Yoga Stap voor Stap Review [2023] | Cursus Yoga voor Beginners!


Yoga heeft echt ontzettend veel voordelen. Gelukkig vinden de meeste mensen het al lang geen zweverige activiteit meer. De wetenschap heeft ook al ruimschoots bewezen dat het werkt en dat het heel goed voor is voor je gezondheid. Ben je nog niet zo bekend met yoga en wil je het graag leren? Dan zijn er allerlei interessante mogelijkheden, zoals een cursus yoga voor beginners waarin je alle basishoudingen aanleert.

De cursus Yoga Stap voor Stap van de Happy With Yoga Academy is zo’n yoga voor beginners cursus. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker deze review, want ik vertel je er alles over. Ik geef je verder ook nog verschillende tips waarmee je yoga zo aangenaam en eenvoudig mogelijk maakt. Wacht dus niet langer en ontdek of deze cursus ook aan jouw behoeften voldoet!


Yoga Stap voor Stap

Yoga stap voor stap leren? Volg deze cursus!

Wil je beginnen met yoga, maar loop je nog tegen een aantal obstakels aan? Heb je een druk leven en weinig tijd om naar een yogastudio te gaan? Ben je bang dat je niet lenig genoeg bent en durf je geen fysieke les binnen te stappen met mensen die al jarenlang aan yoga doen? Ben je al een tijdje geïnteresseerd in yoga, maar wil je eerst zeker weten of yoga wel echt iets voor je is? Volg dan de online cursus Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga.

Met Yoga Stap voor Stap leer je namelijk een goede basis. Dat betekent niet zomaar wat doen, maar echt voelen wat een bepaalde houding of techniek met je doet. Ook maak je kennis met de yogafilosofie, om je een stukje achtergrond mee te geven. Yoga is namelijk veel meer dan slechts een aantal houdingen om leniger te worden.

Bovendien is online yoga de perfecte manier om te testen of je yoga écht leuk vindt. Je kunt lessen volgen op de momenten als het jou uitkomt, de lessen zo vaak volgen als je wilt en zelfs op pauze zetten of terugspoelen als je het even niet begrijpt. Oftewel: je leert yoga stap voor stap waar en wanneer jij dat wilt!

Yoga voor beginners tips

De beginnerscursus Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga is ideaal om yoga te leren vanaf de basis. Daarover zometeen meer, want ik wil je eerst een aantal tips meegeven. Op het moment dat je hiermee namelijk aan de slag gaat, maak je yoga nóg leuker en haal je uiteindelijk ook meer uit deze cursus.

Tip #1: doe een warming up

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een warming-up te doen voor je yogasessie. Daarmee warm je namelijk je lichaam op en voorkom je uiteindelijk vervelende blessures. Yogahoudingen zijn vaak diepe rekoefeningen waar je spieren aan moet wennen. Als je daar niet op voorbereid bent, loop je het risico dat je last krijgt van verrekking.

Bereid je lichaam voor op inspannende trainingen door voor je yogasessie een reeks oefeningen te doen (ook al is het een sessie met een lage inspanning). Doe tenminste 5 minuten van tevoren opwarmingsoefeningen, zodat je lichaam goed is opgewarmd. Bij de cursus Yoga Stap voor Stap krijg je sowieso specifieke oefeningen om op te warmen voor de langere sessies.

Tip #2: draag ‘makkelijke’ kleding

Om je yogasessie lekker comfortabel te maken, kun je het beste makkelijk zittende kleding dragen. Er zijn richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleding. Draag niet te strakke kleding, maar ook weer niet te losse. In losse kleding raak je namelijk verstrikt tijdens de uitvoering van bepaalde houdingen, zoals bij de down dog.

Vaak wordt door vrouwen een legging met hoge taille aanbevolen. Daarom is het voor vrouwen aan te raden om een legging en een tanktop te dragen tijdens een yogasessie. Voor mannen volstaat een korte broek en t-shirt. Doe ook je sokken uit voordat je aan de sessie begint, want yoga wordt meestal op blote voeten gedaan.

Tip #3: eet niet teveel (voor een sessie)

Yoga doen terwijl je een volle maag hebt, kan je tijdens de sessie misselijk maken. Daarom kun je beter niet eten vlak voordat je een sessie doet. Sterker nog: eet anderhalf tot twee uur voordat je je yogasessie gaat doen helemaal niet of slechts een hele lichte snack. Het is natuurlijk geen ramp als je het wel doet, maar dan kun je daar wel wat hinder van ondervinden.

Overigens is yoga met een lege maag ook geen goed idee, want yoga is een vorm van bewegen en kost je energie. En je hebt nou eenmaal energie nodig om goed te kunnen bewegen. Het is dus voor jezelf even zoeken naar het beste moment om te eten. Je kunt het een handje noten of een bakje met yoghurt en wat fruit nemen.

Yoga voor beginners

Tip #4: Zet je mobiel uit tijdens je sessie

Yoga is vooral bedoeld om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en te ontstressen van de dag. Of juist om dag ontspannen te beginnen. Wat je dan niet kunt gebruiken is je smartphone. En zeker als je een beginnerscursus volgt wil je voorkomen dat je gestoord wordt door allerlei appjes of trilgeluiden.

Je wilt jezelf loskoppelen van de buitenwereld om volledig tot ontspanning te komen. En dat lukt natuurlijk niet als je nog in verbinding staat met de hectiek van de dag. Bewapen jezelf tijdens een yogasessie alleen met een flesje water, een yogamat en eventueel een handdoek om je zweet mee af te vegen. Laat je smartphone achterwege.

Tip #5: maak gebruik van goed materiaal

Goed materiaal is het halve werk. Dat geldt in principe voor alles, maar zeker wanneer je deze cursus yoga voor beginners volgt. Wanneer je namelijk een aangename kennismaking hebt met yoga, is er ook een grotere kans dat je het leuk vindt en dat het uiteindelijk een onderdeel van je dagelijkse leven wordt.

Ik raad je sowieso aan om te investeren in een goede yogamat, om je yogasessie aangenaam te maken en ook om blessures te voorkomen. Daarnaast kun je eventueel draagbare yogablokken aanschaffen. Dit zijn blokken van schuim of kurk die je kunt gebruiken als verlengstuk van je armen. Maar je kunt ze ook gebruiken als ondersteuning voor je hoofd, rug en heupen. Sommige houdingen worden daardoor prettiger.

Tip #6: weet wat je kunt verwachten

Als je een nieuwe activiteit probeert, dan is dat vaak best spannend. Dat geldt natuurlijk ook voor het volgen van een cursus yoga voor beginners. Het mag ook spannend zijn, maar natuurlijk niet zenuwslopend. Door jezelf vooraf goed te oriënteren en voor te bereiden op de lessen, wordt je er uiteindelijk beter in en wordt het routine.

Vaak legt de yoga instructeur tijdens het begin van de les de nadruk op je ademhaling. Dat draagt namelijk bij aan focus en energie voor het uitvoeren van de verschillende houdingen. Daarna voer je daadwerkelijk de houdingen uit, waarbij je meestal van liggende naar staande en zittende houdingen gaat.

Iedere yogales eindigt meestal liggend, een paar minuten met je ogen dicht op je yoga mat. Door deze houding ontspant je lichaam en ademhaling, zodat je de effecten van de les van zojuist nog beter zult ervaren. Dan zal de instructeur voor je buigen en je bedanken met het woord ‘Namaste’. Daarmee bedankt hij je voor het volgen van de les.

Tip #7: luister naar je lichaam

Het is niet erg als je wat spierpijn hebt na een yogasessie of als je een houding doet die je niet gewend bent. Niet alle houdingen zullen in het begin ontspannen of comfortabel aanvoelen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het pijn doet. Pas de houding daarom aan als het (veel) pijn doet.

Je adem kan ook een graadmeter zijn voor pijn of een oncomfortabel gevoel. Als je tijdens een bepaalde houding merkt dat je niet meer rustig en diep kan ademhalen, kom dan langzaam terug uit de houding en maak het wat minder zwaar. Verder is het goed om te realiseren dat niet iedere dag hetzelfde is, dus morgen of volgende week kan het heel anders aanvoelen.

In de cursus Yoga Stap voor Stap krijg je gerichte tips om te differentiëren, zodat je alle oefeningen en houdingen makkelijker kunt maken. Wil je beginnen met yoga? En wil je graag professionele begeleiding? Laat jezelf dan begeleiden door de yoga instructeurs van Happy With Yoga!

Yoga Stap voor Stap review: waaruit bestaat deze cursus?

Yoga Stap voor Stap is een professionele cursus yoga voor beginners en licht gevorderden waarmee je alle basishoudingen en technieken van yoga leert. Door Yoga Stap voor Stap kun je dat helemaal in jouw tempo doen en lekker thuis in je eigen vertrouwde omgeving. Deze cursus is daar speciaal voor ontwikkeld.

In Yoga Stap voor Stap wordt je volledig bij de hand genomen. Alle houdingen worden tot in detail uitgelegd en voorgedaan, zodat jij vanuit je woon- of slaapkamer kunt meedoen. Het is een ideale cursus om te beginnen met yoga thuis, maar niet precies weet hoe je moet beginnen. Of voor als je geen tijd hebt om yogalessen in een yogastudio te volgen. Handig, toch?

Inhoud van de cursus

Vraag je jezelf af wat je zoal kunt verwachten van de cursus Yoga Stap voor stap? In deze cursus krijg je in elk geval allerlei interessante video’s met oefeningen, een ebook met alle basishoudingen en losse sessies yoga voor als je even geen tijd hebt om een volledige les te volgen. En er is ook een bonusmodule, die gaat over de yoga filosofie. Dat is namelijk belangrijk om yoga beter te begrijpen.

Video’s met houdingen en oefeningen

Je krijgt bij Yoga Stap voor Stap 9 yogalessen van ongeveer een uur waarin alle basishoudingen en oefeningen worden uitgelegd en voorgedaan. Alle lessen kun je zo vaak bekijken als je wilt, of terugspoelen en pauzeren als iets niet helemaal duidelijk is. Je kunt de houdingen dus in alle rust bestuderen.

Daarnaast ga je aan de slag met zowel houdingen die je flexibiliteit verbeteren, als houdingen die je lichaam sterker maken. Oftewel: de ideale combinatie voor een krachtig en gezond lichaam. Iedere les eindigt met een ontspannen oefeningen en een korte meditatie om de uitwerking van de les goed te voelen en je gedachten te kalmeren.

Ebook met de 25 belangrijkste houdingen

Daarbij krijg je ook een handig ebook met de 25 allerbelangrijkste yogahoudingen. Iedere houding is voorzien van een foto van de uitvoering, een uitgebreide uitleg met de voordelen van de betreffende houding en er worden suggesties gedaan voor eventuele aanpassingen om het makkelijker of juist uitdagender te maken. Begrijp je iets niet? Of loop je vast tijdens de uitvoering van een bepaalde houding? Dan kun je altijd een mailtje sturen. Bij Happy With Yoga staan ze namelijk altijd klaar om je te helpen.

BONUS: video’s over ademhaling, tijd & discipline

Deze bonus met video’s voor het verbeteren van je ademhaling, omgaan met tijd en discipline vinden voor yoga is een bonus die normaal gesproken €27 kost, maar die je er momenteel gratis bij krijgt. Tenminste, als je met de cursus Yoga Stap voor Stap start. Deze onderdelen zijn namelijk erg belangrijk om yoga goed te kunnen beoefenen.

Je leert onder andere op de juiste manier ademhalen, zodat je tijdens een yogasessie volledig ontspannen bent. Veel mensen ademen namelijk op de verkeerde manier, wat voor stress kan zorgen. Wanneer je controle hebt over je adem, heb je meer kracht en uithoudingsvermogen en kun je beter focussen en ontspannen. Wanneer je dat eenmaal onder de knie hebt, leer je om je ademhaling te linken aan de bewegingen. Dat zorgt ervoor dat je je adem goed door je lichaam laat stromen en dat je minder spanningen voelt in je nek, schouders en onderrug.

De video’s over tijd en discipline zijn bedoeld om yoga beter te integreren in je dagelijkse leven. We hebben allemaal wel eens een excuus om iets niet te doen, bijvoorbeeld door te weinig tijd of omdat je geen zin hebt. Je leert door hoe je daarmee omgaat, zodat je jezelf niet (meer) verschuilt achter je excuses. Dus je hebt er ook echt iets aan in je dagelijkse leven.

Aansluiten bij Community (optioneel)

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je jezelf ook gratis aansluiten bij de Community van Happy With Yoga. Wanneer je dat leuk vindt tenminste, want dit hoeft natuurlijk niet. In deze groep zitten andere Yoga Stap voor Stap cursisten die elkaar helpen met vragen en problemen en elkaar blijven motiveren en enthousiasmeren. Er is een besloten Facebookgroep en een speciaal ledengedeelte voor deelnemers van de cursus.

Yoga Stap voor Stap cursus yoga voor beginners

Is Yoga Stap voor Stap iets voor jou?

Deze cursus yoga voor beginners is ontwikkeld voor iedereen die de basis van yoga beter onder de knie wil krijgen. De cursus is dus ook geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met yoga. Ben jij degene die tot de doelgroep van Yoga Stap voor Stap hoort? Als je eenmaal tot hier gelezen hebt, durf ik wel te vertellen dat deze cursus geschikt is voor jou.

Het is een cursus voor zowel mannen als vrouwen. Vanwege de vele voordelen die yoga heeft, gaan ook steeds meer mannen deze cursus volgen. Sterker nog: deze cursus van Happy With Yoga heeft de afgelopen jaren al meer dan 4500 levens veranderd. Jij kunt de volgende zijn die hier de vruchten van plukt!

Herken jij jezelf hierin?

  • Ben je een beginner en wil je vanuit huis yoga stap voor stap aanleren?
  • Heb je al enige ervaring met yoga, maar nog niet alle basishoudingen onder de knie?
  • Zoek je een manier om yoga beter in je leven te integreren?
  • Zit je op sommige momenten niet lekker in je vel?
  • Wil je leren hoe je ademhaling kracht en ontspanning geeft?
  • Wil je minder stress en een betere balans in het leven?
  • Heb je geen tijd om naar een fysieke les in een yogastudio te gaan?

Dan is de cursus Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga absoluut geschikt voor jou!

Waarom beginnen met Yoga Stap voor Stap?

Benieuwd naar wat deze cursus je gaat opleveren? Dit zijn een aantal dingen die je zult ervaren:

✅ Lichamelijke pijntjes verminderen of trekken helemaal weg;

✅ Klachten aan je rug, nek en schouders verminderen of trekken helemaal weg;

✅ Meer energie overdag en een verbeterde slaapkwaliteit;

✅ Beter in staat om gezonde keuzes en bewuste keuzes te maken;

✅ Minder last van (chronische) stress en beter in balans;

✅ Gezonder, gelukkiger en lekkerder in je vel.

Yoga Stap voor Stap ervaringen van deelnemers

Veel mensen hebben een goede ervaring met Yoga Stap voor Stap. Dat is niet alleen te zien aan het aantal deelnemers die deze yoga cursus voor beginners hebben gevolgd, maar ook aan het aantal positieve reviews op de website. Deelnemers voelen zich beter in hun vel zitten, hebben minder last van stress en hebben meer energie.

“Ik wist dat yoga goed kan helpen tegen stress, irritaties, slecht slapen, weinig energie en onverklaarbare pijntjes in je lichaam, maar ik miste een stappenplan om er serieus mee aan de slag te gaan. De yoga cursus voor beginners Yoga Stap voor Stap heeft me daar enorm bij geholpen.”

Marleen (deelnemer Yoga Stap voor Stap)

Ik heb mezelf beloofd dat ik alles zou doen om me goed te voelen, dus gezonde eten, yoga en meditatie. Alle ingrediënten die ik denk nodig te hebben. De cursus Yoga Stap voor Stap sluit daar goed bij aan. Ik vind het ontzettend fijn, duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Ik ben er echt heel blij mee!”

Ingrid (deelnemer Yoga Stap voor Stap)

“Ik geniet van de lessen. Er zitten soms wel enkele pittige oefeningen tussen, maar dat helpt me juist om sterker te worden. Ik vind het vooral fijn dat er in de cursus zoveel aandacht wordt besteed aan de ademhaling. Ik kijk nu al uit naar de volgende lessen.”

Magda (deelnemer Yoga Stap voor Stap)
Yoga Stap voor Stap cursus Happy With Yoga

Over Happy With Yoga

Happy With Yoga is een online yoga platform waar de traditionele yoga in een modern jasje is gestoken. Het een soort ‘Netflix voor yoga’ waar je allerlei laagdrempelige cursussen yoga vindt die je helpen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Daarom is een yoga beginnerscursus zoals deze ontzettend waardevol.

Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart, de bedenkers van deze cursus, zeggen op hun website: “veel mensen die beginnen met yoga hebben het gevoel dat ze een beetje in het diepe gegooid worden. Ze moeten direct meedoen met een yogales tussen mensen die hier vaak al jarenlang mee bezig zijn. Dit kan vaak verwarrend, vreemd en frustrerend zijn.”

Rolf zegt daar verder nog over: “Yoga Stap voor Stap is precies het programma dat wij hadden willen volgen toen we jaren geleden Yoga wilden aanleren. Helaas was dit er toen niet. Daarom hebben we het nu zelf gemaakt. Yoga Stap voor Stap geeft je de juiste basis en het maakt Yoga voor iedereen toegankelijk.”

Rolf en Melanie willen je écht verder helpen. Wil je meer weten over hun missie? Lees dan ook mijn uitgebreide Happy With Yoga review.

Wat kost de cursus Yoga Stap voor Stap?

Ben je klaar om je leven (meer) in te richten met yoga? Deze cursus yoga voor beginners is niet alleen behapbaar en praktisch, maar ook nog eens goed betaalbaar! Je zou het misschien niet denken, maar voor een klein bedrag kun je aan de slag met deze cursus en yoga stap voor stap leren. Veilig thuis in je eigen vertrouwde omgeving.

Je betaalt slechts 57 euro inclusief BTW, terwijl de cursus een waarde heeft van 158 euro. Dus je ontvangt een hele mooie korting. Daarbij krijg je ook nog een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, zodat je de cursus eerst mag uitproberen. Is het uiteindelijk toch niets voor jou? Stuur dan gewoon een mailtje naar Happy With Yoga en je geld wordt netjes teruggestort op je rekening.

Als je daarover nadenkt, dat je korting krijgt en weinig risico loopt, dan is er eigenlijk geen reden om niet te starten met Yoga Stap voor Stap. Ik zeg: ga gewoon aan de slag. Ik weet vrijwel zeker dat je er geen spijt van krijgt. En krijg je dat wel, dan vraag gewoon je geld weer terug!.


Veelgestelde vragen over Yoga Stap voor Stap

Nou, gewoon door ermee aan de slag te gaan. Je ervaart snel genoeg wat Yoga Stap voor Stap doet met je lichaam en geest. Maar misschien stelt dit je gerust: de cursus Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga is onder andere bekend van  Metro, de Hartstichting, Happinez, Women’s Health, Metro, Zalando, Yoga International en Yogakleding Online.

Je houdt je hele leven lang toegang tot de cursus Yoga Stap voor Stap. Dat geldt overigens voor alle cursussen die je bij Happy With Yoga aanschaft, tenzij anders staat aangegeven. In principe worden er nooi cursussen verwijderd. Maar mocht dat toch ooit gebeuren, dan krijg je dat tijdig van Happy With Yoga te horen. Je kunt dus sowieso de cursus nog afronden voordat deze offline gaat. De e-mails kun je altijd bewaren in je mailbox. Dus dat deel van de cursus blijft sowieso altijd toegankelijk, als je dat wilt.

Jazeker! Het is absoluut mogelijk om op alle apparaten in te loggen in je Happy With Yoga account. Daar vind je dan de volledige inhoud van de cursus Yoga Stap voor Stap. En dat geldt ook voor je e-mail natuurlijk, waar je dagelijks inspiratie, tips en oefeningen ontvangt. Wanneer je eenmaal bent ingelogd kun je de inhoud zo vaak bekijken als je maar wilt. Daardoor kun je alles op je eigen tempo volgen en je alle theorie eigen maken. Oefening baart kunst!

Yoga is heel laagdrempelig. In principe kun je de cursus altijd volgen, maar het is wel verstandig om eerst een arts te raadplegen als je twijfelt. Die kan je adviseren over wat je wel en beter niet kunt doen in jouw specifieke situatie. Afhankelijk van de aard van je klachten en de oefeningen in deze yoga voor beginners cursus, kan samen worden besloten of het wel of niet verstandig is.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *