De Wandeltrainer Review [2023] | Jouw Persoonlijke Wandel Coach!


Ben je van plan om meer te gaan wandelen, maar zou je daarbij graag wat begeleiding willen? Of je nu beginner bent of droomt van een lange meerdaagse wandeltocht, bij de Wandeltrainer kun je profiteren van de vele online trainingsmogelijkheden. Ontdek de allerbeste trainingen en praktische wandel tips om jouw doelen te bereiken.

De Wandeltrainer is perfect getimed, aangezien steeds meer mensen behoefte hebben aan een wandeling, streven naar een gezonde conditie en meer en meer verlangen naar momenten van ontspanning. De samenleving is immers al hectisch genoeg. Door regelmatig te wandelen, kun je je lichaam en geest tot rust brengen terwijl je ook nog eens in beweging bent. Het volgen van een wandel trainingsschema kan hierbij enorm behulpzaam zijn. Het geeft je duidelijke richtlijnen, zodat je sneller fit kunt worden.

Maar hoe ziet zo’n wandel schema van De Wandeltrainer er dan precies uit? Voor welke afstanden kun je trainen? En wat mag je allemaal verwachten van de de wandel coach? Op deze vragen wilde ik graag een antwoord, dus ben ik zelf aan de slag gegaan met het meerdaagse wandel schema. In deze Wandeltrainer review deel ik niet alleen de feitelijke informatie, maar vertel ik ook over mijn ervaringen. Dus, lees snel verder!


Wat is De Wandeltrainer precies?

De Wandeltrainer is een online-initiatief met ondersteuning voor iedereen die graag wil beginnen met wandelen of zijn of haar wandelvaardigheden wil verbeteren. Het platform biedt voor verschillende afstanden trainingsschema’s en professionele begeleiding van een wandelcoach om wandeltechniek, uithoudingsvermogen, conditie en spierkracht te verbeteren.

De trainingsschema’s zijn ontworpen voor verschillende niveaus en doelen. Of je nu een beginner bent die net begint met wandelen, of een gevorderde wandelaar die zijn prestaties wil verbeteren, de Wandeltrainer heeft gegarandeerd een schema voor jouw wensen en mogelijkheden. Deze schema’s zijn zorgvuldig samengesteld en helpen je om stap voor stap je wandelafstanden en -intensiteit te verhogen.

Naast de trainingsschema’s en begeleiding van een wandel coach, krijg je bij De Wandeltrainer ook wandel tips over de warming-up en cooling-down oefeningen en het voorkomen van blessures tijdens het wandelen. En je krijgt allerlei suggesties voor mooie wandelroutes en inspiratie om je wandelervaring plezierig en gevarieerd te houden.

Het doel van De Wandeltrainer is om je te ondersteunen en motiveren bij het bereiken van elk wandeldoel. Of je nu wilt afvallen door wandelen, fitter wilt worden of gewoon wilt genieten van de vele voordelen van wandelen, De Wandeltrainer heeft alle middelen en begeleiding om je wandeling naar een hoger niveau te tillen.

Wandel coach van De Wandeltrainer

Laat me je voorstellen aan Wanda Catsman, het gezicht achter De Wandeltrainer. Wanda is gediplomeerd wandel coach bij de Wandeltrainer en tevens oprichter van de website wandawandelt.nl. Na jarenlange ervaring als wandelaar, besloot Wanda dat het tijd was om anderen te helpen. Met dat doel voor ogen heeft ze toen de website dewandeltrainer.nl gelanceerd.

Dat Wanda de juiste persoon is om een dergelijke website te ontwikkelen, daar bestaat geen enkele twijfel over! Ze fungeert letterlijk als een wandelende encyclopedie op het gebied van wandelen. Je voelt haar passie voor wandelen en haar vermogen om anderen te begeleiden. Of je nu op zoek bent naar tips, advies over trainingsschema’s of inspiratie voor je volgende wandelavontuur, zij heeft de kennis en ervaring om je verder te helpen.

Wanda’s toewijding aan haar vak en haar passie voor wandelen maken haar niet alleen erg inspirerend, maar ook zeer betrouwbaar. Ze is goed uitgerust om je te helpen bij het bereiken van je wandeldoelen en bij het begeleiden van je wandelreis. Met Wanda Catsman als wandel coach ben je gegarandeerd van een onvergetelijke wandel ervaring!

De Wandeltrainer

Alle wandeltrainingen van De Wandeltrainer!

Bij De Wandeltrainer kun je profiteren van een breed scala aan online wandeltrainingen. Er zijn verschillende trainingsprogramma’s beschikbaar die specifiek gericht zijn op wandelen. In het wandeltrainingen overzicht vind je een diverse selectie van de schema’s die De Wandeltrainer aanbiedt. Het is aan jou om te bepalen welk wandel schema het beste bij jouw voorkeuren en doelen past.

Ik wil je echter één belangrijk advies geven: begin rustig aan. Als je al nog nooit of niet vaak langere afstanden hebt gewandeld, is het niet verstandig om direct een wandeling van 20 kilometer te maken. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om (weer) in vorm te komen en je wandelconditie geleidelijk op te bouwen. Begin met kortere afstanden en verhoog geleidelijk de afstand naarmate je lichaam sterker en gewend raakt aan het wandelen. Dit helpt om blessures te voorkomen en maximaal te genieten van je wandeling.

Bij De Wandeltrainer kun je rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning, zodat je op een verantwoorde en veilige manier kunt wandelen. Door een wandel trainingsschema te kiezen dat past bij jouw niveau en doelen, kun je stap voor stap toe werken aan het verbeteren van je wandelvaardigheden en het vergroten van je uithoudingsvermogen. Dus, onthoud: neem de tijd, bouw het geleidelijk op en geniet van het proces terwijl je jezelf uitdaagt en nieuwe wandeldoelen bereikt.

Online wandeltraining voor beginners

Wil je graag meer gaan wandelen, maar lukt het je niet om van de bank af te komen? Of weet je niet waar je precies moet beginnen? De wandeltraining voor beginners is speciaal ontworpen voor de beginnende wandelaar. De wandel trainingsschema’s bestaan uit drie wandelingen die je verspreid over de week gaat maken. Iedere week komt er een nieuw trainingsschema voor je beschikbaar in de online omgeving. Daarnaast krijg je handige wandel tips en advies om je wandeltechniek te verbeteren en blessures te voorkomen. Overigens krijg je die tips en adviezen bij elke training.

Online wandeltraining 10 km en 20 km

Ben je juist op zoek is naar wat meer uitdaging en wil je graag ‘verder’ wil wandelen? Dan raad ik de wandeltraining 10km of 20km aan. De wandeltraining 10km is opgebouwd uit tien trainingsschema’s met ieder drie wandelingen die je verspreid over de week gaat maken; twee wandelingen van een uur en één wandeling die opbouwt naar 10km. Met de wandeltraining 20 km vergroot je je wandelafstand van 10km naar 20km. Je ontvangt een wandel schema met drie wandelingen die je verspreid over de week gaat maken, dit zijn twee wandelingen van een uur en een lange wandeling die opbouwt naar 20km. Zo is het makkelijk in te passen in een drukke werkweek.

Online wandeltraining meerdaagse tocht

Heb je de smaak van het wandelen te pakken en droom je ervan om een mooie wandeltocht te gaan maken? De meerdaagse wandeltraining is bedoeld voor iedereen die een meerdaagse wandeltocht wil gaan maken. In 20 weken train je naar een meerdaagse tocht van 20 tot 25 kilometer per dag. Ook dit wandel trainingsschema bestaat uit twee wandelingen van een uur en één lange wandeling die opbouwt in kilometers. In week 16 en week 20 wandel je dan een wandel 2 daagse, of wandel 3 daagse als je wilt. Dan ben je optimaal voorbereid voor een lange wandeltocht van meerdere dagen achter elkaar.

Sluit je aan bij de online community

Als je besluit om aan de slag te gaan met één van de wandeltrainingen, dan heb je vrijblijvend de mogelijkheid om jezelf aan te melden bij de online Community van De Wandeltrainer. Daar komen deelnemers samen om ervaringen met elkaar uit te wisselen en elkaar te inspireren en te ondersteunen. Door je aan te sluiten bij deze community krijg je de kans om in contact te komen met andere wandelliefhebbers van verschillende niveaus en met diverse achtergronden.

In de community kun je ook deelnemen aan het discussieforum en jezelf aansluiten bij groepen waar je vragen kunt stellen en wandel tips kunt krijgen over de verschillende aspecten van wandelen. Dit geeft je de gelegenheid om te leren van anderen, nieuwe wandelroutes te ontdekken en te profiteren van de expertise van ervaren wandelaars. Daarnaast kun je binnen de community natuurlijk ook zelf verhalen en foto’s delen van je eigen wandelavonturen.

Kortom, door je aan te sluiten bij de wandeltraining community van De Wandeltrainer krijg je toegang tot een levendige en ondersteunende gemeenschap van wandelliefhebbers. Je kunt er anderen ontmoeten en kennis en inspiratie opdoen om je eigen wandelervaring verrijken, of zelf delen om anderen te helpen. Voor meer gedetailleerde informatie, of om deel te nemen, raad ik je aan om de website van De Wandeltrainer te bezoeken.

Wandeltrainer 10 km

Kies een pakket dat bij je past!

Ben je inmiddels enthousiast geworden? Dan kan ik me voorstellen dat je nu ook wilt weten hoe je kan deelnemen. Dat werkt echt super simpel, want je kan per training uit verschillende begeleidingspakketten kiezen Je hebt de keuze om volledig zelfstandig te trainen, zelfstandig te trainen met online begeleiding via de community of zelfstandig te trainen met persoonlijke begeleiding. Welk pakket je ook kiest, je krijgt bij elk pakket een heel jaar gratis toegang tot alle live webinars en verschillende eerder opgenomen webinars. Weet je niet zeker welk pakket het beste bij je past? Plan dan eerst een gratis adviesgesprek in met de wandel coach van De Wandeltrainer.

Gratis bij De Wandeltrainer

Naast de betaalde wandeltrainingen, heeft De Wandeltrainer ook gratis mogelijkheden. Download het gratis e-book Starten met wandelen, vraag een gratis proefles aan en ontvang een trainingsschema voor één week of neem een kijkje op de blogpagina met gratis artikelen. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met De Wandeltrainer en aftasten of het iets voor jou is. Doe er vooral je voordeel mee, want ook deze gratis mogelijkheden zijn heel waardevol en helpen om je wandeldoelen te behalen.

Wandeltrainer ervaringen van deelnemers

Mocht je nog twijfelen over De Wandeltrainer, dan brengen de volgende Wandeltrainer reviews daar gegarandeerd verandering in. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat er niet heel veel Wandeltrainer ervaringen te vinden zijn. Maar de reviews die er zijn, zijn allemaal positief!

“Ik heb met veel plezier de 10 km wandeltraining bij Wanda gevolgd. Ik vond de opbouw van de trainingen goed te doen en ik heb ook echt iets aan haar tips gehad. Elke week een nieuw schema was voor mij een goede stok achter de deur. Ik heb het plezier in wandelen herontdekt en kan er nu ook echt van genieten. Ik voel me inmiddels bijna een echte pro. Wanda: heel hartelijk bedankt voor zoveel wandelplezier.”, vertelt Janet

Judith schrijft in haar Wandeltrainer review: “gisteravond heb ik de 1 op 1 wandelclinic gevolgd. Wat een toffe ervaring. Wanda neemt uitvoerig de tijd om erachter te komen waar de pijntjes en kwaaltjes zitten. Verder beoordeelt ze je huidige manier van lopen en legt vervolgens zeer duidelijk uit welke aanpassingen je kunt doorvoeren in jou manier van wandelen. Ik raad deze clinic daarom iedereen aan. Het was ontspannen, gezellig en heel leerzaam.”

En volgens Vera heeft haar wandel opbouw schema enorm geholpen om conditie op te bouwen voor de Camino: “het trainingsschema heeft mij goed geholpen om mijn conditie geleidelijk op te bouwen, met een duidelijke uitleg en opbouw naar een langere wandelafstand. Hiermee werkte ik toe naar het uitlopen van de Camino, waarbij ik gemiddeld 20 kilometer per dag liep. Ik heb het trainingsschema goed vol kunnen houden, daarbij voelde ik mij iedere week sterker en fitter worden. Het vertrouwen om de Camino conditioneel vol te houden steeg iedere week verder.”

De Wandeltrainer logo

Persoonlijke ervaring met de meerdaagse training

In februari 2021 ben ik begonnen met de online meerdaagse wandeltraining. Naast het schrijven van deze Wandeltrainer review, was mijn motivatie het bewandelen van het Pieterpad. Ik wilde ervoor zorgen dat mijn conditie optimaal was en dat ik goed voorbereid aan deze wandel uitdaging kon beginnen. Het wandel schema van De Wandeltrainer heeft me hier ontzettend mee geholpen!

Het trainingsschema dat ik volgde, bestond uit drie sessies per week. Ik deed op twee dagen een training van een uur en op één dag een lange duurtraining. De trainingen wisselden elkaar goed af tussen intervaltrainingen en specifieke wandel training, waardoor ik zowel conditie als kracht opbouwde. En doordat alle trainingen leuk en afwisselend waren, waren ze heel goed vol te houden.

Wat ik persoonlijk heel waardevol vind bij De Wandeltrainer, is de online community. Daar had ik namelijk de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Zo kreeg ik waardevolle tips van ervaren wandelaars, zoals hoe ik mijn voeten het beste kon verzorgen voor een wandeling. Dit heeft zeker geholpen om blaren te voorkomen.

Sinds ik de training heb afgerond, merk ik duidelijk dat mijn wandeltechniek is verbeterd. Tijdens lange wandelingen heb ik nu veel minder last van mijn voeten, kuiten en knieën. Terwijl ik daar voorheen altijd problemen mee had. Dus, je begrijpt dat mijn ervaring met De Wandeltrainer positief is. Ik ben Wanda dankbaar voor de begeleiding die ik heb ontvangen. En het Pieterpad, dat heb ik inmiddels uitgelopen!

Wandel je fit met De Wandeltrainer!

Dat De Wandeltrainer een goede keuze is, dat mag volgens mij wel duidelijk zijn. Ik vat graag nog even voor je samen waarom juist dit bedrijf de beste wandeltrainingen aanbiedt – en waarom jij er na het lezen van dit artikel hoogstwaarschijnlijk ook mee aan de slag wil.

Los van het feit dat wandel coach Wanda veel kennis en ervaring heeft, zijn de wandel trainingen van De Wandeltrainer leuk, uitdagend en afwisselden. Voor elk niveau en doel is een training beschikbaar, zoals een training voor beginners, trainingen van 10 km en 20 km en een meerdaagse wandeltraining. En verder biedt dit platform alles om gemakkelijker te wandelen: van waardevol wandel tips tot advies over de juiste wandeltechnieken, warming-up en cooling-down oefeningen, en blessurepreventie.

Kortom, wandel je fit met en ontdek de vele voordelen van dit online platform. Laat je door Wanda begeleiden op je wandelreis, motiveer jezelf met de ondersteuning uit de online community en geniet van de wandeltrainingen. Geef jezelf een wandel cadeau en wordt de wandelaar die je wilt zijn met De Wandeltrainer van Wanda Catsman!

Wandel tips voor de beste wandelervaring

Hoewel je bij De Wandeltrainer goede begeleiding krijgt, raad ik je ook aan om met de volgende wandel tips aan de slag te gaan. Dat maakt de trainingen namelijk nóg leuker en makkelijker en zorgt ervoor dat je het maximale eruit haalt!

  • Stel een doel. Voordat je begint met (verder) wandelen, is het belangrijk om een doel te stellen. Wat wil je bereiken met wandelen? Wil je werken aan je conditie, gewicht verliezen, stress verminderen of gewoon genieten van de natuur? Het stellen van een doel zal je motiveren en helpen bij het plannen van je wandelactiviteiten. Zorg ervoor dat je doel realistisch en haalbaar is, zodat je gemotiveerd blijft tijdens je wandelreis.
  • Plan je wandelactiviteiten. Maak een planning voor je wandelactiviteiten. Bepaal hoe vaak je wilt wandelen, bijvoorbeeld drie keer per week, en kies de dagen en tijden die het beste in je wandel schema passen. Maak van wandelen een vaste routine, zoals een gewoonte eten en slapen.
  • Schaf comfortabele wandelschoenen aan. Goede wandelschoenen zijn essentieel om comfortabel en zonder pijn te kunnen wandelen. Kies wandelschoenen die goed passen, goede ondersteuning bieden aan je voeten en geschikt zijn voor het terrein waarop je gaat wandelen. Ga naar een gespecialiseerde winkel waar je professioneel advies kunt krijgen en verschillende modellen kunt uitproberen.
  • Begin met een warming-up. Voordat je begint met wandelen, is het belangrijk om je spieren op te warmen. Doe enkele eenvoudige opwarmingsoefeningen, zoals beenzwaaien, knieheffen, enkeldraaiingen en armzwaaien. Dit helpt blessures te voorkomen en je lichaam voor te bereiden op de activiteit.
  • Kies je wandelomgeving. Er zijn talloze wandelmogelijkheden, zoals parken, natuurgebieden, wandelpaden en zelfs gewoon wandelen in je buurt. Kies een wandelroute die past bij je interesses en fitnessniveau. Als beginner kun je beginnen met eenvoudige en vlakke routes en geleidelijk aan uitdagender terrein verkennen. Variatie in je wandelomgeving kan het leuk en uitdagend houden.
  • Luister naar je lichaam. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren tijdens het wandelen. Let op eventuele pijntjes, vermoeidheid of ongemak. Als je last hebt van pijn, neem dan rust en raadpleeg een professional als de pijn aanhoudt. Wees niet te streng voor jezelf en geef je lichaam de tijd om te herstellen en sterker te worden.
  • Blijf gehydrateerd. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens het wandelen, vooral op warme dagen. Neem altijd een waterfles mee en drink regelmatig kleine slokjes om gehydrateerd te blijven. Een goede hydratatie is belangrijk voor je algehele gezondheid en prestaties tijdens het wandelen.
  • Gebruik geschikte kleding en bescherming. Draag comfortabele kleding die geschikt is voor het weer en de omstandigheden waarin je wandelt. Draag lagen zodat je je kunt aanpassen aan temperatuurveranderingen. En vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen, een hoed of pet te dragen en jezelf te beschermen tegen de zon.
  • Maak het leuk en plezierig. Wandelen kan een plezierige activiteit zijn als je het leuk maakt. Luister naar muziek, een podcast of een audioboek tijdens het wandelen. Of nodig een vriend of familielid uit om samen te wandelen en maak er een sociale activiteit van. Observeer de natuur om je heen, geniet van de omgeving en gebruik wandelen als een moment om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

Onthoud dat je altijd en overal kan wandelen en dat je er geen dure apparatuur voor nodig hebt. Het allerbelangrijkste is om te beginnen en geleidelijk je wandelervaring (verder) op te bouwen. Luister naar je lichaam, wees geduldig en geniet van de voordelen.


Veelgestelde vragen over de Wandeltrainer

Hier is een korter wandel schema dat je kunt volgen:

Week 1: Begin met wandelen gedurende 20-30 minuten per dag op een gematigd tempo. Probeer elke dag te wandelen of plan minstens 3-4 wandeldagen per week.

Week 2: Verhoog de duur van je wandelingen tot 30-45 minuten per dag. Voeg een of twee dagen per week toe waarop je iets intensiever wandelt, bijvoorbeeld door wat sneller te lopen of heuvels op te zoeken.

Week 3: Verhoog de duur van je wandelingen tot 45-60 minuten per dag. Blijf de intensiteit variëren door af en toe intervaltrainingen toe te voegen.

Week 4: Probeer minimaal 60 minuten per dag te wandelen. Voeg meer uitdaging toe door routes te kiezen met verschillende soorten terrein, zoals heuvels, trappen of onverharde paden.

Onthoud dat dit slechts een voorbeeldschema is en dat je het kunt aanpassen aan je eigen behoeften en beschikbare tijd. Het belangrijkste is om regelmatig te blijven wandelen en geleidelijk aan de duur en intensiteit op te bouwen. En bovenal, geniet van je wandelingen!

Je kan zeker door een wandel app afvallen! Met een wandel app kun je je wandelingen bijhouden, je voortgang monitoren en blijf je gemotiveerd. Maar let op: hoewel een wandelapp een handig hulpmiddel is, is het belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies ook afhankelijk is van andere factoren, zoals een gezond dieet en levensstijlaanpassingen. Raadpleeg eventueel een professional die je kan helpen bij het opstellen van een geschikt afslankplan.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *