaak.

Met zijn OERsterk organisatie zet hij zich in voor een gezonde leefstijl en een betere gezondheid voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Dat doet hij vanuit zijn eigen praktijk, maar ook door lezingen te geven, blogs te schrijven, online cursussen en eigen voedingssupplementen. Misschien heb je ook wel eens van zijn Vitaily vitaminesupplementen gehoord?

Verder heeft hij meerdere bestsellers geschreven, waarvan inmiddels ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht, en werkte hij mee aan het boek Vullen of Voeden van Wilfred Genee en zijn vrouw Lili. Vandaar dat hij ook regelmatig op de landelijke televisie te zien is, zoals bij RTL Late Night / Jinek. Je mag best stellen dat Richard een passie heeft voor alles wat met gezondheid te maken heeft.

Ook interessant om te lezen:

OERsterk Review & Ervaringen

Vitaily Review & Ervaringen

Gezondheidsvirus Review & Ervaringen

Andere OERsterk cursussen

Hoewel Gezond in 4 Weken echt een aanrader is, heeft OERsterk ook een aantal andere interessante cursussen over voeding en leefstijl in de online shop. Besmet jezelf met Het Gezondheidsvirus (online training) of versterk je gezondheid met online cursussen De Geheime Vitaliteitsformule of Jouw Reddingsplan.

Het Gezondheidsvirus

De online training Het Gezondheidsvirus is letterlijk de kortste weg naar vitaliteit. Deze cursus bestaat uit 8 modules die je op een leuke manier informeren over gezondheid. Geen taaie kost of ingewikkelde taal, maar leuke praktische opdrachten en filmpjes. Het Gezondheidsvirus is wat uitgebreider dan de Voedingscursus Gezond in 4 Weken en leert je ook over het zelfgenezend vermogen en de scheppende vermogens van je brein.

De Geheime Vitaliteitsformule

De Geheime Vitaliteitsformule is een unieke online zelfstudie cursus met boeiende video’s, lekkere recepten en praktische journals waarmee je je eigen proces kunt bijhouden. Je leert om anders te denken, minder vaak en beter te eten, meer en beter te bewegen én dieper en beter te ontspannen. Het is dé gebruikershandleiding met informatie die je eigenlijk op school had moeten leren.

Jouw Reddingsplan

In de cursus Jouw Reddingsplan leer je over de relatie tussen voeding, beweging en ontspanning en welke invloed dat heeft op je immuunsysteem, zenuwstelsel en darmgezondheid. Geen saaie wetenschappelijke kost, maar alles praktisch vertaald om het simpel in je leven te integreren. Je leert bijvoorbeeld welke voeding je hormonen verzwakt en welke voeding een sterke start van de dag geeft. Met lessen van Richard de Leth, Arie Boomsma, Vivian Reijs en Kasper van der Meulen.

Conclusie over de OERsterk cursussen

Welke OERsterk cursus je ook kiest, alle cursussen zijn de moeite waard. Bij OERsterk draait het namelijk om het integreren van kennis, het doorbreken van oude routines en het aanleren van nieuwe gezonde gewoontes. Wil je vooral kennis over gezonde voeding? Dan is Gezond in 4 Weken de beste keuze. Wanneer je juist meer wilt weten over vitaliteit en gezondheid, kies dan voor één van de andere leuke OERsterk cursussen. Je krijgt er zeker geen spijt van!


Veelgestelde vragen over Gezond in 4 Weken

Het OERsterk platform van Richard de Leth heeft verschillende online cursussen en trainingen over voeding en vitaliteit. Hiermee helpt hij samen met andere OERsterk coaches mensen om hun leven positief te veranderen. Dat betekent: gezond eten, meer bewegen en voldoende ontspannen. Uiteindelijk ga jij daardoor beter in je vel zitten en meer genieten van het leven!

Jazeker! Gezond in 4 Weken is een zeer waardevolle aanvulling met verfrissende invalshoeken. De ervaring leert dat je een boek meestal weer in de kast zet. Dan vervaagt ook de kennis weer. Door de combinatie van de video’s, het bonusmateriaal, vragenlijsten en weekmenu’s krijg het onderwerp voeding een veel betere benadering dan alleen een boek. Met Gezond in 4 Weken maak je juist een duurzame keuze.

Jazeker kan dat! Na betaling kun je de voornaam, achternaam en het emailadres invullen van degene aan wie jij Gezind in 4 Weken cadeau wil geven. Hij of zij ontvangt dan via dat emailadres de inloggevens en kan daarmee dan inloggen. Laat het wel even aan die persoon weten, anders wordt het mailtje misschien weggegooid. En dat is natuurlijk eeuwig zonde 🙂

Een aantal recepten van deze voedingscursus zijn vegetarisch. De meeste recepten bevatten echter dierlijke voedingsmiddelen zoals vis, kip en ei. Oersterk Richard de Leth is namelijk van mening dat dierlijke voedingsmiddelen een cruciale rol spelen voor gezondheid. Vandaar dat bijvoorbeeld gevogelte en vis onderdeel zijn van OERsterk voeding.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *