Zonnevlecht Opleidingen Review [2023] | Specialist in Massage Opleidingen!


Loop jij al een tijdje rond met het idee om een massage opleiding te volgen bij Zonnevlecht Opleidingen? Dat is een uitstekend idee! Deze opleider is namelijk al meer dan 20 jaar erkend en heeft een zeer interessant en ruim aanbod opleidingen. In dit artikel maak je kennis met dé specialist in massage opleidingen: Zonnevlecht Opleidingen! Is je interesse gewekt? Laten we dan snel beginnen.


Zonnevlecht Opleidingen online

Waarom überhaupt een massage opleiding volgen?

Als je er nog niet helemaal van overtuigd bent om een massage opleiding te volgen bij Zonnevlecht Opleidingen, dan ben je dat na het lezen van deze redenen ongetwijfeld wel. Er zitten namelijk allerlei potentiële voordelen aan het behalen van zo’n opleiding. Ik heb de belangrijkste voor je op een rij gezet. Lees maar mee. 

1. Direct na je massage opleiding aan het werk

Als je ervoor kiest om een massage opleiding te volgen, word je perfect voorbereid op de praktijk. En zeker als je een opleiding volgt bij Zonnevlecht Opleidingen. De massage opleidingen zijn namelijk zo ingericht dat je tijdens de lessen meteen zelf de massagetechnieken gaat oefenen. Als je daarnaast ook zelf thuis oefent én de theorie goed bestudeert, ben je na afloop van de opleiding klaar om zelfstandig massages te geven. Eenmaal met een diploma op zak, kun je direct gaan solliciteren als massagetherapeut bij massagepraktijken, fysiotherapiepraktijken, hotels, etc.

2. Diploma behaald? Begin als zelfstandige!

Wil je graag zelfstandig ondernemer worden? Dan is een massage opleiding dé manier om dat te worden! Het vak leent zich er uitstekend voor. Veel studenten die bij Zonnevlecht Opleidingen een massage opleiding volgden, zijn inmiddels een eigen praktijk gestart. De meest laagdrempelige manier om dat te doen, is door een praktijk aan huis te starten. Je hebt hiervoor namelijk niet veel nodig. Na een kleine investering in materialen en producten kun je direct aan de slag. Bij Zonnevlecht Opleidingen helpen ze je graag met het verwezenlijken van die droom!

3. Aan het werk in een exotisch oord

En nog zo’n fantastische mogelijkheid! Want steeds vaker gaan studenten die bij Zonnevlecht Opleidingen een massage opleiding hebben afgerond, werken binnen de toerisme sector ergens op de wereld. Je laten masseren is erg populair, dus steeds meer luxe hotels, kuuroorden en cruiseschepen zijn op zoek naar massagetherapeuten. Of wat dacht je van het aanbieden van massagebehandelingen op een exotisch strand? De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus, houd je van reizen en wil je mooie plekken op de wereld ontdekken? Schrijf je dan vandaag nog in voor één van de opleidingen.

4. Massage opleiding = lekker fysiek bezig zijn

Ben je graag veel in beweging? Dan is een baan als massagetherapeut echt iets voor jou! Als massagetherapeut ben je voortdurend op de been en maak je allerlei lichamelijk bewegingen. Daarom is het ook niet zo moeilijk om vorm te blijven met dit beroep. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de massagetechnieken op de juiste manier aanleert en voldoende aandacht hebt voor ergonomie; om te voorkomen dat je door het werk lichamelijk klachten krijgt. In de massage opleidingen van Zonnevlecht opleidingen is daar veel aandacht voor. Je leest hier mee.

5. Je gaat werken binnen een relaxte sector

In vergelijking met veel andere banen, zul je als massagetherapeut (waarschijnlijk) weinig stress ervaren. Je werkt namelijk altijd in een rustige en ontspannen omgeving, met doorgaans een rustgevende decoratie, rustgevend aroma’s, rustgevende muziek én gedimd licht. Die sfeer is niet alleen ontspannen voor je klanten, maar natuurlijk ook voor jezelf. En als je merkt dat mensen zich overgeven aan jouw ontspannende massages en er volop van genieten, geeft dat jou veel voldoening en rust. Kortom: win-win!

6. Je klanten komen met plezier naar jou toe

Wanneer je als massagetherapeut aan het werk bent, zorg je er dagelijks voor dat mensen zich prettig voelen en dat ze lichamelijk en mentaal weer in balans komen. Jij helpt ze met het verlichten van onder andere spierpijn, gewrichtspijn, nek-, schouder- of rugklachten, hoofdpijn of andere gezondheidsklachten. Doordat jij je klanten een positieve ervaring geeft, kijken zij er steeds weer naar uit om naar jou te komen. Jouw klanten waarderen wat je voor ze doet. Wie wil er nou niet zo nu en dan een heerlijke ontspannende massage?!

Over Zonnevlecht Opleidingen

Zonnevlecht Opleidingen is dé specialist in online massage opleidingen! Met ruim 40 geaccrediteerde trainingen, cursussen en masterclasses hebben zij inmiddels het meest uitgebreide aanbod van Nederland. En ze zijn nog steeds in ontwikkeling, want er komt regelmatig een nieuwe massage opleiding bij. Bij Zonnevlecht Opleidingen kun je terecht als behandelaar om je kennis te verbreden, maar ook wanneer je een beginner bent en gewoon geïnteresseerd bent in het volgen van een massage masterclass.

Zonnevlecht Opleidingen kenmerkt zich met name door professionaliteit en haar persoonlijke aandacht voor cursisten. Je bent bij deze opleider absoluut geen nummertje. Sterker nog: je wordt zelfs betrokken bij de verbetering van het huidige aanbod en de ontwikkeling van het nieuwe. Vandaar dat de opleidingen goed aansluiten bij de vraag van de cursisten. Dat maakt het volgen van een massage opleiding bij Zonnevlecht Opleidingen extra aantrekkelijk!

Zonnevlecht Opleidingen Pauline Trum

Het gemak van een Zonnevlecht thuisstudie

Als je eenmaal een opleiding bij Zonnevlecht Opleidingen hebt aangeschaft, heb je direct én onbeperkt toegang tot de inhoud via de online community van Zonnevlecht Online. Zo kun je gemakkelijk een massage opleiding thuis volgen, in jouw eigen vertrouwde omgeving. Cursisten van Zonnevlecht Opleidingen benoemen verschillende voordelen van het volgen van zo’n massage opleiding online:

✅ Studeren en leren kan op de momenten wanneer jij tijd en zijn hebt. Je bent dus niet afhankelijk van vaste opleidingsdagen of -avonden;

✅ Leren en pauzeren kan wanneer jij daar behoefte aan hebt. Je bent niet afhankelijk van vaste lestijden of de structuur van een docent;

✅ Je betaalt minder voor een online opleiding dan voor een fysieke opleiding. Dat komt omdat Zonnevlecht Opleidingen minder kosten maakt;

✅ Voor een massage opleiding ben je veel minder tijd kwijt, omdat je niet heen en weer hoeft te reizen tussen thuis en een opleidingslocatie;

✅ In de leeromgeving van Zonnevlecht Opleidingen kun je doen wat jij wilt. Er is niemand die over je schouder meekijkt en je tot iets verplicht.

De komst van online opleidingen heeft een wereld vol mogelijkheden geopend. Inmiddels kun je bij Zonnevlecht Opleidingen vrijwel alle massage opleidingen online volgen. Overigens zijn er ook nog steeds opleidingen die je fysiek kan volgen, mocht je dat liever willen.

Zonnevlecht Opleidingen online: het aanbod!

Op zonnevlechtonline.nl vind je in de navigatiebalk vijf categorieën waar je alle trainingen, cursussen en masterclasses kan vinden. De categorieën zijn Massage, Masterclass, Holistisch Energetisch, Hypnose en Pakketkorting. Ik heb alle trainingen, cursussen en masterclasses voor je beschreven in de tabel hieronder.

HoofdcategorieZonnevlecht opleidingen
MassageMassage bij burn-out, Bevallings- en kraamvrouw massage, Meridiaan massage, Massage bij nek- en schouderklachten, Cuppingtherapie, Buikmassage, Rugpijnmassage, Hoofdpijnmassage, Fibromassage, Meridiaanmassage, Metamorfosemassage, Bekkenmassage, Massage bij ADHD, Massage bij dementie, Massage bij HSP, Kindermassage, Lomi Lomi Hapai, Lomi Lomi stoelmassage, Faceliftmassage, Chinese voetmassage, Energetische hoofdmassage, Handreflexmassage, Hot Stone massage, Indian Head massage, Aromatherapie en massage, Voetmassage en ADHD Bamboemassage
MasterclassDe betekenis van ziek zijn, EFT Tapping techniek, Hypnobirthing, Stress release, Orthomoleculaire geneeskunde en Zelfhypnose
Holistisch energetischBach bloesem therapie, Chakra massage, Chakra voetmassage, Edelsteen massage, Energetische hoofdmassage, Ho’oponopono Healing Circle, Massage en HSP, Mindfulness, Moxa therapie, Pendelen, Mediteren en Quantum Touch massage
HypnoseDe betekenis van ziek zijn, EFT Tapping techniek, Stress release, Zelfhypnose, Mindfulness, Mediteren en Hypnobirthing
PakketkortingHolistisch pakket, Massage pakket 1, Massage pakket 2, Masterclass pakket, Therapeutisch massage pakket, Voetmassage pakket en een Wellness massage pakket
Zonnevlecht Opleidingen online aanbod

Interessante aanvullende cursussen en masterclasses

Hoewel Zonnevlecht Opleidingen zich met name richt op massage opleidingen, hebben zij ook een opleidingen die gaan over gezondheidsbevordering. Een aantal van deze opleidingen zijn: ‘De betekenis van ziek zijn’, ‘Stress Release’, ‘EFT Tapping’ en ‘Zelfhypnose’. Ideaal om je kennis uit te breiden.

Zonnevlecht thuisstudie: De betekenis van ziek zijn

Tijdens de cursus ‘De betekenis van ziek zijn’ ga je ziekte bekijken vanuit holistisch oogpunt. Ons lichaam is namelijk een belangrijke aanwijzer: het geeft aan wanneer we over onze grens gaan, wanneer we van ons pad afwijken, wanneer we te weinig rust nemen of juist meer zouden moeten bewegen. En precies dat is interessant voor jou als massagetherapeut, omdat je dan samen met je klant op zoek kan gaan naar de oorzaak van het probleem. Kortom: jij leert alles over gezondheid, de oorzaken en componenten van een ziekte én de mogelijkheden om het lichaam (en geest) gezond te krijgen en te behouden.

Zonnevlecht thuisstudie: Stress release

In de cursus ‘Stress Release’ leer je wat er allemaal voor nodig is om stressvolle momenten te doorstaan én te verwerken. Deze kennis is niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor je klanten. Na de cursus kun je verschillende stress release oefeningen inzetten en ervoor zorgen dat jouw klanten dagelijks meer rust en ontspanning ervaren. Dit is echt een zeer waardevolle aanvulling voor iedere massagetherapeut.

Zonnevlecht thuisstudie: EFT Tapping

De cursus ‘EFT Tapping’ is nog zo’n interessante aanvulling. In deze cursus leer je namelijk technieken om emotionele bagage los te laten. Hiermee heb je als massagetherapeut de tools in handen om mentale en lichamelijk klachten te verminderen. Zitten je klanten in een dipje? Dan is de EFT Tapping Techniek de sleutel naar een aangenamer leven. In ongeveer 90% van de behandelingen zal verlichting of een positieve verandering optreden. En weet je wat het mooie is? Iedereen kan deze techniek in korte tijd leren!

Zonnevlecht thuisstudie: Zelfhypnose

Hoe fantastisch zou het zijn als jij altijd en overal jouw eigen ontspanningstool in handen hebt? Een tool die iedereen kan leren, op ieder moment van de dag kan inzetten, wanneer het echt nodig is. Na de cursus ‘Zelfhypnose’ heb jij die tool in handen! Je leert om jezelf in een hypnotische trance te brengen, zodat je oplossingen vindt voor de problemen die jou in de weg staan. Door het leren van deze zelfhypnose technieken zorg je ervoor dat je kritische brein een stapje terug doet en dat je onbewuste brein positieve suggesties geeft. Die technieken kun je weer doorgeven aan jouw klanten, waardoor zij meer rust en ontspanning gaan ervaren.

Zonnevlecht Opleidingen De betekenis van ziek zijn

Gratis bij Zonnevlecht Opleidingen

Ben je jezelf nog aan het oriënteren? Neem dan eerst eens een kijkje op de blogpagina van Zonnevlecht Opleidingen, want daar kun je inspiratie opdoen via de gratis artikelen. Je vindt er artikelen over allerlei onderwerpen, zoals massage, mindfulness, persoonlijke communicatie en trauma. Of meld jezelf gratis aan bij de Zonnevlecht Opleidingen online community, waar je ook veel inhoudelijke informatie tot je kan nemen. Bovendien kun je jezelf daar aanmelden voor de gratis nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en wanneer er een kortingscode wordt geactiveerd. Er zijn dus ook genoeg gratis mogelijkheden bij Zonnevlecht Opleidingen.

Zonnevlecht Opleidingen ervaringen van cursisten

Nu je meer weet over het aanbod van Zonnevlecht Opleidingen, ben je vast nieuwsgierig geworden naar de ervaringen van cursisten. Op Google review zijn 38 onafhankelijke reviews achtergelaten en staat een score 4,5 uit 5 sterren. Over het algemeen is men lovend over de inhoud van de opleidingen. Dit schrijven enkele cursisten:

“Ik vond de cursus van hoog niveau. Zeker een aanrader al je je kennis en vaardigheden wil uitbreiden. Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren. Niet alleen als extra gereedschap in je eigen werk maar ook op persoonlijk vlak heeft het me veel gebracht. Laat je verrassen!?

Ingrid

“In mijn praktijk komen veel cliënten met nek- en schouderklachten. Ik heb al veel massage kennis, maar na het volgen van deze een aantal cursussen bij Zonnevlecht Opleidingen heb ik een mooie uitbreiding op mijn massagegrepen en kennis. Vooral de orthopedische testen waren een welkome aanvulling op de nieuwe massage technieken. Enorm bedankt Zonnevlecht Opleidingen voor deze mooie cursus.”

Wouter

“Kennis, passie, plezier en professioneel dat zijn de woorden die Zonnevlecht voor mij het beste beschrijven. Je ziet en voelt dat er bij Zonnevlecht met plezier en met heel veel kennis les wordt gegeven. Ik kijk er iedere keer weer naar uit dat ik een dag les mag krijgen. Heerlijk om op deze manier mijn rugzak met kennis te vullen.”

Bart

“Ik heb de cursus Chinese voetmassage gevolgd bij Zonnevlecht Opleidingen. Wat een geweldige cursus met mooi materiaal en een enthousiaste docent. Alle grepen werden stap voor stap goed voor gedaan. En daarna kregen we voldoende tijd om te oefenen. Doordat het stap voor stap werd gedaan, kon ik thuis meteen aan de slag. De eerste massage is al gegeven. Ben zo enthousiast! Reactietijd op een bericht is enorm snel. Niks dan plussen. Ik kom zeker terug. Dank jullie wel Zonnevlecht Opleidingen.”

Tamara

Is er dan geen enkel kritisch geluid te horen over Zonnevlecht Opleidingen? Niet over de inhoud of de begeleiding, maar wel over de garantievoorwaarden van de online opleidingen. Als je namelijk een cursus of masterclass hebt aangeschaft en bekeken, kun je deze niet meer ‘annuleren en krijg je ook je geld niet terug. Overigens vind ik dat vrij logisch, want je hebt immer toegang tot de inhoud gekregen en de kennis tot je genomen.

Mijn Zonnevlecht Opleidingen ervaringen

Als coach wil ik mensen helpen. Ik krijg regelmatig mensen in de praktijk met spanningsklachten, zoals stijve spieren, gewrichtspijn en hoofdpijn, dus werk ik steeds nieuwsgieriger naar de mogelijkheden met massage. Mijn idee was namelijk dat ik daarmee klanten beter kan begeleiden bij dit soort klachten. En kan ondersteunen bij het proces van herstel en ontspanning.    

Ik twijfelde in het begin nog, want ik wilde niet een heel jaar spenderen aan een massage opleiding op locatie. Zo kwam ik dus terecht bij Zonnevlecht Opleidingen Online. Alleen begon toen de zoektocht naar een geschikte opleiding, want wat voor massage opleiding wilde ik volgen? Daar had ik nog niet over nagedacht.

Ik was aangenaam verrast door het uitgebreide aanbod, want dat bestaat uit allerlei interessante massage opleidingen. Maar daar begon ook meteen mijn eerste struggle: wat past bij mij en wat sluit aan bij mijn coaching? Daarom heb ik eerst alle beschrijvingen bij de opleidingen gelezen, zodat ik een gerichte keuze kon maken.

Uiteindelijk koos ik voor de cursus Massage bij burn-out, omdat je tijdens deze opleiding leert om massage en overige technieken op de juiste wijze in te zetten tegen fysieke en mentale burn-out klachten. En dat bleek een goede keuze, want je leert stap voor stap de verschillende behandelmogelijkheden. Heel laagdrempelig via een uitgebreid werkboek en de ondersteuning van 20 professionele video’s.

Ik ben echt heel blij met de keuze voor Zonnevlecht Opleidingen, want ik vond het volgen van een online massage opleiding ideaal! Ik kon namelijk studeren wanneer ik tijd en zin had én ik hoefde niet te reizen naar een opleidingslocatie. Bovendien betaalde ik slechts 97 euro voor de cursus: een kleine investering voor heel veel nieuwe kennis. Ik ben dus erg tevreden.

Zonnevlecht thuisstudie Lomi Lomi

Wat betaal je bij Zonnevlecht Opleidingen?

Voor een losse massagecursus betaal je tussen de 39 en 97 euro. Afhankelijk van de cursus die je koopt. Voor het massagepakket met de cursussen Hoofdpijn massage, Rugpijn massage en Nek- en Schouderklachten betaal je 119 euro. Dat levert je een voordeel op van 31 euro, want normaal kosten deze cursussen per stuk 50 euro. 

De masterclasses kosten tussen de 50 en 125 euro. En ook hier ben je met pakketkorting voordeliger uit. Voor het masterclass pakket met de masterclasses Betekenis van ziek zijn, Stress Release en Zelfhypnose betaal je 129 euro, in plaats van 180 euro als je ze los aanschaft. Dat is maar liefst 51 euro korting!

De holistische energetische trainingen kosten per stuk tussen de 25 en 50 euro. Het pakket bestaat uit de trainingen energetische hoofdmassage, Chakra massage en Heeling Touch therapie en kost 119 euro. Dat is 31 euro goedkoper dan wanneer je de cursussen los koopt.  

Is er een kortingscode te krijgen?

Omdat Zonnevlecht Opleidingen werkt met pakketkorting, geeft het bedrijf niet vaak een kortingscode weg. Maar heel soms doen ze dat wel. Als je deze actiecode op de betaalpagina invoert, krijg je een leuke korting op je bestelling (pakketten uitgezonderd). Helaas is er op dit moment geen kortingscode actief, waardoor je alleen korting krijgt op de aanschaf van één van de pakketten. Overigens zijn de prijzen ook zonder korting erg aantrekkelijk.

Tot slot: waarom Zonnevlecht Opleidingen?

Wat mij betreft krijgt Zonnevlecht Opleidingen vijf sterren! Waarom? Het aanbod met massage opleidingen is zeer divers, uitdagend en geschikt voor ieder niveau. Voor iedereen is wel een geschikte opleiding te vinden. Bovendien zijn de opleidingen zeer gunstig geprijsd, vooral als je dat afzet tegenover de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. 

Ben je nog aan het twijfelen? Vergelijk dan eens het opleidingsaanbod van andere opleiders met het aanbod van Zonnevlecht Opleidingen, zodat je voor jezelf ook écht een goede keuze kan maken. En dan gaat het niet zozeer om de prijs, maar juist om de inhoud en de leeruitkomst die je ermee kan behalen.

Maar ik garandeer dat iedereen bij Zonnevlecht Opleidingen een interessante massage opleiding kan vinden. Of je nu een behandelaar bent met een praktijk en je massage skills wil aanvullen, of een starter en geïnteresseerd bent om je kennis te verbreden. Zonnevlecht Opleidingen is wat mij betreft de juiste opleider!


Veelgestelde vragen over Zonnevlecht Opleidingen

Een massage opleiding volgen is niet alleen leuk, maar ook erg waardevol in de praktijk. Het geeft je namelijk allerlei mogelijkheden binnen het werkveld. Zo kun je voor jezelf beginnen als massagetherapeut, aan de slag bij een massagepraktijk of fysiotherapiepraktijk óf gaan werken in een exotisch oord. Waar jouw hart naar uitgaat!

Voor enkele Zonnevlecht opleidingen heb je een vooropleiding Masseur, Sportmasseur of Massagetherapeut nodig. Maar voor een groot deel van de opleidingen is een gezonde dosis motivatie voldoende. Vrijwel iedereen die zijn kennis en vaardigheden wil verbreden, kan een training, cursus of masterclass bij Zonnevlecht volgen.


Team Fitteronline
In onze blogs maak je kennis met de allernieuwste inzichten in gezondheidsland. Wij helpen je in de wirwar aan (online) informatie en mogelijkheden, zodat jij betere keuzes maakt. Of je nou wil werken aan een gezond gewicht, meer energie wil krijgen of gewoon lekkerder in je vel wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *